USA:n autoteollisuus

35 kommenttia
2»
 • Obama myöntää ensi vuonna, mutta silloin ainakin GM on entinen? :snotty:

    
 • Matti-:

  Ei kovin hyvältä juuri nyt näytä. Yhdysvaltain senaatti äänesti nurin ehdotetun kompromissiratkaisun, jossa Detroitin Isolle kolmoselle myönnettäisiin 14 miljardia dollaria tukea.
  Mielenkiintoista. Ennakkoon näytti siltä, että tuki saattaisi mennä läpi.  Vaikka amerikan autoteollisuuden mahdollinen kaatuminen olisi valtava taloudellinen katastrofi, silti se olisi erinomainen opetus globaalille markkinataloudelle ja erityisesti siitä, mihin ihmisen tyhmyys ennenmmin tai myöhemmin johtaa. Kun tehdään tuossa mittakaavassa tuollaisia maailmanlopun vehkeitä kaikista ympärillä olevista hälytysmerkeistä huolimatta, ei siitä hyvää pidäkään seurata.  Onneksi Suomi on aika kaukana Amerikasta, joten ihan suorina ei taloudelliset seuraukset tänne tule, vaikka jotain vaikutusta varmasti onkin. Siis jos autoteollisuus kippaa.

    
 • Autoteollisuus on nähnyt öljyriippuvuuden riskit jo kymmenien vuosien takaa ensimmäisestä öljykriisistä.  Kun globaalisti ollaan huolissaan maapallon elinolosuhteiden muuttumisesta fossiilisten polttoaineiden edelleen kasvavan käytön takia niin mikä onkaan fossiilisen autoteollisuuden vastaus: Tehdäänpä vielä enemmän tarpeetonta tehoa ja vääntöä kehittäviä moottoreita.

    
 • ["mikahe "]  Autoteollisuus on nähnyt öljyriippuvuuden riskit jo kymmenien vuosien takaa ensimmäisestä öljykriisistä.


  Kyllä se on nähnyt ne. Toisaalta se on myös nähnyt, että halvan öljyn aikana ei kannata kehittää liian ekologisia ratkaisuja, koska asiakkaat eivät niistä maksa. Asiakkaat haluavat ison, tilavan ja tehokkaan auton, usein vieläpä nelivetoisen. :wink:  Autoteollisuus on osaltaan syyllinen tilanteeseen, mutta kyllä tuo kuvio on vähän monimutkaisempi. Asiakas loppujen lopuksi päättää, ja teollisuus tekee autoja joita asiakkaat haluavat. Huvittavana "ekologisena" esimerkkinä monet hybridit (esim. Lexus, monet jenkkkiprototyypit), joissa on yhtä vaille kaikki samat ongelmat kuin entisissä bensarohmuissakin. Ne ovat liian isoja, painavia ja tarpeettomia ominaisuuksia sisältäviä.    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit