Piki pois pinnasta

9 kommenttia

Millä olette puhdistaneet autojen pinnasta pikeä?

Onko olemassa ihan "premiumainetta"? :sunglasses:

  
 • Kuuma vesi, niin kuumaa mitä hanasta tulee. hierot sillä aikansa. Ehkä jotain ainettakin on amatööreille myynnissä, en tiedä. Valkoisen auton muovipuskureista automeikkausfirma puhdisti ruostepilkut jollain hapolla pois.

    
 • Tärpätillä lähtee varsin kivuttomasti.

    
 • tärpätti tai liuotinpesuaine raakana, taitaa lähteä samalla tosin vahauksetkin.  tuolta palstalta löytyy "premiumaineita" joka lähtöön, tähänkin tarkoitukseen toki ja oikein videoiden kera:

  http://www.pesukinnas.com/viewtopic.php?f=48&t=949&start=75  testaavat hieman paremmin kuin tm:mä mm vahoja jne... nyt ollut 7kk vahaus ja hyvin tuntuu helmeilevän yhä

    
 • Kiitos auttavista vastauksistanne.  Muutama päivä sitten poistin autosta pikeä taas kerran vahan avulla. Sitä sai rapasyksyn vuoksi tehdä useamman kerran. Tuli ajateltua, etteikö löytyisi muutakin ratkaisua. Onhan siinä samalla saanut uuden vahauksen, mutta kuitenkin...

  Koetan ensi kerralla uusin tuumin.    
 • Suomesta löytyy autotarvikeliikkeistä ainakin Autoglymin ainetta juuri tuohon tarkoitukseen: Intensive Tar Remover.  Outoa, jos olet etsinyt ratkaisua tuohon ongelmaan ettet ole sattunut etsimään tuohon tarkoitettua ainetta kaupasta jossa myydään tuon tuoteryhmän tavaraa...  Tottakai tuollaisten aineiden jälkeen pitää uusia vahaus, on täysin mahdotonta ettei vahaa pitäisi joka tapauksessa uusia. Vähemmästäkin pitää laittaa uudet vahat, tuollaisen lian poistoon tarkoitetun aineen käytön takia se on täysin selvä juttu.  Varmaan löytyy Autoglymiä parempaakin tavaraa (itsellä se on toiminut hyvin vahauksen esikäsittelyssä ), suosittelen netistä etsimistä ja tilaamista sieltä. Mutta jos haluaa maksaa Suomi-lisähinnan kauppiaan, maahantuojan ja verottajan taskuun niin saakin sitten tuotteen heti kun on kauppareissun tehnyt.  Katso löytyykö tuolta:

  http://www.presco.fi

    
 • Putput,

  kiitos neuvosta.  Kun vahalla puhdistamiseen tottui, niin siitä tuli tapa.

  Enkä sitten ole erityisemmin etsinyt muita keinoja.

    
 • Pesukinnas.com on tosissaan hyvä foorumi. Siellä kaikkia autoja ja ihmisiä arvostetaan ja keskitytään itse asiaan periaatteella kaikki kaikkien puolesta. Siellä ei ketään kiinnosta, mitä autoista maksoit ja mikä vuosimalli, vaan maalipinnan kiiltävyys.  Ja jos veetuttaa mikä tahansa, niin sille on oma ketjunsa mihin voi mennä vaahtoamaan.  Siellä joku kertoili että ainakin jossain päin Suomea (ehkä aika laajaltikin?) käytetään tänä talvena suolaliuosta, joka irroittaa asfaltista pikeä enemmän kuin aikaisemmat myrkyt.  Auto Glymille siellä ei paljoa arvostusta heru, poislukien pari tuotetta; se kuuluu markettikamoihin. AG on aika peruskamaa, mutta hintapreemiolla pilattuna. Helpostihan sitä luulee että kun nyt otan tämän Prisman valikoiman kalleinta merkkiä, niin se on varmasti tosi hyvää...  Joitakin iloisia poikkeuksia löytyy halpiskamoistakin pesukintaasta löytyy monta testiä.  Pääsääntöisesti, oikeasti hyvää tavaraa kun ostaa, niin jälki on parempaa ja tavara riittoisampaa, jolloin tulee lopulta halvemmaksi ostaa se hieman kalliimpi puteli.  Ongelmahan on siinä että kun ei marketeista saa parempaa, niin mistä sitten? Jokunen erikoistunut kotimainen yrittäjä on, mutta on paljon sellaistakin mikä on pakko tilata ulkomailta.

    
 • Kiitokset kahdesta viimeisestä viestistä.  Nyt pitäisi jo minunkin osata. :smile:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit