Womens World Car of the Year -kilpailu

15 kommenttia

Vuoden auto: Hyundai IONIQ

Vuoden perheauto: Mazda CX-5

Vuoden urheilullinen auto: Honda Civic Type R

Vuoden edullinen auto: Ford Fiesta

Vuoden ylellinen auto: BMW 5-sarja

Vuoden ympäristöystävällinen auto: Hyundai IONIQ

Vuoden katumaasturi: Peugeot 3008

Sitten vain odottelemaan miten "väärin" olivat valinneetkaan. Vai mitä äijät?

  
 • Vuoden ylellinen auto: BMW 5-sarja. Ja paljon muuta, voiko tuota enää paremmin valita? Linkki olisi ollut myös hyvä laittaa mukaan vai mitä Kumppani?

    
 • BMW on siis virallisesti akkojen auto. Ei siinä mitään, jos tykkää tuosta arvonimestä. Onhan toki BMW:n ajoelämystä määrätietoisesti säädettykin naisia houkuttelevampaan suuntaan, joten varmaankin palkinto meni oikeaan osoitteeseen. Ylellinen auto tulee arvatenkin jenkkien käyttämästä luxury car -luokasta, joka kääntyy aika heikosti suomeen, mutta vastaa kotoisammin eniten ihan vain tuttua premikkaa.

    
 • Normaalilla järjellä varustettu voisi ilmaista asian näin BMW 5-sarja on miehille ja naisille yhtä hyvin soveltuva laadukas auto. Ei tarvitse leimata autoa sen mukaan, että sen valitsee nainen tai mies. Audi TT on monessa yhteydessä mielletty naisten autoksi ja silläkin on kannattajia myös miesten joukossa.

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=a6J8IfLsgVs

    
 • tracktest:
  Vuoden ylellinen auto: BMW 5-sarja. Ja paljon muuta

  Mitäs olit löytävinäsi tästä kyseisestä valinnasta "muuta" ja vielä "paljon"?

  BMW 5-sarja on miehille ja naisille yhtä hyvin soveltuva laadukas auto.

  Miksei jokin auto sopisi naiselle "yhtä hyvin", höh?

    
 • Kumppani tästä kun alat alusta lähtien lueskelemaan, tulee aika paljon muutakin vastaan.

  https://tekniikanmaailma.fi/keskustelu/aihe/uusi-bmw-5-sarja-g30/

    
 • Miksei jokin auto sopisi naiselle ”yhtä hyvin”, höh?

  Bemareissa oli aikoinaan tunnokkaat miehen käteen hyvin sopivat kontrollit. Noista asioista pidin aikoinaan Bemareissa. Naiset tyypillisesti valittavat ohjauksen herkkyyttä, kontrollien raskautta ja ohjauspyörän paksuutta. Nyt kun Bemareita rakennetaan Kiinan suurkaupungeissa asuvien makuun, niin naisetkin tykkäävät niistä, kun parkissa on kevyt pyöritellä autoa eikä ratti välitä liikaa tietoa renkaan kosketuksesta tiehen.

    
 • Miten NHB nyt alat kertoilemaan pitäneesi vanhoista BMW autoista, kun olet niitä vuositolkulla aina haukkunut milloin mistäkin syystä? Ei ole kyllä tullut ainuttakaan BMW:tä vastaan jossa ohjauspyörä olisi ohentunut päinvastoin.

    
 • Miten NHB nyt alat kertoilemaan pitäneesi vanhoista BMW autoista, kun olet niitä vuositolkulla aina haukkunut milloin mistäkin syystä? Ei ole kyllä tullut ainuttakaan BMW:tä vastaan jossa ohjauspyörä olisi ohentunut päinvastoin.

  Mulla ei ole mitään pakottavaa tarvetta ylistää tai haukkua mitään autobrändiä, vaan voin antaa ruusuja ja risuja täysin ansioiden mukaan. Siinä ei ole mitään uutta, että tiettyyn vaiheeseen asti Bemareissa oli mielestäni paljon ruusujen arvoista. Eikö tästäkin keskultu viimeksi ihan hiljattain, kun kiinalaisten vaikutus suunnitelluun oli tapetilla? Sen jälkeen, kun itselleni mieluisia ominaisuuksia Bemareissa alettiin laimentamaan, kehujen aiheet ovat luonnollisesti vähentyneet.

    
 • tracktest:
  Kumppani tästä kun alat alusta lähtien lueskelemaan, tulee aika paljon muutakin vastaan.

  Varmaan, vaikka kultaiset tuhkakupin kannet tms? Ehkä ne juuri ratkaisivat voiton ko. luokassa?

  Ylipäätään, en siis usko että raati olisi ihastunut tuon linkin sisältöön, joten mistä päättelit sen "paljon muuta" löytyvän, kun minä en havainnut sitä omasta linkistäni:
  http://www.iltalehti.fi/autouutiset/201712072200586744_oa.shtml

  Jännä sinänsä, että se varsinainen voittaja-auto oli Hyundai ja sähköauto vieläpä. Siinäkin täytyy olla paljon muuta!

  Hyvin otsikoitu tuo "Arvaisitko voittajan".

    
 • Kultaiset kupit tai tuhkakupit ei ole omalta kohdaltani merkittävä asia, mutta taitaa joissakin sarjoissa kuppeja olla kultaiset reunukset.

    
 • Kumppani:"Miksei jokin auto sopisi naiselle ”yhtä hyvin”, höh?"

  Mitoitus ja eri arvostukset. Voidaan löytää myös kaupunkilaisen, metsästäjän, hiihtäjän ja monen muunkin ihmisryhmän vaatimuksia vastaavia autoja, kunhan ensin väännetään joku itselle mieleinen stereotypia siitä millaisia kyseisen demografian ihmisten arvellasn olevan. Ja kun omaan näkökulmaan sopiva "perhe" on määritelty, niin turha siihen on muiden tulla reaalimaailmaa tarjoamaan keskimääräisen somettavan 155 senttisen standardilapsen ja kultaisen noutajan lisäksi.

  Tästä esimerkkinä vaikkapa se, miksi 740 on keskimäärin naiselle sopivampi kuin 940, vaikka teoriassa ohjaamomoduli onkin sama?

  Nämä listathan kuvastavat aina listaajan omaa käsitystä kohderyhmästä, joten tämä on ihan yhtä hyvin laatijansa kuvajainen kuin jokin muukin lista.

    
 • Kumppani:”Miksei jokin auto sopisi naiselle ”yhtä hyvin”, höh?”

  740GLE
  Nämä listathan kuvastavat aina listaajan omaa käsitystä kohderyhmästä, joten tämä on ihan yhtä hyvin laatijansa kuvajainen kuin jokin muukin lista.

  Huomattuani tämän listan olevan 25 lähteestä riipuen, autoalalla olevan naistoimittajan tai autoalalla työskentelevän naisen tekemä, mietin kuinka paljon työympäristö kuitenkin on vaikuttanut.
  Sillä eihän noissa luokittain valituissa mitään varsinaisia yllättäjiä ole.
  Hyviä luokissaan kaikki ja varmasti sopivat myös naisille.

  Lista naisille rekisteröidyistä uusista autoista antaisi arkielämän tietoa.

    
 • Harvoin testaajat valitsee testivoittajaa itselleen, täälläkin merkkipalvojat (BMW & VOLVO)kirjoittaa (ilmeisesti kirjoituksista päätellen juuri mopoauton ajoiän ylittäneet) sormet verillä jonkin merkin puolesta ja ajavat itse vanhoilla kotteroilla luottaen koeajajien sävellyksiin ja kauniisiin kuviin.

    
 • Jotakuinkin normaaleille ihmisille auto kalliina rahareikänä herättää lähinnä potutuksen tunnetta. Pitäisikö jotenkin iloita siitä että etuvetoinen 115 hp Seat Ateca maksaa hieman yli 30.000 euroa uutena. Mielestäni 30.000 eurolla pitäisi saada jotakin "erityistä". Suomi-Kuselassa tämä nyt vaan ei onnistu korkeiden autohintojen takia.

  Onneksi sentään on viiden vuoden takuu tällaiselle autolle.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit