Apua autonvalintaan!

69 kommenttia
«13

Olen suunnitellut autonvaihtoa.Olisiko kellään ehdottaa hinta/laatusuhteeltaan hyvää ja tyylikästä sekä ajettavuudeltaan innostavaa ja luotettavasti toimivaa autoa, jossa on reilusti "munaa".Ongelmallisena reunaehtona on se, että siinä pitää luvallisesti pystyä matkustamaan 6 henkilöä tavaroineen.Toinen reunaehto on se, etten ole mikään miljonääri, joten esim. ärrä-Mersu jää pois laskuista.

  
 • Tuollaista autoa ei ole vielä tehty. Kaikkea ei voi saada samassa paketissa. Olennaisinta on päättää se, mistä on valmis luopumaan.

    
 • Nissan Qashqai + 2, tuossa kai on eniten munaa.

    
 • Jos oikeasti kaipaat neuvoja niin kannattaisi vähän täsmentää noita ehtoja. Tarkoittaako kuusi henkilöä pelkästään aikuisia, vai onko osa lapsia? Paljonko sitä tavaraa pitää oikein mahtua ihmisten lisäksi? Mitä pidät tyylikkäänä, siitähän jokaisella on oma mielipiteensä? Entä mitä tarkoittaa reilusti "munaa"? Ja mikä se todellinen budjetti sitten on? R-Mersun alapuolellakin on aika lailla hintahaarukkaa.  Annetuilla tiedoilla mulle tuli ekaksi mieleen Ford S-Max.

    
 • Lefa:

  Jos oikeasti kaipaat neuvoja niin kannattaisi vähän täsmentää noita ehtoja. Tarkoittaako kuusi henkilöä pelkästään aikuisia, vai onko osa lapsia? Paljonko sitä tavaraa pitää oikein mahtua ihmisten lisäksi? Mitä pidät tyylikkäänä, siitähän jokaisella on oma mielipiteensä? Entä mitä tarkoittaa reilusti "munaa"? Ja mikä se todellinen budjetti sitten on? R-Mersun alapuolellakin on aika lailla hintahaarukkaa.

  Annetuilla tiedoilla mulle tuli ekaksi mieleen Ford S-Max.
  2 aikuista 192cm+170cm, 4 lasta 120-185cm, kaikki kasvuiässä ja tavaraakin tavanomaisille reissuille.  Tällä hetkellä autona on tavallisen tylsä Toyota Corolla Verso ja vielä harmaana. Kai se on vaan niin, että kuudelle ei ole olemassa muita kuin koppimopon näköisiä kulkupelejä.  S-Max on kyllä koppimopo ulkonäöltään paremmasta päästä, senkin hinta tosin on jo aika ylärajoilla.

    
 • s-max hinta lähtee 35t jos tuo on jo liikaa niin uutta on turha katsella sinun kriteereillä...

    
 • Derrick:

  Nissan Qashqai + 2, tuossa kai on eniten munaa.
  Kävin kokeilemassa. Sen takaistuimet vain ovat niiiiin onnettomat.

    
 • finman:

  s-max hinta lähtee 35t jos tuo on jo liikaa niin uutta on turha katsella sinun kriteereillä...
  Ei sen välttämättä tarvitse olla uusi, eikä tuo hintakaan ole este. Kaipailen vain tietoa, olisiko olemassa joku hyvä vaihtoehto joka on jäänyt huomaamatta tai olisiko tulossa jotain mielenkiintoista uutuutta vaikka ensi vuonna.

    
 • ongelma on se että jos haluaa 6 istuin paikkaa ja vielä tilaa tavaroille muotoilu menee pakosti tiettyyn suuntaan.  pidätkö sinä tuota r-mersua autona jossa on "munaa" käsittääkseni nittä saa suht edullisesti kun mersu itsekkin on myöntänyt sen olevan floppi (myynnillisesti)

    
 • Dodge Journeyssä taitaa olla sitä munaa ja tilaa, mutta ajettavuuden innostavuudesta, tyylikkyydestä ja luotettavuudesta en niinkään tiedä.  Itsellekin tulee ensimmäisenä mieleen tuo S-Max, vieläpä jos uuteen olisi varaa niin mallihan juuri uudistui. Täyttää kaikki nuo kriteerit. Luotettavuudesta on kyllä paha sanoa, mutta luulisi ainakin lastentaudeista päästy eroon. Itsellä perheessä neljä vuotta vanha Focus ja lienee viattomin auto mitä olen koskaan omistanut.

    
 • Onko ranskalaiset ehdottomasti suljettu pois listalta? Pökötin 5008 olisi ainakin minun ykkösvalinta (ehkei ole riittävästi sitä "munaa" )ja jos hieman erikoisuuksia haluaa niin sitikan g picasso olisi seuraava vaihtoehto rellua unohtamatta.Omien kokemuksieni pohjalta en voi tuota ranskalaisten luotettavuuttakaan moittia vaikka yleisesti sitä huonona pidetäänkin.Toisaalta yleistä käsitystä vastaan sotii sekin että tuttavapiirissä on kahdella tojota verso ja kummatkin on korjaamolle hinattu mekaanisen konerikon takia.

  On mahdotonta vaatia sporttista muotoilua jos samalla on tarve kuljetta kuusihenkinen perhe.Miten muuten määritellään tämä "munaa" ja mitkä ovat ne ominaisuudet jotka tekevät autosta sellaisen että sen kohdalla voidaan tuota määritelmää käyttää?.

    
 • Lefa:

  Jos oikeasti kaipaat neuvoja niin kannattaisi vähän täsmentää noita ehtoja. Tarkoittaako kuusi henkilöä pelkästään aikuisia, vai onko osa lapsia? Paljonko sitä tavaraa pitää oikein mahtua ihmisten lisäksi? Mitä pidät tyylikkäänä, siitähän jokaisella on oma mielipiteensä? Entä mitä tarkoittaa reilusti "munaa"? Ja mikä se todellinen budjetti sitten on? R-Mersun alapuolellakin on aika lailla hintahaarukkaa.

  Annetuilla tiedoilla mulle tuli ekaksi mieleen Ford S-Max.
  HMYYYY.... Tutustuin hiukan tuohon S-Maxiin, vaikka hinnat alkaen malli on aika kallis, paremmat mallit kallistuvat maltillisesti. 203 heppainen automaatti irtoaisi vähän yli neljällä kympillä. Nyt herää kuitenkin kysymys, että onko Ford pidemmän päälle kelvollinen ajopeli.  Olisihan se uusi Toyota Versokin kelvollinen ajopeli, mutta minua varmaan vaivaa jokin kompleksi, kun ei millään kiinnostaisi ajaa niin rumalla pelillä - Vanha Corolla Versokin oli kauniimpi. Lisäksi parempien mallien hinnat lähenevät jo aika paljon tuota S-Maxia.  Onko Opel Zafira uudistumassa lähiaikoina.

    
 • 1065:

  Onko ranskalaiset ehdottomasti suljettu pois listalta? Pökötin 5008 olisi ainakin minun ykkösvalinta (ehkei ole riittävästi sitä "munaa" )ja jos hieman erikoisuuksia haluaa niin sitikan g picasso olisi seuraava vaihtoehto rellua unohtamatta.Omien kokemuksieni pohjalta en voi tuota ranskalaisten luotettavuuttakaan moittia vaikka yleisesti sitä huonona pidetäänkin.Toisaalta yleistä käsitystä vastaan sotii sekin että tuttavapiirissä on kahdella tojota verso ja kummatkin on korjaamolle hinattu mekaanisen konerikon takia.
  On mahdotonta vaatia sporttista muotoilua jos samalla on tarve kuljetta kuusihenkinen perhe.Miten muuten määritellään tämä "munaa" ja mitkä ovat ne ominaisuudet jotka tekevät autosta sellaisen että sen kohdalla voidaan tuota määritelmää käyttää?.
  Pitääpä käydä kokeilemassa tuo 5008 myös. Ehkä se "munaa" tarkoittaa sitä, että auto on jollain tuntuvalla tavalla parhaimmistoa, eikä sen tarvitse pyydellä anteeksi keneltäkään. Ei ulkonäön puolesta eikä muutenkaan.  Chrysler 300C:n ulkonäössä on munaa, mutta toisaalta voisi sanoa, että Toyota Piruksessa on munaa. Otappa tuosta sitten selvää

    
 • Avensis Verso taikka Mitsubishi Grandis. Ehkä munasta joutuu tinkimään mutta luotettavuutta piisaa.

    
 • Mitsubishi Grandista olisin minkäkin tarjonnut, aika nätti koppioksi.

    
 • Grandis tai S-Max olisi tämän esteettispainotteisen koppiautoskeptikon ykkösvalinnat.

    
 • Noilla kriteereillä ei muuta kuin Transporter kuudella istuimella ja jää vielä rutkasti tavaratilaakin! Vaihtoarvokin säilyy ihan erimalliin kuin jollain Grandisilla tai S-Maxilla! R-mersuunkin verrattuna pääset paljon halvemmalla!

    
 • Jos oikeasti ajettavan tila-auton haluat, niin S-Maxin pitäisi olla listallasi todella korkealla. Tuo on tila-autoista ehdottomasti sporttisin ajettava. Nyt saisi Ecoboost-koneen ja kaksoiskytkinvaihteiston kanssakin.

    
 • Mikäpäs siinä Fordissakin, jos ei meinaa takuuajan jälkeen sitä autoa omistaa. Hyvä on ajettava, täytyy myöntää.

    
 • Heitämpä nyt kotileiristä että syksyllä Suomeen saapuva VW Sharan. Munakasta ei Volkkarista saa edes voissa paistamalla, mutta tilaa pitäisi olla riittävästi. Hinnat taitaa olla vielä kysymysmerkki.

    
 • Kuis Honda FR-V, mahtuisi 6 ja vielä tavaraakin.

    
 • LMJ:  HMYYYY.... Tutustuin hiukan tuohon S-Maxiin, vaikka hinnat alkaen malli on aika kallis, paremmat mallit kallistuvat maltillisesti. 203 heppainen automaatti irtoaisi vähän yli neljällä kympillä. Nyt herää kuitenkin kysymys, että onko Ford pidemmän päälle kelvollinen ajopeli.
  Oma kokemus on että siinä ne Fordit pelaa missä muutkin. Jos S-maxia alkaa miettimään suhteessa muihin samankokoisiin tila-autoihin, niin tällä hetkellä noin laadukasta isoa tila-autoa ei juuri ole tarjolla. Toyotan Versot ja muut ovat selvästi pienempiä. Mersun R on oma lukunsa, mutta menee jo aivan omiin hintasfääreihin. Volkkarin Sharan on tulossa, mutta Volkkarin laatua en itse pidä nyky-Fordia kummempana.    
 • Kas kun tuota otsikon peliä ei ole tarjottu jos kerran ajettavuutta ja tilaakin kysytään. On useimmille riittävä.

    
 • Mikä on muuten se merkittävin Galaxyn ja S-Maxin ero? En ole tuota koskaan tajunnut.

    
 • Jos Galaxya ehdottaa niin samaan syssyyn voi ehdottaa sitten VW-sharonin ja Seat Alhambrankin. Ei tarvi etsiä luotettavuustilaston kärkisijoilta tuota trioa.

    
 • jjvi:

  Jos Galaxya ehdottaa niin samaan syssyyn voi ehdottaa sitten VW-sharonin ja Seat Alhambrankin. Ei tarvi etsiä luotettavuustilaston kärkisijoilta tuota trioa.
  muistelet edellistä korimallia

  nykyisin ford tekee omansa uudistui 2006 ja vw-ryhmä omansa

  uusi malli tullut juuri ulos...

    
 • jjvi:

  Jos Galaxya ehdottaa niin samaan syssyyn voi ehdottaa sitten VW-sharonin ja Seat Alhambrankin. Ei tarvi etsiä luotettavuustilaston kärkisijoilta tuota trioa.
  Näillä autoilla ei ole nykyisetn S-maxin ja Galaxyn aikana mitään tekemistä keskenään.    
 • 235+255:

  Mikä on muuten se merkittävin Galaxyn ja S-Maxin ero? En ole tuota koskaan tajunnut.
  S-max on sporttisempi, Galaxy tarjoaa isommat tilat 7:lle.    
 • Tämä selvä

    
 • Olisiko kellään ehdottaa hinta/laatusuhteeltaan hyvää ja tyylikästä sekä ajettavuudeltaan innostavaa ja luotettavasti toimivaa autoa, jossa on reilusti "munaa".


  Ota vähän käytetty(ei ole enää niin kallis!) joku Land Rover, Mercedes maasturi, Pathfinder, Land Cruiser. Ota auto hienoilla vanteilla ja EHDOTTOMASTI metallinhohto kiiltävän mustana!!. Takaan ja alleviivaan että munaa löytyy!!

  Pitää olla vaan ajajalla sitten hyvä itsetunto muutenkin kun kateellisia ja vittuilijoita, kiilaajia ja mulkoilijoita riittää, mutta EI anna sen haitata tippaakaan.

  Ajettavuus on pahoissa paikoissa, pitkillä matkoilla, talvella ja kärrynvedossa innostavimmillaan tai kun vedät muiden tavallisia autoja pois penkasta tai ojasta. Ko. autot saa myös 7h autoina ja tilaa on penkit kaadettuna yli kaksi kuutiota. Vetopainoa useimmissa 3000kg, eli saat vetää isoa asuntovaunua, isoja veneitä, autotrailereita, hevoskärryjä jne..

  Oikeasti korit perhekäytössä todella monikäyttöisiä kun voi käännellä penkkejä ja käyttää sisustaa niinkun haluaa. Koiratkin sopii mukaan. Kiiltävän musta on OIKEASTI tyylikäs ja sitä autoa katsotaan aina kun pestynä liikkuu jossain. Kuten sanottu, kuskin pitää kestää kaikki (kateellisten)kritiikki näissä autoa kohtaan. Näissä on sitä munaa!!. Dieseleillä pääsee jopa alle kahdeksan litran kulutuksilla matka-ajossa. Sekalaisessa menee vajaa yhdeksällä automaattinakin.

    
 • Maastovälitys:

  Olisiko kellään ehdottaa hinta/laatusuhteeltaan hyvää ja tyylikästä sekä ajettavuudeltaan innostavaa ja luotettavasti toimivaa autoa, jossa on reilusti "munaa".

  Ota vähän käytetty(ei ole enää niin kallis!) joku Land Rover, Mercedes maasturi, Pathfinder, Land Cruiser. Ota auto hienoilla vanteilla ja EHDOTTOMASTI metallinhohto kiiltävän mustana!!.
  Entäs se hintapolitiikka?  Kaverihan juuri totesi, että R-Mersut voi jättää huomioimatta, kun ei kuulemma ole miljonääri.  Esittämäsi autot eivät ole ainakaan sen halvempia. Okei, ehkä tuon Datsunin saa "halvalla".    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit