Risikko ei kannata tienkäyttömaksuja

48 kommenttia
«1

Onneksi joillain poliitikoilla on vielä hieman järkeä päässä.http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/666989/Risikko+ei+kannata+tienkayttomaksujaLiikenneministeri Paula Risikko (kok) ei kannata tienkäyttömaksuja. Hänen edeltäjänsä Merja Kyllönen (vas) ajoi verotuksen kohdistamista auton käyttöön.–?Jos verotuksellisesti työnteon kannattavuutta ei pysty varmistamaan, se pitää varmistaa muilla tavoilla. Erilaisilla maksuilla viedään pohjaa työnteon kannattavuudelta, Risikko sanoo.

Mitäs Kumppani tähän sanoo? Sehän oli Kumppanin mielestä Kokoomuksen vika, että vasureiden Merja Kyllönen ajoi gps-pohjaista paikannusjärjestelmää, haukkuen kaikki, jotka eivät nilkkapantapaikannusta hyväksyneet.  
 • Eikös täällä väitetty myös, että se GPS-esitys oli Vasemmiston "vika" (ja perään "Vasurit mäkeen politikoimasta" yms)?  Otatko sinä nyt sitten tuon esityksen Kokoomuksen, vai henkilön piikkin tämän Risikon heiton?  Oletan, että henkilön, joten mennään sitten kunkin vuorossa olevan ministerin mukaan: yksi poliitikko, tällä kertaa Kokoomuksen väliaikaisministeri on sanonut mielipiteensä. Ei muuta, tälläkään kertaa.  Lopputulosta tuokaan ei taida ratkaista mihinkään?

    
 • Kumppani:

  Eikös täällä väitetty myös, että se GPS-esitys oli Vasemmiston "vika" (ja perään "Vasurit mäkeen politikoimasta" yms)?

  Otatko sinä nyt sitten tuon esityksen Kokoomuksen, vai henkilön piikkin tämän Risikon heiton?

  Oletan, että henkilön, joten mennään sitten kunkin vuorossa olevan ministerin mukaan: yksi poliitikko, tällä kertaa Kokoomuksen väliaikaisministeri on sanonut mielipiteensä. Ei muuta, tälläkään kertaa.

  Lopputulosta tuokaan ei taida ratkaista mihinkään?
  Sinähän kirjoitit useita kertoja, että Kyllösen ajama idioottimainen esitys on oikeastaan Kokoomuksen vika. Jos Kokoomus olisi esitystä erityisesti kannattanut, niin ei kai Risikko nyt tuollaista lausuisi.  No mutta eikös teidän duunipaikallakin se mennyt niin, että jos sinä olet idiootti ja mokaat, niin sinun mielestäsi se on työkaverisi vika... :lol:

    
 • Kumppanilta lainattua:


  Onko kukaan nähnyt muiden hallituspuolueiden edustajien, eli ministereiden lyttäävän Kyllöstä ja Ollilan toimikunnan autoveroehdotusta? Eikös siellä hallituksessa vaan ollaan kuin ollaankin tämän ehdotuksen takana, yhtenä rintamana?


  Vapaavuori on nyt vain Kyllösen selän takana piilossa, vai? Samoin kuin Katainen ja muut? ”Lälläslää” tms?  Huomaatko muuten, että minä en puhu siitä onko ”Merja sitä tai tätä”. Minusta tämä ei voi henkilöityä, vaikka hänestä olisi mitä mieltä tahansa.
  Pointtina on se, että jos pidätte merjojen touhua ”ketkuiluna”, tai ajattelisi vasemman laidan politiikasta mitä vaan, niin yhtään parempaa ei ole tulossa tilalle, jos samat tyypit, tai puolueet jatkaa. Sinähän tunnustat asian tuossa suoraan!

  Älä siis äänestä yhtään nykyisen hallituspuolueen edustajaa yhtään mihinkään. Eri asia on sitten, mitkä jääkään jäljelle, heh….
  Merja ei vain yksin tuohon pystyisikään. Pitää olla isot pojat taustalla. Mistäs puolueesta ne sitten oliskaan?


  Mitäs veikkaat, muistellaanko silloin
  - "Kataisen hallituksen aikana tehtyä veroehdotusta"
  - "Merjan hiki päässä ajamaa veroehdotusta"?
  Jos Merja lähtisi heti tänään liikenneministerin virasta, niin mitä tapahtuisi esitykselle?
  Jos nuo kaksi lähtevät hallituksesta puolen yön jälkeen, mitä tapahtuu esitykselle? Eikös se jatka ihan sellaisenaan eteenpäin?

  Sitä vie eteenpäin niin Jutta kuin Jyrki kavereineen ja joku uusi liikenneministeri. Merjan tapaan pitää muistaa totuuden nimissä silloin mainita myös Demarit ja Kokoomus ja muut puolueina.
  Jospa sinä Kumppani nyt myönnät "totuuden nimissä", että väärässä olit ja pahemman kerran.

    
 • Voi huohh.....  Ajattelija2013:

  Sinähän kirjoitit useita kertoja, että Kyllösen ajama idioottimainen esitys on oikeastaan Kokoomuksen vika. Jos Kokoomus olisi esitystä erityisesti kannattanut, niin ei kai Risikko nyt tuollaista lausuisi.
  Kirjoitin kylläkin, että siinä missä asiasta syytettiin alunperin koko vasemmistoa, eikä "vain" Kyllöstä (ja tunnettua vasuria nimeltään Ollilla) niin sitten pitäisi huomioida se, että esitys on tehty kokoomusvetoisen hallituksen aikanakin. Pitää edelleen paikkansa – hallituksen tilaama selvitys, jonka ministeriö toteutti.  Oletko nyt sitä mieltä, että Kokoomus on tuon asian takana, vai yksi (tilapäisesti) istuva ministeri ja/tai ministeriö?  Ajattelija2013:

  No mutta eikös teidän duunipaikallakin se mennyt niin, että jos sinä olet idiootti ja mokaat, niin sinun mielestäsi se on työkaverisi vika...
  Ei ollut.  Ajattelija2013:

  Kumppanilta lainattua:
  …. sitten oli kaikennäköistä tekstiä. Minusta on parempi, että laitetaan koko keskustelu esille, jos ketään kiinnostaa, höhhh!!  Siellä on lisäksi aika lopussa käyty kyllä ihan samanlainen kirjoittelu kuin nyt tämä keskustelu. Silloin Kyllösen jälkeen tuli Virkkunen. Mitä tässä on eroa siihen? Ei mitään. Samat vastaukseni pätevät.  https://tekniikanmaailma.fi/keskustelu/t7226  Ajattelija2013:

  Jospa sinä Kumppani nyt myönnät "totuuden nimissä", että väärässä olit ja pahemman kerran.
  Missä asiassa? Onko nyt siis Kokoomus yhtäkkiä tuon ajatuksen takana, vai tuo yksi Risikko (vrt. yksi Kyllöskä ja väitetysti kaikki Vasurit)? Henkilöityykö tämä, vai onko tämä puolueasia?  Sitähän minä ihmettelen. Onko sinusta nyt Kokoomus tehnyt suuren linjauksen yhtenä rintamana, vai onko tämä edelleen yhden ministeriön yhden ministerin asia?  Entäs se itse asia, eli verotus? Onko asiasta vielä päätetty yhtään mitään, mihinkään suuntaan, koska ministerikään ei myönnä mitään muuta kuin että leväällään on?  Ja jos sinä yhtään muistat ilman lainauksia, niin enhän minä GPS-km-verotuksesta kauheasti ole pitänyt edes.

    
 • Jälleen kerran, kun Kumppani huomaa olleensa totaalisen väärässä, alkaa valehtelu sekä omista, että muiden kirjoituksista.  Kumppani nyt:

  Kirjoitin kylläkin, että siinä missä asiasta syytettiin alunperin koko vasemmistoa, eikä "vain" Kyllöstä (ja tunnettua vasuria nimeltään Ollilla) niin sitten pitäisi huomioida se, että esitys on tehty kokoomusvetoisen hallituksen aikanakin. Pitää edelleen paikkansa – hallituksen tilaama selvitys, jonka ministeriö toteutti.
  Kumppani aikaisemmin:

  Sinusta siis Vasemmistoliiton yksi ministeri vie koko hallitusta kuin pässiä narussa, vai? En tiennytkään, että Kokoomus, Vihreät, Demarit ja RKP ovat tässä asiassa noin hampaattomia.
  Etkö juuri tässä vanhassa lainauksessa väitä, että KYLLÖNEN yksin ei ole vastuussa (kuten me kirjoitimme) ja tänään valitatkin, miksi Kyllöstä ei syytetty. No, ihan normi sekoilua sinulta.  Tuo koko ketju liittyi nimenomaan Kyllöseen ja hänen hölmöilyyn. Etenkin siihen, että Kyllönen haukkui kansan, kun kansa ei hyväksynyt Kyllösen esitystä. Sehän tuossa oli se pointti, ei niinkään edes Kyllösen oma mielipide asiaan. Jossain vaiheessa toki ihmettelin, miten vasemmisto antaa Kyllösen noin sekoilla, mutta ei muistaakseni kukaan Vasemmistoa varsinaisesti Kyllösen sekoilusta syyttänyt.  Missä asiassa?
  Missä asiassa olit väärässä. No kysytään niin päin, missä asiassa et ollut väärässä. Ensinnäkin Kyllönen henk.koht. keksi, että Ollila tehköön selvityksen. Aluksi sinähän väitit jotain muuta, kuten taas yrität tehdä.  Kirjoitit myös kymmeniä kertoja siihen suuntaan, että vaikka ministeri vaihtuisi, niin linjaus säilyisi samana. Me totesimme, että turha spekuloida tulevaa. Jos kyllönen mokaa, niin turha pohtia mitä hänen seuraajansa tekisi. No kuten näemme, linja ei säilynyt, eli spekulointi oli typerää ja kaiken lisäksi olit väärässä.  Sitähän minä ihmettelen. Onko sinusta nyt Kokoomus tehnyt suuren linjauksen yhtenä rintamana, vai onko tämä edelleen yhden ministeriön yhden ministerin asia?
  Ja sitten jatkuu tämä Kumppanin epätoivoinen räpellys. Liikenneministerin linja on se linja jota noudatetaan. Miksi ihmeessä joku muu ministeri alkaisi kovasti ottamaan kantaa liikenneministerin hoitamiin asioihin. Tosin kuten tiedämme, valtaosa Kokoomuslaisista ei ainakaan ole kannattanut gps-paikannukseen perustuvaa veroa.  Tässä ketjussa Kumppani kyllä loistaa tyylilleen uskollisena. Aluksi sekoillaan ja vängätään jotain aivan ihmeellistä (on Kokoomuksen vika, että Kyllönen sekoilee ja haukkuu kansan), sitten kun Kumppani itsekin tajuaa olleensa totaalisen väärässä, niin vängätään, sekoillaan ja valehdellaan lisää. Jokainen voi lukea nuo kirjoittamasi lainaamani tekstit. Olit täysin väärässä kaikessa.

    
 • Ja tässä vielä ehtaa Kumppania:  Merjaa ei nyt ole hallituksessa – sitähän taisit salaa toivoa! Vaan miten käy esityksen? Viekö sitä vasemmistolaisen ministerin (joka oli vielä nainen ja ties mitä muuta kauhheeta) sijasta eteenpäin oikeistolainen ministeri? Mitä eroa noilla politiikoilla sitten on, värikartasta riippumatta?

  Herbertkin viisastelee jostakin ettei Tuollainen käytäntö ei kuulu tämän yhteiskunnan poliittiseen järjestelmään. Jos tässä maassa pitää saada asioita menemään kerralla ja kunnolla, niin onko kykypuolueesta vihdoinkin liikenneministerin salkun saatuaan ajamaan autoverotusasiaa parempaan suuntaan? Vieläpä sillä lailla uskottavasti?

  Jos viedään eteenpäin nykyesitystä ns. sellaisenaan, niin varmaan sitten muistatte samalla innokkuudella lyttäillä vuorossa olevaa ministeriä, oli kumpaa sukupuolta tahansa? Tai vaikka ehtisi vaihtua vielä mistä vaan puolueesta tulevaksi?

  Se autoverotus, se autoverotus - tapahtuuko mitään ja milloin? Mihin suuntaan?
  Miiisssä olin väärässä???? :weary:  kun Kumppanilla oli kova tarve spekuloida tulevaisuuden ministereistä, niin lupasin haukkua oikeistoministerinkin, jos ajaa gps-veroa, mutta eipä tarvitse haukkua.

    
 • Aikamoista keuhkoamista, täytyy sanoa! :lol:  Ajattelija2013:

  Jälleen kerran, kun Kumppani huomaa olleensa totaalisen väärässä, alkaa valehtelu sekä omista, että muiden kirjoituksista.
  Sulta irtoaa tuollaista tekstiä kyllä kovin hanakasti. Ilman, että edes näköjään aina ymmärrät, mistä muut kirjoittavat.  Kumppani nyt:

  Kirjoitin kylläkin, että siinä missä asiasta syytettiin alunperin koko vasemmistoa, eikä "vain" Kyllöstä niin sitten pitäisi huomioida se, että esitys on tehty kokoomusvetoisen hallituksen aikanakin. Pitää edelleen paikkansa – hallituksen tilaama selvitys, jonka ministeriö toteutti.  Pitää paikkansa.  Kumppani aikaisemmin:

  Sinusta siis Vasemmistoliiton yksi ministeri vie koko hallitusta kuin pässiä narussa, vai? En tiennytkään, että Kokoomus, Vihreät, Demarit ja RKP ovat tässä asiassa noin hampaattomia.  Niinpä. Vähän jälkijättöistä tämä kommentointi on tässä vaiheessa häneltäkin. Aika hampaatonta oli toiminta, tai sitten oltiin hallitustasolla samoilla linjoilla, kun ei hallituksen ministerin toimia voinut silloin, kun keskustelu alunperin alkoi tällä palstalla, kommentoida suoralta kädeltä silloin.  Paljon tiukempaa kannanottoa on tullut sen jälkeen, mm. Rinteelle "sopimusrikkomus" -väitteitä, kun aikoo korottaa eläkkeitä. Samana päivänä tuli "noottia"!  Ajattelija2013:

  Etkö juuri tässä vanhassa lainauksessa väitä, että KYLLÖNEN yksin ei ole vastuussa ja tänään valitatkin, miksi Kyllöstä ei syytetty. No, ihan normi sekoilua sinulta.
  Syytettiinhän sitä, en kiistänyt silloin, enkä nytkään. Ja koko Vasemmistoliittoa parjattiin siinä samassa,voit käydä tsekkaamassa "teidän" kirjoituksia ihan rauhassa.  Enhän minä pelkästään sinun kirjoituksiasi kommentoinut, pahha!! Kommenttia tuli aika monelta Kyllösestä ja "vasureista"! Otinhpahan siis esille, että hallitus on kokoomusjohtoinen. Ei ole tilanne muuttunut.  Ajattelija2013:

  ...Jossain vaiheessa toki ihmettelin, miten vasemmisto antaa Kyllösen noin sekoilla, mutta ei muistaakseni kukaan Vasemmistoa varsinaisesti Kyllösen sekoilusta syyttänyt...
  Minä linkitin sinulle helposti tarkistettavaksi senkin asian.  Missä asiassa?  Ajattelija2013:

  Missä asiassa olit väärässä. No kysytään niin päin, missä asiassa et ollut väärässä. Ensinnäkin Kyllönen henk.koht. keksi, että Ollila tehköön selvityksen. Aluksi sinähän väitit jotain muuta, kuten taas yrität tehdä.
  Tuossa kohtaa taisin olla ymmärtänyt väärin Ollilan mukaan tulemisen, totta. Mutta mitä minä muka "taas" yritän??  Ajattelija2013:

  Kirjoitit myös kymmeniä kertoja siihen suuntaan, että vaikka ministeri vaihtuisi, niin linjaus säilyisi samana. Me totesimme, että turha spekuloida tulevaa. Jos kyllönen mokaa, niin turha pohtia mitä hänen seuraajansa tekisi. No kuten näemme, linja ei säilynyt, eli spekulointi oli typerää ja kaiken lisäksi olit väärässä.
  Mikä on muuttunut suunnitelman suhteen? Missä se menee? Ja minähän nimemomaan kysyin alunperin, että missä ihmeessä ne muut mielipiteet silloin olivat? Hampaatonta touhua oli verrattuna viimeaikaisiin toisen ministerin tekemisiä nyt kommentoitaessa? Miksi?  Onko sinusta nyt Kokoomus tehnyt suuren linjauksen yhtenä rintamana, vai onko tämä edelleen yhden ministeriön yhden ministerin asia?  Ajattelija2013:

  Liikenneministerin linja on se linja jota noudatetaan. Miksi ihmeessä joku muu ministeri alkaisi kovasti ottamaan kantaa liikenneministerin hoitamiin asioihin. Tosin kuten tiedämme, valtaosa Kokoomuslaisista ei ainakaan ole kannattanut gps-paikannukseen perustuvaa veroa.
  No sitten varmaan valtionvarainministerin tekemisiin puuttuminen eläkeasioissa oli epäkorrektia?  Kertaatkos, mistä "me nyt tiedämme" siitä valtaosasta kokoomuslaisten kannasta? Puhutko hallituksesta, vai kansanedustajista, vai puoluekentästä? Ja varmaan samasta tilastosta näkyy muidenkin puoluiden vastaava kanta,

  ml. Vasemmistokin? Olisi kyllä mielenkiintoista nähdä!  Ajattelija2013:

  Aluksi sekoillaan ja vängätään jotain aivan ihmeellistä (on Kokoomuksen vika, että Kyllönen sekoilee ja haukkuu kansan
  Tuossa näkyy kyllä vähän sinun sekoilusi asioiden kanssa, kun alat "tulkita". Osoitapas, että kansan haukkumisesta olisin tuollaista sanonut.  Se kun on eri asia kuin mainita että Kyllönen oli ministerinä, jota johtaa Kokoomus ja eikös hallitus vastaa tekemisistään, oli niissä sinun mielestä ns. vikaa, tai ei. Jos Kyllönen sinusta sekoilee, niin yritäpäs saada samanlainen komentti Ollilalta, tai nykyhallitukselta. Kyllähän tuo värikkäältä paskanjauhannalta vaikuttaa, mutta se on vain sinun tapasi ilmaista käsityksesi mielipiteenä.  Ja tässä vielä ehtaa Kumppania:

  samaa tekstiä, jota voi lukea aiemmin linkitetystä asiayhteys ja irtonaisuus poislukien  Ajattelija2013:

  ...lupasin haukkua oikeistoministerinkin, jos ajaa gps-veroa, mutta eipä tarvitse haukkua.
  Pidättele vain hengitystäsi! Iltalehtikin kertoi eilen näin: Paula Risikon mukaan hankkeen jatko on tällä hetkellä epäselvä, kertoo Kauppalehti.  Niinpä...

    
 • Ei ollut vaikeaa arvata, että sekavia selityksiä riittää. :sleepy: Harmi vain Kumppani, että sekoilusi ovat kaikkien luettavissa.  Pidättele vain hengitystäsi! Iltalehtikin kertoi eilen näin: Paula Risikon mukaan hankkeen jatko on tällä hetkellä epäselvä, kertoo Kauppalehti.
  Niinpä. Kyllöselle mikään ei ollut epäselvää. Gps-panta jokaisen nilkkaan ja ihmiset ovat idiootteja, kun tätä eivät riemulla hyväksyneet. Joo...Kokoomuksen vikahan se oli, että Kyllönen oli idiootti ja haukkui kansan. :lol:

    
 • Ajattelija2013:


  Niinpä. Kyllöselle mikään ei ollut epäselvää. Gps-panta jokaisen nilkkaan ja ihmiset ovat idiootteja, kun tätä eivät riemulla hyväksyneet.
  Juuri näinhän se Kyllönen sanoi, kirjaimellisesti. Tai sitten Ajattelijalla hirttää pahemman kerran kiinni GPS:n pelossa.  Vai onko sinulla nilkassa auto?

    
 • JEV2:

  Ajattelija2013:

  Niinpä. Kyllöselle mikään ei ollut epäselvää. Gps-panta jokaisen nilkkaan ja ihmiset ovat idiootteja, kun tätä eivät riemulla hyväksyneet.


  Juuri näinhän se Kyllönen sanoi, kirjaimellisesti. Tai sitten Ajattelijalla hirttää pahemman kerran kiinni GPS:n pelossa.

  Vai onko sinulla nilkassa auto?
  No aika tarkkaan noin hän sanoi. Jokainen varmasti ymmärtää vertaukseni vankien nilkkapantaan. Autoilija on siis Kyllösen haaveissa samassa asemassa kuin ehdonalaisvanki. Ja ihmiset idiootteja, kun eivät tätä riemuiten hyväksy.

    
 • Ajattelija2013:

  Ei ollut vaikeaa arvata, että sekavia selityksiä riittää.
  Enhän minä sille mitään voi, ettet ymmärrä.  Ajattelija2013:

  Harmi vain, että sekoilusi ovat kaikkien luettavissa.
  Onneksi, että tuo sinun keuhkoamisesi laatu selviää...  Ajattelija2013:

  Kokoomuksen vikahan se oli, että Kyllönen oli idiootti ja haukkui kansan.
  Tuossa on hyvä esimerkki.

    
 • Kumppani:

  Ajattelija2013:
  Ei ollut vaikeaa arvata, että sekavia selityksiä riittää.


  Enhän minä sille mitään voi, ettet ymmärrä.

  Ajattelija2013:
  Harmi vain, että sekoilusi ovat kaikkien luettavissa.


  Onneksi, että tuo sinun keuhkoamisesi laatu selviää...

  Ajattelija2013:
  Kokoomuksen vikahan se oli, että Kyllönen oli idiootti ja haukkui kansan.


  Tuossa on hyvä esimerkki.
  Oletko sattunut huomaamaan, että kenen tahansa kanssa tällä palstalla "keskustelet", niin vastapuolella on suuria vaikeuksia ymmärtää horinoitasi. Voi sitten miettiä, että ovatko kaikki tällä palstalla ymmärtämättömiä, vai ovatko sinun juttusi sekavia ja epäloogisia horinoita.

    
 • Kumppani:

  :sleepy:
  Minua ei haukotuttaisi tuossa tilanteessa. Otetaan esimerkki liikenteestä. Kun ajokorttini oli tuore, ajotaidottomuutta esiintyi paljon nykyistä enemmän. Vaikka en mikään aktiivinen mielenosoittaja koskaan ole ollut, joskus tuli huomautettua, ettei vastapuoli osaa ajaa. Lieneekö viesti mennyt perille, kun nykyään tuohon ei enää tarvetta ole.

    
 • Niinpä niin...

    
 • Jokohan tämä on riittävää selkokieltä Kumppanille.  Paula Risikko (kok) sanoo, että liikenne- ja viestintäministeriössä ei valmistella tiemaksuja.

  – Nykyisen hallituksen tehtävänä oli selvittää tiemaksujen käyttöönottoa, ja se on tehty, Risikko toteaa ministeriön uutisessa.
    
 • green:

  http://www.taloussanomat.fi/autot/2014/09/02/ministeri-vastustaa-mutta-tiemaksuhanke-etenee/201412112/304
  Risikkohan nimenomaan otti siteerauksessani kantaa tuohon uutiseen. Ilmeisesti joku yli-innokas ja autoilua vastustava virkamies taas sekoilee ja tuhlaa rahojamme.  http://www.taloussanomat.fi/autot/2014/09/02/ministeri-sanoo-suoraan-tiemaksuja-ei-valmistella/201412191/304

    
 • Ajattelija2013:

  green:
  http://www.taloussanomat.fi/autot/2014/09/02/ministeri-vastustaa-mutta-tiemaksuhanke-etenee/201412112/304


  Risikkohan nimenomaan otti siteerauksessani kantaa tuohon uutiseen. Ilmeisesti joku yli-innokas ja autoilua vastustava virkamies taas sekoilee ja tuhlaa rahojamme.

  http://www.taloussanomat.fi/autot/2014/09/02/ministeri-sanoo-suoraan-tiemaksuja-ei-valmistella/201412191/304
  Onko Risikolla siis niin paljon Kyllöstä vähemmän vaikutusvaltaa ettei pysty hanketta halutessaan kokonaan pysäyttämään? Mielestäsi Kyllönen ajoi tätä yksin kuin käärmettä pyssyyn, joten miksei Risikko tee välittömästi päinvastoin?

    
 • JEV2:

  Ajattelija2013:
  green:
  http://www.taloussanomat.fi/autot/2014/09/02/ministeri-vastustaa-mutta-tiemaksuhanke-etenee/201412112/304


  Risikkohan nimenomaan otti siteerauksessani kantaa tuohon uutiseen. Ilmeisesti joku yli-innokas ja autoilua vastustava virkamies taas sekoilee ja tuhlaa rahojamme.

  http://www.taloussanomat.fi/autot/2014/09/02/ministeri-sanoo-suoraan-tiemaksuja-ei-valmistella/201412191/304


  Onko Risikolla siis niin paljon Kyllöstä vähemmän vaikutusvaltaa ettei pysty hanketta halutessaan kokonaan pysäyttämään? Mielestäsi Kyllönen ajoi tätä yksin kuin käärmettä pyssyyn, joten miksei Risikko tee välittömästi päinvastoin?
  Melko uusi ministeri ei varmastikaan ole kaikkien sekoilevien virkamiesten touhuista perillä. Eiköhän hän nyt tehnyt välittömästi päinvastoin, kun tuli julkisuuteen heti virkamiehen sekoilujen jälkeen. Aika selkeä kannanotto heti virkamiehen lausunnon jälkeen.

    
 • Ajattelija2013:


  Melko uusi ministeri ei varmastikaan ole kaikkien sekoilevien virkamiesten touhuista perillä. Eiköhän hän nyt tehnyt välittömästi päinvastoin, kun tuli julkisuuteen heti virkamiehen sekoilujen jälkeen. Aika selkeä kannanotto heti virkamiehen lausunnon jälkeen.
  Vaikuttaa siltä, että kyseinen hanke - siis mielestäsi virkamiesten sekoilu - kuitenkin jatkuu ministerin siunauksella normaalisti:  "Ministeri Risikon mukaan Liikennelabra-hanke ei ole kuitenkaan tiemaksukokeilu, vaan tarkoitus on kehittää palveluja, jotka helpottavat liikkumista ja viisaita liikkumisvalintoja.  – Kokeilussa selvitetään myös teknologian toimivuutta kerätä aikaan ja paikkaan sidottua tietoa. Kyse on viranomaisten ja yritysten yhteishankkeesta."

    
 • JEV2:

  Ajattelija2013:

  Melko uusi ministeri ei varmastikaan ole kaikkien sekoilevien virkamiesten touhuista perillä. Eiköhän hän nyt tehnyt välittömästi päinvastoin, kun tuli julkisuuteen heti virkamiehen sekoilujen jälkeen. Aika selkeä kannanotto heti virkamiehen lausunnon jälkeen.


  Vaikuttaa siltä, että kyseinen hanke - siis mielestäsi virkamiesten sekoilu - kuitenkin jatkuu ministerin siunauksella normaalisti:

  "Ministeri Risikon mukaan Liikennelabra-hanke ei ole kuitenkaan tiemaksukokeilu, vaan tarkoitus on kehittää palveluja, jotka helpottavat liikkumista ja viisaita liikkumisvalintoja.

  – Kokeilussa selvitetään myös teknologian toimivuutta kerätä aikaan ja paikkaan sidottua tietoa. Kyse on viranomaisten ja yritysten yhteishankkeesta."
  Yritykset voivat puolestani kerätä tietoa niin paljon kuin haluavat, kunhan ihmisen ei ole pakko antaa sijaintitietojaan viranomaisten tai yritysten käyttöön.

    
 • Kumppani:

  http://www.taloussanomat.fi/autot/2014/09/02/kayttajamaksut-tulevat-tavalla-tai-toisella/201412117/304

  Aika selkosuomea. Valitettavasti.
  Jep. Ainakaan näillä näkymin siis GPS-paikannukseen perustuvaa veroa ei tule. Ja siitä itse olen keskustellut.

    
 • Ajattelija2013:

  JEV2:
  Ajattelija2013:

  Melko uusi ministeri ei varmastikaan ole kaikkien sekoilevien virkamiesten touhuista perillä. Eiköhän hän nyt tehnyt välittömästi päinvastoin, kun tuli julkisuuteen heti virkamiehen sekoilujen jälkeen. Aika selkeä kannanotto heti virkamiehen lausunnon jälkeen.


  Vaikuttaa siltä, että kyseinen hanke - siis mielestäsi virkamiesten sekoilu - kuitenkin jatkuu ministerin siunauksella normaalisti:

  "Ministeri Risikon mukaan Liikennelabra-hanke ei ole kuitenkaan tiemaksukokeilu, vaan tarkoitus on kehittää palveluja, jotka helpottavat liikkumista ja viisaita liikkumisvalintoja.

  – Kokeilussa selvitetään myös teknologian toimivuutta kerätä aikaan ja paikkaan sidottua tietoa. Kyse on viranomaisten ja yritysten yhteishankkeesta."


  Yritykset voivat puolestani kerätä tietoa niin paljon kuin haluavat, kunhan ihmisen ei ole pakko antaa sijaintitietojaan viranomaisten tai yritysten käyttöön.
  Myös tämä sisältyy edelleen hankkeeseen ja myös viranomaiset ovat siinä mukana:  "Kokeilemme Liikennelaboratoriohankkeessa myös sitä, toimiiko [autoihin kaavailtu] ajoneuvolaite, eli kerääkö se tarvittavat tiedot ja voidaanko esimerkiksi yksityisyyden suoja taata."  Miten Risikon lausunto siis mielestäsi hankkeen sisältöä muuttaakaan?

    
 • JEV2:

  Ajattelija2013:
  JEV2:
  Ajattelija2013:

  Melko uusi ministeri ei varmastikaan ole kaikkien sekoilevien virkamiesten touhuista perillä. Eiköhän hän nyt tehnyt välittömästi päinvastoin, kun tuli julkisuuteen heti virkamiehen sekoilujen jälkeen. Aika selkeä kannanotto heti virkamiehen lausunnon jälkeen.


  Vaikuttaa siltä, että kyseinen hanke - siis mielestäsi virkamiesten sekoilu - kuitenkin jatkuu ministerin siunauksella normaalisti:

  "Ministeri Risikon mukaan Liikennelabra-hanke ei ole kuitenkaan tiemaksukokeilu, vaan tarkoitus on kehittää palveluja, jotka helpottavat liikkumista ja viisaita liikkumisvalintoja.

  – Kokeilussa selvitetään myös teknologian toimivuutta kerätä aikaan ja paikkaan sidottua tietoa. Kyse on viranomaisten ja yritysten yhteishankkeesta."


  Yritykset voivat puolestani kerätä tietoa niin paljon kuin haluavat, kunhan ihmisen ei ole pakko antaa sijaintitietojaan viranomaisten tai yritysten käyttöön.


  Myös tämä sisältyy edelleen hankkeeseen ja myös viranomaiset ovat siinä mukana:

  "Kokeilemme Liikennelaboratoriohankkeessa myös sitä, toimiiko [autoihin kaavailtu] ajoneuvolaite, eli kerääkö se tarvittavat tiedot ja voidaanko esimerkiksi yksityisyyden suoja taata."

  Miten Risikon lausunto siis mielestäsi hankkeen sisältöä muuttaakaan?
  Jos laitetta ei käytetä veron keräämiseen, niin onko sen päällä pitäminen silloin pakollista?

    
 • green:

  Ajatus tiemaksuhankkeen kaatumisesta on kuitenkin vieras liikenneneuvos Suvannolle, joka toimi Ollilan ryhmän sihteerinä. Tilanne on se, että seuraava hallitus päättää, miten asiassa edetään.

  Kyllä se GPS siltä tulee, jos liikenteen aiheuttamia kuluja meinataan jatkossa kerätä aiheutettuihin kuluihin perustuen.
  Tietenkin aina istuva hallitus päättää mitä milloinkin tehdään. Mutta ainakaan Risikko ei esitystä kannata. Kumppanihan kirjoitti, että vaikka ministeri vaihtuisi Kokoomuksen ministeriin, niin silti Ollilan esitystä ajettaisiin eteenpäin.

    
 • Toivottavasti seuraavalla hallituksella on järkeä lopettaa verotuksella kikkailu ja jatkuva edestakaisin meneminen. Nykyiseltä on kokonaan unohtunut että veron tuotto ja verotuksen taso ovat eri asioita, samoin kuin se että verot pitää kerätä tehokkaalla tavalla eikä rakennella älyttömän hintaisia systeemejä niiden keräämiseen. Verotuksen tarkoitustakin kannattaisi miettiä, se on yksinkertaisesti rahan kerääminen valtiolle. Muita tarkoituksia ei kannattaisi yrittää keksiä tai selittää.  Ajoneuvovero ja polttoainevero ovat jo olemassa ja ne ovat tehokkaita kerätä. Niillä voi täysin ratkaista liikenteen verotuksen eikä tarvitse säätää tienkäyttömaksuilla tai autoverolla. Jos nykyiseen ajoneuvoveroon lyö muutaman satasen per vuosi lisää, tulee koko ongelma ratkaistua yksinkertaisesti. Päästöjen mukaankin tuo on helposti toteutettavissa ja polttoainevero on jo päästöpohjainen vero.  Mutta jos logiikka on sama kuin vihreiden ydinvoimalahommissa, niin kaikki on mahdollista. Ymmärtääkseni ulkomaalainen investointi Suomessa sijaitsevaan voimalaan tai mihin muuhun hyvänsä on pelkästään positiivinen asia kansantalouden kannalta, vai olenko nyt täysin erehtynyt siitä että Suomeen ei juuri tule ulkomaisia investointeja..  ...

  Minua ihmetyttää erityisesti tarve rakennella "älykkäitä" liikennepalveluita. Itse en ainakaan tarvitse moisia Suomen liikenteessä, jossa autoja on hyvin vähän ja vaihtehtoja niille vielä vähemmän. Turvallisuutta lisäävät älylaitteet on jatkossa joka tapauksena autojen vakiovarusteita, niihin ei tarvita suomalaisia ministereitä.

    
 • Mitä vikaa on päästöihin ja omistamiseen perustuvassa käyttömaksussa? Se on yksinkertainen toteuttaa ja siinä paljon ajava maksaa enemmän autoveroa kuin vähän ajava. Tässä yhteiskunnassa julkisen sektorin kustannukset ovat jo nyt kohtuuttoman kovat, ei niitä pidä kasvattaa monimutkaisella ja kalliilla satelliittijärjestelmällä näennäisen oikeudenmukaisuuden nimissä. Johan Ollilan ehdotuksesta kävi ilmi, että liikkumista on mahdotonta oikeudenmukaisuusperiaatteella hinnoitella.

    
 • Siinä on se vika kun autot ei kohta päästä eikä kuluta juuri mitään,
  Tietääkseni ikiliikkujaa ei olla vielä keksitty.

    
 • green:

  Ajattelija2013:
  Siinä on se vika kun autot ei kohta päästä eikä kuluta juuri mitään,


  Tietääkseni ikiliikkujaa ei olla vielä keksitty.
  Mutta vähällä energialla kulkeva auto no keksitty, mistä on vaikea repiä kulutukseen perustuvia verotuloja tulevaisuudessa kun autokanta uudistuu.
  Jos auto kuljee vähällä energialla, niin sitten verotetaan sitä auton energiaa enemmän. Todella yksinkertaista. Ei tarvitse vakoilla koko Suomen kansaa.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit