Uudella öljyllä merkittävästi pienempi kulutus?

8 kommenttia

Moro!Olettaisin täältä löytyvän tietoa seuraavaan havaitsemaani asiaan: Minulla on vuoden 2006 Volvo S60 2.5T AWD aut.vaihteistolla (bensiini) ja uuden öljyn myötä polttoaineen kulutus on laskenut yli 10%!Olen aina käyttänyt Volvon merkkihuollon omaa öljyä, laadultaan 0W-40, tarkemmin en tiedä mitä se on muuta kuin että maksaa PALJON. Nyt kuitenkin marraskuun huoltoon hankin itse Mobil 1 ESP FORMULA 5W-30 öljyä ja kulutus putosi välittömästi.Ajan paljon kaupungissa ja keskikulutus oli ennen öljynvaihtoa ollut viimeisen kolmen vuoden ajalta 11,6 L/100km. Nyt kulutus on ollut 4500km ajon jälkeen 10,1 vaikka ajo on ollut samanlaista kuin ennenkin ja välillä on ollut myös kovia pakkasia.Ajan välillä TRE-Helsinki moottoritietä, cruise talvella mittarin mukaan 115 km/h ja kulutus oli ennen 9,1 - 9,4 L/100km. Nyt öljynvaihdon jälkeen lukema on ollut 8,1 - 8,3 L/100km.Miten eri öljyissä voi olla näin suuri ero? Volvon öljyn piti (tietenkin) huollon mukaan olla parasta mahdollista. Nyt kuitenkin uuden öljyn myötä (mikä myös oli melkoisen kallista) on kulutus pudonnut merkittävästi. Onko muilla kokemuksia vastaavasta tai tietoa onko öljyn vaikutusta kulutukseen koskaan testattu lehdessä?Vai onko se Volvon oma öljy ollu jotain p#####:aa mitä on myyty vain kauniilla sanoilla?

  
 • Sisältyikö öljynvaihdon yhteyteen joitain muita huoltotoimenpiteitä joilla voisi olla vaikutusta kulutukseen?

    
 • Moi  itsellä on joitakin vertailevia kulutuslukemia ja kyllä öljyn valinnalla saa jotain varsinkin bensa-auton kulutuksesta pois.  Opel corsassa 1,2 koneella 5W-40 öljystä 5W-30 öljyyn siirtymällä kulutus tipahti ja autosta tuli mukavampi ajaa, persdynolla huomasi että hieman on enempi tehoa vetävillä pyörillä asti.  Kulutuksessa tuo näkyi ehkä 0,3 litraa sataselle mutta kun auton käytös muuttui parempaan suuntaan niin jo sen takia käytän jatkossa tuota 5W-30 öljyä.  Isommalla moottorilla ja painavammalla autolla en usko että öljyllä saa ihan niin isoa säästöä aikaan, varmaan jotain 0,2 litran luokkaa vois olla sellanen yleisempi vaikutus.

  Jotain muuta on siis siellä huollossa tapahtunut, jarrut herkistetty tms. ?

    
 • Ohuempi öljy yleensä hukkaa vähemmän energiaa. Keskustelun aloittajan tapauksessa jonkinlainen kulutuksen tippuminen on täysin luonnollista. Tuo yli 10 prosenttia tosin kuulostaa kovin suurelta määrältä.

    
 • En jaksa uskoa tuollaisiin 10% kulutuseroihin. Pari prosenttia korkeintaan, mutta sellaista ei oikein huomaa mittausepätarkkuuden vuoksi. Todennäköisempänä pidän mittausvirhettä tai jotain muuta muuttujaa.  Olis se nyt aika kumma jos öljyä vaihtamalla saadaan kulutusta tippumaan 10%, kun siinä rinnalla liikutetaan yli tonnin painoista autoa! Tai voiko olla, että jossain hydraulisissa venttiilinnostimmissa on jotain vikaa ja toisilla öljyllä moottori alkaa toimimaan paremmalla hyötysuhteella oikeammin?

    
 • Huollossa ei tehty muuta kuin öljynvaihto + suodattimen.  Selvennyksenä vielä että autoon ei ole tehty mitään muutoksia, renkaat ym. on täysin ennallaan ja ilmanpaineet samat.  Kuluneella viikolla tuli 1150 km ajoa lähinnä maantiellä. Ajotietokoneen mukaan kulutus oli tasan 8 l/100km ja itse laskettuna 7,8. Melko kovista pakkasista huolimatta. Ajotietokone on aina näyttänyt hieman liikaa joten sen suhteen ei ole tullut muutoksia. Koskaan en vanhalla öljyllä päässyt seiskalla alkaviin kulutuksiin vaikka ajoi mitenkä taloudellisesti.  Noh, seuraan asiaa ja jos jollain vastaavia kokemuksia niin edelleen ole kiinnostunut kuulemaan niistä.

    
 • Nollattiinko ajotietokone?

    
 • Talvellahan tuo kulutus tuppaa itsellänikin aina laskemaan. Sen verran nuo talvinopeusrajoitukset mm. motarilla vaikuttaa kulutukseen.

    
 • Kuten drive jo ajattelikin, todennäköisempi syy keskikulutuksen putoamiseen on mooottorinohjauksen tai ajotietokoneen ohjelman päivitys.

  Öljyn vaihdolla ei käytännössä voi olla 10% kulutusmuutosta.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit