Arvoisa toimitus

0 kommenttia

Arvoisa Tekniikan Maailman toimitus. Numeron 15-2023 myötä tuli minulle 52 vuotta jatkuvaa kestotilausta täyteen. Meille on käynyt, kuten monesti pitkissä suhteissa. Olemme kasvaneet erilleen. Lehden sisältö on vuosien kuluessa eriytynyt kiinnostuksenkohteistani jotka eivät ole kovin suuresti muuttuneet. Lukijoillehan lehteä tehdään, ja meitä on erilaisia. Monille sisältö on varmaan pääosin kiinnostavaa ja vastaa heidän vaatimuksiaan. Tämä on myös osaltaan ikäkausikysymys, enkä kuulune enää muutenkaan kohderyhmäänne.

Muutama havainto:

Paperilehden sisällöstä jää paljon puuttumaan, esim. pisteytystaulukot (tätä olen joskus kritisoinutkin). Tilan puutetta ja KVN*. Varmaan näin on, jos tarvitaan niitä isoja kiiltokuvia. Ennen sanottiin tabloideista: mitä tyhmempi toimitus, sitä isommat kuvat.

Konkreettista hyötyäkin olisi hyvä tilauksesta saada. Viimeisin yritykseni sellaista löytää lehdistä ja nettisivuilta on tältä kesältä. Valvontakameroideni alkaessa tulla ikänsä päähän ryhdyin suunnittelemaan uusien hankintaa. Mitähän TM tietäisi kertoa? No eipä juuri mitään. Pari vuotta sitten yhden kameramallin ”testi” ja vuosi sitten toista kameramallia vertailtiin riistakameraan. Kevyen luokan juttuja olivat. Mm. tarkemmat tekniset tiedot ja ominaisuudet piti muualta hakea.

4G verkosta, sen kattavuudesta, ongelmista ja yhteyksien parantamisesta olisin myös mielelläni lukenut laajemman artikkelin, kuin verkossa julkaistu /4gmokki.
Ihan vaan tiedoksi, että maalla asutaan myös vakituisesti (minäkin tosin osa-aikaisesti), vaikka toimitus pelkästään mökkeilisikin.

Lehden nimen mukaisesti voitaisiin keskittyä tekniikkaan. Enemmän tietoa, vähemmän luuloa (kuten sanotte). Mutta myös vähemmän ennustuksia ja henkilöiden arvailuja. Tai klikkiuutisia. Niille riittää tekijöitä.

Ehkä sisältö vastaisi tilaushintaa paremmin, jos käyttäisi hyväkseen lähes jatkuvasti uusille tilaajille tarjottavia melkein 50% alennuksia. Se on tietenkin kustantajan linja, eikä toimituksen.

Kestotilauksen olen lopettanut ja se päättyy maksamani kauden loppuun.
Tapaamme varmaan sen jälkeenkin, tosin satunnaisesti, ja todennäköisesti kirjastossa. Saatanpa joskus lyhyen pätkän tilatakin, jos sattuu kohdalle hyvä tarjous, ja on mielenkiintoista sisältöä tiedossa.

*KVN = katsopas vaari nettisivuiltamme

Ystävällisin terveisin
Yosemite J

P.S. Voisitteko ystävällisesti palauttaa artikkelien kommentointioikeuden nimimerkilleni.

  4
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit