Autoveron poistoa suunnitellaan

63 kommenttia
13»
  • @740 GLE kirjoitti:
    autoveron perimistapa on laiton ja useat sen prosessit on jo tuomittu EU oikeudessa.

    ??

    Periaate on aivan sama kuin kiinteistön luovutusvoittoveronkin perimisessä. Kun vero määräytyy prosenttilukuna ostohinnasta, on täysin laillinen veromalli on valmis.

    Luovutusvoitosta maksetaan pääomatuloveroa, joka on 30 % alle 30 000 euron voitoissa ja 34 % 30 000 euron ylittävältä osalta. Toisaalta, jos kiinteistö on käytetty vakituisena asuntona yhtäjaksoisesti vähintään 2 vuotta, luovutusvoitto on verosta vapaa.

      
  • Kiitos korjauksesta, Quu! Kahdesta väitteestäni jälkimmäiseen tuli huti. Tarkoitin varainsiirtoveroa, joka peritään koko kauppasummasta enkä tietenkään pääomatuloverotusta, joka peritään vain saavutetusta voitosta.

    Autoveron perimistapa on EU-lain vastainen rikos, koska:
    1. suomalaisen autokaupan määräämä verotusarvo on kaupan este vapaakauppa-alueen sisällä
    2. symmetria puuttuu, kun yli 10-vuotiasta tuotavaa verotetaan mutta saman ikäisen vietävän veroa ei palauteta
    3. määräajaksi Suomessa käytettäväksi liisattua autoa verotetaan koko käyttöiältä eikä vain vuokrakaudelta

    Jos autoveroa halutaa periä, korjaussarja on yksinkertainen. Peritään autovero varainsiirtoveron tavoin toteutuneesta kauppahinnasta eikä yritetä verottaa todellisuudessa 50 tuhannen euron Toyotaa mukamas 131.000 € Business Fantasy Sumutus hintaisena.

      2
  • Uuden auton hankinnan yhteydessä Suomessa ostajalta peritään arvonlisäveron lisäksi autoveroa, jonka suuruus riippuu hiilidioksidipäästöjen määrästä.

    Helppoa kuin heinänteko.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit