Mitä ottaa huomioon talvivanteita valittaessa?

4 kommenttia

Hakusessa (Alu) vanteet talvikäyttöön. Ihan ei tosin selvinnyt, että millä perusteella vanne sopii pakkaskeleihin ja millä ei. Usein noissa vannemalleissa selvitetty, onko kyseessä kesä- vai talvimalli, mutta kukaan ei kerro miksi.

  
 • Eipä taida olla kysymys pakkasesta, vaan tiesuolan syövyttävyydestä. Vanteiden pinnoitteen tulee olla riittävän paksu suojaamaan sitä suolalitkun "hyökkäyksiltä".

    
 • Et viittis heittää markoe jonkun nettisivun (tai minkä tahansa mainoksen) jossa myydään erikseen talvi- ja kesäaluvanteita. Kun en ole moiseen törmännytkään vielä, saati kuullut puhuttavankaan.

  Ihan vaan mielenkiinnosta itseäni sivistääkseni...

    
 • http://bbs.com/en/news/2014/sporty_chic_through_snow_and_ice.php

  Tuossa muutama talvivanne BBS:ltä. Tosiaan pinnnoite on ensimmäinen huomioon otettava asia, sitten puhtaanapidettävyys ja jos vielä oikein alkaa hifistelemään, niin voi miettiä sitäkin, kuinka hyvin vanteet suojaavat jarruja lumelta.

    
 • Tai pikemminkin, kuinka hyvin lumi poistuu itsekseen tai on harjalla poistettavissa pyörää autosta irrottamatta.

  Joidenkin etuvetoisten vanteen "syvä" offset täyttää umpinaisen vanteen lumella. Lumikelissä voi päästä helpommalla, kun talvipyörien vanteiden reijät ovat suuret.

  Ei tätä ilmiötä joka talvi esiinny, mutta Rouvan S80 peltivanteet olen käyttänyt hankalana lumitalvena puhdistuksen vuoksi irti useampaankin kertaan.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit