Nissan Tiida, Citroen C4 vai Toyota Auris?

13 kommenttia

Todennäköisesti joku noista hankittuna kohta. Kaipaan käyttäjien kokemuksia; merkkiviat yms. sellainen tieto jota myyjä ei välttämättä halua tuoda esille. Myös muu käyttöön, käyttömukavuuteen ja kestävyyteen liittyvä tieto. Moottorien kokoja ja varustelutasoja on mainittuna listassa alla, mutta kaikkien noiden mallien eri versioista oleva tieto varmasti auttaa eteenpäin.Nissan Tiida (1.6, Visia City)

Citroen C4

Toyota Auris (1.6, Dual VVT-i Linea Sol)(Huomasin kyseistä Toyotaa koskevan artikkelin, mutta myös sen kohdalla kaipaan lisää näkemyksiä.)

  
 • voinko tiedustella, miksi valikoima ei voisi olla laajempi?

    
 • Jos noista pitäisi valita niin ehdottomasti Auris. Se on paras ominaisuuksiltaan ja todennäköisesti vähävikaisin. Outo kolmikko kaikenkaikkiaan; Tiida on noin viisi tuhatta euroa Aurista halvempi. Kannattaisi ottaa harkintaan myös Mazda3, jota myydään nyt uuden mallin tieltä 1.6 Elegancena 17900 eurolla.

    
 • Toisaalta Nissanit on olleet lähes yhtä luotettavia kuin Tojot? :warning:

    
 • Tiida on kyllä oikeasti aika huono auto. Siinä missä Almerat olivat joskus ihan kohtuullisia japseja, niin Tiida on kyllä jäänyt auttamatta jälkeen Auriksesta. Toyotan moottori on luokassaan mukavan ponteva, tai ainakin tuntui siltä.  Valikoima on kieltämättä hiukan outo. Mazda3 on hyvä ajaa, mutta ehkä hiukan meluisampi kuin Auris. Hinta on kyllä kohdallaan. Kia Ceediä en ole ajanut mutta sekin sopii tuohon ryhmään. Eurooppalaisista Focus, Astra, Golf(jos sopii hinnan puolesta), Bravo, 308... näitähän riittää.

    
 • Jos minun tarvitsisi valita autoni noiden kolmen joukosta, niin valintani olisi selkeästi Citroen C4.  Selkeästi parhaimman näköinen ja uudet moottorit ovat luokkansa kärkeä. Ja kun malli tiedetään muutenkin vähävikaiseksi ja mukavaksi, niin ei oikein keksi perusteita miksi valita Nissani tai Toyota.  Citroen käyttäjien kommentteja tavoita parhaiten osoitteista: www.sitruunapatonki.fi ja www.citroen-foorumi.com

    
 • Tiidaa nyt ei ainakaan. Se on jo vanha malli, jonka nissanin maahantuoja otti tänne kuin väkipakolla, että oli edes joku perinteinen malli myytäväksi. Varsinkin se sedan on ruma, kapea ja korkea kökkyrä. :open_mouth:

    
 • Unohda Citroen ja kaikki muutkin eteläeurooppalaiset. Tiidalla olen muutaman keikan ajanut ja vaikutti ihan pätevältä. Ja Toyotaan on voinut yleensä luottaa.

    
 • No älä nyt sentään Citikkaa noin vaan unohoda. C4:ssä on paljon päteviä ominaisuuksia. Se riippuu myös siitä, miten tärkeänä pitää huolettomuutta, vaikka en usko että uudessa citroenissä mitään valtavia ongelmia enää on, kun tuo C4 ei ole täysin tuore mallikaan.

    
 • sitikkaa harkitsisin. Tarjoaa ainakin noista reippaasti etevimmän koneen (1.6 THP).

    
 • Etevä myös VTi-vaparina.

    
 • Moottoripuolella Toyota ja Citikka aika tasoissa. Citikkaa en ole ajanut joten siitä en osaa sanoa. Auris oli sitä perustojotaa, ihan mukavan oloisella sisustuksella. C4 astetta erikoisemman näköinen.

    
 • Citroen kiinnostaisi mua eniten, vaikka vikaisuus epäilyttääkin.  Luulisin että noista vaihtoehdoista se tarjoaisi pienehköiksi autoiksi parasta jousitusmukavuutta ja hiljaisuutta, sekä jonkinlaista särmää.

    
 • Citroen ei tarjoa mitään perinteistä ranskalaista mukavuutta, vaan sen jousitus on aika pintakova, ja hiljaisuus on ehkä luokkansa keskitasoa. Muuten Sitikka on noista kolmesta ainoa jossa on mukana jonkinlaista tunnetta. Lisäksi se on mielestäni parhaimman näköinen. Omaksi en ostaisi, mutta liisariksi voisin vakavasti harkita. Mutta miksi hitossa niiden piti tehdä siihen se kirottu digitaalimittaristo, ja vielä keskelle kojelautaa?  Jos hiljaista autoa etsii niin Tiida on hyvä valinta. Siinä sen vahvuudet melkein onkin. No, 1.6-moottori on kyllä aika pirteä ja taloudellinenkin. Nissanin nykylaadusta on aika paha mennä sanomaan, tuntuu vaihtelevan malleittain paljonkin.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit