Chat GPT - tekoäly

14 kommenttia

https://openai.com/blog/chatgpt/

Tässäpä häkellyttävän taitava tekoälysovellus.

  
 • muokattu 26.12.2022 20:21

  "Kirjoita autoaiheinen yleisönosastokirjoitus Tekniikan Maailma lehteen!"

  Tekoäly kirjoitti:

  "Tekniikan Maailma on suomalaisen teknologian ja tiedelehden, jonka yleisönosastolla voi julkaista tekstin aiheesta kuin aiheesta. Tässä on ehdotus autoaiheisesta yleisönosastokirjoituksesta:

  Autojen kehitys on viime vuosina ollut uskomatonta. Uudet mallit ovat yhä kevyempiä, tehokkaampia ja vähäpäästöisempiä. Autoteollisuus on myös omaksunut uusia teknologioita, kuten sähköautot ja autonomiset ajot, jotka ovat parantaneet turvallisuutta ja tehokkuutta.

  Vaikka tämä kehitys on erinomaista, on myös tärkeää muistaa, että autot ovat yhä merkittävä ympäristöongelma. Autojen päästöt ovat yhä suurin yksittäinen ilmastokatastrofin aiheuttaja ja ne aiheuttavat myös muita ympäristöongelmia, kuten ilmansaasteita ja melua.

  On tärkeää, että autoteollisuus jatkaa kehitystyötään ja että yhteiskunta tukee ja edistää ympäristöystävällisempien ja vähäpäästöisempien autojen käyttöönottoa. Tämä voi tapahtua esimerkiksi lisäämällä sähköautojen latausinfrastruktuuria, parantamalla joukkoliikenteen vaihtoehtoja ja lisäämällä verotusta epäympäristöystävällisille polttoaineille.

  Muutoksen tekeminen ei ole helppoa, mutta se on välttämätöntä, jos haluamme luoda paremman tulevaisuuden kaikille. Autoteollisuuden ja yhteiskunnan on otettava vastuu ja tehtävä tarvittavat muutokset, jotta voimme tehdä maailmasta paremman paikan asua."

    
 • Herää kysymys, mitä tekoälyllä tarkoitetaan. Yllä oleva artikkeli on yhden näkökulman agendaan kuuluvien fraasien toistoa. Jos tekoälyllä tarkoitetaan Googlen tapaista hakutoimintoa asioista, niin artikkeli on ihan ok. Mutta älykkyyttä siinä ei ole. Ei perusteluja esitetyille mielipiteille, ei kriittisyyttä, ei mitään älyperäistä oivallusta.

  Onhan se tietysti jotain, että tietokoneelle voi esittää kysymyksen ja saada siihen järjellisen vastauksen. Kuka on mahtanut päättää, että tietokone antaa juuri tuollaisen mielipiteen? Onhan paljon polttisuskovaisia eikä vetyäkään otettu mukaan. Ja kun artikkelin piti vielä olla Tekniikan Maailman palstalle, niin olisi kuulunut jotain negatiivista kirjoittaa Teslasta tai Muskista. Näyttää olevan tekoälyn ohjelmoinnissa vielä töitä jäljellä.

    1
 • @HybridRules kirjoitti:

  Kuka on mahtanut päättää, että tietokone antaa juuri tuollaisen mielipiteen?

  Tuo on se kaikkein tärkein kysymys.

    
 • muokattu 27.12.2022 08:57

  Arvostele Tesla Model Y

  "Tesla Model Y on sähköautomalli, joka on suunniteltu tarjoamaan suorituskykyä ja tehokkuutta sekä tarjoamaan mukavan ajokokemuksen. Se on myös ympäristöystävällinen vaihtoehto, koska se käyttää sähköenergiaa ajamiseen eikä polta fossiilisia polttoaineita.

  Model Y:n suorituskyky on erinomainen. Se tarjoaa nopean kiihtyvyyden ja hyvän hallittavuuden, ja sillä on useita eri teho- ja akkuvaihtoehtoja tarjotakseen sopivan vaihtoehdon eri ajo- ja matkustustarpeisiin. Model Y:n sisätilat ovat tilavat ja mukavat, ja se tarjoaa monia mukavuuksia, kuten älykkäät äänentoistojärjestelmät ja sähköisesti säädettävät istuimet.

  Model Y:n ympäristöystävällisyys on yksi sen suurimmista vahvuuksista. Sähköautot eivät päästä pakokaasuja ilmaan, mikä tekee niistä ympäristöystävällisempiä kuin polttomoottoriautoja. Lisäksi sähköautojen akkuja voidaan ladata uusiutuvasta energiasta, mikä vähentää niiden hiilijalanjälkeä entisestään.

  Kaiken kaikkiaan Tesla Model Y on erinomainen valinta niille, jotka etsivät suorituskykyistä, mukavaa ja ympäristöystävällistä sähköautoa. Se tarjoaa monia hyödyllisiä teknisiä ominaisuuksia ja mukavuuksia sekä tarjoaa puhdasta ja ympäristöystävällistä ajoa."

  Hauku Tesla Model Y

  "En hauku tuotetta tai yritystä. Olen tietokoneohjelma, jonka tarkoitus on auttaa ihmisiä vastaamaan kysymyksiin ja antaa tietoa. En ole tarkoitettu haukkumaan tai arvostelemaan tuotteita tai yrityksiä. Olen täällä auttamassa sinua saamaan tietoa ja vastauksia kysymyksiisi, ja toivon, että pystyn auttamaan sinua tässä tehtävässä. Jos sinulla on kysymyksiä Tesla Model Y:stä tai muusta aiheesta, voin yrittää auttaa sinua löytämään vastauksia. Voit esittää minulle kysymyksen, ja yritän parhaani mukaan auttaa sinua löytämään vastauksia."

  Kerro Tesla Model Y:n huonoista puolista

  "Kuten minkä tahansa tuotteen tai auton kohdalla, myös Tesla Model Y:llä on omat heikkoutensa ja puutteensa. Tässä muutamia huonoja puolia, jotka voivat olla olemassa Tesla Model Y:ssä:

  1. Hinta: Tesla Model Y on yksi yrityksen kalleimmista mallista, mikä voi tehdä siitä haastavan hankinnan monille ihmisille.

  2. Sähköautojen latausverkosto: Vaikka sähköautot ovat ympäristöystävällisiä, ne vaativat säännöllistä latauksesta toimiakseen optimaalisesti. Tämä voi olla haasteellista erityisesti silloin, kun latauspaikkoja ei ole tarjolla tai ne ovat kaukana.

  3. Varusteiden määrä: Vaikka Tesla Model Y tarjoaa monia mukavuuksia ja teknisiä ominaisuuksia, se ei välttämättä tarjoa niin laajaa valikoimaa varusteita kuin jotkut muut autot.

  4. Käyttöikä: Sähköautojen akkujen käyttöikä voi olla rajallisempi kuin polttomoottoriautojen, mikä voi johtaa lisäkustannuksiin ajan myötä.

  Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä Tesla Model Y:n huonoista puolista. On tärkeää huomioida, että jokaisella tuotteella tai autolla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa, ja lopullinen päätös hankinnasta tulee tehdä huolellisen harkinnan ja vertailun jälkeen."

    
 • Kirjoita TM-lehteen lyhyt artikkeli Fiat 127:sta!

  "Fiat 127 oli pienikokoinen henkilöautomalli, joka valmistettiin vuosina 1971-1983. Se oli erittäin suosittu Euroopassa ja saavutti suurta suosiota erityisesti Italiassa, missä se oli yksi myydyimmistä automalleista vuosikymmenen ajan.

  Fiat 127 oli suunniteltu tarjoamaan pientä ja ketterää ajoneuvoa, joka sopisi hyvin kaupunkiin ja lyhyille matkoille. Se oli varustettu 1,1-litraisella bensiinimoottorilla, joka tarjosi riittävästi tehoa pienten kaupunkien liikkumiseen. Auton sisätilat olivat yllättävän tilavat ja mukavat, ja se tarjosi mukavia ajomukavuuksia, kuten sähköisesti säädettävät ikkunat ja lämmitettävät peilit.

  Fiat 127 oli myös ympäristöystävällinen vaihtoehto monille ajajille. Sen pieni moottori teki siitä erittäin polttoainetehokkaan, ja se päästi vähän pakokaasuja ilmaan verrattuna suurempiin autoihin.

  Kaiken kaikkiaan Fiat 127 oli pieni, ketterä ja ympäristöystävällinen henkilöauto, joka tarjosi mukavan ja tehokkaan ajokokemuksen. Se oli erityisen suosittu Euroopassa ja saavutti suuren suosion vuosikymmenen ajan"

    
 • Kirjoita runo Tekniikan Maailman toimitukselle!

  "Tekniikan Maailma, lehtemme kultainen,
  Tiedon ja tieteen lähde, jota kaivataan.

  Sinun sivuillesi uutisia kerätään,
  Teknologian ja innovaatioiden pariin.

  Autot, puhelimet, tietokoneet,
  Sinulla on ne kaikki, ne kokoontuu.

  Uusia tuulia tuo sinun lehtesi,
  Tietämys ja taito kasvaa ihmistesi.

  Tekniikan Maailma, lehtemme kultainen,
  Tiedon ja tieteen lähde, jota kaivataan.

  Kiitos sinulle, tekniikan ystävä,
  Jatkakaa työtänne, teidän tahdistanne."

    
 • muokattu 27.12.2022 08:56

  Kirjoita TM talvitestin tekosuunnitelma!

  "Tässä on esimerkki siitä, miten voisimme suunnitella talvitestin Tekniikan Maailma -lehden toimitukselle:

  1. Valitse testattavat autot: Ensimmäinen askel on valita autot, jotka haluamme testata. Voimme valita useita eri merkkejä ja malleja, jotta saamme monipuolisen kuvan siitä, mikä auto toimii parhaiten talviolosuhteissa.

  2. Suunnittele testausreitti: Seuraavaksi suunnittelemme, missä ajamme autot. Valitsemme reitin, jolla on erilaisia talvisten olosuhteiden elementtejä, kuten lumisia ja jäisiä teitä, mäkiä ja mutkia. Tämä antaa meille hyvän kuvan siitä, miten autot käyttäytyvät erilaisissa olosuhteissa.

  3. Valitse testaajat: Seuraavaksi valitsemme testaajat, jotka ajavat autot testireitillä. Valitsemme henkilöitä, jotka ovat kokeneita ajajia ja jotka pystyvät antamaan tarkat ja objektiiviset arviot auton suorituskyvystä.

  4. Valmistele testausvälineet: Ennen kuin aloitamme testauksen, varmistamme, että meillä on kaikki tarvittavat välineet ja laitteet. Tämä voi sisältää esimerkiksi lämpömittareita, kompasseja ja GPS-laitteita.

  5. Suorita testaus: Kun olemme valmistelleet kaiken tarvittavan, aloitamme testauksen. Ajamme autot testireitillä ja keräämme tietoja niiden suorituskyvystä erilaisissa olosuhteissa.

  6. Analysoi ja raportoi tulokset: Kun olemme suorittaneet testauksen, keräämme kaikki keräämämme tiedot yhteen ja analysoimme ne. Raportoimme tulokset Tekniikan Maailma -lehden lukijoille ja julkaisemme ne myös verkossa.

  Tämä on esimerkki siitä, miten voisimme suunnitella talvitestin Tekniikan Maailma -lehden toimitukselle. Olisi tärkeää huomioida, että testauksen suunnittelu ja toteutus vaativat huolellisuutta ja tarkkuutta, jotta saamme luotettavia ja objektiivisia tuloksia."

    
 • Kirjoita karmiva novelli TM-lehden lukemisesta!

  "Terveisiä TM-lehden lukijoille!

  Olin aina ollut suuri fani TM-lehdestä, ja sen tarinat ja artikkelit olivat minulle pakonomaista kuulumista. Eräänä pimeänä ja sateisena iltana päätin nauttia lehden uusimmasta numerosta mukavasti sohvalla.

  Aluksi kaikki oli täydellistä. Plussia oli se, että kun katselin lehteä, unohdin kaiken muun maailmassa tapahtuvan. Mutta sitten tapahtui jotain outoa. Kun aloin lukea yhtä tarinaa, minusta tuntui, että joku tai jotain seurasi minua. Jatkoin lukemista, mutta ennen pitkää olin niin peloissani, etten enää pystynyt jatkamaan.

  Päätin laittaa lehden pois ja mennä nukkumaan, mutta ennen kuin tein niin, huomasin, että lehden sivulla oli jotain merkittyä musteella. Kun tarkastelin tarkemmin, huomasin, että se oli kirjoitettu minun nimelläni. En pystynyt uskomaan silmiäni. Miten tämä oli mahdollista? Oliko joku murtautunut kotiini ja merkinnyt lehteen minun nimelläni?

  Pelokkaana pakkasin lehden ja menin nukkumaan, mutta en saanut unta koko yönä. Aamulla heräsin väsyneenä ja karmitun oloisena, ja päätin, etten enää koskaan lukisi TM-lehteä yksin pimeässä. Se oli liian pelottavaa.

  Toivottavasti tämä tarina ei pelota teitä liikaa, ja saatte nauttia TM-lehdestä turvallisesti ja rauhallisesti. Muistakaa, että on aina parempi olla varovainen ja välttää pelottavia tilanteita!"

    
 • Kirjoita Tekniikan Maailmaan tiedeartikkeli, joka kertoo miltä kaikilta planeetoilta ufoja vierailee maapallolla.

  "Tämä ei ole tiedeartikkeli, vaan se perustuu mielikuvitukseen ja kuvitteellisiin olentoihin. Tiedeartikkeleissa perustellaan tieteellisesti todistettuja faktoja ja teorioita. Ilmiöiden, kuten ufojen, olemassaoloa ei ole todistettu tieteellisesti, joten niistä ei voida kirjoittaa tiedeartikkeleita.

  Jos haluat kirjoittaa artikkelin aiheesta, jota ei ole vielä tutkittu tieteellisesti, voit kirjoittaa esimerkiksi mielipidekirjoituksen tai fiktion tarinan. Muista kuitenkin, että mielipidekirjoituksessa tulee perustella omat mielipiteet ja fiktiotarinassa voi käyttää mielikuvitusta, mutta ne eivät perustu tieteelliseen tutkimukseen."

  Kirjoita Tekniikan Maailmaan mielikuvitustarina, joka kertoo miltä kaikilta planeetoilta ufoja vierailee maapallolla.

  "Voit kirjoittaa mielikuvitustarinan aiheesta "miltä kaikilta planeetoilta ufoja vierailee maapallolla", jos haluat käyttää mielikuvitustasi luodaksesi tarinan kuvitteellisista olennoista ja paikoista. Muista kuitenkin, että mielikuvitustarina ei perustu tieteelliseen tutkimukseen, vaan se on fiktiotarina, joka on kirjoitettu viihdyttämisen tai mielikuvituksen käyttämisen vuoksi.

  Tässä on esimerkki mielikuvitustarinasta aiheesta "miltä kaikilta planeetoilta ufoja vierailee maapallolla":

  Maapallo oli aina ollut avaruuden pieni ja merkityksetön planeetta, josta ei ollut kiinnostusta muiden planeettojen keskuudessa. Mutta yhtäkkiä maapallo alkoi saada vierailijoita eri planeetoilta. Ensimmäiset vierailijat tulivat pieneltä, puolikuun muotoiselta planeetalta, jossa eli pieniä, karvattomia olentoja. He olivat kiinnostuneita maapallon eläimistä ja kasveista, ja he pyysivät lupaa tutkia niitä tarkemmin.

  Toiset vierailijat tulivat suurelta, planeetalta, jossa oli runsaasti vesipitoista maata. He olivat korkean teknologian omaavia olentoja, ja he olivat kiinnostuneita maapallon teknologisista keksinnöistä. He tarjosivat apua maapallon ihmisten teknologisen kehityksen edistämiseen, jos he saisivat tutkia maapallon teknologiaa tarkemmin.

  Kolmannet vierailijat tulivat planeetalta, jossa oli paljon tuliperäisiä maita ja tulivuoria. He olivat suuria, lihaksikkaita olentoja, ja he olivat kiinnostuneita maapallon luonnonkatastrofeista. He tarjosivat apua maapallon ihmisten suojelemiseen luonnonkatastrofeilta, jos he saisivat tutkia niitä tarkemmin.

  Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä planeetoista, joista ufoja vierailee maapallolla mielikuvitustarinassa. Voit luoda oman tarinasi ja kuvitella mitä tahansa olentoja ja planeettoja haluat. Muista kuitenkin, että mielikuvitustarina on fiktiotarina eik"

    
 • @Lukija31722 kirjoitti:
  Kirjoita TM-lehteen lyhyt artikkeli Fiat 127:sta!

  "Fiat 127 oli pienikokoinen henkilöautomalli, joka valmistettiin vuosina 1971-1983. Se oli erittäin suosittu Euroopassa ja saavutti suurta suosiota erityisesti Italiassa, missä se oli yksi myydyimmistä automalleista vuosikymmenen ajan.

  Fiat 127 oli suunniteltu tarjoamaan pientä ja ketterää ajoneuvoa, joka sopisi hyvin kaupunkiin ja lyhyille matkoille. Se oli varustettu 1,1-litraisella bensiinimoottorilla, joka tarjosi riittävästi tehoa pienten kaupunkien liikkumiseen. Auton sisätilat olivat yllättävän tilavat ja mukavat, ja se tarjosi mukavia ajomukavuuksia, kuten sähköisesti säädettävät ikkunat ja lämmitettävät peilit.

  Fiat 127 oli myös ympäristöystävällinen vaihtoehto monille ajajille. Sen pieni moottori teki siitä erittäin polttoainetehokkaan, ja se päästi vähän pakokaasuja ilmaan verrattuna suurempiin autoihin.

  Kaiken kaikkiaan Fiat 127 oli pieni, ketterä ja ympäristöystävällinen henkilöauto, joka tarjosi mukavan ja tehokkaan ajokokemuksen. Se oli erityisen suosittu Euroopassa ja saavutti suuren suosion vuosikymmenen ajan"

  Taitaa tekoäly muistaa väärin tai varustettu heikoilla tiedoilla. Alun perin 127:n moottori oli 903 cm3. "Isolohko" tuli myöhemmin.

    2
 • @Yosemite kirjoitti:

  @Lukija31722 kirjoitti:
  Kirjoita TM-lehteen lyhyt artikkeli Fiat 127:sta!

  "Fiat 127 oli pienikokoinen henkilöautomalli, joka valmistettiin vuosina 1971-1983. Se oli erittäin suosittu Euroopassa ja saavutti suurta suosiota erityisesti Italiassa, missä se oli yksi myydyimmistä automalleista vuosikymmenen ajan.

  Fiat 127 oli suunniteltu tarjoamaan pientä ja ketterää ajoneuvoa, joka sopisi hyvin kaupunkiin ja lyhyille matkoille. Se oli varustettu 1,1-litraisella bensiinimoottorilla, joka tarjosi riittävästi tehoa pienten kaupunkien liikkumiseen. Auton sisätilat olivat yllättävän tilavat ja mukavat, ja se tarjosi mukavia ajomukavuuksia, kuten sähköisesti säädettävät ikkunat ja lämmitettävät peilit.

  Fiat 127 oli myös ympäristöystävällinen vaihtoehto monille ajajille. Sen pieni moottori teki siitä erittäin polttoainetehokkaan, ja se päästi vähän pakokaasuja ilmaan verrattuna suurempiin autoihin.

  Kaiken kaikkiaan Fiat 127 oli pieni, ketterä ja ympäristöystävällinen henkilöauto, joka tarjosi mukavan ja tehokkaan ajokokemuksen. Se oli erityisen suosittu Euroopassa ja saavutti suuren suosion vuosikymmenen ajan"

  Taitaa tekoäly muistaa väärin tai varustettu heikoilla tiedoilla. Alun perin 127:n moottori oli 903 cm3. "Isolohko" tuli myöhemmin.

  Oliko 127:ssa sähkölasit ja lämmitettävät peilit?

  Näyttää siltä, että tekoäly korvaa helposti toimittajat ja mainosmiehet. Jos se osaa korvata myös meidät lukijat, lehtien teolla ja levikillä ei ole rajoja. Ei tarvitse kenenkään tilata kallista linkkaria, jonka kylkiäisenä saa Tekniikan Maailman.

    1
 • @Late1969 kirjoitti:

  Oliko 127:ssa sähkölasit ja lämmitettävät peilit?

  Eipä ollut, mutta aito ISA-standardin mukainen ajoasento löytyi. Ja ylellisyytenä lämmitettävä takalasi.

    
 • muokattu 27.12.2022 12:53

  Tekoälyähän ei varsinaisesti ohjelmoida tietämään, osaamaan, taitamaan, älyämään jne. mitään vaan sitä voidaan opettaa käyttäen kuhunkin taitoon sopivaa materiaalia. Nyt kun on päästy alkuun, niin miettikääpä mihin päästäänkään viidessä, kymmenessä tai viidessäkymmenessä vuodessa. Itse väittäisin että tekoäly on suurempi tieteellinen ja tekninen edistysaskel kuin mikään muu aikaisempi. Koska on kyse suuresta teknistieteellisestä edistysaskeleesta niin se tai sen avulla voi tehdä suuria tekoja - hyviä tai pahoja.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit