Tesla

437 kommenttia
191011121315»
 • @740 GLE kirjoitti:
  saa nyt ostaa Teslan osaketta vuoden 2016 hinnalla, josta om pyyhitty pois kolmen vuoden hype.

  Nyt 5 vuoden takaisissa 2014 hinnoissa. Mitään pysyvää muutosta ei tosin ole tapahtunut, joten sijoituksen onnistumisen määrää kuten ennenkin Teslan tulevaisuus, jota minä ainakaan en lähde veikkaamaan suuntaan enkä toiseen.

    
 • Näin on Iltalehden koeajossa kuvattu uuden Ford Focus Wagon ST:n ohjausta. Tuosta kuvauksesta käyvät ilmi hyvän ohjauksen elementit.

  "Uudessa Focuksessa on erilaista ajoautomatiikkaa enemmän kuin koskaan, mutta se ei ole pilannut Ford Focuksen ajokokemusta.

  Tunnusmerkit ovat tallella: koko kaarteen läpi säilyvä tarkka ajotuntuma, nopea reagointi kuljettajan ajatuksiin, hieno tuntuma tiehen ja auton suora eteneminen haluttuun suuntaan.

  Huikeinta oli ajaa Meri-Alppien syheröissä Focus Wagon ST-Line-versiolla, jonka 1,5 litran uusittu EcoBoost onnistui vakuuttamaan 182 hv:n tehollaan.

  Ohjaus on hieman keventynyt aikaisemmasta säilyttäen silti hyvän palautuksen ja kuljettajan ajatuksia tukevan toimintavalmiuden. Alustasta en osaa sanoa moitittavaa.

  Yhden litran kolmisylinterine "ihmemoottori" on uusittu, siihen on lisätty hiukkassuodatin - aivan oikein, bensiinimoottoriin! - ja sen tekniikkaa on kehitetty aikaisempaa säästeliäämpään suuntaan."

  Oma kommentti:

  "Hieno tuntuma tiehen" ilmeisesti tarkoittaa sitä että ohjauspyörään välittyy informaatiota siitä millaisella tienpinnalla ajetaan.

    
 • Suoraruiskumoottori ilman hiukkassuodatinta on mennyttä aikaa polttoaineesta riippumatta.

    
 • Analyytikot odottavat maltillista vajaan 30 %:n nousua seuraavan vuoden aikana. Nyt voisi olla hyvä hetki ostaa, kurssi luultavasti kääntyy nousuun, kun Q2:n tulokset julkaistaan. Tästähän on jo vuotanut (varmasti täysin vahingossa!!!) ennakkotietoa, että myynti on ollut erittäin hyvää.

  The 29 analysts offering 12-month price forecasts for Tesla Inc have a median target of 238.00, with a high estimate of 530.00 and a low estimate of 140.00. The median estimate represents a +28.54% increase from the last price of 185.16.

  https://money.cnn.com/quote/forecast/forecast.html?symb=tsla

    
 • Heh heh...

    
 • Norjassa näkyy olevan M3:n myynti taas nousussa kvartaalin lopulla, niin kuin viimeksikin. Tänään siellä myytiin jo 174 M3:sta. Miten tämä on mahdollista, kun palstan analyytikot kertoivat myynnin jo olevan ohi sen jälkeen, kun sisässä olleet tilaukset saatiin viime kvartaalin aikana toimitettua?

    
 • Epäilisin norjalaisten fundamentalisti-Tesla-fanien torpedoineen tankkerin Iranin edustalla ja realisoineen välittömästi vivuttamansa öljyn hinnan korotuksen vähemmän polttavaan muotoon.

    
 • Tesla on raporttien mukaan Q2:lla 90 tuhannen myydyn auton vauhdissa. Muskin mukaan näistä vain 10% on vanhoja varauksia ja 90% uusia tilauksia. Uskoo ken tahtoo, mutta suht hyvältä kuulostaa. Reilun parin viikon päästä ollaan viisaampia.

    
 • Ökyrikkaan Norjan valtion tukema sähköautoilu ei oikein kelpaa esimerkiksi mistään. Kaiken huipuksi nämä Teslat on ostettu öljyllä.

    
 • @PiiJei kirjoitti:
  Epäilisin norjalaisten fundamentalisti-Tesla-fanien torpedoineen tankkerin Iranin edustalla ja realisoineen välittömästi vivuttamansa öljyn hinnan korotuksen vähemmän polttavaan muotoon.

  Muuten todella hieno arvio, mutta myynti kiihtyi jo ennen tuota episodia.

  @PiiJei kirjoitti:
  Ökyrikkaan Norjan valtion tukema sähköautoilu ei oikein kelpaa esimerkiksi mistään. Kaiken huipuksi nämä Teslat on ostettu öljyllä.

  Selittelyn makua.

    
 • Tesla näköjään herättää voimakkaita mielipiteitä. Ihmeellistä, koska kyllähän tuommoinen äänettömästi eteenpäin lipuva Tesla on mielestäni hemmetin vaikuttava auto, etenkin Model S.

    
 • Jokainen tykätköön mistä haluaa. Omissa kirjoissani Tesloissa on edistyksellinen voimalinja, mutta muuten auto on täysin passé. Vanhanaikainen, uudistumiskyvytön ja halvalla tehty kermankuorintakottero. Imagoa vain pahentaa umpihullu CEO.

  Kaupallisesti tykkäämisellä ei ole mitään merkitystä. Pateettisen surkea bisneshän tuo on.

    
 • muokattu 14.06.2019 23:32

  Model 3, auto johon ollaan eniten tyytyväisiä. Etenkin ajo-ominaisuudet keräävät huippupisteet tyytyväisyydessä (ajokokemus). 99/100 pistettä.

  "Out of a possible 100 points, the Model 3 received 99 points for its driving experience, 84 points for comfort, and 67 points for value."

  https://www.businessinsider.com/tesla-model-3-named-most-satisfying-car-consumer-reports-2019-2?r=US&IR=T

    
 • Eilen Norjassa M3 ylitti selkeästi 200 päivämyynnin rajan ja tänään ollaan jo aivan 200:n rajalla. Ei huonosti autolta, jonka kysynnän piti olla ohi jo kvartaali sitten.

    
 • Vuoden 2018 lopussa Suomen teillä liikkui 2000 sähköautoa joten tämä hypetys on enemmän kuin huvittavaa. NHB:kin häärää jokaisessa ketjussa kuin täydellisen herätyksen saanut.

    
 • @tracktest kirjoitti:
  Vuoden 2018 lopussa Suomen teillä liikkui 2000 sähköautoa joten tämä hypetys on enemmän kuin huvittavaa. NHB:kin häärää jokaisessa ketjussa kuin täydellisen herätyksen saanut.

  Ei mitään asiaa, vaan sinulle tyypillistä henkilöön menevää latteutta. Seuraavaksi alat varmaan julistamaan Benarisi kaikkivoipaisuutta räyhäten samalla kuin tyhjin käsin kaupan karkkihyllyn ohi Benarissaan työnnetty pikkulapsi.

    
 • Näin ala-arvoisiin ja lapsellisiin aivopieruihin en lähde mukaan saat louskutella leukojasi ihan itseksesi.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit