Sopivia haastajia Dell XPS plussalle?

5 kommenttia
muokattu 21.02.2022 20:45

Muita vastaavia noin 1,5kg 13”-14” 16GT/512GT Win 11 vai MacBook Pro/Air 1,5k€-2,0k€?

  
 • muokattu 22.02.2022 09:08

  Kertoisitko ensiksi, miten päädyit siihen että juuri Dell XPS:n verrokkina, millä kriteereillä siis? Vähän liian väljät tuossa nuo ilmoittamasi speksit (13-14"/16GT/512GT/Win11). Joka merkiltä löytyy tuollainen...

    
 • Huom. verrokkina on XPS Plus, ei nykyinen XPS, Intel:n 12gen P-sarjan prosessori, DDR5-muisti, paras laatu/suorituskyky 1,5k€-2,0k€ hintaluokassa päivitystä vaativalle mukana kuljetettavalle kevyt läppärille etsinnässä. MacBook Air M1 kiinnostaa siinä tapauksessa, että ilman windowsia pärjäisi ja tuuletintakaan ei ole meluamassa, kosketusnäyttöä en kaipaa, päivitys seuraavan 6kk kuluessa.

    
 • Minulla oli pari vuotta työkoneena Lenovon P52, sitten sain vähän tuoreemman P15 mallin (48 Gb muistia, 2 x 500 Gb SSD, 4K näytönohjain). Kumpikaan ei taida olla ihan moposarjassa. Mietin kuitenkin, että jos saisin vielä nopeampaa muistia ja paremman prosessorin, missä tilanteessa sen huomaisi? Läppärillä ei tehdä monestikaan videonkäsittelyä eikä muutakaan erityistä vääntöä vaativaa laskentaa. Käytän Exceliä isojen laskelmien ajamiseen, tiedostot on kokoluokassa 5-8 Mb, kaavat on loopissa, iterointi 100 kertaa.

    
 • @Autoilija3 kirjoitti:
  Huom. verrokkina on XPS Plus, ei nykyinen XPS, Intel:n 12gen P-sarjan prosessori, DDR5-muisti, paras laatu/suorituskyky 1,5k€-2,0k€ hintaluokassa päivitystä vaativalle mukana kuljetettavalle kevyt läppärille etsinnässä.

  Okei, XPS plussa. Mihin suorituskykyä tarvitaan?

  "Mikävaan" läppäri kulkee mukana kyllä, mutta keveys on aina plussaa. Aina se ja huippusuorituskyky eivät kohtaa odotetulla tavalla?

  MacBook Air M1 kiinnostaa siinä tapauksessa, että ilman Windowsia pärjäisi

  Pärjäätkö?

    
 • Se jää nähtäväksi selvitäänkö ilman aitoa Windowsia, täytyy selvittää emulaation toiminta esim Rosetta toimivuus ohjelmilla Mac:ssa. Mitään huippitehoja ei tässä hintaluokassa ole saatavana, mutta näppärä koko ja kestävä laatu menevät edelle, rahalle paras vastine hintaluokassa noin 1.5k€-2.0k€ siis kiinnostaa. Muotoilun ja arkkitehtuuriin soveltuvia ja tuettuja CAD-ohjelmia tarkoitus pyörittää ja myös ulkoinen suurempi näyttö (34” Wide) hdmi-liitännällä löytyy jo nykyisellään. Myöhemmin voinee harkita pöytäkoneen hankintaa tehomyllyksi, mikäli kevyt läppärillä ei pärjää. Läppärin tulisi kuitenkin toimia vuosia kannettavana yleiskoneena, siis vähintään sen 5-7vuotta.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit