Mitä haluaisit muuttaa nykyisessä tieliikennelaissa

1 kommentti
  1. Kääntymisen jälkeisen kaistanvalinnan osalta vanha laki oli parempi. Nykyinen tuo sekavuutta liikenteen rytmin.
  2. Pysäköinti vastakarvaan. Liikenneympäristön tavoitteena on olla selkeä, koska kuljettaja ei kuitenkaan ehdi kaikkea informaatiota käsitellä. Selkeys ja johdonmukaisuus tukee kuljettajan havaintojen tekoa. Aivan samoin kuten maantieltä kaupunkiin tultaessa tiestön rakenteilla luodaan kuljettajalle vaikutelma, että ollaan toisenlaisessa liikenteessä, jossa on erilaisia asioita huomioitavana kuin vielä hetki sitten maaseutumaisessa tms. ympäristössä. Pelkkä nopeusrajoitusmerkki ei tätä asiaa hoida. Sama pätee autojen sijoittelulla katujen varsille. Lain säätäjä ei kunnioita tässä suhteessa liikennesuunnittelun perusasioita.
  3. Pyöräily yksisuuntaisella kadulla vastakarvaan. Kuljettaja ei osaa huomioida väärästä suunnasta tulevaa liikennettä, esimerkki:
    https://maps.app.goo.gl/7zVr5GQMpzjBJKdu9
    Autolla tullaan yksisuuntaiselle kadulla ja ajetaan vinoparkkiin. Kun siitä lähtee liikkeelle, kuljettaja katsoo, ettei takana ole ketään, eikä kukaan ole tulossa kadun ajosuunnasta. Kuitenkin vastakarvaan voi tulla pyöräilijä, joka jää havaitsematta. Väistämissäännöt ovat täysin normaalit, joten konfliktin vaara on suuri loogisuuden puuttuessa.
  
  • Oikealle kääntyminen punaisten palaessa tilanteen niin salliessa, jos ei ole erikseen kielletty.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit