Hybridi

3 kommenttia

Olen vaihtamassa 2016 mallista hybridiä nuorenpaan hybridiin Millä testaatte akkujen kuntoisuuden? Onko vaihtoautojen akkutestejä olemassa? Vaikuttaa siltä, että autoliikkeet vaatii asiakkaalta testejä, mutta liikkeillä ei ole mitään tietoa omista autoistaan. Onko tästä tulossa ongelma? TM voisi selvittää tätä käyettyjen akkutilannetta. Ilmeisesti akkujen vaihdossa on kyseessä tuhansien eurojen ongelma (15000 ?)

  
 • Merkkikohtaiset huoltopisteet?

    
 • Mahtaako hybridin pikkuakku maksaa 15 000 euroa...

  Toyota kertoo omilla sivuilla:
  Määräaikaishuollossa akun kunto tarkistetaan auton diagnostiikkaa käyttäen.

  Keskustelua Nissan Leafin akusta:
  Tärkeä viesti siis 30 kWh Leafia suunnittelevalle (ja yhtäläilla mielestäni muillekin): Tarkistakaa aina akun todellinen kunto ennen ostopäätöstä LeafSpylla ja käytännön toimintamatkatestillä ajamalla akku pari kertaa täydestä mahdollisimman tyhjäksi.

    
 • muokattu 17.09.2021 11:50

  @Josef kirjoitti:
  Mahtaako hybridin pikkuakku maksaa 15 000 euroa...

  Niin... "itselataavien" pikkuakku on hinnaltaan yleensä 1000-2000 € ja ladattavien näitä keskim. 10 kertaa suurempi akku taasen voi olla hyvinkin kallis.

  Jostain syystä kaikille ei ole selvää, että "itselataavien" hybridien akun bruttokapasiteetti on luokkaa 0,9-1,6 kWh, ladattavien hybridien näihin verrattuna noin 10 kertainen ja sähköautojen noin 50 kertainen, joten niiden hintaerotkin ovat valtavan suuria.

    1
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit