Mersun uusi S-sarja

64 kommenttia
2
 • Siis tältä TeeCeestä tuntuu liikenne-palstalla. Tämähän menee ihan "meidän iskä on ...teidän iskää" tyyliin.

  -Miten helkutissa tähän nyt jo Alpinakin liittyy? Ei nyt sotketa mitään viripajoja tähän, vängättiin peruskoneitten määrästä. Siitä saadaan ihan oma riita aikaiseksi kun ruvetaan osoittelemaan kuinka vähän Alpinalla on tarjota ratkaisuja esimerkiksi Carlssoniin verrattuna. Ei tähän ketjuun, kiitos.

  - Mieshän puhuu kuin automyyjä, lähdekritiikki on yhtä voimakasta kuin automallin myyntiesitteessä. Vaikka BMW nyt sanoo kuutosen olevan "jotakin suurempaa" kuin viitosen coupé niin se on aika subjektiivinen mielipide. Lukee Kia Sorentonkin esitteessä, että "markkinoiden ylivoimaisinta etenemiskykyä ja nelivetotekniikkaa" Saattaa monet Jeepin miehet naureskella partoihinsa, puhumattakaan itänaapurimaasturien harrastajista.

  -GT luokan autot. Kyllä minä myönnän, ei CL "ole" niinkuin Ferrari 612, Aston Martin DB9 tai Bentley Continental Coupé. Näillä merkeillä on se oma "juttunsa" ja hintaluokkansa, joka tehdään käsityöllä ja pienemmällä valmistusmäärällä. Mutta jos arvoja katsotaan niin...
  Paino. Tottakai CL on raskas. Niin kaikki tässä luokassa. Ei GT auton ole tarkoitus olla mikään teinihonda, se kulkee kuin tauti, mutta ajajalla pitää olla kaikki mukavuusvarusteet mitä rahalla saa, eikä hänen tarvitse tietää joka kivensirua tienpinnasta tai kuunnella liki vaimentamatonta koneen ääntä kuin jossakin vanhoissa urheiluautoissa. Se ei ole GTn tarkoitus. Ja omapaino on kaikilla näillä kavereilla 1800-2100 kilon haarukassa, Mercedes painavampana V12 malleillaan, kyllä. Mutta onko sillä merkitystä, se on taas eri asia. Tehoiltaan CL ei häviä vertailua. Eikä tiloiltaan, positiivisena yllätyksenä edes Ferrarissa ei tarvitse nykyään istua polvet suussa kuten 6-srjs:ssa, älä suotta koita nostaa sitä kovempaan sarjaan.
  Ps. Ulkonäkö. Megane II 3-5ovista(kin) pitävät kauniina. Mutta suuresti ihmettelen jos väität, että CL ei ole sulavalinjainen.

  - I-drive. Ihminen oppii kyllä melkein mitä tahansa, varsinkin nuoremmat kun laitteisto käy tutuksi. Mutta minun mielestäni esimerkiksi Audin MMI on selkeämpi kuin ensimmäinen versio I-drivesta. Jos se sinulle on hyvin yksinkertainen, se sitä sitten myös on. Omistajana sen käytön varmasti oppii ja muistaa "selkäytimellä" kuinka monta kertaa ja mihin suuntaan sitä nuppia painetaan kun haluaa... Minä taas olen oppinut Comandin ja pidän sitä parempana.

  Esitä seuraavalla kertaa paremmat perustelut äläkä vaan vedä mitään Alpina korttia hihasta. Jos näin ei käy vänkäys loppuu tähän viestiin.

  Lisäys: BMWn ja Mercedeksen alustat ovat erityylisiä, totta. Ilmajousilla molemmat ovat jo samantyylisiä ja S:än alustageometriaa saa muutettua valitsemalla ABC-alustan. BMWn optio muistaakseni on ilmajouset tehtaalta etupäähän lisätilauksena. 7-srj pyrkii olemaan Penarille uskollinen käsitteellä "Ajajan auto" ja sitähän se on. Henkilökohtaisesti jättäisin ne "spörtit" sinne 3 ja 5-srj:n hoidettavaksi, mutta näemmä myyvät. Niin juu, se myynti. Etkai nyt vaan sinisilmin väitä, että jos Mersun ässä on pakettina täysi paska niin ihmiset ostaa sen ennemmin kuin BMW:n tai Audin vain sen vuoksi, että se on "Mersu?"

  [Mie Ite muokkasi tätä viestiä 08.07.2005 klo 19:26]
    
 • Täytyy vielä sen verran kerrata näitä korimalleja Mersun osalta, etteivät nämä S- luokan Coupet ja avokorit tekniikaltaan välttämättä pohjaudu S-sarjan sedaneihin Tein niin sanottuja korinvaihtoja 80-luvulla ja on asiasta siis jopa hieman kokemusta.

  70-luvulta aina 80-luvun loppuun rakennetut SL ja SLC mallit ( C ja R107)eli niin sanotut ”Bobby Ewing” mallit pohjautuivat W114 ja W115 (pystylamppu valmistusvuodet 1968-1976) taksikoreihin eli vastaavat nykyistä E-sarjaa. Siksi Suomi oli tuohon aikaan täynnä diesel avo- Mersuja, joita tehdas tuskin olisi Mersuiksi myöntänyt.

  Samaten C126(1982 -1992) kori eli SEC coupe perustui W123 Ns. taksimalliin (valmistettiin 1976 -1985) eli tavallisen Mersun akselistoihin ym. Näitäkin on tässä maassa korinvaihtojen ansiosta lukematon määrä diesel ja 4- koneisilla bensamoottoreilla.

  Tarinaa voisi jatkaa eteenpäin, mutta eiköhän idea tullut selväksi. Ei BMW keksinyt tehdä sarjaa pienemmästä mallista Coupea ja Roadster malleja. Eikä siinä mitään pahaa ole, sillä urheilulliset tai ainakin siihen pyrkivät eivät voi olla kömpelöitä

  Huvittavaa on keskustelu tuosta pikku pyörästä keskikonsolissa. Itselläni on tuo yksinkertaisempi versio, ja vaimoni mielestä on kätevää, että autoonkin on saatu tietokoneesta tuttu hiiri käyttöä helpottamaan. Huono puoli on, ettei ole enää sataa valaistua nappulaa, joita voisi esitellä tutuille.

  PS.: Onkohan nyt tosiaan niin että MB myy enemmän. Ainakin tämän artikkelin mukaan MB alkaa olla sivuraiteilla ja BMW:n pahin kilpailija onkin Audi…
  http://www.theautochannel.com/news/2005/06/07/116340.html

    
 • Lainaus:
  08.07.2005 klo 21:22 juster kirjoitti


  PS.: Onkohan nyt tosiaan niin että MB myy enemmän. Ainakin tämän artikkelin mukaan MB alkaa olla sivuraiteilla ja BMW:n pahin kilpailija onkin Audi…
  http://www.theautochannel.com/news/2005/06/07/116340.html


  Ps. Puhuin myynnistä luokassa S-srj, 7-srj, A8. W220 myi enemmän kuin kilpailijansa yhteensä. "Markkinoiden paskin tuote"

    
 • Itse asiassa 7- sarja myi enemmän viime vuonna esim. Saksassa, kuin S-sarja. Joskus aikoinaan Mercedes myikin huomattavasti enemmän tämän luokan autoja, muttei enää. Toki Suomessa MB:n myynti vankkaa. Ohessa linkki missä on USA:n myynnin kehitys (kuvaa erittäin hyvin kokonaismyyntiä, koska Jenkit ostaa eniten tämän luokan autoja maailmassa) näiden mallien osalta 80-luvulta saakka. http://wardsauto.com/ar/auto_careful_wish_2/index.htm

  PS. ei Mersu ole huono auto. Identiteetti ja itse luottamus on kateissa juuri nyt, mutta vahvat perinteet ovat tallella, ne pitäisi vain löytää uudelleen. Älyttömästi erilaisia moottori vaihtoehtoja eivät sitä ole, lisäävät vain kustannuksia, muutenkin huonosti kannattavalle yritykselle.


  [juster muokkasi tätä viestiä 08.07.2005 klo 22:41]
    
 • Heippa vänkääjät!
  Hienoja autoja kaikki kolme Audi,BMW,Mercedes.
  Itse olen enemmän Audi ja BMW mies. Ne ovat selkeästi urheilullisempia verrattuna Mercedekseen. Eikös Audia A8 myyty
  viime vuonna Suomessa 33 kpl. Mercedestä 37 tai 38 kpl ja
  BMW 700 sarjaa 8 kpl.
  Saksassakin Audi on ohittanut Mercedeksen Ja BMW:n myynnissä.
  Hieno suoritus "pieneltä" tehtaalta. Suomessakin A6 myy enemmän kuin E-sarja puhumattakaan 500 sarjasta! :sunglasses:

    
 • Hienojahan nuo mersut on, jos ne vielä toimis kuten auton pitää, niin vois harkita ostamista! :sunglasses:

    
 • Suomessa ei varmaan asiasta paljoa tiedetä kun niitä ei täällä ollenkaan edes myydä (aika siperia!), mutta Alpina on autonvalmistaja, ei virityspaja. Sillä ei ole mitään tekemistä Carlssonin tyylisen pajan kanssa. Jotain sen asemasta kertoo se että mm. BMW X5 4.8is:n kone on alunperin Alpinan kehittämä, joissain tehokkaimmissa BMWissä on Alpinan kehittämä perä, ja vissiin 535d:n kone perustuu Alpina D10:n aloittamaan projektiin. Jenkeissäkin Z8:n osalta maanosan kysyntään vastattiin tarjoamalla Alpina Z8 Roadsteria joka on aina automaatti ja muutenkin hiottu erilaiseksi kuin BMW Z8 joka oli saatavana vain manuaalina.

  Alpina pitää tahallaan valmistusmäärät pieninä, sitä valmistetaan mm. Ferrariakin vähemmän. Tämä jotta se ei olisi jokamiehen auto, asiakkaat haluavat hieman harvinaisempaa. Siinä on myös käsityön osuus suurempi kuin normaaleissa bemareissa. Merkki on erityylinen nimenomaan koska miksi kaikki hoidettaisiin kuten BMW:llä? Merkille on enemmän hyötyä että se täyttää oman asiakaskunnan toiveet mahdollisimman hyvin kuin että se täyttäisi mahdollisismman monen toiveet jotenkuten.

  Se mitä sanot GT:istä että kaikki haluavat tietynlaista ei ole totta. On hyvin erilaisia käsityksiä siitä millainen on hyvä GT. CL ei ole GT, vaan kaksiovinen edustusauto/limusiini. GT:n määritelmään kuuluu kuitenkin aina se että sen pitää moottorietien lisäksi edes jotenkuten suoriutua alppisolista yms. mutkateistä.

  6-sarja sijoittuu aika pitkälle keskelle kaikkia eri GT:itä filosofialtaan, ainoastaan hinta on alempi kuin useissa ja harvinaisuusaste on vähän heikompi kuin kalleimmissa. 6-sarja on mukava, erittäin hyvin varusteltu (missä CL:n HUD-järjestelmä?) ja todistetusti hämmästyttävän nopea teho/painosuhteeseensa nähden. 645ci on ilmennyt aika tarkkaan yhtä ripeäksi radalla kuin 911 (ei tämä tuorein), joka on paljon kevyempi, pienempi ja epämukavampi.

    
 • Lainaus:
  10.07.2005 klo 23:54 Stola kirjoitti

  GT:n määritelmään kuuluu kuitenkin aina se että sen pitää moottorietien lisäksi edes jotenkuten suoriutua alppisolista yms. mutkateistä.


  Kai se nyt "jotenkin" niistä suoriutuu? Tai mistäs minä tiedän kun en ole moisella ajanut mutta kuvittelisin ettei nyt ihan joka autosta ole tuossakaan ympäristössä vastusta CL:lle.

    
 • Hieman off-topicin, mutta en viitsi uudestaan käsitellä CLS:ää, tuossa nyt 420 CDI V8:lla. Mitenkä mahtaa kilpailla konsernin sisällä markkinoista? www.automotorundsport.de/d/85469

    
 • Lainaus:
  Suomessa ei varmaan asiasta paljoa tiedetä kun niitä ei täällä ollenkaan edes myydä (aika siperia!), mutta Alpina on autonvalmistaja, ei virityspaja. Sillä ei ole mitään tekemistä Carlssonin tyylisen pajan kanssa. Jotain sen asemasta kertoo se että mm. BMW X5 4.8is:n kone on alunperin Alpinan kehittämä, joissain tehokkaimmissa BMWissä on Alpinan kehittämä perä, ja vissiin 535d:n kone perustuu Alpina D10:n aloittamaan projektiin. Jenkeissäkin Z8:n osalta maanosan kysyntään vastattiin tarjoamalla Alpina Z8 Roadsteria joka on aina automaatti ja muutenkin hiottu erilaiseksi kuin BMW Z8 joka oli saatavana vain manuaalina.


  -Voi kyynelten meri. Valmiit autot tulevat BMWn tehtaalta Alpinalle ja vaihdetaan moottoriin sisuskaluja, laitetaan kompressori lohkon väliin (B7) ja valmistetaan itse verhoilut, koripaneelit, alustan osat, jouset, iskunvaimentimet ja jarruosat, logot yms ja tilataan vannevalmistajalta omilla tunnuksilla tehdyt vanteet ja vot: Uusi autonvalmistaja on syntynyt! Voi elämän kevät. Ja tämän 4.8n "luominen" 4.4l peruskasista eroaa jotenkin siitä, että Carlsson ja Brabus porauttavat ja putkittavat vakiokoneet isompaan tilavuuteen ja vaihtavat nokka-akselit ja moottorinohjaukset omiin kehitelmiinsä?

  Lainaus:
  Alpina pitää tahallaan valmistusmäärät pieninä, sitä valmistetaan mm. Ferrariakin vähemmän. Tämä jotta se ei olisi jokamiehen auto, asiakkaat haluavat hieman harvinaisempaa. Siinä on myös käsityön osuus suurempi kuin normaaleissa bemareissa. Merkki on erityylinen nimenomaan koska miksi kaikki hoidettaisiin kuten BMW:llä? Merkille on enemmän hyötyä että se täyttää oman asiakaskunnan toiveet mahdollisimman hyvin kuin että se täyttäisi mahdollisismman monen toiveet jotenkuten.


  - Ja mitä eroa jälleen verratuna muihin pajoihin, kaikilla oma tyylinsä muokata perusrunkoa eri kuosiin, rahalla saa ja hevoselella pääsee. BMWn oma tapa tehdä pienet muutokset on 'Individual' katalogi kuten Mersulla 'Designo'. Sieltä saa ruksia jos tavallinen värikartta tai verhoilu ei miellytä. Jos haluaa enemmän ja muuta -> pajat.Ei niistä silti mitään omia "autonvalmistajia" synny kun peruskonsepti tulee eri valmistajalta. Rekisteröidään Carlssonitkin omaksi merkikseen Carlsson AKEssa, mutta ei se siitä silti sitä Mersua pois vie.

  Lainaus:
  Se mitä sanot GT:istä että kaikki haluavat tietynlaista ei ole totta. On hyvin erilaisia käsityksiä siitä millainen on hyvä GT. CL ei ole GT, vaan kaksiovinen edustusauto/limusiini. GT:n määritelmään kuuluu kuitenkin aina se että sen pitää moottorietien lisäksi edes jotenkuten suoriutua alppisolista yms. mutkateistä.


  -Sanoinko? Missä niin lukee? Älä käännä sanojen merkitystä suuntaan, joka miellyttää. Jos auto ei selviydy tavallisesta tiestöstä, jota löytyy maailmalta niin tällaiset autothan kiellettäisiin liikenteelle vaarallisena

  Lainaus:
  6-sarja sijoittuu aika pitkälle keskelle kaikkia eri GT:itä filosofialtaan, ainoastaan hinta on alempi kuin useissa ja harvinaisuusaste on vähän heikompi kuin kalleimmissa. 6-sarja on mukava, erittäin hyvin varusteltu (missä CL:n HUD-järjestelmä?) ja todistetusti hämmästyttävän nopea teho/painosuhteeseensa nähden. 645ci on ilmennyt aika tarkkaan yhtä ripeäksi radalla kuin 911 (ei tämä tuorein), joka on paljon kevyempi, pienempi ja epämukavampi.


  -Voi että, oikeinko pari vuotta myynnissä olleella mallilla räpsäytetään neljä kertaa kauemmin tuotannossa ollutta mallia sormille. Ihailtavaa. Mikä 911 malli, sarjassa on monta eri mallia? Ja missä/kenen toimesta testattu? Tuossa pohjoismaisessa testissä Carrera S löi M-malleja sormille liki neljällä sekunnilla, eikä Carreraa nyt kauhean tehokkaana voida pitää 150hv vähemmän tehoa omaavana yksilönä. Joten varmaan ymmärrät että "suuresti epäilen" tätä "kyseistä testiä" jossa vakiomallinen vähän reilu kolmesataa kaakkinen coupé penari on pistellyt possun poskeensa?

  Ps. Anteeksi maalaisuuteni, olisihan pitänyt tajuta, että kun se lukee netissä, se on totta. Alpina tosiaankin siteeraa itseään autonvalmistajana. Pitääpä palkata pari ammatti-instituutin poikaa, jotka osaavat lasikuitu+pakkelointi tekniikan, ostaa pieni rengasliike ja hankkia lisenssi vannevalmistajalta omaan logoon ja alkaa tekemään autoja.

  [Mie Ite muokkasi tätä viestiä 12.07.2005 klo 15:56]
    
 • Onko jotenkin vaikea ymmärtää että virallinen autonvalmistaja on virallinen autonvalmistaja, ja jos ei ole niin ei ole? Jos asiakas haluaa 760i:tä vastaavan mutta urheilullisemman vaihtoehdon, Alpina B7 on tarjolla. Saa samalla lisäksi harvinaisemman ja vähemän tavallisen auton. Mitä haittapuolia? Mitä eroa on sillä ostaako 760i:n vai B7:n?

  Se ero 4.8is:n koneessa mainitsemiisi juttuihin on se että BMW käyttää Alpinan valmistamaa konetta, ei toisinpäin. 4.8-litrainen V8 tehtiin E39 B10 V8S:ään, ja Bemu poimi sen X5:sen koneeksi. Muutenkin teknologiavaihto toimii Boschin, Michelinin, ZF:n ja BMW:n välillä ilmeisesti hyvin kun niin loistavia tuotteita saavat aikaiseksi. Huom tuotteita, eli kokonaisia autoja jotka on hiottu erinomaisiksi, ne eivät ole perusautoja joihin on isketty lisää tehoa kuten surkeissa Brabuksissa.

  GT:istä: tiedät ihan hyvin (tai ainakin kaikki muut tietää) että CL:ää ei voi verrata mihinkään urheilulliseen GT:hen ominaisuuksiltaan. Se että autossa on paljon tehoa ei tee siitä urheilullista. CL on coupén muotoinen S-sarja, ja S-sarja ei ole GT:tä nähnytkään. Eli pointtina on: muut luettelemasi autot ovat GT:itä, CL ei. 6-sarja on. Jos joku haluaa ostaa CL:n omiin tarkoituksiinsa, hyvä. Mutta GT-autoa hakevat eivät harkitse epädynaamista proomua, hakivat sitten mukavampaa tai urheilullisempaa GT:tä.

  Ja kyllä on erittäinkin ihailtavaa että 645ci oli niinkin nopea verrattuna silloin vielä ajankohtaisen (!) 911seen. Uusi mallihan tuli juuri äsken! 645 on paljon enemmän mukavuuspainoitteinen ja tilavampi. Huolimatta paljon suuremmasta teho/painosuhteesta 6-sarja pystyi samankaltaisiin ratakierroksiin. Eli ihmetystä on yleisesti siitä että kyseisellä teho/painosuhteella omaava auto ajaa sellaisia kierrosaikoja.

  Kyseiset testaajat ovat erittäin kokeneita ja ammattitaitoisia, ja ovat testanneet erittäin suuret määrät eri autoja samoilla radoilla vuosien ajan. He osaavat siis etukäteen odottaa tietynlaisia tuloksia ja ottavat tottakai huomioon minkä luonteisiksi autot on tehty. He nimenomaan erikseen ihmettelivät että 645ci oli niin ripeä. 911 on paljon pienempi, matalampi ja enemmän nopeutta varten suunniteltu. Siltä voi odottaakin hyvää tulosta. Testitulokset ovat erittäin tarkasti tehtyjen mittausten mukaan ja vuosein kokemuksella kyseisillä radoilla Sport Auto -lehden toimesta.

  TM ajoi kaksi kierrosta M-malleilla ja siinä se. Saivat vielä erittäin outoja tuloksia, joten jo sen suhteen homma on kyseenalainen. Mutta miksi? Ketkä kuskit olivat, onko heillä edellytyksiä ajaa autoilla 'kilpailukykyisiä kierroksia', entä keskenään vertailukelpoisia? Oliko rata tuttu, oliko olosuhteet tasaiset? He ajoivat vain kaksi kierrosta, se jo kertoo ettei toiminnassa ole mitään järkeä! Sen sijaan että he kertoisivat esim. Sport Auton tapaan miten eri autot suoriutuivat eri tilanteissa, antaen telemetriatietoja apuna selostaakseen mitä eri kohdissa rataa tapahtuu, TM vain ajoi kaksi kierrosta, otti ajan (milläköhän?), kirjoitti artikkelin, ja pisti lehden myyntiin.

    
 • En pitäisi Alpinaa omana itsenäisenä autonvalmistajana edes senkään vuoksi, että tuote on BMW hieman eri osilla. Tässä naimakaupassa on ilmeisesti siis jotakin muuta(kin) takana jos BMW siis teetätyttää Alpinalla osan moottorisuunnittelusta/tuotannosta.

  Mikä tässä siis mättää, miksi väitän vastaan?

  Se, että jos Alpina täysin puhtaasti toimisi omana, itsenäisenä valmistajana niin taitaisipa olla aika hätäiseen Münchenin oikeustalolla useampi juttu BMW vs Alpina ja aiheena teollismallioikeudet. Jos BMW = Alpina liki 1/1 sukunäöltään niin tämä tila tuskin olisi mahdollista ilman pääkonsernin siunausta. Koska tuollaisia ulkonäkö/tekniikka kopiomalleja ei tässä maailmanosassa mikään muu toinen autonvalmistaja omin nokkinensa hihnalta lykkää. BMW+Alpina on hieman erilaisempi symbioosisuhde kuin annat ymmärtää.

  Brabus surkea? Vaikka niin.

  No, CL ei sitten ole GT, 6-srj on.

  Nyt sitten aletaan kyseenalaistamaan neljän eri pohjoismaalaisen autolehden tapaa tehdä autotesti, olisivatkohan siellä ne kolme muuta kumppanusta nostaneet kissan pöydälle jos olisivat olleet sitä mieltä, että "Voe vit**, eihän nuo finskit osaa edes autolla ajaa kun Corolloja ovat tottuneet testaamaan! Tiimarin sormustinkellolla mittaavat kierrosajatkin."

  Kyllä minä "ymmärrän" marinan tuolla toisessa ketjussa, jossa kyseenalaistetaan ammattitaitoa tehdä joku perheautotesti, pelkästään TM itsensä toimesta, mutta aika paksua väittää Skandinaavian autolehdistön tekemän testin olevan tuubaa sen vuosi, että TM hoiti rata-ajotehtävän.

  Ps. Viitsisitkö linkittää vanhan suoraan kyseisen lehden sivustolle tai mieluummin suoraan artikkeliin, pikainen ihmemaa ja kuukkeli ei tuonut mitään muuta selvyyttä kuin, että kyseinen lehti ei ole ilmeisesti kauhean tunnettu, sen sivusto on julkaisijakonsernin pikainen "tietolehdykkä" lehdestä ja lehti ilmestyy(?) Ranskassa. Tosin en osaa Ranskaa, joten se saattaa selittää kämmenellä olevan peukalon.

  [Mie Ite muokkasi tätä viestiä 12.07.2005 klo 22:35]
    
 • Ei tässä ole mitään epäselvää. Paitsi että sinä siis kiistät edellämainituilla argumenteilla mm. Audin, Seatin, Infinitin, Bugattin jne. olevan virityspajoja tai jotain eivätkä voi olla autonvalmistajia...

  Mikään itsenäinen autonvalmistaja ei ole itsenäinen, vaan autot syntyvät suurelta osin muiden yritysten kanssa yhteistyössä. Alpinan ja BMW:n suhde (taitaa olla osittaista omistusta) ei estä kumpaakaan olemasta autonvalmistaja. Eikä mitään tekijänoikeuskiistoja ole, onhan Alpinan keulallakin BMW:n merkki!

  Kun kerran Alpinan status on viranomaisten papereissa selvästi ja yksiselitteisesti autonvalmistaksi merkitty niin miksi väität vastaan? Ja ennekaikkea se mitä olen yrittänyt sanoa: asiakkaalle se on yksi ja sama vaikkei olisi, kaikki mihin asiakas on kosketuksissa on joka tapauksessa kuten on! Osto- ja omistustapahtuma on minusta jopa parempi kuin BMW:llä! Ilman riippuvaisuussuhdetta BMW:hen, miten Alpina saisi huolto- ja myyntiorganisaation toimimaan nykyisellä laajuudellaan? Kerro yksikin merkki joka valmistaa niin pienen määrän autoja jolla on vastaava huoltoverkosto!

  Kyseinen pohjoismaissa tehty autotesti on enemmän kuin kyseenalainen, artikkelissa itsessään olevat tiedot todistavat sen. Ja artikkelista puuttuvat asiat puhuvat myös puolestaan. Se että asialla on neljä lehteä ei muuta faktoja miksikään.

  Jos ratatesti tehdään tavalla joka estää millään saamasta edes lähes luotettavia mittaustuloksia, miksi edes kiistellä siitä onko se hyvä testi vai ei? On selvää että testi on tehty täysin piittaamatta kunnon menetelmistä. Maailmassa on todella monia lehtiä joissa toimitaan erittäin ammattitaitoisesti näissä asioissa. Ja sitten on lehtiä kuten Sport Auto joka on erikoistunut siihen että tekee aivan omaa luokkaansa olevalla kokemuksella ja tietotaidolla juuri ratatestejä.

  Ranskan Sport Auto on eri lehti (ihan hyvä lehti), puhun Saksan Sport Autosta. Auto Motor und Sportin sisarlehti, ja saa usealta ärrältä. Nettisivuja sillä ei ainakaan ennen ollut.

    
 • Lainaus:
  13.07.2005 klo 02:19 Stola kirjoitti
  Ei tässä ole mitään epäselvää. Paitsi että sinä siis kiistät edellämainituilla argumenteilla mm. Audin, Seatin, Infinitin, Bugattin jne. olevan virityspajoja tai jotain eivätkä voi olla autonvalmistajia...

  Mikään itsenäinen autonvalmistaja ei ole itsenäinen, vaan autot syntyvät suurelta osin muiden yritysten kanssa yhteistyössä. Alpinan ja BMW:n suhde (taitaa olla osittaista omistusta) ei estä kumpaakaan olemasta autonvalmistaja. Eikä mitään tekijänoikeuskiistoja ole, onhan Alpinan keulallakin BMW:n merkki!


  Ensinnäkin, selvitä itsellesi mikä ero on parilla Audi/WV ja BMW/Alpina. Taikasana on konserni. Selvitä se ensin itsellesi.

  Toiseksi, ei nyt alihankinnasta aleta jauhamaan. Alihankinta on sitä, että BMW ostaa Boshilta laturin valmistamaansa moottoriin ja laturissa on BMW:n logo. Se ei ole sitä, että asiakas menee Alpinan myyntitiloihin, ostaa auton, joka tulee BMW:ltä, tagitetaan Alpinaksi ja myydään Alpinana asiakkaalle. Tämä ei ole alihankintaa. Tuolta voi katsoa mistä puhutaan. Jos yritys ostaisi tuotteen valmistajalta, vaihtaisi hieman osia, tagittaisi tuotteen omalle tuotemerkilleen ja laittaisi myyntiin uudelleen niin olisipas mukava katsoa kuinka kävisi. Koska tällainen ihminen kuin minä näkee noilla sivuilla BMW:n, en Alpinaa. (Leikin tyhmää, älä tukehdu tähän kohtaan)

  Jos vaikkapa Seat päättäisi nyt, että tuossapa toimiva konsepti, se alkaisi ostaa BMW:n maahantuojalta alueellaan (tai suoraan tehtaalta) autoja, laittaisi tilalle Seatin logot ja takaisin myyntiin niin siinähän se. (Karkea yksinkertaistus) Miten tämä nyt eroaisi ed. mainitusta tilanteesta? Ei tämä toteutuisi ilman jonkinlaisia sopimuksia BMW:n kanssa, ei toisen valmistamaa tuotetta noin vain pistetä hieman muokattuna myyntiin ja väitetä sitä noin vain "omaksi." Meistä kumpikaan ei tiedä niitä kytköksiä, mitä tällä parivaljakolla on, mutta se on varmaa, että mikään toinen taho ei tuota (länsimaissa) tuollaista tuotetta omin nokkinensa.

  Jos täällä ruoditaan japanilaisten ja kiinalaisten valmistajien kopiontia niin mitä tuo sitten on olevinaan? Jos kerran Alpina on täysin omansa valmistaja? Kun minä näen noilla sivuilla BMW:n enkä Alpinaa. (Leikin tyhmää 2, tajua pointti)

    
 • Eikö GT (grand tourer) yleisesti määritellä autoksi, jolla kaksi henkeä matkatavaroineen pystyy matkustamaan mantereen halki äärimmäisen nopeasti ja mukavasti? Tuo mukavuus tekee eron urheiluautoihin, koska jousitusta ei voida säätää yhtä kovaksi. Myös painossa on eroa urheiluautoihin, koska ylellisyys ja mukavuustoiminnot tuovat veronsa.

  Mielestäni CL on nimenomaan GT, vaikka S-sarjaan perustuukin. Vaiko onko kutossarja sedan, koska perustuu 500-sarjaan???

  Tuossa vielä linkki wikipedian määritelmään.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Grand_tourer

    
 • Eli siis sanot että jos on vielä tiukempi riippuvuussuhde (kuten Audi/VW) että toinen omistaa toisen niin sitten on omistettukin autonvalmistaja mutta jos firmat on vähemmän riippuvaisia taloudellisesti mutta tekevät silti tiivistä yhteistyötä niin Alpina ei voi olla autonvalmistaja? Se kuinka raa'an tai valmiin tuotteen ostaa 'alihankkijalta'/yhteistyökumppanilta on puhdas strategiakysymys.

  Sanot että 'Jos yritys ostaisi tuotteen valmistajalta, vaihtaisi hieman osia, tagittaisi tuotteen omalle tuotemerkilleen ja laittaisi myyntiin uudelleen niin olisipas mukava katsoa kuinka kävisi.' Eikö se ole tasan mitä tapahtuu Porschen, VW:n ja kohta Audin kanssa esim. maastureissa? Entä Saab 9-2X? Eikö Saabikaan ole virallinen autonvalmistaja kun ostaa Subaruja ja vaihtaa merkin keulalle? Sitäpaitsi minkä takia asiakas välittäisi tippaakaan siitä miten tuote tulee hänen eteensä jos tuote ja tukevat palvelut toimivat?

  Edelleen: Alpina on rekistereissä merkitty viralliseksi autonvalmistajaksi, asiakas saa Alpinalta autonvalmistajan kohtelun ja tuotteet ovat vähintäänkin kilpailukykyisiä muiden autonvalmistajien tuotteiden kanssa! Vai pitääkö Alpinan toimia sinun antamilla puitteilla strategioiden suhteen jotta se olisi autonvalmistaja?

  Sitäpaitsi alihankinta ei ole vain osien toimittamista. Auton kehitystyöstä valmistaja tekee itse vain sen minkä katsoo strategisesti olevan kannattavaa. Suuri osa auton kehitystyöstäkin tehdään alihankkijan toimesta. Joillain alihankkijoilla on asiakkaiden joukossa hyvin monta autonvalmistajaa, ja uutuudet menevät sopimusten mukaan tietyille ensin. Joissain asioissa taas tehtaat tekevät erikseen muista alihankkijan kanssa yhteistyötä saadakseen oman kehitelmänsä markkinoille.

  'Jos vaikkapa Seat päättäisi nyt, että tuossapa toimiva konsepti, se alkaisi ostaa BMW:n maahantuojalta alueellaan (tai suoraan tehtaalta) autoja, laittaisi tilalle Seatin logot ja takaisin myyntiin niin siinähän se. '
  -Silloin Seat joutuisi maksamaan paljon jo perusautosta, miten se saisi sen oman työn tehtyään hinnan kilpailukykyiseksi? Esim. Alpinan hinnoittelua kun katsoo niin huomaa että hinnat ovat samankaltaisia vastaavien Bemujen kanssa. Esim. B5 lähes sama kuin M5, Roadster S vain hieman kalliimpi kuin alempitasoinen Z4 3.0i... Ja sitten on vielä huoltotoiminta jne..

  GT:stä: sen määrittely ei ole mikään tietty, mutta tietääkseni yleisesti sen ymmärretään sisältävän enemmän kuin perusauton verran urheilullisuutta. Mutkateistä selviytymismääritelmä on perua siitä että ennen ei moottoriteitä ollut kovinkaan paljoa. Eli GT ei ole perusauto eikä puhdas urheiluauto vaan nopeaan matkantekoon tehty kompromissi. Eräs ajatus on että koska GT -termi on vissiin syntynyt euroopassa kuvaamaan rikkaiden ihmisten matka-autovaatimuksia (kun ei vielä mantereen sisäisillä reiteillä juuri lennelty) niin Alpit ovat sijainneet hyvin usein rikkaiden reiteillä ja siksi tarvitaan suoriutumista alppisolien kaltaisistakin teistä.

  6-sarjan ero 5-sarjaan koostuu pääosin juuri niistä asioista jotka erottavat GT:n ja sedanin. Eli se on mm. kevyempi, virtaviivaisempi, sen painopiste on alempana ja sen alusta on urheilullisempi.

    
 • Homman nimi onkin tässä se, että Alpina ostaa, BMW:ltä, ei toisinpäin. Komponentteja ja tietotaitoa, tuotekehitystä ehkä alihankintana, mutta ei valmiita autoja.

  VW ja Porsche ovat suunnitelleet alusta alkaen tuon SUV mallin yhdessä ja nyt Audi vain lainaa emonsa kehittämää konseptia tytäryrityksenä soveltaen osaa omista komponenteistaan. Lisäksi VW:n entinen pääjohtaja on Porschen sukua. Muistaakseni mies tilasi Toureg/Cayenne kombinaation omaan käyttöönsä. Siis mallin jossa oli kummankin tekniikkaa, olikohan niin, että ulkokuori VW, sisusta Porsche, en muista.

  GM omistaa Subarusta merkittävän siivun, oliko viidennes vai jopa neljännes, se pystyy sanelemaan tuotekehityksen suuntaa ja tuottamaan Subarulla alihankintana rakenneratkaisuja, samoin kuin se tekee Izuzulla dieselkehitystään.

  Eli siis Alpinan mallit eivät eroa hinnaltakaan BMW:n vastaavista juuri ollenkaan? Mutta hei, juurihan sanoit, että Alpina haluaa olla kuten Ferrari, se rajoittaa tuotantoaan pitääkseen tuotteensa haluttuina. Tiedätkö mikä mättää? Tällöin juuri sen hinnan pitäisi olla huomattavasti kovempi, että noin pieni valmistaja pystyisi kattamaan kulunsa. Ferrarin kate per auto on niin suuri, että se ~4500 auton vuosituotanto riittää, Alpinalla näin ei siis ole.
  Ja jos mitään ei oikein valmiille konseptille tee (hinnakkaita muutostöitä) niin ei se tuote mitään sitten voi maksaakaan, muuten BMW itse myisi kaikki autonsa. Eli tässä kohtaa tulee ihan käsinkosketeltavaa paskaa nyt Stola. Ei voida valmistaa niin "uniikkeja ja rajoitetulle ostajakunnalle suunnattuja" tuotteita, joiden hinta ei eroa esikuvastaan juuri mitenkään, Alpina olisi jo konkurssissa jos näin tehtäisiin. Tällä hinnoittelutaktiikalla siellä konttorilla ei kyllä yhdellekään ostajalle näytetä punaista lyhtyä, joka ostoaikessa tulee, varmasti myydään ja pakko myydäkin tuolla hintakehityksellä.

  Huoltotoiminnasta en tiedä, mutta veikkaisin, että Alpinan 'autot' huolletaan BMW:n huoltopisteissä, ehkä joitakin omia osa-alueita varten on muutama erikoishuolto. Viittauksena edelliseen, vähäisellä katteella ei rätkitä tuonne maailmalle mitään omaa huoltoketjua, Euroopassa huoltamotoiminta on vielä vapautuneempaa kuin Suomessa ja koska kaikki tieto on nyttemmin annettava myös noille 'ulkopuolisille' ketjuille niin Alpinahuolto ei pärjäisi hinnoittelussa suurempia vastaan esimerkkinä Bosch car service.

  Rekatkin selviytyvät (ja selviytyivät) Alppien ylityksestä paljon ennemmin kuin sinne pörräämään lähteneet varakkaat eikä niissäkään ole penarimaista ajotuntumaa tai maukasta ohjausta.

    
 • Lainaus:
  21.06.2005 klo 13:36 individual kirjoitti
  Tavallaan Mb:n etumatkaa tuossa luokassa kuvaa se, että kukaan ei ihmetellyt vaikkapa uuden Jaguarin tai Lexus LS 430:n esittelyssä sitä, että kummassakaan ei ollut mitään merkittävää uutta, mitä kilpailijoilla ei olisi ollut jo kauan..


  Tokihan Jaguarin XJ:ssa oli esiteltäessä mullistavaa uutta, jota ei ole kilpailijoilla vieläkään. Tämä ei ole varsinaisesti varuste, vaan koko mallin kevytmetallirakenne ja valmistustekniikka, mikä tekee autosta hämmästyttävän kevyen luokassaan (Samoilla koneilla XJ on jopa pikkuveljeään S-typeä keveämpi). Samantehoisilla koneilla varustettuna Jaguar omaa huomattavan suorituskyky- ja kulutusedun kilpailijoihinsa nähden.

    
 • Lainaus:
  14.07.2005 klo 16:11 PPi kirjoitti
  Samantehoisilla koneilla varustettuna Jaguar omaa huomattavan suorituskyky- ja kulutusedun kilpailijoihinsa nähden.


  Itse asiassa näin ei ole, vaikka Jagge onkin kevyempi. Mb:stä ei ole vielä tarkkoja tietoja, mutta ohessa vertailu Bemariin:

  BMW 730ia, 3 litraa, 190 Kw, 0-100 km/h 7,8 s, huiput 244 km/h, yhd. kulutus 10,1 litraa 100 km. Paino 1880 kg.

  Jaguar XJ6, 3 litraa, 175 Kw, 0-100 km/h 8,1 s, huiput 233 km/h, yhd. kulutus 10,5 litraa 100 km. Paino 1545 kg.

  Bemarin nykyisessä koneessa on hiukan enemmän tehoa, mutta vanha kone oli "vain 170 Kw", vaikka edelleen ollaan Jaguarin tasolla:

  mallistosta poistunut 730ia: 3 litraa, 170 Kw, 0-100 km/h 8,1 s, huiput 237 km/h, yhd. kulutus 10,6 litraa 100 km.

  Lähde: www.tuulilasi.fi

  Ilmeisesti sitten ainakin Bmw pystyy kuromaan kaiken Jaggen keveydestä johtuvan edun takaisin huomattavasti paremmilla moottoreillaan, jolloin tuo keveys ei juuri tuo mitään etua. Toisaalta on ehkä epäreilua verrata suoraan maailman parhaaseen moottorin valmistajaan, mutta se on varmaan Jaggen pahin kilpailija.  [individual muokkasi tätä viestiä 15.07.2005 klo 09:30]
    
 • Jageaartti on silti kaikki "raikkaamman" tuntuinen ajaa langinakin ainakin 4-2 vapaasti-imevänä kuin 745IL, en tiedä kuinka hyvä se CATSin alusta on, mutta tuo kopan keveys antaa aika mukavan pirtsakan ajoelämyksen.

  Se taas on eri tarina ostaisinko itse Jaguaria vielä hetkeen...

    
 • Juu, kommenttiani ei kannata ymmärtää väärin, pidän itsekkin Jaggesta erittäin paljon, harmi vaan etten ole ajanut kuin edellistä korimallia. Uskon myös että keveys tekee hyvää ajo-omituisuuksille, mutta ainakin ulkomaisissa testeissä nuo on puimurin kanssa arvosteltu usein yhtä hyviksi ajaa. Mutta kuten sanoin, en ole ajanut kuin 745ia:ta, joten paha sanoa..

    
 • Mitä varten oiken kirjoitat? Näköjään haluat vain riidellä. En näe yhtään pointtia kirjoituksessasi. Homma alkoi siitä kun ylistit perusteettomasti S-sarjaa ja korjasin vääriä väitteitä. Mutta nyt on jäänyt enää jäljelle se että kinaat siitä ettei Alpina ole autonvalmistaja vaikka kaikki muut tietävät että se on. Mitä yrität sanoa? Kerro mikä konkreettisesti on huonompaa Alpinassa asiakkaan näkökulmasta?

  Viranomaiset, asiakkaat, alihankkijat, yhteistyökumppanit ym. eivät välitä siitä että mielestäsi Alpina ostaa BMW:ltä auton, vaihtaa merkin ja myy eteenpäin. Mitä väliä hei silläkään olisi jos se niin tekisi jos asiakkaat näkevät sen ostamisen arvoiseksi???

  Voisit vaikka ottaa selvää mitä Alpina tekee ennekuin väität ettei se tee mitään muutoksia Bemuihin.

  'Homman nimi onkin tässä se, että Alpina ostaa, BMW:ltä, ei toisinpäin. Komponentteja ja tietotaitoa, tuotekehitystä ehkä alihankintana, mutta ei valmiita autoja.'
  -Miksi BMW:n pitäisi ostaa Alpinalta autoja? Mitä se hyödyttäisi? Eihän VW osta Audilta autoja vaan antaa pohjalevyjä joiden pohjalle Audin pitää tehdä autonsa. Eivätkä edes anna Audin valmistaa takavetoisia autoja vaikka Audilta sitä onkin pitkään pyydetty jotta voisivat kilpailla BMW:n kanssa urheilullisuudessa.

  'VW ja Porsche ovat suunnitelleet alusta alkaen tuon SUV mallin yhdessä ja nyt Audi vain lainaa emonsa kehittämää konseptia tytäryrityksenä soveltaen osaa omista komponenteistaan.'
  -Miten Audin toiminta eroaa Alpinan toiminnasta? Siten että Alpina on itsenäisempi, BMW ei omista sitä!

  'Lisäksi VW:n entinen pääjohtaja on Porschen sukua.'
  -Tiedän, ja miten se tekee Alpinan kelvottomaksi?

  'GM omistaa Subarusta merkittävän siivun, oliko viidennes vai jopa neljännes, se pystyy sanelemaan tuotekehityksen suuntaa ja tuottamaan Subarulla alihankintana rakenneratkaisuja, samoin kuin se tekee Izuzulla dieselkehitystään.'
  -Jep, ja BMW tai kukaan muukaan ei tietääkseni sanele Alpinalle yhtään mitään.

  'Eli siis Alpinan mallit eivät eroa hinnaltakaan BMW:n vastaavista juuri ollenkaan? Mutta hei, juurihan sanoit, että Alpina haluaa olla kuten Ferrari, se rajoittaa tuotantoaan pitääkseen tuotteensa haluttuina. Tiedätkö mikä mättää? Tällöin juuri sen hinnan pitäisi olla huomattavasti kovempi, että noin pieni valmistaja pystyisi kattamaan kulunsa. Ferrarin kate per auto on niin suuri, että se ~4500 auton vuosituotanto riittää, Alpinalla näin ei siis ole.
  Ja jos mitään ei oikein valmiille konseptille tee (hinnakkaita muutostöitä) niin ei se tuote mitään sitten voi maksaakaan, muuten BMW itse myisi kaikki autonsa. Eli tässä kohtaa tulee ihan käsinkosketeltavaa paskaa nyt Stola. Ei voida valmistaa niin "uniikkeja ja rajoitetulle ostajakunnalle suunnattuja" tuotteita, joiden hinta ei eroa esikuvastaan juuri mitenkään, Alpina olisi jo konkurssissa jos näin tehtäisiin. Tällä hinnoittelutaktiikalla siellä konttorilla ei kyllä yhdellekään ostajalle näytetä punaista lyhtyä, joka ostoaikessa tulee, varmasti myydään ja pakko myydäkin tuolla hintakehityksellä.'

  -Nyt siis jo kerrot Alpinalle että eivät osaa hinnoitella oikein? He varmaan ovat väärässä ja sinä oikeassa!!

  Mitä pskaa tai edes kummallista siinä on että Alpina B5 on samassa hintaluokassa kuin M5? Miksi joku ostaisi B5:sen jos se olisi paljon M5:sta kalliimpi (nyt vain vähäsen)? Idea ei ole se että Alpina ottaa jonkun BMW:n, muutta vähän jotain ja myy samalla hinnalla kuin lähtökohta. Eli Alpina B5 ei ole 545i:n hintainen. Ei, vaan Alpina tekee täyin oman konseptinsa mukaisen auton, käyttää siihen BMW:n osia (monista eri malleista) sekä omia osia ja myy sitten suunnilleen VASTAAVAN BMW:n hinnalla ei ALEMMAN hinnalla! Eli jos B5 on 'lähtökohdaltaan' kuten 545i se ei ole sen hintainen vaan sen hintainen kuin lopputuloksen arvo on asiakkaalle. Mitä eroa B5:sen suunnittelussa on verrattuna siihen että BMW tekisi sen?

  PÄÄASIALLINEN ALPINAN TUOTE ON KONSERVATIIVISEMPI JA MUKAVAMPI MUTTA SILTI SUORITUSKYKYINEN VASTINE M-MALLEILLE!

  Vai yritätkö väittää ettei Alpinan tuotteet olisi hyviä ja hintansa arvoisia? Sehän pääasia autossa on, ja väitän että Alpinat tarjoavat harvinaisen hyvää vastinetta rahalle.

  'Viittauksena edelliseen, vähäisellä katteella ei rätkitä tuonne maailmalle mitään omaa huoltoketjua, Euroopassa huoltamotoiminta on vielä vapautuneempaa kuin Suomessa ja koska kaikki tieto on nyttemmin annettava myös noille 'ulkopuolisille' ketjuille niin Alpinahuolto ei pärjäisi hinnoittelussa suurempia vastaan esimerkkinä Bosch car service.'
  -Siksi yhteistyö BMW:n kanssa! HALOOO! Eikö VW:nin merkit tee myöskin yhteistyötä? Alpinan täytyy tarjota hyvät huoltopalvelut, ja nyt se tarjoaa ne sellaisella ratkaisulla joka on paras mahdollinen asiakkaille!

  'Rekatkin selviytyvät (ja selviytyivät) Alppien ylityksestä paljon ennemmin kuin sinne pörräämään lähteneet varakkaat eikä niissäkään ole penarimaista ajotuntumaa tai maukasta ohjausta.'
  -Tuo on täyttä p
  skaa. Kaikki tietävät että GT:n tarkoitus on olla urheilullinen ja mukava, ei vain jompikumpi. Tietty onhan mersun vika-alttiuden tuntien mikä tahansa reissu jokseenkin epävarma. Ja etenkin jos vanha lihava merus-kuski menee kytkemään CL:n ESP:n pois niin on todella epävarmaa päästä perille sillä teho/ajettavuussuhteella!

  Lisäys vielä alkuaiheeseen: Nyt onkin saatavilla 7-sarjan diesel-lang yhdistelmä ja Mersun 'uutuus' eli nightvision on paljastunut todella 'uniikiksi' varusteeksi jonka saa nyt jo 7-sarjaan. Mikä olikaan se 'lista' asioista jota S-sarjassa on jota kilpailijoissa ei?

    
 • Tuosta jagge-745il asiasta:

  Bemun pidemmät mallit oli vähemmän vakuuttavia ajaa kuin normaalipituiset, mutta nyt on tullut isot muutokset kaikkiin 7-sarjalaisiin, joten asia on ehkä muuttunut.

  (Jagge on vissiin (ei omia kokemuksia) oikein hyvä ajaa, mutta ainakin kun vertaa normaalipituisia niin 7-sarjan sport mallit on lehdissä arvostettu hieman dynaamisemmiksi, varsinkin sport-alustalla. Aika moni mainitsee 7-sarjan luokkansa parhaimmaksi ajettavuudeltaan.)

    
 • Hyvä Stola. Kirjoitan tämän hitaasti, koska et osaa lukea nopeasti.

  En ala luokittelemaan Mercedeksen tai BMW:n omistajia ulkonäöllisesti tai ikäryhmittäin, enkä mene henkilökohtaisuuksiin.

  Riidan haastaminen? No eii nyt varsinaisesti, tosin tämä meidän pallottelu on ollut täyttä irtonaista paskaa verrattuna aiheeseen, mutta sille on syy. Saada sinut ansaan puheistasi koskien aihealuetta, jota et selvästikään tunne hyvin.

  En minä käy mitään epätoivoista "raatteentien torjuntataistelua." Olen suurella nautinnolla seurannut jokaista viestiäsi jossa koitat torjua minun argumenttejani mielipiteilläsi ja vajavaisilla tiedoillasi markkinataloudesta ja yritystoiminnasta, jättäen samalla taaksesi ison nipun perustelemattomia, kevyissa kantimissa ja vahvistamatta olevia faktoja. Aina kun eteesi tulee jokin kova realiteetti johon et osaa vastata, käännät vastauksen hyökkäykseksi minua kohti.

  Esimerkkejä:
  - Ratatesti. Jossakin lehdessä on BMW:llä ajettu parempi kierrosaika kuin Porchella. AMS lehden sivuilta en löydä viitteitä tähän sisarlehteen, Google ei sitä tunne, sinäkään et osaa antaa tarkkaa lehden numeroa, missä tämä testi on. Täällä palstalla olijoista monille tulee ulkomaalaisia lehtiä ja he myös kommentoivat hanakasti testituloksia niiden perusteella, jotka ovat kotimaisissa lehdissä ristissä. Nyt he kaikki ovat hiljaa.
  - Kotimaisen lehden suorittamassa testissä hieman tehokkaampi versio Porschesta ja paljon tehokkaammat versiot BMW:stä asetelma oli selkeästi päälaellaan tähän ed.mainittuun testiin verrattuna. Neljä sekuntia on todella paljon eroa. Tämä todella antaa referenssinä erikoisen tuloksen, kuinka Porsche voi yhtäkkiä ollakin niin kova rataohjus, vaikka se ei ole merkittävästi toisessa testissä hävinnyttä siskoaan tehokkaampi kun taas sen kilpailija on? Tämä dilemma kääntyi näppärästi syytökseen Pohjoismaalaisen autolehdistön kyvyttömyydestä tehdä testi rata-autoilla.
  - Yritystoiminta suuressa mittakaavassa. Koitit heitellä esimerkkejä automaailman yhteenliittymista puolustaaksesi Alpinaa minun syytöksiltäni siitä, että tilannetta ei voida verrata näihin. Ilmeisesti kävit lukemassa sanakirjasta mitä tarkoittaa yritysmaailmassa termi 'konserni' ja nyt vihaisena tulet kääntämään sen minua vastaan.
  - Nyt Alpinan huolto toimiikin yhdessä BMW:n kanssa? Sillähän oli pari päivää sitten omansa?
  - Enhän minä ole sanonut, että he halvemmalla myisivät, sanoin vain hieman kalliimmalla kuin vastaava esikuva.
  - Alpina oli yhdessä viestissä todella harvinaisten ja ylivoimaisella tekniikalla varustettujen tuotteitten valmistaja. (Huomattavasti parempi, Brabushan oli paska) Jopa niin hyvä, että se pystyy valikoimaan asiakkaansa päättämällä myyntirajoista ja olemalla Ferrarin jalanjäjillä. Tuottamaan jopa vähemmän autoja kuin Ferrari, todella elitismiä. Myöhemmin toteat, että hinnoissa ei juurikaan ole suuria eroja vastaavan perusmallin ja Alpinan "ihmetuotteen" välillä. Kuinka tämä on mahdollista? Brabus on huomattavasti kalliimpi kuin Mersun vastaava malli. Ferrarin mallit ovat kovassa hinnassa, jotta kulut saadaan katetuksi ja voittoa viivan alle. Yhtälö (pieni valmistusmäärä, huipputekniikka, kovat tuotekehityskulut ja valmistuskulut, pieni kate per valmis tuote) ei voi toimia yritysmaailmassa. Ei yritystoiminta ole filantropiaa!

  Tästä olen jopa niin varma, että Nokivasara, jos olet jaksanut lukea tänne saakka niin kauppamiehenä, kerro mielipiteesi. Kun minun kokemukseni mukaan jos kuvitellaan tilanne, että kehittäisit kovalla rahalla biodieselin, joka ratkaisisi maailman polttoainepulan, puhdistaisi ilmaa, poistaisi nälänhädän, kävisi ruokaöljystä, nostaisi miehistä suorituskykyä ja vaikka mitä, jos olisit pistänyt miljoonia ja taas miljoonia tällaisen tuotteen kehittelyyn, voisitko kilpailla sillä Fortumia vastaan pistämällä sen jakajaan myyntiin vain 10snt kalliimmalla hinnalla kuin tavallinen diesel? Kun minun laskujeni mukaan tällä tavalla ei ikänä pääse edes nollatilanteeseen niitten kulujen kattamiseen, mutta täällä yksi ihminen totisella naamalla väittää, että voidaan tehdä teknologian huippua hipovia tuotteita, mutta laittaa myyntiin vain osuus joka vastaa kait paria prosenttia vastaavan mallin kokonaismyynnistä ja silti takoa rahaa! Sillä jos tämä yhtälö toimii, minä tulen heti sinun oppiisi Stola, sinulle on taivas auki yritysmaailman huipulla noilla näkemyksillä. Siinä missä maailman suurimmat valmistajat laittavat miljardeja dollareita tuotekehitykseen ja koittavat leikata tuotantokulujaan siirtämällä tuotantoa halvan työvoiman ääreen kallista Saksasta ja yhtenäistämällä tekniikkaa/kehittämällä yhdessä tekniikkaa muiden valmistajien kanssa, pieni yritys voi tarjota kuuta taivaalta, tuottaa pienen määrän huippuluokan menopelejä käsityönä harvoille, tehdä sen yhdessä maailman kalleimmista tuotantotoimintaa harjoittavista maista silti pyytämättä suuresti esikuvastaan korkeampaa hintaa ja vielä takoa voittoa. Tämä on upeaa, sinulla on visio!

  Minulla ei ole mitään Alpinaa vastaan, päinvastoin. Mukavaa, että tuollaisia on, BMW pikkuisen erilaisella silauksella on näppärä tuote. Ei edes jopa sinua vastaan, mitä se hyödyttäisi herjata sinua täällä, ei mitään. Sen sijaan haistettuani epäjohdonmukaisuutta ja faktojen korvaamista luuloilla ja yleisistä elämän realiteeteista eroavilla tiedoilla halusin saada hahmotettua, millainen sinä olet.

  Edit: Tuo polttoaine-esimerkki oli huono vertaus, se ei toimi ihan 1/1 tähän, mutta ymmärrätkö mitä haen, Noki?

  [Mie Ite muokkasi tätä viestiä 16.07.2005 klo 08:59]
    
 • Lainaus:
  22.06.2005 klo 11:01 individual kirjoitti
  Lainaus:
  21.06.2005 klo 20:28 olmi kirjoitti
  No en sentään kitise ja toivon ettei minua ymmärretä väärin.

  Uusi S voi hyvinkin olla maailman teknisesti kehittynein auto. Vaikka minulla on sympatioita BMW:tä kohtaan on pakko myöntää että S on teknisesti edellä 700-sarjaa. Itse asiassa tulee mieleen vain kaksi autoa jotka pystyvät kilpailemaan tekniikan määrässä uuden S:än kanssa, ne ovat Honda Legend ja Toyota Crown Majesta, mutta niitä ei myydä Suomessa joten ei niistä sen enempää.
  http://www.honda.co.jp/LEGEND/
  http://toyota.jp/crownmajesta/index.html

  Minusta S-sarja on vaan usein ollut se malli missä Mercedes on esitellyt jotain todella uutta ja vienyt kehitystä näin eteenpäin. Nyt en löydä ennakkotietojen perusteella mitään tällaista innovaatiota. Se on ainakin minulle pieni pettymys. :neutral:  Honda Inspiressa on aikaisempi kehitysversio aiheesta ja en pidä sitä massamarkkinoituna autona, kun sitä on myynnissä käsittääkseni vain Japanissa.

  Tuo on mielenkiintoinen auto, tuo Crown Majesta, joka on Japanin Lexus. Olin kuukausi sitten kaukoidässä ja kävin Hong Kongissa Toyota liikkeessä, missä on myynnissä varmasti ainoana paikkana Japanin lisäksi pelkästään Japaniin tarkoitettuja malleja. Kiinnitin heti mielenkiintoni tuon mallin esitteisiin, mistä en ollut aiemmin edes kuullut. Tuossa Majestassa on erittäin kehittynyt onnettomuuksia ehkäisevä systeemi, mutta muuten se ei mielestäni pääse läheskään S-sarjan teknisiä ratkaisuja. Esim aktiivijousitusta, pimeänäköjärjestelmää, 7-pykäläistä vaihteistoa yms tekniikkaa ei tuohon ole tarjolla. Muutenkin valinnanvara varusteista on huomattavasti eurooppalaisia jäljessä, vaikka kehittynyttä tekniikkaa sisältääkin. Harmi ettei tuota autoa ollut liikkeessä näytillä. Toinen magea Tojo oli loistelias tila-auto Panhard, mitä en myöskään ole ennen nähnyt. Niitä oli liikkeessä useampikin. Se oli jo laatuvaikutelmaltaankin lähellä Eurooppalaista kärkitasoa varmaan ensimmäisenä näkemänäni japanilaisena autona. Esim uusi GS-malli on tuolta osin huimasti jäljessä.

  Honda Legendissä on markkinoiden kehittynein nelivetojärjestelmä, mutta muuten tuon varusteluvaihtoehdot eivät ole yhtä laajat. Lisäksi konevaihtoehto on tuossa luokassa alimitoitettu, varsinkaan kun muita vaihtoehtoja ei ole edes tarjolla.


  Vastaan tähän nyt kun muu juupas eipäs väittely muista jutuista näyttää päättyneen.

  Minusta Honda Inspire on massamarkkinoitu auto koska kuka tahansa voi Japanissa marssia Honda-kauppaan, löydä jenit tiskiin ja ostaa kyseisen auton. Näinhän ei ole esimerkiksi Ferrari Enzon kohdalla.

  Hongkongissa myynnissä oleva Crown on Crown Royal. Se on täysin eri auto kun minun mainitsemani Crown Majesta, joka on Toyotan huippumalli. Näiden lisäksi Japanissa on myynnissä vielä Crown Athlete ja Crown Sedan, jotta kaikki varmasti menevät sekaisin.
  :sunglasses:

  Crown Majestassa on aktiivijousitus ja pimeänäköjärjestelmä. Ok, vaihteistossa on vain 6-vaihdetta kun Mersulla on seitsemän, mutta kun Majestassa on vielä kaistavahti, Head Up Display ja Mersun ESP:tä kehittyneempi VDIM-ajonvakautus voidaan kyllä mielestäni puhua vähintään samaa teknistä tasoa edustavasta tuotteesta, varsinkin kun ensiesittely tapahtui yli vuoden ennen Mersua.

  Honda Legend ei tosiaan ole kooltaan samassa sarjassa, mutta teknisesti se kyllä painii samalla tasolla. Melua vähentävä vastaäänijärjestelmä lienee melko ainutlaatuinen sarjatuotantoautossa...

  Löysin linkin Crown Majesta-mallin videoesittelyyn Suomi 24-palstalta (surkuhupaisa keskustelupalsta).
  "New Features" kohdasta voi katsoa esimerkiksi maailman ensimmäisen Stop and Go liikenteessä toimivan adaptiivisen vakionopeudensäätimen esittelyn. Sama systeemihän löytyy nyt myös uudesta S-Mersusta. :wink:

  http://toyotamj.stream.co.jp/web05/toyotamj/en/top.html

  (sivu vaatii laajakaistayhteyden)

    
 • Majestan edistynyt tekniikka kyllä yllätti minutkin. Esim. kaistalla pysymisjärjestelmä, jossa myös ohjaus toimii automaattisesti korjaavasti eikä vain varoita kuljettajaa. Tuollaista ei taida löytyä mistään Euroopassa myytävästä mallista.

    
 • Lainaus:
  16.07.2005 klo 01:34 Mie Ite kirjoitti

  - Ratatesti. Jossakin lehdessä on BMW:llä ajettu parempi kierrosaika kuin Porchella. AMS lehden sivuilta en löydä viitteitä tähän sisarlehteen, Google ei sitä tunne, sinäkään et osaa antaa tarkkaa lehden numeroa, missä tämä testi on. Täällä palstalla olijoista monille tulee ulkomaalaisia lehtiä ja he myös kommentoivat hanakasti testituloksia niiden perusteella, jotka ovat kotimaisissa lehdissä ristissä. Nyt he kaikki ovat hiljaa.


  Ottamatta muuten kantaa väittelyynne, tunnen tuon lehden oikein hyvin, mihin Stola viittaa. En ole ikinä eksynyt heidän nettisivuillensa, mutta lehti on ostettavissa esim R-kioskilta ja muista hyvin varustetuista lehtipisteistä. Siinäkin Stola on oikeassa, että lehti tekee todella asiantuntevia ratatestejä, parhaita mihin itse olen lehdissä törmännyt. Tuo on selkeästi lehden erikoistumisala. Uskon että AMS käyttää lehden henkilökuntaa vauhdikkaimpien testiensä asiantuntijoina. Ratatestit ovat myös täysin eri luokkaa kuin esim TM:ssä julkaistu testi.

    
 • Lainaus:
  19.07.2005 klo 20:27 olmi kirjoitti

  Minusta Honda Inspire on massamarkkinoitu auto koska kuka tahansa voi Japanissa marssia Honda-kauppaan, löydä jenit tiskiin ja ostaa kyseisen auton. Näinhän ei ole esimerkiksi Ferrari Enzon kohdalla.

  Hongkongissa myynnissä oleva Crown on Crown Royal. Se on täysin eri auto kun minun mainitsemani Crown Majesta, joka on Toyotan huippumalli. Näiden lisäksi Japanissa on myynnissä vielä Crown Athlete ja Crown Sedan, jotta kaikki varmasti menevät sekaisin.
  :sunglasses:

  Crown Majestassa on aktiivijousitus ja pimeänäköjärjestelmä. Ok, vaihteistossa on vain 6-vaihdetta kun Mersulla on seitsemän, mutta kun Majestassa on vielä kaistavahti, Head Up Display ja Mersun ESP:tä kehittyneempi VDIM-ajonvakautus voidaan kyllä mielestäni puhua vähintään samaa teknistä tasoa edustavasta tuotteesta, varsinkin kun ensiesittely tapahtui yli vuoden ennen Mersua.  Tämä on mielipidekysymys, mutta jos autoa myydään vain yhdessä maassa, en pidä sitä massamarkkinoituna. On todella paljon helpompaa tehdä auto toimimaan yhden maan olosuhteissa, kuin koko maailmassa, niin kuumassa kuin kylmässä. Epäilisin myös saksalaisten pystyvän tekemään todella edistynyttä tekniikkaa pelkästään testikäyttöön Saksaan niihin olosuhteisiin. Jokin järkisyy tuohon nimittäin on, ettei edistynyttä tekniikkaa viedä mihinkään muualle, vai tiedätkö paremman syyn? Ei japanilaiset nimittäin niin hölmöjä ole, että antavat huvikseen eurooppalaisille etulyöntiaseman edistyneen tekniikan maailman laajuisessa käytössä. Ei meinaan lämmitä yhtään esim amerikkalaista tai eurooppalaista tuon luokan auton ostajaa tieto, että Tojollakin on edistynyttä tekniikkaa, mutta sitä vain ei voi ostaa. Päinvastoin herää kysymys, että miksei?

  Tuon Crownin suhteen olet täysin oikeassa, oletin sen olevan sama auto, kuin minkä esitettä lueskelin. Nuo ovat kuitenkin minun silmään sen verran saman näköisiä, että menevät sekaisin.

  Uusia teknisiä oivalluksia tuossa on juu vähintään saman verran kuin Mb:ssä, mutta silti pidän S-sarjaa tuota edellä olevana autona kokonaisuudessaan johtuen siitä, että se on ainakin suunniteltu toimimaan missä tahansa maailmassa, sen voit hankkia mistä tahansa ja voit sen rakentaa juuri haluamasi kaltaiseksi. Voit valita urheiluauton moottorin (esim tuleva S55 Amg ja S65 Amg) tai nöyrän ja taloudellisen dieselin, voit valita sisätilan materiaalit lähes rajattomasta valikoimasta (esim ne graniittiset koristelistat tai kullatut osat), voit valita auton pituuden kolmesta tai neljästä vaihtoehdosta aina coupesta täysipitkään limusiiniin asti, jne. Se vaatii valmistusprosessilta valtavia ponnistuksia ja tehokasta logistiikkaa. On myös eri asia rakentaa autoon laatikko ja vetoakseli, joka kestää 612 hv ja 1000 nm (vanha S65), kuin rakentaa laatikko, mikä kestää 280 hv ja 430 nm (tuo Crowni).

  Lisäksi S:sään saa monia varusteita, mitä noihin Crowneihin ei ILMEISESTI saa, en ole varma, korjaa jos olen väärässä, esim tehtaan ajastimella ja kauko-ohjaimella toimiva webasto, auringolla toimiva taukoilmastointi, koko katon matkalta aukeava kattoluukku, sylintereiden lepuutusjärjestelmä, neliveto, aktiivisesti sivuttaiskiihtyvyyden mukaan säätyvät dynaamiset hierovat, ilmastoidut ja lämmitetyt penkit, kaksi 8" värinäyttöä edessä (toinen mittaristossa, toinen kojelaudassa), yms..

  Nämä tekijät tekevät mielestäni uudesta S:stä ehkä kokonaisuudessaan edistyneimmän auton koko maailmassa, voit valita juuri itsellesi sopivan version, ei täydy tyytyä samaan kuin muutkin. On totta, että esim Maybach on hienompi, muttet voi rakentaa siitä haluamaasi pakettia yhtä monista vaihtoehdoista.

  [individual muokkasi tätä viestiä 02.08.2005 klo 15:02]
    
 • Lainaus:
  02.08.2005 klo 14:47 individual kirjoitti

  Tämä on mielipidekysymys, mutta jos autoa myydään vain yhdessä maassa, en pidä sitä massamarkkinoituna. On todella paljon helpompaa tehdä auto toimimaan yhden maan olosuhteissa, kuin koko maailmassa, niin kuumassa kuin kylmässä. Epäilisin myös saksalaisten pystyvän tekemään todella edistynyttä tekniikkaa pelkästään testikäyttöön Saksaan niihin olosuhteisiin. Jokin järkisyy tuohon nimittäin on, ettei edistynyttä tekniikkaa viedä mihinkään muualle, vai tiedätkö paremman syyn? Ei japanilaiset nimittäin niin hölmöjä ole, että antavat huvikseen eurooppalaisille etulyöntiaseman edistyneen tekniikan maailman laajuisessa käytössä. Ei meinaan lämmitä yhtään esim amerikkalaista tai eurooppalaista tuon luokan auton ostajaa tieto, että Tojollakin on edistynyttä tekniikkaa, mutta sitä vain ei voi ostaa. Päinvastoin herää kysymys, että miksei?


  No se nyt on melko varmaa että luonnonolosuhteista ei ole kyse. Onhan Japanissa monin paikoin selvästi enemmän lunta kuin Saksassa. Toyotan osalta tilanne on se että tuo Crown Majesta on melko samankokoinen kuin Lexus LS. Turha kilpailla oman konsernin sisällä ulkomailla.
  Japanin automarkkinat ovat kuitenkin maailman toiseksi suurimmat, onhan GM:lläkin paljon malleja joita myydään vain Pohjois-Amerikassa.
  Jos otetaan käsittelyyn vaikka Toyota Priuksen automaattinen pysäköintitoiminto, eli painetaan vain nappia ja auto pysäköi itsensä hoitaen ohjauksen, kaasun ja jarrun itsenäisesti, niin voidaanko esim USA:ssa ikinä tarjota tuota varustetta? Kuka uskaltaa?
  Priuksen kehitystyöhön osallistunut insinööri sanoi ettei mitään teknistä estettä ole tuon varusteen maailmanlaajuiseen esittelyyn ole, mutta pomot päättivät jättää sen toistaiseksi vain Japaniin. Nyt nuo "pysäköintiautomaatti"-Priukset ovat olleet myynnissä jo kaksi vuotta enkä ainakaan minä ole kuullut mistään onnettomuuksista tai muista skandaaleista, joten insinööri oli ilmeisesti oikeassa.
  Joitain valokuvia tuosta systeemistä löytyy täältä:

  http://toyota.jp/prius/navi-audio/navi/index.html

    
 • Lainaus:
  02.08.2005 klo 20:37 olmi kirjoitti
  No se nyt on melko varmaa että luonnonolosuhteista ei ole kyse. Onhan Japanissa monin paikoin selvästi enemmän lunta kuin Saksassa. Toyotan osalta tilanne on se että tuo Crown Majesta on melko samankokoinen kuin Lexus LS. Turha kilpailla oman konsernin sisällä ulkomailla.
  Japanin automarkkinat ovat kuitenkin maailman toiseksi suurimmat, onhan GM:lläkin paljon malleja joita myydään vain Pohjois-Amerikassa.  Nythän ei olekkaan kyse siitä, että millaiset luonnonolosuhteet ovat Saksassa, vaan koko maailman laajuisesti, missä S-sarja on myynnissä. Ei Mb huvikseen tee pirun kalliita testejä ympäri maailman S-sarjalle, Pohjois-Lapista äärimmäiseen kuumuuteen ja hiekkamyrskyyn. Tälläisiä oloja ei löydy Japanista, joten on paljon helpompaa tuoda tekniikkaa vain ns normaali olosuhteisiin. Lisäksi Japanissa autot romutetaan siinä vaiheessa, kun ne meille ja jopa saksalaisille ovat vielä uusia johtuen Japanin verotussysteemistä.

  En usko edelleenkään siihen, että Toyotan johto on niin tyhmä, ettei tuo uutta tekniikkaa esim Lexus LS:ään, jos se vain siihen pystyisi. Nythän tuo tulee aina muiden jäljessä, siihen kopioidaan ne varusteet, mitkä tulee pahimpiin kilpailijoihin ensin. Tälle on aivan varmasti järkisyy tai sitten kaikki puheet japanilaisten taidosta tehdä businesta voidaan unohtaa, mihin en kyllä usko. Näin säästetään huimasti erilaisisssa testaus ja kehityskuluissa.

  Vaikka GM:llä on paljon malleja pelkästään Pohjois-Amerikkaan, kaikkein edistyneimpiä ja hienoimpia malleja viedään ympäri maailman, päinvastoin halvalla tehdyt perusmallit jää vain kotimarkkinoille. Niille kun ei oikein löydy kysyntää missään muualla, sen GM on joutunut kokemaan monta kertaa.

  Minusta on siis edelleen hölmöä tuoda tälläisiin keskusteluihin mukaan jotain malleja, mitä ei voi ostaa ilman muuttamista Japaniin tai johonkin testilaboratorioon. Sama kun ruettaisiin vertaamaan vaikka S-sarjaa jonkin tehtaan prototyyppeihin. S-sarjaa tulee siis Tojon osalta verrata Lexus LS:ään, joka on edistynein japanilainen jonka siis tuon luokan auton ostaja voi hankkia ja jonka Toyota on pystynyt tehdä maailman laajuiseen myyntiin. S-sarjaa pystyisi kyllä hyvin vertaamaankin vaikka tuohon Crown Majestaan, mutta siinä ei ole mielestäni mitään järkeä. Molemmissa on sellaista, mitä toisessa ei ole, S-sarjassa sitä vain on paljon enemmän johtuen älyttömästi laajemmasta vaihtoehtojen määrästä.

  [individual muokkasi tätä viestiä 03.08.2005 klo 10:20]
    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit