Tesla

2079 kommenttia
1235770
 • Tämä keskustelu menee taas lillukanvarsista vääntämiseksi.

  Homman pihvi oli alussa se, että Musk on valehdellut useista asioista. Asia todistettu aikaisemmassa linkissäni. Esimerkkinä työturvallisuus Teslan tehtaalla, jonka olin itsekin maininnut linkkiäkin aikaisemmin.

  Toinen pihvi oli se, että Musk on valehdellut esim. hilatakseen kurssia ylös ennen anteja. Toki muitakin syitä voi olla. Laittamassani linkissä ja sen keskusteluketjussa tämä osoitetaan täysin selvästi.

  Tämä viimeisin tapaus varmasta rahoituksesta ja pedotwiittailut ovat oikeastaan vain yksittäiset esimerkit asiasta - mikäli valheiksi osoittautuvat.

  Yksi tärkeä huomio on myös se, että vaikka nämä viimeisimmät kohellukset eivät olisi valheita, niin sekä epämääräinen twiittailu rahoituksesta, että pedotwiittailu osoittavat Muskin olevan täysin epävakaa ja vastuuton henkilö.

    
 • Kanteita on jo nostettu tuon Muskin "yksityistämistwiitin" johdosta. Siis osakkeenomistajien taholta.

    
 • Jos osakkeista tehdään uskottava ostotarjous, nousee kurssi hyvin lähelle tarjottua ostohintaa, ei 10-15% alle sen kuten tässä tapauksessa huippukin oli. Markkinat arvioivat luotettavuuden, ensi innostuksessa kurssi nousi, mutta epävarmuuden kasvaessa hinta putosi. Twiitin epämääräisyys taisi lisätä sijoittajien epävarmuutta yhtiön suhteen, ja olla osasyynä siihen että kurssi tippui alle lähtötason (siis aikana juuri ennen twiittiä).

  Jos ostotarkouksesta olisi ilmoittanut vaikkapa Apple, olisi kurssi hypännyt sinne 420een, ja pysynyt siellä.

  En myisi sinulle Muumimukiani 50 eurolla jos sille olisi varma ostaja 70 eurolla. Voisin myydä sen 69:llä jos maksat heti, ja varma ostaja vasta viikon päästä. Mutta jos toinen ostaja vaikuttaakin vähän epävarmalta ja alkaa miettiä mistä saa kasaan rahat mukiin ja kysyy voisinko jäädä mukin osaomistajaksi (vaikka kaiken piti olla ok), niin voidaan varmasti löytää joku sopiva hinta joka on alle sen epävarman 70 euron.

    
 • Jos osakkeista tehdään uskottava ostotarjous, nousee kurssi hyvin lähelle tarjottua ostohintaa, ei 10-15% alle sen kuten tässä tapauksessa huippukin oli. 
  

  Niin nythän tuollaista ostotarjousta ei missään vaiheessa kukaan esittänyt. Musk ainoastaan ilmoitti harkitsevansa asiaa. Siksi onkin enemmän kuin loogista, ettei kurssikaan lähennellyt pohdittua ostohintaa. Pelurit toki kokeilivat onneaan ja tällä kertaa hävisivät tuossa pelissä.

  En myisi sinulle Muumimukiani 50 eurolla jos sille olisi varma ostaja 70 eurolla. Voisin myydä sen 69:llä jos maksat heti, ja varma ostaja vasta viikon päästä. 
  

  Sinun pitäisi muuttaa tuo varma ostaja muotoon ostamista harkitseva ostaja, niin sitten tuo sopisi tähän tilanteeseen.

    
 • Siis harkitsiko Musk asiaa, vai harkitsiko ostaja asiaa? Kaksi eri asiaa.

  Valehteli Musk tai ei, niin yhtä oleellista on, että tuollainen epämääräinen twiitti on vastoin kaikkia pörssin hyviä tapoja, vastoin osakkeenomistajien etua ja mahdollisesti jopa rikollista. Nyt Muskin kimpussa ovat shorttaajat, osakkeenomistajat sekä SEC - ja tietysti myös sukeltajasankari. Hyvin se Musk vetää.

    
 • Eiköhän Musk ole vetänyt paremmin kuin kukaan olisi uskonut silloin, kun hänestä tuli Teslan johtaja. Aika harvat ovat vetäneet yhtä hyvin kuin Musk.

    
 • Tässä tapauksessa tullaan ottamaan kantaa siihen voiko tällaisia Muskin antamia ilmoituksia edes tehdä vain sosiaalisen median kautta. Tästäkin on olemassa tapaus ja siihen liittyvää tulkintaa. Netflix-firmaa koskevan tapauksen mukaan yritys saa kertoa sosiaalisen median kautta vaikkapa käyttäjämääristä jos yrityksen hallitus on tähän etukäteen valtuuttanut. Siis valtuuttanut tämän tyyppisen tiedon jakamiseen somessa.

  Mutta 72 miljardin arvoisen yrityksen mahdollisesta yksityistämisestä jne. kertominen vain Twitterissä on jutussa haastatellun professorin mielestä lähinnä hullua (crazy).

  "Even at a time when Twitter is the preferred medium for presidential communiqués, this is no way to commence a takeover bid. “It’s crazy,” Professor Coates said. “If I assigned this scenario to my students, the list of legal issues would fill many pages.”

  For one thing, it is doubtful that a private Twitter account provides adequate notice for a public announcement of a $72 billion deal that is likely to move a stock’s price. (By the end of the day, Tesla shares had shot up over 10 percent.)

  In 2013, the S.E.C. ruled, in a case involving the Netflix founder Reed Hastings, that companies can announce important news via social media as long as they have previously told investors they might do so, and simultaneously announce that news to the broader public.

  Mr. Hastings was not sanctioned for the relatively innocuous remark at issue in the matter: that Netflix subscribers had surpassed a viewing milestone of one billion hours. That’s a far cry from Mr. Musk’s announcing what would be the largest private buyout offer ever, one that could very well run afoul of the commission’s guidance. (Tesla did say in a 2013 S.E.C. filing that it might use social media to make material information public.)

  “This approach doesn’t even come close to adhering to S.E.C. rules,” Professor Coffee sain."

  Artikkeli New York Times 8.8.2018.

    
 • Ennen viimeisimpiä kohuja täällä keskusteltiin siitä, oliko 5000 Model3/viikko pysyvä tahti tehtaalla vai ainoastaan hetkellinen poikkeusjärjestelyin saavutettu vauhti. Jos se oli vain hetkellinen vauhti, niin Musk huijasi tässäkin asiassa.

  Vaikka täällä jo muuta luultiin, niin nyt melko luotettavien huhujen mukaan tuota 5000 auton viikkotahtia ei pystytty ylläpitämään, vaikka Muskin mukaan tuotantovauhdin piti entisestään nousta. Jos näin on, niin Musk jäi taas kiinni huijaamisesta.

    
 • Mikä tää juttu on: Musk jättäisi Teslan ja siirtyisi BitCoin-bisnekseen? Hyppäsi Discogsin sivulla esiin, mutta en löytänyt uudestaan, että olis saanu linkin.

    
 • Hiljaista...

    
 • Joo osake on taas 300 dollarin tasolla ja teoriat siitä, kuinka Musk on puijannut kaikkia ja nyt osake on sen vuoksi alhaalla, eivät oikein istu tähän hetkeen. Eiköhän näitä teorioita tosin kuulla taas pian sen jälkeen, kun seuraavan kerran osake heiluu.

    
 • Onko näiden keskustelujen tarkoituksena se että jankutetaan niin kauan että jankuttaja luulee lopulta olevansa oikeassa ?

    
 • "Onko näiden keskustelujen tarkoituksena se että jankutetaan niin kauan että jankuttaja luulee lopulta olevansa oikeassa ? "

  Onhan se täällä varsinkin kun moderointikin on voimaton =) Onneksi IRL-faktoja ei psykoottinen jankutus kumoa.

    
 • @H-G: juurikin näin. Jankuttaja ei myönnä mitään, vaan siirtää maalitolppia jatkaen jankuttamista toivoen etteivät muut huomaa.

  Kun on epäilty kurssia manipuloidun YLÖSPÄIN short squeezen tai edullisen antihinnan aikaansaamiseksi, Jankuttaja ihmettelee kurssin LASKUA viikkojen kuluttua tapahtumasta.

  Jankuttaja saattaa myös viitata pelurien oletettuihin tappiohin, vaikka itse seuraavassa postissaan toteaakin kurssin kehittyneen juuri shortsit jalassa pelaavien toivomaan suuntaan, eli siis pelurien voitoksi.

  Mitä arvelet, eikö Jankuttaja itse ymmärrä mistä on puhe, vai halveksiiko hän meitä muita kuvitellen että me emme ymmärrä?

    
 • Pitää vaan yrittää keskittyä olennaiseen. Olennaistahan tässä asiassa on se että olivatko yksityistämissuunnitelmat konkreettisia twiitin aikoihin.

    
 • Aivan. Ja onko pörssiyhtiön todenmukaisen ja tasapuolisen tiedottamisen periaatetta noudatettu?

    
 • Bob Lutzin mielestä Teslan tulevaisuus on synkkä. Mikä on aika ikävää koska Model S ja Model X ovat kyllä melkoisen hienoja autoja.

  http://www.vibilagare.se/nyheter/bob-lutz-tesla-ar-pa-vag-mot-kyrkogarden

    
 • https://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/yhdysvaltojen-finanssivalvonta-haastoi-elon-muskin-oikeuteen-petoksesta-musk-vakuuttaa-rehellisyyttaan-6742855

  SECin on pakko olla väärässä, koska Musk niin vakuuttaa - rehellisyyden perikuva. SEC ei ole löytänyt mitään siihen viittaavaa, että Muskilla olisi ollut katetta twiitilleen. Tällaisen asian löytyminen olisi varsin helppoa, jos katetta olisi. Musk voisi jopa auttaa asiassa, jos olisi puhunut totta.

  No oikeudenkäyntejä riittänee. Pian istutaan oikeudessa myös pedosyytöksistä ja tuskin shorttaajat ja osakkeenomistajatkaan jättävät Muskia rauhaan. Harvinaisen kiirettä pitää oikeussalissa miehellä, joka kuulemma ei ole valehdellut koskaan.

    
 • Tämä on taas toisen käden tietoa, mutta huhujen mukaan Musk todella heitti hatusta luvun 420 vain läppänä joka viittaa pilvenpoltteluun. Tästähän spekuloitiin jo aikaisemmin, mutta enemmänkin kai vitsinä. No läppä se sitten kai olikin, mutta varsin kallis läppä, jos tämä pitää paikkansa. Mahtaako Muskia vielä naurattaa?

    
 • Siis onhan Musk itse todennut, että +20 prosentin mukaisen 419 dollarin pyöristys 420:een oli vain läppä, mutta se ei taida olla olennainen yksityiskohta tässä kusviossa.

  Uutisoidaan, että SEC olisi ollut valmis johonkin nimellisiin sakkoihin, mutta Musk kieltäytyi viime hetkillä tuosta sopimuksesta. Onko Musk varma voitostaan vai riittääkö hänelle vain käsittelyyn kuluvat vuodet johtaja? Teslan tulevaisuus ratkeaa mielestäni parin vuoden aikana ja sen jälkeen voisi olla looginen askel joko naulata lastulevyt ikkunoihin tai valita palkattu johtaja jatkamaan menestystarinaa.
  https://www.cnbc.com/amp/2018/09/28/teslas-musk-pulled-plug-on-settlement-with-sec-at-last-minute.html

    
 • Musk saattaa olla varma voitostaan, kuten hän on ollut varma monesta muustakin asiasta. Omahyväinen narsisti ei pystyne näkemään ja myöntämään virheitään. Jo yksi luolasukeltaja sai Muskin täysin tolaltaan.

    
 • Palkkajohtaja tietää varmaa Teslan kuoppaamista.

    
 • Muskin monipuolisuus näkyy näissä kommenteissakin. Joku näkee Muskin mielenvikaisena tuittuilijana, mutta joku toinen näkee hänet korvaamattomana johtana. Edes haastavimman vaiheen jälkeen kukaan muu ei saisi Teslaa johdettua.

    
 • Näinhän se aina menee, kun imbesilli ja älyttömän viisas pannaan ympyrän kehälle, he ovat vierekkäin - kylki kyljessä, normityypit kehän vastapuolella.

    
 • Ei kai se Muskin monipuolisuudesta kerro, jos osa ihmisistä uskoo häneen. Moni uskoi Ponziin ja Kailajärveenkin vielä tuomioiden jälkeenkin.

  No Musk teki lopulta diilin eli myönsi petossyytteen. Rahoittajaa ei siis löytynyt mistään. Enpä yllättynyt.

    
 • No Musk teki lopulta diilin eli myönsi petossyytteen. 
  

  Ja todellisuudessahan Musk ei nimenomaan ole myöntänyt mitään.

  ”Under the terms of the settlement, Musk doesn't admit or deny the allegations in the agency's lawsuit against him”

  https://nordic.businessinsider.com/sec-settles-with-elon-musk-legal-experts-react-2018-9?r=US&IR=T

    
 • Jep, hyvää hyvyyttään kuittasi laskun

    
 • NHB: Onko Musk varma voitostaan vai riittääkö hänelle vain käsittelyyn kuluvat vuodet johtaja?
  Sen verran varma oli, että maksoi mieluummin kuin katsoi päätöksen.

  https://www.uusisuomi.fi/raha/260253-elon-musk-taipui-maksaa-jattisakot-ja-astuu-syrjaan-teslan-hallituksesta

  740 GLE kirjoitti 22.8.2018: Oma arvaus on, että oikeuden päätöstä asiassa emme saa, koska Musk maksaa kantajat hiljaiseksi.
  Kuukauden kesti jonkun huoneessa olevan aikuisen selittää Muskille, kuinka tämä moka pitää hoitaa.

  Mikko-L: Pian istutaan oikeudessa myös pedosyytöksistä ja tuskin shorttaajat ja osakkeenomistajatkaan jättävät Muskia rauhaan.
  Näitä korttejahan ei tietenkään ole vielä katsottu, nyt on selvitty vasta kurinpitolautakunnan keltaisesta kortista.

    
 • Tuon sovitteluratkaisun olennaiset ainesosat ovat seuraavat.

  1. Musk ei saa toimia hallituksen puheenjohtajana määrätyn ajan (chairman of the board). Taisi tuo aika olla 3 vuotta.

  2. Musk maksaa sakkona 20 miljoonaa dollaria joka jaetaan eri prosessissa loukatuille osakkeenomistajille. Myös Tesla maksaa 20 miljoonaa, joten jaettava summa on yhteensä 40 miljoonaa.

  Toimitusjohtajana Musk saa toimia, mikä voidaan katsoa Muskin voitoksi.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit