Tietävät vastatkoon

14 kommenttia

Eli noin 10000e olisi rahaa käytettävissä ja sillä pitäisi ostaa HYVÄ henkilöauto. En ole kiinnostunut yhdestä ainoasta merkistä, ulkonäöstä, väristä tai vuosimallista. Hakusessa on vain ja ainoastaan hinta/laatusuhteeltaan järkevä ja luotettava auto moniksi vuosiksi eteenpäin.Hieman esimerkkiä joita olen nettiautosta katsellutToyota corolla

Volvo S40/V40

Ford focus

Opel vectraEli tällaisia olen tutkaillut. Eniten ehkä kiinnostaa tuo toyota ja fordi, mutta toyotassa on kyllä hinnat aika korkeella. Onko sitten volvosta mihinkään, nekin ovat aika hinnakkaita ja unohdanko opelin kokonaan? Ja olenko unohtanut kenties jonkun hyvän automerkin laskuista kokonaan

  
 • No ainakin jälleenmyynti on noista helpointa Corollalla. Fordit ja Opelit eivät ole käytettynä järin haluttuja. Tuo kannatta ottaa huomioon kun mietit Toyotan kallista hankintahintaa. Unohdetuista automerkeistä mainittakoon Volkkari.

    
 • ddr5: Fordit ja Opelit eivät ole käytettynä järin haluttuja. Tämän takia hintakin voi olla melko kohdallaan. B Vectra 2000 luvulta ei välttämättä ole huono. Mallivalikoima on kattava, korit eivät ole yleensä ruosteessa. Jakohihnan vaihtoväli on 60tkm, mutta jos joka 3.s vuosi osuu kohdalle ei haittaa. Volvosta sen verran, että ainakaan sedan ei oikein kuormaa kanna. Takajousitus aika pehmeä.

    
 • Mens Room:

  Eli noin 10000e olisi rahaa käytettävissä ja sillä pitäisi ostaa HYVÄ henkilöauto.

  Hakusessa on vain ja ainoastaan hinta/laatusuhteeltaan järkevä ja luotettava auto moniksi vuosiksi eteenpäin.
  Tuskin sitten kannattaa Vectran kokoluokkaa tutkia. Mielummin joku pikkuauto, jolloin saat uudehkon ja vähän ajetun lähes merkistä kuin merkistä. Ellei sittenkin ole muitakin kriteerejä, kuin hinta ja luotettavuus.

    
 • Mazda 6 olisi minun valintani noilla kriteereillä.

    
 • Mens Room:

  Eli noin 10000e olisi rahaa käytettävissä ja sillä pitäisi ostaa HYVÄ henkilöauto.
  ...
  Hieman esimerkkiä joita olen nettiautosta katsellut


  Jos olet menossa ostamaan käytettyä autoa rahalla, olet autoliikkeissä "kuningas". Uskoisin, että liikkeen hintalapusta sulaa heti 10-15 prosenttia, kun kuulevat että käteisostaja on liikkeellä. Kannattaa hieman kierrellä liikkeitä, osa saattaa antaa jopa paremman takuunkin kuin sen "lakisääteisen" puoli vuotta. Hyväkuntoinen ja ruosteeton japanilainen on turvallinen valinta. Renkaiden kunto (kesä- ja talvi) on syytä tarkastaa, samoin mahdollisen jakohihnan vaihtotilanne; jos tunnet epävarmuutta auton todellisen laadun suhteen, sovi käyttämisestä Autotohtorilla.

    
 • Mens Room:

  Hakusessa on vain ja ainoastaan hinta/laatusuhteeltaan järkevä ja luotettava auto moniksi vuosiksi eteenpäin.

  Ja olenko unohtanut kenties jonkun hyvän automerkin laskuista kokonaan


  ...Mitsubishi Lancer, mutta ehdottomasti 2.0 koneella, ei pienemmällä.  tällaisen taitaa jo tänä päivänä saada kymppitonnilla.  +Suht ripeä ja pihi  +persoonallinen  +Voin suositella, erittäin varma ja hyvä auto.

  -ESP:tä ei ole, jos sen tarvitsee.  -saattaa olla ruostealtis, mutta paskaa yksilöähän ei ole pakko ottaa.  -farkussa todella pieni tavaratila

    
 • Jos autoa toivoo pitkäksi aikaa, ehdotan Citroen C4. Pikaisella nettiautokatsauksella samalla rahalla kun saa '00-02 Corolla, jolla on ajettu 150.000km, saa '05 mallisen C4 jolla ajettu 60-80.000km. Nämä tuoreet Citikat ei ainakaan ruostu. Jälleenmyynti on varmaan hankalaa, mutta voi olla viiden vuoden kuluttua minkä tahansa auton. Viikonloppuna juuri oli taksikuskin kanssa puhetta kun hänen kaverillaan on Koreassa tehty Chevrolet, että mitenkähän sen jälleenmyynti.. suhari totesi tähän että ihan sama mikä auto, käytettynä niistä ei saa mitään. Hänelle oli tarjottu 2.5v vanhasta Touranista vaihdossa uuteen 6000e, uutena oli maksanut 25keur. Mittarissa 160tkm.

    
 • On sillä jälleenmyyntiarvolla eroa ja väliä vielä vanhemmallakin iällä. Kyllä esim. Toyotalla saa myös käytettynä hyvän hinnan. Jos ostaessa säästää muutaman tonnin, niin viimeistään 10v autossa sen saa sitten vaihtohetkellä takaisin. Esim. joku Corolla vm.97 nyt sen 5000,- mutta samanikäinen Astra, Xsara tai Toledo siinä ehkä 1000-2000,-. Uskon jotta Corolla antaa myös hinnalle vastinetta olemalla luotettava, viaton ja laadukas käyttöauto.  Noista muista tuo Volvo voi olla kanssa hyvä peli?

    
 • Eikös se ole käytetyn ostajan kannalta pelkästään hyvä asia, että auton hinta alenee reippaasti ensimmäisten vuosien aikana? Sitä vähemmänhän jää arvonalennusta lopuille käyttövuosille. Mua ei ainakaan ollenkaan harmittanut viime vuoden kesällä autoa ostaessani, että ostamani smart roadsterin hinnasta oli ensimmäisen kolmen vuoden aikana sulanut 60%.

    
 • Mutta kun ostamasi auton arvo on vuoden päästä taas puolittunut ja tulee eteen auton myynti niin ei se enää olekaan hauskaa.

    
 • Ei prosenteilla ole väliä vaan euroilla.

    
 • Mainitsemistasi autoista Vectrassa ei taida moottori pidemmän päälle kestää, tai ainakin joudut ostamaan viiden litran öljykannuja tiuhaan. En laskisi, että opelista on pitkäksi aikaa autoa, jos kilometrit uhkaa mennä kakkosella alkaviin lukuihin.

  Muista ei ole henk.koht. kokemusta.  Sen sijaan voit saada hyvän Nissanin tuolla kymppitonnilla. Jos paneudut ruosteen estoon korissa, niin moottorin osalta saattaisi olla toimiva pitkällekin.    
 • Ostamalla pohjoisesta Nissanin saa toimivan ja ruosteettoman kulkineen, mutta tylsä ja ei premium? :xmas:

    
 • Jorma L:

  Jos autoa toivoo pitkäksi aikaa, ehdotan Citroen C4. Pikaisella nettiautokatsauksella samalla rahalla kun saa '00-02 Corolla, jolla on ajettu 150.000km, saa '05 mallisen C4 jolla ajettu 60-80.000km. Nämä tuoreet Citikat ei ainakaan ruostu. Jälleenmyynti on varmaan hankalaa, mutta voi olla viiden vuoden kuluttua minkä tahansa auton. Viikonloppuna juuri oli taksikuskin kanssa puhetta kun hänen kaverillaan on Koreassa tehty Chevrolet, että mitenkähän sen jälleenmyynti.. suhari totesi tähän että ihan sama mikä auto, käytettynä niistä ei saa mitään. Hänelle oli tarjottu 2.5v vanhasta Touranista vaihdossa uuteen 6000e, uutena oli maksanut 25keur. Mittarissa 160tkm.


  Mikäs siinä jos tykkää rassata autoja tai on hankkimassa kakkosautoa, silloinhan käytetyn Sitikankin voinee ostaa.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit