Milloin ylimääräistä autoa ei kannata myydä?

5 kommenttia

Kannattaako hyväkuntoista 20 vuotiasta Golf GTI:tä myydä ollenkaan, vai laittaa varastoon odottamaan arvon nousua?

  
 • @Lukija31722 kirjoitti:
  Kannattaako hyväkuntoista 20 vuotiasta Golf GTI:tä myydä ollenkaan, vai laittaa varastoon odottamaan arvon nousua?

  Odotat siis romutuspalkkion paluuta.

    
 • muokattu 06.06.2019 17:42

  Tuota juuri tarkoitan. Vaikka 20-vuotias auto olisi pidetty täydellisessä kunnossa, sen markkina-arvo on melkein nolla. Mutta toisaalta jos sitä ei tarvitse, se vie vain turhaan varastotilaa vuosikausia ennen kuin voi odottaa mitään arvon nousua.

    
 • Tällä hetkellä moinen on arvonsa pohjalla ja jos se myy, niin se todennäköisesti päätyy jonkun lippispään tunattavaksi ja sen pituinen se.

  Jos on hyväkuntoinen orkkisyksilö, niin 5-10v päästä kanta on harventunut olemattamomiin ja hyväkuntoisia yksilöitä aletaan etsimään kun mr-ikä lähestyy.

  Jos on tilaa säilyttää tallissa liikennekäytöstä poistettuna, niin eipä se siellä leipää pyydä.

    
 • Jep. Jos kuitenkin asiallinen varastointi tuottaa vähänkään kustannuksia arvonnousulla tuskin koskaan pääse omilleen.

    
 • muokattu 07.06.2019 22:59

  Rahaa tuollaisella on vaikea tehdä, joten paras vastaus löytyy siitä, mitä auto omistajalleen merkitsee.

  Jos auto säilyy, hyvin varustellut isomoottoriset yksilöt ovat harrasteautoina yleensä arvostetuimpia, mutta sekään ei riitä perusteeksi polttaa paljon rahaa säilytykseen ja entisöintiin.

  Nimittäin jonkin tasoiseen entisöintiin joutuu varautumaan, olipa 20-vuotias auto kuinka hyväkuntoinen tahansa, ellei sitä ole vain seisotettu kuivassa tallissa.

  Jos ajatus tutusta autosta kevyessä kesäkäytössä vielä vuosien kuluttua tuntuu kivalta, voi harkita säilyttämistäkin.

  Oma motivaatio on ollut välillä koetuksella, pahimmin massan alla edenneiden ruostevaurioiden paljastuessa 20-vuotiskatsastuksessa. Mutta kun siitä alennustilasta selvittiin, on meno ollut nousujohteista. Joka syksy laitetaan talliin takaisin vähän parempi auto kuin sieltä on keväällä otettu.

  On nostalginen tunnelma istua Rouvan kanssa takapenkillä nuorten miesten ajaessa autoa, joka on heidän mielestään ollut meillä aina. Ihmekös tuo, koska samalla autolla heidät on ajettu kotiin sairaalasta kun he muuttivat meille.

  Jos myyt, yritä löytää harrastaja, joka laittaa autosi kuntoon ja pitää sen tallessa. Jos et myy, älä stressaa isosta restaurointiprojektista, vaan pidä autosi ajokunnossa, koska se motivoi parantamaan vähitellen.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit