Kotiautomaatio

4 kommenttia

Löysin muutama kuukausi sitten Cozify-nimisen kotiautomaatiosysteemin. Oli ihan vakava syy etsiä sellaista. Koiranpentu oli ottamassa tavakseen hiipiä yöllä portaikkoon tarpeilleen. (en muista, olenko jo aikaisemmin kirjoittanut tästä). Ostin Nedis-merkkisen liiketunnistimen ja ohjattavan pistorasian. Idea, että liikettä portaissa->pistorasiaan kytketty radio päälle ja sitä kautta herätys ojentamaan pentua. Onneksi löytyi varaston perältä vanha matkaradio, jossa on mekaaninen virtakytkin. Kaupasta ei sellaista laitetta löytynyt. Muuten hyvä järjestelmä, mutta Nedis toimii wifillä pilven kautta ja pentu oli aina tarpeiltaan tulossa takaisin ennen kuin yöradio herätti. Signaali taisi käydä kääntymässä jossain Kiinassa. Sitten löysin kotimaisen Cozify-järjestelmän, jossa on oma hub ja hälytykset tulee suoraan paikallisesti Homma hallussa.

Ajattelin, että teen Cozifyn avulla ovikellon, joka hälyttää useammassa huoneessa. Vaan enpä löydä ovikelloa, jonka voisi liittää systeemiin. Tarvittaisiin painonappi, joka lähettäisi viestin Cozifylle, jossa olisi luotu säännöt, kun nappi -> kellot 1, 2 ja 3 soi.

Onko kellään sattumoisin tietoa sellaisesta? Kiinnostaisi myös millaisia systeemejä kukakin on rakennellut kotiautomaatioon ja millä laitteilla? Rasberry pi taitaa olla yksi mahdollinen alusta, mutta taitaa vaatia ohjelmointiosaamista? Cozifyhan configuroidaan simppelisti puhelisovelluksella.

  
 • Kolmekymmentä vuotta olen voinut laittaa saunan lämpiämään tekstiviestillä.

    
 • Parikymmentä vuotta olen kiertänyt saunan lämpiämään "kännykällä"

    
 • ensin oli siemens logo+gsm, sitten allen bratleyn logiikka ja ethernet, celotron jossa myös hälyttimet, ja nyt ei niistä mitään. ja kiuas lämpiää edelleen puilla. osta cozifyihisi joku music cast järjestelmä ja soittele spotifystä jotain sopivaa kun lähestymiskytkimet tms reagoi?

    
 • @pnieminen74 kirjoitti:
  ensin oli siemens logo+gsm, sitten allen bratleyn logiikka ja ethernet, celotron jossa myös hälyttimet, ja nyt ei niistä mitään. ja kiuas lämpiää edelleen puilla. osta cozifyihisi joku music cast järjestelmä ja soittele spotifystä jotain sopivaa kun lähestymiskytkimet tms reagoi?

  Minusta ovikellotoiminto pitää olla painonappi tms elementti, jolla annetaan ymmärtää, että ollaan oven takana tulossa sisään. Liiketunnistin antaisi vääriä hälytyksiä, kun tunnistaisi kaikki ovesta eestaas kulkijat sekä ulkopuolella olevat.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit