Digiboxit

3 kommenttia

Kertokaahan digiboxin jo ostaneet, tai muuten asiasta tietävät olenko oikeasssa, vai luulenko vaan.

Minulla on kaksi perusvaatimusta digiboxille. Pitää olla kaksi scart-liitintä ja antennilähdössä RF-remodulaattori. Siis boxin antennilähdöstä pitää saada digilähetys ulos normaalina antennisignaalina. Miksi, kaksi syytä. Nykyisessä videonauhurissa ei ole kuin yksi scart-liitin, johon nyt liitetty televisio. Sen liittimen ehkä voisi jakaa. Toinen syy on että jos nyt ostan digiboxin, se tulisi "ykköstelevision" yhteyteen (scart-johdolla) ja sitten kun analogiset kanavat lopetetaan, siirtäisin tämän boxin "kakkostelevision" yhteyteen. Kakkostelevisiossa ei ole scart-liittimiä. Siksi myös antennilähdöstä pitää saada digilähetyksen kuva televisioon (jos se vanha kakkostelevisio sitten on enää hengissä). Ykköstelevision yhteyteen silloin ostaisin uuden, kenties tallentavan DVD-asemalla vaustetun doxin.

Niin, se kysymys. Kaikkien digiboxien anteenilähdössä ei liene tätä RF-remodulaattoria, lieneekö jopa harvoissa tätä?

Sitten vielä toinen kysymys. Boxeissa, joissa se on (esim. Philips DTR200/00) miten se toimii? Jos boxissa on virta, siis digivastaanotto, puskeeko boxi väkisin saman digikanavan myös antennilähtöön, vai onko valittavissa kumpi antennilähtöön menee, analogi- vaiko digikanavan lähetys. Jos on valittavissa, niin olisi hyvä. Oletan, että boxeissa, joissa ei RF-muunninta ole, niin antennikaapelissa kulkee analogikanavan lähetys samalla kun scartissa kulkee digikanavan lähetys?

  
 • Oma kokemus on, että harvoissa on RF-modulaattori. Omassa Nokia 110T boksissa on vain yksi scart-liitin ja RF-modulaattori. Itsekin tarvitsin RF-modulaattoria ja muistaakseni oli niitä muissakin merkeissä kuin Nokiassa. Nokialaisissa taitaa olla muissakin malleissa RF-modulaattori. Tosin vaikea varmaan löytää Nokia bokseja enää ehkä ??? Kysele kaupoista !

  RF-modulaattori "puskee" avaamansa Digi-kanavan jollekin analogiselle kanavalle (omassa Nokiassa 43), joten se ei vaikuta muiden analogisten kanavien näkymiseen mitenkään, paitsi jos paikallinen analoginen kanava sattuu olemaan juuri tuo 43 (digiboksista onneksi pystyy vaihtamaan). Joten voit katsoa eri kanavaa analogiselta puolelta vaikka nauhurisi nauhoittaisi digiä scartin kautta tai vaikka antennikaapelin kautta.

  RF-modulaattorin tekemä lähetys on ilmeisesti yleisesti monoäänistä.

  [Seutulainen muokkasi tätä viestiä 04.04.2006 klo 16:02]
    
 • Kiitos, se oli selkeästi kerrottu.

    
 • Kun sulla sitten on tallentava digiboxi niin siihen kakkostelkkariin panet sen vanhan videosi jossa todennäköisesti on RF-lähtö. Siis digiboxi->scart->vanha video->RF->vanha TV.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit