Mistä kauhea Volvo-viha ?

23 kommenttia

Volvo on aika ostettu auto Suomessa. Oli joskus 80-luvulla imagon vuoksi, ehkä nykyäänkin.. Hulluksi olisi minua väitetty, jos joskus 80-luvun alussa olisin väittänyt Volvon nousevan maan ostetuimpiin autoihin. (Nyt kai 5 eniten ostettu). Meillä on niitä on ollut monta perheessä, ruotsalaisia ja hollantillaisia ja belgialaisia. Vikaa ja sälää ja ongelmia on ollut mutta satojatuhansia iloisia kilometrejä niinkuin varmasti niillä kuuluisila corolla-miehillä.
Annetaan kaikkien ajaa ja maksaa miten haluavat niistä kilometereistä, jokainen ajaa millä haluaa. Fanaattisuus ei millään alalla ole hyväksi. Turvallisia kilometrejä, ja kunnioittakaamme toisiamme liikenteesssä.

  
 • Olen tismalleen samaa mieltä, ei pitäisi kenenkään arvostella toisten valintoja. Jokainen ajaa millä haluaa, joku maksaa enemmän kuin joku toinen. Autoilijat kuitenkin arvostavat eri asioita valinnoissaan.

    
 • Ei Volvo ole ainut merkki mikä saa joidenkin vihat niskoilleen. Sinänsä aika koomista, että vihataan jotain automerkkiä.

  Uusista Volvoista on niin vähän kokemusta, mutta vanhemmissa itse arvostan vain näitä aitoja Ruotsalaisia eli lähinnä 700- ja 900-sarjalaisia. Eiväthän ne mitään kilpureita ole ja bensakin kelpaa, mutta omaavat yksinkertaista ja lujaa tekniikkaa. Muotoilukaan ei varmasti ollut kaikkien mieleen, mutta nämä uudethan on suorastaan tyylikkäitä (ainakin minun mielestä).

  Ehkä tämä Volvo-viha johtuu niiden kuljettajista enemmän kuin autosta? Yleensähän nämä vanhemmat Volvot oli ohitettavien asemassa, kun valtaosa kuljettajista oli karvalakkipäisiä patuja (minun oma mielipiteeni) joilla ei ollut mihinkään kiire, mutta nykyään tilanne on vähän toisinpäin, aika moni S80 tai V70 on mennyt minunkin ohi :grin: Toki ei se minua mitenkään haittaa, jos joku menee ohitse, mutta ehkä se joitain häiritsee?

    
 • kyllähän näistä vihoista saa kaikki merkit ja ''automaat'' osansa...en nyt tiedä onko volvo saanut erityisen paljon niskaansa.

  mielestäni kaikissa pätee yksi fakta: sehän ihmisiä vituttaa mitä se ei ymmärrä. itse en esim. ymmärrä mitä parempaa merkissä x on verratuna tiettyihin merkkeihin joista pidän... olen kuitenkin avoimin mielin ja valmis muuttamaan käsityksiäni, sitä mukaan kun automaailma, muuttuu malli-mallilta. :wink:

    
 • Henkilökohtaisesti en usko että auto tai merkki vihaa nostattaisi, vaan se että tietyn merkin imago luo omistajilleen jonkinlaisen euforian, ja kuvitelman itsestään parempina yksilöinä. Tämä ilmeisesti oikeuttaa heidät käyttäytymään yleensä sikamaisesti liikenteessä kanssaautoilijoitaan kohtaan.
  Tämä ilmenee yleensä törkeänä perässäroikkumisena ja törkeinä ohituksina. Näihin temppuihin syyllistyy yleensä V70 kuskit kummastakin sukupuolesta.
  Vaikka suomalaisista n.3% katsotaan omaavan narsistisen persoonallisuushäiriön, siis he ovat niitä jotka itse kuvittelevat olevansa yksilöinä jumalasta seuraavia, niin kuitenkin on vaikea uskoa kaikkien olevan volvon omistajia. Tai niin kuinka monta prosenttia olikaan markkinaosuus?

    
 • Niin, tuossa perässäroikkumisessa ei ole kysymys autosta vaan taitamattomasta kuljettajasta, joka katsoo oikeudekseen vaarantaa edessä ajavan turvallisuuden siinä samalla kun omansa.

    
 • En itse koe vihaavani ketään tai mitään ryhmää, uskonnollisesta, sukupuolisesta tai ajoneuvollisesta suuntautumisesta riippumatta.
  Volvossa on vuosia häirinnyt "siinä rajoilla" liikkuva markkinointi ja sen lopputulema. Hyviä autoja ei siinä mitään mutta ei sen turvallisempia tai muutoinkaan parempia kuin moni muukaan.

  Joka automerkillä on häirikkökuskeja mutta "näppituntuman" perusteella V70-kuskit ovat yliedustettuja aivan kuin 3-sarjan bemaristit kultaisella kasarilla :smile:

    
 • En usko että kyse on mistään Volvo vihasta erityisesti.. Aika moni leimaa Volvon jo merkkinä jonkun idiootin kuljettan käytöksen mukaan.. Volvo en erittäin suosittu auto joka näkyy Volvojen runsaana määränä liikenteessä.. mitä enemmän Volvoja, sitä enemmän myös prosentuaalisesti idiootteja Volvojen ratissa..

  Tämä sama pätee tietysti jokaiseen merkkiin!

  Tiedä sitten onko joillakin ennakkokäsitys Volvosta koska sehän kantaa ruotsin lippua :sunglasses:

    
 • Näin pyöräilijänä ymmärrän hyvin Volvovihan. Volvohan on yleensä vanhojen ihmisten auto ja se näkyy liikenteessä. Samaten se A-palkki on paksu ja palkin taakse katveeseen jää polkupyöräilijä helposti. Ikävä kyllä olen itsekin mieltänyt volvokuskit itsepäisiksi maantien omistajiksi, jotka kiilaavat fillaristeja ja sivutieltä tullessa ajavat aina pyörätien tukkeeksi odottamaan risteävään liikenteeseen mukaan sopimista. Tiedän toki, että kyseessä ei ole automerkin vika vaan merkin arvostus nimenomaan ikääntyvien miesten keskuudessa. Olen pari kertaa joutun auton kanssa kontaktiin fillarin kanssa ja molemmilla kerroilla auto on sattunut oleen Volvo. Muuten kyllä volvo pn hieno auto ja sellasen varmaan itsekkin ostan kun ikää tulee ja niska jäykistyy. Onhan se tyylikäskin

    
 • Kateus vie kalatkin vedestä !

  Lienee tosiasia, että harvalla parikymppisellä tai edes kolmekymppisellä asuntovelallisella on mahdollisuutta hankkia uutta S80 Volvoa vaikka mieli kuinka tekisi. On vaan kehuttava Corollaa niin ei tule itselleen paha mieli.

  Muistan itse varsin hyvin, kun oma V70 vielä tuoksui uudelle, ja olin kuskina työkavereille laivareissulta kapakkaan. Yksi kaverista uskalsi nahkapenkillä istuessaan sanoa, että " On tämä vaan aika hulppea auto - näin pienessä nousuhumalassa sen usklataa ääneen sanoa..."

  :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses:

    
 • Lainaus:
  26.03.2007 klo 16:00 Jan79 kirjoitti

  mitä enemmän Volvoja, sitä enemmän myös prosentuaalisesti idiootteja Volvojen ratissa..


  Tarkoitit varmaankin mitä enemmän Volvoja sitä enemmän idiootteja Volvojen ratissa. Tuskin se idioottien määrä pelkästään Volvojen ratissa kasvaa prosentuaalisesti :kiss:

    
 • Lainaus:
  27.03.2007 klo 16:44 Opelixi kirjoitti
  Lainaus:
  26.03.2007 klo 16:00 Jan79 kirjoitti

  mitä enemmän Volvoja, sitä enemmän myös prosentuaalisesti idiootteja Volvojen ratissa..


  Tarkoitit varmaankin mitä enemmän Volvoja sitä enemmän idiootteja Volvojen ratissa. Tuskin se idioottien määrä pelkästään Volvojen ratissa kasvaa prosentuaalisesti :kiss:
  Ööh... juu :no_mouth: Sitä juuri tarkoitin! Mitä enemmän jotain tiettyä automerkkiä kaduilla on sitä enemmän myös idiootteja mahtuu ko. automerkin ratin taakse.. sama pätee kyllä joka merkkiin :sunglasses:

    
 • Lainaus:
  27.03.2007 klo 13:13 Tapio Taula kirjoitti
  Kateus vie kalatkin vedestä !

  Lienee tosiasia, että harvalla parikymppisellä tai edes kolmekymppisellä asuntovelallisella on mahdollisuutta hankkia uutta S80 Volvoa vaikka mieli kuinka tekisi. On vaan kehuttava Corollaa niin ei tule itselleen paha mieli....


  tuskin mokomat ruotsin-panssarivaunut paljoakaan kiihottaa tuota ikäryhmää, oli rahatilanne mikä hyvänsä. ehkä joskus sitten vanhempana. jännää että juttu lipuu taas tuonne kateus/raha-akselille. :smile: no, se on vaan merkki siitä että on kiihkoilussa keinot lopussa vastata asiallisesti kritiikkiin. :kiss:

    
 • Lainaus:
  27.03.2007 klo 13:13 Tapio Taula kirjoitti
  Lienee tosiasia, että harvalla parikymppisellä tai edes kolmekymppisellä asuntovelallisella on mahdollisuutta hankkia uutta S80 Volvoa vaikka mieli kuinka tekisi. On vaan kehuttava Corollaa niin ei tule itselleen paha mieli.


  Minusta vähän tuntuu siltä, että ne jotka eniten ottavat kantaa automerkkien paremmuudesta eivät ole 20-30 vuotiaat Corollan omistajat... Enemmin luokittelisin tällaiset henkilöt niihin jotka ajavat BMW, Audi, VW, MB merkkisillä autoilla, toki Corollan omistajatkin voivat tähän sortua, mutta väitän kyseessä olevan huomattavasti vanhemmat kuin 30-vuotiaat...

  Reilut parikymppiset autoiluun kantaa ottavat ostavat aivan muita kuin Toyotia... Pääsääntöisesti näkyy olevan 90-luvun isot saksantuontiautot...

    
 • :tongue: Köyhät ja kateelliset on siitä surkeita että niillä on aina jotain .....
  ............ :tongue:

    
 • Itelle kasvoi volvo-viha kun niihin, ainakin 80-volvoihin, tuli niitä pirun kirkkaita (led?)jarruvaloja. Ruuhkassa, sateisessa säässä/hämärissä edellä kyhnyttävä Volvo aiheuttaa pirullista päänsärkyä. Ja taas tooottakai se on hyvä asia turvallisuuden kannalta koska se on volvossa. Ei häikäise esim. 5-bemuissa vaikka niissäkin näyttäis olevan vastaavaa tyyppiä valot. Toki syy lienee siinä, että taas on BMW:n tapaan käytetty järkeä siinä hommassa. Jarruvalojen kirkkauteen vaikuttanee poljinvoima...Äkkijarrutuksessa kirkkaammat, kadulla lipuessa sitten mukavan vaisut. Ja nyt kaikenmaailman päpättäjille tiedoksi: EN OLE BMW:n OMISTAJA/HALTIJA. Mutta valoista siis oma Volvo-viha leimahti. No "kauhea viha" nyt turhan jyrkkä ilmaus kyllä, mutta sanotaan että jonkinasteinen volvo-vitutus.

    
 • Alkaa jo naurattaa Volvo keskustelu, parhaassa jutussa jo yli viisi ja puolisataa kommenttia. Suosittu auto Suomessa aiheuttaa kirpakkaa kommenttia.
  Annetaan nyt meidän ajaa sillä millä haluamme, on muita tärkeämpiäkin asioita onko Volvo tai BMW tai mikä tahansa parempi ajettaessa mutkaista, roudan syömää ja viimeksi 80-luvulla päällystettyä tietä. Ja muistetaan Simassa ei ajella millään pelillä Vappuna :smile:

    
 • Muillakin merkeillä löytyy vihaajia. Viimeisimmissä keskusteluissa on ollut Volvo tosin paljon esillä. Huvittavimpia on kommentit jotka tarjoaa enempi mutu tietoa kuin asiaa. Lisäksi pitää muistaa, kun näitä testejä vedetään esiin, erot eri autoilla hintaluokassaan on todella pieniä.

  Volvon valitsee se, joka siitä pitää. Volvo ei varmaan halvimpia autoja ole, joten ostajalla on kyllä vara valita muistakin merkeistä.

  Minulla ei ole Volvoa ollut, mutta aivan hyvin voisin sellaisen ostaa. Jostain syystä, en tiedä miksi, jos valintani olisi farmari-mallinen auto, niin auto olisi varmaankin Volvon farmari. Suuri syy siihen on että pidän sitä todella tyylikkäänä farmarina, liekö syynä Volvon pitkä historia tällaisista autoista. Ainoa haitta on, että sen on huomanneet muutkin ja niitä näkyy liikenteessä melko paljon.

  Vanhojen autojen harrastajana löytyy Volvolta kaksi mallia jotka ovat lähellä sydäntä: Volvo 1800 ES sekä Volvo 164-sarja.


    
 • Volvon V70 on tällä hetkellä edullinen mutta poistuva malli ja moni Volvoa himoinnut on nyt päässyt sellaiseen kiinni. Kova on tarve näyttää, että lujaa pääsee. Jotenkin imago ja hinnoittelu houkuttelevat tietynlaisen porukan ostamaan tietyn automallin. Tämä vaihtelee automallin iän mukaan. Audi A 4 kuskeilla tuntuu myös nyt olevan kovasti tällaista tarvetta ja sitä ennen perässä ja ohi pyrkimässä on ollut suuri joukko Lagunoita, 626 Mazdoja, Opeln Vectroja. Samaa tekivät Saabistit aikanaan, mutta niitä ei enää ole. Tämä on kulttuurikysymys, sillä oletteko koskaa nähneet Peugeot 605:n kaahaavan ohi? Aina jossain vaiheessa joku porukka pääsee luokkaa parempaan autoon kiinni, ja samalla syntyy tarve esittää. Tällöin auton alkupereinen kohderyhmä on jo vaihtanut merkkiä tai mallia. V 70 kuskit ovat vaihtaneet ajat sitten Avanttiin ja A 4 kuskit Bemuun, ja nyt on paluuta sitten taas uusinmpiin malleihin. Eihän mikään ole niin kivaa kuin ajaa autolla joka toimii kuin ne kauppaopiston naiset. Kauppaopiston miehiltä tämä ei jää tekemättä vaikka sitä eivät huomaakkaan! :sunglasses:

    
 • Lainaus:
  27.03.2007 klo 13:13 Tapio Taula kirjoitti
  Kateus vie kalatkin vedestä !
  Muistan itse varsin hyvin, kun oma V70 vielä tuoksui uudelle, ja olin kuskina työkavereille laivareissulta kapakkaan. Yksi kaverista uskalsi nahkapenkillä istuessaan sanoa, että " On tämä vaan aika hulppea auto - näin pienessä nousuhumalassa sen usklataa ääneen sanoa..."

  :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses:


  Tulihan se kateuskortti sieltä. Kyllähän se varmaan hivelee itsetuntoa kun luulee että ihmiset on kateellisia ..

  PS. Ei ne kaverit varmaan selvinpäin autoasi olisi kehuneet :wink:

    
 • Niin.. Volvo viha.. En usko että juuri Volvo olisi jotenkin erityisesti vihan kohteena. Joku suhtautuu ivallisesti jos samaan lauseeseen sisällytetään Volvo ja kateus. Tosiasia vain on että Puhutaan mistä automerkistä tahansa.. siis hieman kalliimmasta, myös Volvosta, se aiheuttaa joillakin kateutta. Ihan samalla tavalla ollaan naapurille kateellinen jos se piru kurvaa pihaan uudella autolla ja itsellä on vanha, vaikka hyväkin mutta pääasiassa vanha masiina pihassa. On ihan sama ostiko se naapurin piru uuden bemarin isolla ja tehokkaalla koneella millä kiihdyttelee joka HEL::TIN aamu morjestellen töihin, tai Mersun kaikilla herkuilla ja HEL::TIN isolla tähdellä keulassa tai Volvon jonka ajettavuutta,turvallisuutta ja varusteita se piru jatkuvasti kehuu tai sitten se pirun naapuri osti sen uuden Honda Accordin jonka Diesel kulkee melkein höyryillä ja sitten se pirun naapuri leikkii sillä HEL::TIN sähköisellä takaluukulla..


  Kyllä me voidaan olla kaikille kateellisia.. Ja kuten tällä palstalla huomaa. Autot aiheuttavat tunteita joka suuntaan...

  Ei kyse ole merkistä.. Suomalainen perikateus on aika monessa asiassa aiheuttaja selkäänpuukottamiselle.. :sunglasses:

    
 • Lainaus:
  28.04.2007 klo 20:35 Jan79 kirjoitti
  ..


  Kyllä me voidaan olla kaikille kateellisia.. Ja kuten tällä palstalla huomaa. Autot aiheuttavat tunteita joka suuntaan...

  Ei kyse ole merkistä.. Suomalainen perikateus on aika monessa asiassa aiheuttaja selkäänpuukottamiselle.. :sunglasses:


  Olet tismalleen oikeassa, jos fyrkkaa uupuu, niin sitä kovempi arvostelu.

    
 • Mielestäni rahaan ja kateuteen vetoamisella ei ole tässä tapauksessa oikein pohjaa. Mielestäni kun Volvon valtti markkinoilla (ja syy yleisyyteen) on juurikin hinta, joka varsinkin varustepakettien kohdalla on ollut todella eduliinen. Saman tehoisena ja samoilla varusteilla esim. Passat menee kalliimmaksi kuin S60/V70. Eli Volvon hinta/laatusuhde tuntuu olevan kohdallaan pääkilpailijoiden löytyessä perinteisistä keskuluokan malleista (VW, Saab, jne.).

    
 • Lainaus:
  28.04.2007 klo 21:14 MMS kirjoitti
  Lainaus:
  28.04.2007 klo 20:35 Jan79 kirjoitti
  ..


  Kyllä me voidaan olla kaikille kateellisia.. Ja kuten tällä palstalla huomaa. Autot aiheuttavat tunteita joka suuntaan...

  Ei kyse ole merkistä.. Suomalainen perikateus on aika monessa asiassa aiheuttaja selkäänpuukottamiselle.. :sunglasses:


  Olet tismalleen oikeassa, jos fyrkkaa uupuu, niin sitä kovempi arvostelu.


  hauska nähdä taas samojen koirien älähtävän kun rahasta tulee puhe.

  minullapa (ja monella muullakin) on aika hankala ongelma, näin netissä aiheesta keskustellessa;

  itse vannon aitojen laatujapsien nimeen, tyyliin lexus, accord, galant, legacy jne., ja tykkään arvostella (jos on aihetta) ja #&%£$!* takaisin joillekkin 'premium-merkkipelleille'', mutta samaan aikaan voisin tilipussini ja omaisuuteni puolesta ajella esim. mb-c:llä, audi A4-A6, Volvo 70/80 jne.
  jep, missä on uskottavuus... :ashamed: voihan täällä kuka vaan kertoa omistavansa vaikka mitä.. no, kerran kun oikein lapselliseksi riehaannuttiin, tarjouduin leikillään esittämään palkka/verotietoni eräälle kateelliseksi leimaajalle, ja siihen loppui kitinä :wink:
  :innocent:

  :grin:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit