ajoneuvovero

7 kommenttia

:sunglasses:
Vaikka emme suoraan voikaan vaikuttaa ajoneuvoveroon , mielipiteen saanee ilmaista.
Useimmat ovat yhtä mieltä siitä , että ajoneuvovero on Suomessa liian korkea. Tanskassa ja Kreikassa saattaa olla myös korkea ajoneuvovero.
Euroopan Unionin tarkoitus on harmonisoida mm. veroja , mutta Suomen hallinto on haluton siihen. Verotulot pitää jostain saada.
Muutamia ehdotuksia verotuksen muuttamiseksi:
Verotusta ohjataan kulutuksen suuntaan , se edistää ympäristönsuojeluakin.
Autojen ylellisyysveroa suunnataan pois autoista todelliseen turhaan ylellisyyteen kuten huvimoottoriveneisiin , purjeveneisiin, asuntovaunuihin , etelänmatkoihin, lentelyyn ym.
Ajoneuvoveroa kevennetään erityisesti nelivetoautoissa ; niillä on hyötykäyttöä kriisitilanteissakin.

  
  • Entäs sitten jos sattuu harrastamaan vaikka veneilyä, kymmenmetrisen matkaveneen hinta nousee 200.000 eurosta 400.000 euroon älykästä eikö totta

      
  • Alkääs nyt! Eikö juuri luovuttu varallisuusverosta ja puhutaan myös perintöveron poistamisesta. Ja mitä väliä loppujen lopuksi on, eihän käärinliinoissa ole taskuja, ei mitään saa mukaan. :sunglasses:

      
  • Toi veronkevennys nelivetoisilta on aika hyvä pointti.

    Puolustusvoimat on jo vuosikausia ollut huolissaan Suomen maasturikanna vähentyessä ja nykyinen SUV-luokka on tuonut merkittävän lisän puolustusvoimien kriisitilanteiden tarpeita ajatellen.

    Nimittäin jos sattuisi kriisitilanne ja puolustusvoimat joutuisi pakkolunastamaan (käypää korvausta vastaan tietenkin) lisäkalustoa itselleen...varmaa on että SUV-autoluokan omistajien ovelle ilmestyy puolustusvoimien henkilökuntaa ensimmäisenä. Nelivedolla ja korkeammalla maavaralla on heille enemmän käyttöä kuin matalilla GT-viritelmillä :smile:

    Kun menet kauppaan ja rekisteröit uuden auton, puolustusvoimille menee siitä tieto noin kuukauden viiveellä. SUV-omistajat on siis etunenässä.

      
  • :smile: Misar nimimerkille sanoisin , samassa suhteessa henkilöauton tarvitsijat ovat kiltisti nuristen maksaneet veroja vuosikaudet. Veneily on useimmiten turhaa , mutta auto on tarpeellien , usein jopa välttämätön kulkuväline

      
  • Lainaus:
    11.02.2005 klo 13:34 citroen5 kirjoitti
    :sunglasses:
    Useimmat ovat yhtä mieltä siitä , että ajoneuvovero on Suomessa liian korkea. Tanskassa ja Kreikassa saattaa olla myös korkea ajoneuvovero.


    Itse asiassa olen ollut käsityksessä että Suomen ajoneuvovero on ollut jopa muuta EU-tasoa alhaisempi. Autovero sitä vastoin on kyllä yksimielisen korkea.

      
  • Lainaus:
    11.02.2005 klo 13:59 kanos007 kirjoitti
    Ja mitä väliä loppujen lopuksi on, eihän käärinliinoissa ole taskuja, ei mitään saa mukaan. :sunglasses:


    Tämän vuoksi siis pitäisi kituuttaa mahdollisimman vähällä mahdollisimman paljon ansioistaan muille jakaen? Käyttäen palveluita jotka eivät toimi ja rahoittaen järjestelmää joka toimii periaatteella "kun ennenkin on näin paljon saatu rahaa, ensi vuonna täytyy käyttää enemmän".

      
  • Asuttuani pian 3 vuotta kelkkareittinä toimivan joen rannalla, mieleen tulee kaksi erinomaista verotuskohdetta. Nimittäin moottorikelkat ja vesiskootterit. Varsinkin 2-tahtikamppeille voisi vapaasti läntätä kunnon verot.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit