Penkin suojaus

14 kommenttia

Antakaapa hyviä vinkkejä siitä, miten uusien autojen penkit voisi suojata. Perinteinen tapa ei käy, koska sivuturvatyynyjä ei saa peittää. Vai olisiko parasta vain ahkerasti pestä penkkejä.
Tuli valittua vaalea verhoilu...

  
 • Pesuaine ja harja kauniiseen käteen... :wink:

    
 • Mäntysuovalla pestään yhdessä autoliikkeessä, jos sattuu tippumaan jotain... :smile:

    
 • Lainaus:
  02.07.2004 klo 19:40 Herbert kirjoitti
  Antakaapa hyviä vinkkejä siitä, miten uusien autojen penkit voisi suojata. Perinteinen tapa ei käy, koska sivuturvatyynyjä ei saa peittää. Vai olisiko parasta vain ahkerasti pestä penkkejä.
  Tuli valittua vaalea verhoilu...


  Plyysi- ja kangaspenkit: Imuroi ensin penkit, ja suihkuta tekstiilisuojaspray (monta eri merkkiä, esim. Soft Care, Ruco Guard, näitä saa huonekaluliikkeistä ja tavarataloista), varo ruiskuttamasta muoviosille! Peruspuhdistus tämän jälkeen aina imurointi ja kostealla rätillä pyyhkiminen, jos on tahroja. Selville tahroille pesu Johnsonin pesuvaahto "Bio Shout" (se on kuin partavaahtoa, jota ruiskutetaan vaikka koko penkille ja hangataan kostealla rätillä), tätä on melkein joka kaupassa about 5 eeroa pullo. Huom. pesun jälkeen suoja-aine on aina laitettava uudestaan (kuivalle penkille!)!
  Samat ohjeet muuten muillekin kodin tekstiileille (sohvat, matot jne.).

    
 • Sellainen käsitys on mulle ainakin jäänyt että istuinsuojia olisi saatavilla. ne vain tarvitsee olla merkkikohtaisia ja siihen tiettyyn malliin suunniteltuja, turvatyynyjen laukeamiselle voi periaatteessa itsekkin tehdä "pakoaukot" jos vain tietäsi millaiset...
  eli kuinka isot, ja mihin kohtaan.

    
 • Ajattelin, että ehkä voisi tehdä jonkinlaisen suojan, joka ei ulotu penkin sivuille. Tämä pitäisi olla kiinni tarroilla. Tarkaisu ei taida olla kovin tyylikäs, joten taidan perehtyä tarkemmin Tuken mainitsemiin menetelmiin. Harvoinhan sitä betonihaalarit päällä siviiliautolla ajellaan.

    
 • Mm. VA-varusteella on merkkikohtaisia suojia, ja ne ovat juuri käypäisiä eivätkä häiritse turvatyynyjä. On oikeastaan ainut varma keino saada pysymään penkit ja verhoilu puhtaana.

    
 • Olen aina ihmetellyt istuinsuojien funktiota. Ketä varten ihmiset suojaavat penkkejä, sitä seuraavaa omistajaako varten? Otetaanko istuinsuojat pois kun lähdetään sunnuntaina kirkkoon ja nautitaan alkuperäisestä sisustuksesta?

  Ei mene minun järkeen, eikö samaa logiikkaan seuraten kannattaisi jättää tehtaan kuljetussuojavaha maalipinnan päälle, ettei maali kulu! Olisi mielenkiintoista tietää onko ihmisillä, jotka käyttävät autoissa istuinsuojia, myös suojat olohuoneen plyysisohvan päällä?

  Älä hyvä mies pistä istuinsuojia, ne kauniit vaaleat verhoilut on tarkoitettu näkyviksi, ei muuta kuin käytä näiden edellä kirjoittaneiden hyviä puhdistusohjeita.

    
 • Olet aivan oikeassa! Eikä suojia sitä paitsi voi talvella edes pitää, jos meinaa penkin lämmitystä käyttää. Edellisessä kirjoituksessa viittasinkin helposti irroitettaviin suojiin, joita voisi pitää vain silloin, kun ollaan ne betonihaalarit päällä autossa.

    
 • Viimeksi korjaamolla käydessäni näin heillä sellaiset siniset suojat, jotka vedettiin niskatuen yli ja ja penkin etureunan alle. Niissä oli sellainen "kurenauha", jonka avulla suoja kiinnittyi hyvin ja mikä parasta ne oli sivusta auki. Jos kotona on ompelukone niin hae jotain haalarikangasta ja ompele itse moiset suojat (saa varmaan maksaa pirusti kaupasta ostettuna, jos löytyykään). Sitten ompelet vielä pienen siistin pussin, johon sujautat suojan, säilytät peräkontissa, josta voit aina tarpeen tulleen 30 sekunnissa heittää penkin päälle.

    
 • Kyllä esim. taksit ovat sellainen ryhmä, jotka käyttävät suojia paljon, koska sitä ei koskaan tiedä, mitä seuraava asiakas saa aikaan. Ja kukin taaplaa tyylillään. Samalla logiikalla voisi sanoa, että älkää ihmeessä laittako lattiialle mattoja, kun peittyy se alkuperäinen ja kaunis parkettilattia.

  Ja kyllä ainakin Saabissa (9-3 SS) on sen verran tehokkaat peffanlämmittimet, että hyvin lämpiää talvella vaikka on suojatkin päällä !!!

    
 • Kokemukseni mukaan taksi autoilijat laittavat autonsa aika usein nahkasisustuksella, joka on helppo puhdistaa. Ammattilainen, jos sinulla on istuinsuojat, niin kerrotko miksi? Kuten sanoin se ei käy minun järkeeni, mutta en sanonut, että siinä ei ole mitään järkeä! Hyvän syyn kuultuani asia mahtuu ehkä minunkin kallooni. Kysymykseni olikin ainoastaan, että "Koska nautit siitä verhoilusta, jonka valitsit autoa ostaessasi?"

  Mitä logiikkaan tulee, niinkö eikö se päde parkettilattioihinkin, jos meinaa peittää lattiansa matoilla, miksi investoida kalliiseen kovapuu parkettiin (esim. 50-60 €/neliö), silloin laminaattikin(6,90 €/neliö) käy vallan hienosti!

    
 • Nyt kun joku vielä kertoisi että miksi ne uudet hienot penkit pitäisi säästää kulumatta ja likaantumatta sille seuraavalle omistajalle, joka ostaa nimenomaan KÄYTETYN auton..!?!

  ...sen likaa hylkivän käsittelyn kyllä vielä ymmärrän! :sunglasses:

    
 • No siksi on istuinsuojat, kun verhoilu on sen verran vaalea että tulee helposti tummentumia ja tahroja. Pari kerkesi tulla, ja kun niiden puhdistaminen tuntui levittävän niitä entisestään, niin näin järkevämmäksi ostaa suojat. Sitä paitsi, nykyään autoissa ei enää juuri kunnollisia plyysiverhoiluja näy, toisin kuin vielä joskus 80-luvulla, joten kunnon plyysisuojat tuovat autoon MINUN mielestäni ylellisemmän tunnelman. Kun sitä vertaa mm. saksalaisten autojen "säkkikangas"sisustukseen, ero on huomattava. Mutta nämä ovat makuasioita. Kestävähän se mersun kivikova verhoilukangas epäilemättä on.....


  Ja nahkaverholiu on toki hyvä ja helppo pitää puhtaana, mutta ei välttämättä mikään mukavin materiaali, kesällä hiostaa ja talvella aika kalsea. Harvassa autossa kun vielä on tuuletetut etupenkit.

  Ja nahkaverhoilussa niin kuin muissakin tilpehööreissä on se huono puoli, että normaalihinnalla se maksaa uuteen autoon aika paljon, ja mitään siitä et vaihdossa uuteen hyödy.

    
 • Ennen vanhaan papat köryytteli datsuneillaan vuosikauvet alkuperäiset muovilastiikit penkkien päällä. Pelkäsivät että penkit hieraantuvat.

  Oman viisivuotiaan saksalaisen hyvinkin vaaleat ja mukavat veluuripenkit olivat vielä lähes uuden veroisessa kunnossa viedessäni autoa vaihtoon tämän kuun alussa.

  Penkit pysyvät kyllä puhtaana kun ei varsin navettakamppeilla autoa kuleta ja muistaa huussissa käynnin jälkeen viruttaa kätensä.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit