Rutisee

8 kommenttia

Mistä mahtaa johtua kun avaan titokoneen se rutisee puolisentuntia eikä sillä pääse oikein mihinkään?

  
 • Taitaa olla osat voitelun tarpeessa :xmas:

    
 • Kovalevyn eheytys paikallaan?  Windows Defenderillä tarkistusajo? Samoin virustorjunnalla täydellinen.  Jos ei auta, pitäiskö tuplata keskusmuistin määrä (= kauppaan)?  Tai sitten soita http://www.helpson.fi/ :kiss:

    
 • Tuossa on jo hyviä neuvoja. Sitä kannattanee ensin miettiä, minkätehoinen kone on kyseessä, kuinka vanha. Kannattaako päivittää, asentaa mitään uudestaan, vaiko vaihtaa koko kone, tai sen sisuskalut.  Allaolevaa tuli äkkiseltään mieleen, osa samoja kuin yllä. Moni niistä vaatii hieman asiantuntemusta. Myös jokaisen kohdan perusteellinen selostus vaatisi lehtiartikkelin. Oletettavasti kyseessä on joku Windows-versio:  - Jos keskusmuistia 1 Gt, tai vähemmän, niin, sitä lisää jos mahdollista

  - Onko Windowsiin kertynyt vuosien varrella tuhottomasti töhkää, onko rekisteri siis paisunut kaikenlaisten kokeiluohjelmien ym. takia ? Siihen ei käytännössä auto kuin Windowsin uudelleenasennus. Rekisteriä voi yrittää kyllä siivotakin, esim. Regseeker, Ccleaner, mutta ei välttämättä paljoa nopeutta tuo.

  - Virus, mato, tai muu haitta hidastaa. Skannaus virusohjelmallasi, tai uudella netistä imuroimallasi, tai online-skannaus. Samoin mainosohjelmien skannaus.

  - Turhaan käynnistyvät ohjelmat ja prosessit. Niitä voi tutkia ja käynnistymisen ehkäistä msconfigilla. Myös tehtävienhallinnan tutkiminen antaa vinkkejä turhista prosesseista.

  - Levyn tiedostot pirstaloituneet, siihen auttaa eheytys.

  - Biossin asetuksissa hidasteita, ne tuskin noin paljoa hidastaa (vaikka olisit liioitellutkin).

  -Uusi tietoturvaohjelmisto vanhassa, ei niin tehokoneessa. Raskasta, suorastaan toivottoman hidasta käynnistystä.  Jos kone pitäisi olla vielä käyttökelpoinen, niin kaksi parasta konstia veikkaan olevan muistin lisäyksen ja Windowsin uudelleenasennuksen.

  Voit myös yrittää kaivaa esiin Tekniikan Maailman arkistosta ohjeita, ellen väärin muista niitä on ollut.

    
 • Kannattaa hommata CC-Cleaner ja EasyCleaner, ja näiden avulla suorittaa vähän puhdistuksia. Sen jälkeen tekisin tuon levyn eheytyksen.  EasyCleanerillä voit myös poistaa turhat käynnistyvät ohjelmat.

    
 • Jos ohitetaan kovalevyn rutina niin olen totaalisen pettynyt hintaluokan 500 - 700 läppäreihin. Ostin kaksi Aceria kotiin ja molemmat takkuavat tämän tästä. Musiikki lähteenä ei konetta voi ajatellakaan, koska prosessori ajaa jatkuvasti punaiselle ja aiheuttaa rätinää ääneen.  Parasta aiheessa on, että 3 viikon takuuhuollon jälkeen kone palautuu viestillä - ei havaittua vikaa !!!!  Mitä P?####?ö##, sama rutina jatkuu edelleen.  Kuka tietäisi oikeasti hyvän saman hintaluokan windows läppärin?

  Siis sellaisen, joka selviää kevyestä video ja musiikkki työstä ilman virheitä? Vai onko ainoa ratkaisu opetella applen käyttöön?

    
 • 1jmatti:

  Jos ohitetaan kovalevyn rutina niin olen totaalisen pettynyt hintaluokan 500 - 700 läppäreihin. Ostin kaksi Aceria kotiin ja molemmat takkuavat tämän tästä. Musiikki lähteenä ei konetta voi ajatellakaan, koska prosessori ajaa jatkuvasti punaiselle ja aiheuttaa rätinää ääneen.

  Parasta aiheessa on, että 3 viikon takuuhuollon jälkeen kone palautuu viestillä - ei havaittua vikaa !!!!

  Mitä P?####?ö##, sama rutina jatkuu edelleen.

  Kuka tietäisi oikeasti hyvän saman hintaluokan windows läppärin?
  Siis sellaisen, joka selviää kevyestä video ja musiikkki työstä ilman virheitä? Vai onko ainoa ratkaisu opetella applen käyttöön?
  Vilkaisepa "Mac vrt. Windows" keskustelua. Jos tahdot sijoittaa vähän lisää niin saat koneen, joka ei heti ala takkuilemaan. Eikä sen käyttö ole niin erilaista, opit varmasti tosi nopeasti.

    
 • Tuli mieleeni että onko pöytäkone, jos on vika saattaa olla kuin minulla, nimittäin tuuletin pitää ääntä kun koneen käynnistää ääni häviää muutaman minuutin kuluessa.

    
 • Tuskin se enää aloittajaa liikuttaa, ongelma ollut 5 vuotta sitten. :xmas:  @Tasa III

  Niin sammuuko tuuletin sinulla, vai tarkoitatko, että oudot äänet vain häviävät?

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit