75 prosenttia tänä vuonna rekisteröidyistä henkilöautoista kulkee ensisijaisesti sähköllä

2 kommenttia

75 prosenttia tänä vuonna rekisteröidyistä henkilöautoista kulkee ensisijaisesti sähköllä
Suomen henkilöautokanta on nyt vajaat 24 000 autoa suurempi kuin vuoden alussa.

Kasvusta vain noin 25 prosenttia kulkee pelkästään bensiinillä tai dieselillä. 75 prosenttia kulkee ensisijaisesti sähköllä. 60 prosenttia on ladattavia hybridejä, 15 prosenttia täyssähköjä. Käänne on historiallinen. Ladattavia hybridejä on jo rekisteröity ajoon tänä vuonna enemmän kuin koko viime vuonna. Täyssähköhenkilöautojen määrä Suomessa on kasvanut kuluvan vuoden aikana 32 prosenttia.

Muutoksen mukana on syntynyt täysin uutta kaupankäyntiä: käytettyjen sähköautojen markkina. Se poikkeaa voimakkaasti käytettyjen polttomoottoriautojen ostamisesta. Keskeisintä on akun kunto, joka on syytä erikseen tutkia. Lisäksi kannattaa perehtyä jälleenmyyntiarvoon sekä huomioida latausverkoston kätevyys.

– Käänne on historiallinen. Toki liki kaikki ladattavat hybridit kulkevat myös polttoaineella, mutta sähkö on kuitenkin niiden ensisijainen käyttövoima. On ennenkuulumatonta, että liki puolen vuoden otannalla rekisteröinneistä on polttomoottoreita vain noin 25 prosenttia. Muutoksen vauhti on nyt hurja, Tori.fi:n autojohtaja Jenni Tuomisto kertoo.

– Ladattavia hybridejä on jo rekisteröity ajoon tänä vuonna enemmän kuin koko viime vuonna. Täyssähköhenkilöautojen määrä Suomessa on kasvanut kuluvan vuoden aikana 32 prosenttia. Viime vuoden aikana määrä yli kaksinkertaistui, Tuomisto jatkaa.

Viime vuoden alusta alkaen, edellisten 17 kuukauden aikana, henkilöautojen liikenteeseen rekisteröinneistä joka neljäs on joko täyssähkö tai ladattava hybridi. Viime vuoden rekisteröinneistä täyssähköjä tai ladattavia hybridejä on miltei viidennes, 18 prosenttia. Niitä rekisteröitiin viime vuonna 122 prosenttia enemmän kuin vuonna 2019. Vuonna 2019 lukumäärä oli 7863, vuonna 2020 17 475.

Suomessa on nyt ajossa 13 471 on täyssähköhenkilöautoa ja 59 978 ladattavaa hybridihenkilöautoa. Koko kanta on 2 772 101 henkilöautoa, joten osuus on yhä pieni, mutta suunta on selkeä.

jatkuu...

https://www.findance.com/uutiset/56051/75-prosenttia-tana-vuonna-rekisteroidyista-henkiloautoista-kulkee-ensisijaisesti-sahkolla

  
 • NHBNHB
  muokattu 13.06.2021 19:51

  No nyt on taas toimittelijalla todellisuus hukassa. Esim. viime kuussa ladattavien osuus oli vajaa kolmannes.

  EDIT: eli tuossa on laskettu ei-ladattavat hybridit ensisijaisesti sähköllä kulkeviin.

    2
 • @Topi27 kirjoitti:
  75 prosenttia tänä vuonna rekisteröidyistä henkilöautoista kulkee ensisijaisesti sähköllä

  Hämmästyttävää.

  Sähköauto on ihan fiksu laite ilman tällaista liioitteluakin.

    1
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit