Pesukoneista puhetta ja vääntöä!

7 kommenttia

Pesukoneen hankinta edessä ja olen käynyt tutustumassa kaupoissa laitteisiin.. Riippuen myyjästä, jokaisella myyjällä on "se tietty merkki" jota myyjä arvostaa.. Yllättäen myyjän liikkeellä on todella suuri vaikutus.. Mitä omassa liikkeessä ei myydä ja naapurissa myydään on lähes poikkeuksetta luokatonta rojua.Jos puhutaan hintaluokassa n.500-900.. Kaikki pesukoneet vaikuttavat hyviltä mutta millaisia mielipiteitä tällä palstalla on? Siemens, Bosch, Lg, Miele..Nuo merkit lähinnä itseäni kiinnostavat.. Miten myös on sellainen asia että muutamien merkkien valmistusmaa vaihtelee riippuen keneltä tiedon saa??

  
 • Lämpimästi suosittelen Bosch Maxx6 Silenceä. Ei pompi ollenkaan ja melko hiljainen, ei toki äänetön. Linkousnopeus 1400 rpm. Lisänä ajastin ja jäljellä olevan pesuajan näyttö.  Italialainen Upo oli ikävä kokemus. Viidentenä vuonna viides vika hajotti sen. Se oli pomppivaa mallia eli piti siirrellä takaisin paikoilleen.

    
 • Bosch ja Siemens ovat käytännössä samoja.

    
 • Minä ostin viime vuonna LG Direct Drive, malli on WD-12320FD. 7kg, linkous 1200. Maksoi 520e.

  On kohtuuhiljainen, ei hihnaa lainkaan eikä todella tärise yhtään. Plussana vanhaan AEG Lavamat koneeseen verrattuna todella suuri täyttöaukko. Ohjelmia on riittävästi. 2 vuoden täystakuu ja 3v laakeritakuu.

    
 • Pesukone on sen verran harvoin uusittava laite, eikä niitä testata läheskään siinä mittakaavassa kuin esim. autoja, joten vertailu on hankalaa.  Itselläni on 10 vuotta vanha Cylinda, joka pelaa hyvin. Hankin sen, koska merkki on kestävän koneen maineessa. Ei ole tarvinnut korjata. Linkousnopeutta voi säätää 500-1350 r/min ja täysilläkin kone pysyy paikallaan. Melutasosta ym en osaa sanoa mitään verrattuna muihin, koska vertailukohtia ei ole.  Uusissa koneissa hirvittää älyttömyyksiin mennyt elektroniikan määrä. Jotkut koneet vaatii kai jo nettiliitännän ja enintään 16 vuotiaan pojan sitä käyttämään, jotta siitä jotain ymmärtää. Toivottavasti niitä perinteisempiäkin versioita on markkinoilla.

    
 • Viime talvena kun pesukonetta vaihdoimme, googletin paljon eri merkeistä saatavaa tietoa, keskustelua ym. Totesin, että niiden perusteella ei kannata valintaa tehdä, joka merkki haukuttiin ja kehuttiin eri keskusteluissa. Valintamme oli LG, lähinnä sillä perusteella, että aikaisemmin oli jo hankittu LG:n astianpesukone ja sitä olemme pitäneet tosi hyvänä. Hyväksi on LG:n pesukonekin osoittautunut. Toki, kestävyydestä ei vielä osaa sanoa mitään.  Aikaisemmin oli pitkään Siemens. Se oli pitkään (n. 15 v), mutta useasti olin konehuoneen puolellakin. Sen ongelmana oli moottorin hiilet, jotka joko jäivät jumiin, tai kuluivat tosi nopeasti. Alkuperäiset jumiutuivat, tarvikkeet kuluivat. Laakerit kestivät koko koneen käyttöiän, ahkeran käytön 5-henkisessä perheessä. Hihnan vaihdoin kerraan, vesiventtiilin keloineen kerran ja ne moottorin hiilet niin usein, että en osaa arvata.

    
 • Jos haluat hyvän edestä täytettävän pesukoneen, hanki Cylinda. Tehty Ruotsissa, erittäin kestävä rakenne (kokemusta on), käyttää tarpeeksi vettä pesuun ja huuhteluihin (monet koneet käyttävät liian vähän vettä jolloin pesu- ja huuhtelutulos kärsivät), 7-kertainen superhuuhtelu ym., Täällä syitä miksi meillä on Cylinda:

  http://www.cylinda.fi/p29042-pyykinpesukoneiden_paaominaisuudet.html

    
 • Tärkeää pesukoneen käytön kannalta on käyttää pesuainetta jossa ei ole zeoliittia. Zeoliitti korvasi aikoinaan pesuaineissa fosfaatit, mutta on osoittautunut pesukoneille korjaajien mukaan tuhoisaksi. Käytä joko nestemäistä pesuainetta tai jauheista niitä joissa zeoliittia ei ole.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit