DVD+

1 kommentti

Miksi kone ei tunnista imation DVD+R 120 min 4,7gb 16x

Mutta toimii TDK DVD+R 4,7gb 1-4x levyillä :cry:

  
 • Kummalliselta tuntuu, eikä minulla varmaa vastausta ole. Pari mahdollisuutta tulee mieleen:  Onko levy uusi, tyhjä?

  On olemassa pieni mahdollisuus, että DVD-asemasi saataisi vaatia firmwaren päivtyksen. Ja ollei sitä ole saatavilla, niin tarvitsisit uuden toisenlaisen aseman.

  On siis teoriassa mahdollista, että kaikki asemat eivät tunnista kaikkia levyjä, esim. vanha asema ei tunnista kaikkia uusimpia levyjä. Uskon kuitenkin, että tuo on todella harvinaista. Tyhjillä levyillä en ole törmännyt, tai edes kuullut keneötäkään tuollaisesta. Jotkut pelilevyt, joissa on kopiontisuojaus, eivät välttämättä toimi kaikissa asemissa (esim. tkakvuosien Starforce-, tai Sony-kohut).

  Firmwaren päityksessä on riskinsä, ihan suinpäin en siihen ryhtyisi. Kerran olen yhden aseman firwaren päivittänyt, se ei auttanut Starforce-kopiosuojatuin levyn lukuongelmaan. Riskinä on tietysti, että jonkin mennessä pieleen, aemasi ei enää toimi ollenkaan.  Onko levyllä jo dataa, jollakin muulla koneella tehty levy?

  Jos niin, tulee mieleen, että vika on voinut olla kirjoittavassa asemassa. Tai vaikkei varsinaisesti vikaa kummassakaan, niin kuitenkaan asemat eivät pysty lukemaan toistensa kirjoittamaa dataa, vaikka omiaan, tai jonkin kolmannen aseman levyä pystyisivät lukemaankin.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit