Kesärengastesti -09

37 kommenttia
«1

uusin kesärengastesti tupsahti siis uusimmassa tekniikan maailmassa.Viime vuosien kärkirenkaat toimivat yhä ja erityisesti continental oli onnistunut parantaan pitkään markkinoilla ollutta rengastaan yhä paremmaksi, mikä on hieno suoritus.Vuoden "suurin" uutuus Goodyearin optigrip oli hienosti toinen. Hieno suoritus uutuudelta.Testi osoittaa myös halpojen renkaiden ongelmat selvästi. Wanlin lähes 10 metrin ero parhaimpaan märällä jarrutettaessa 80 km/h vauhdista on uudelta renkaalta suorastaan hirveää.Asiallinen testi taas tällä kertaa, tosin olisin jäänyt kaipaamaan renkaiden testausta kuluneina. Olisiko optigripin mainospuheet pitäneet?Keskustelua ja kokemuksia aiheesta, jotta jokainen saisi alleen parhaat mahdolliset kumit!

  
 • Itselleni iloinen yllätys oli Michelinin alhaisen vierintävastuksen renkaiden menestys. Nyt voidaan lopettaa ne jutut liukkaista ekorenkaista. Juuri nuo Michelinithän ovat monen eri auton "eko-mallissa" alla. Noita kuluneita renkaitahan on joskus testattu ja taisi olla loppupäätös se, että uutena hyvät renkaat säilyttävät myös kuluessaan nuo ominaisuutensa paremmin. Eri renkaiden kulumisessa tietysti on eroja.

    
 • Kumho menestyi kuitenkin korealaiseksi "halparenkaaksi" ihan hyvin, suurin ongelma oli ettei se näyttänyt olevan testin hintojen valossa kovinkaan halpa. Hankookilta olisi toivonut testiin jotain uudempaa mallia, eiköhän V12 EVO (K110) saa tuossa testatussa koossa?  Osaltaan myös hämmästyttää että vierintävastuksen minimoinnissa ei ole vieläkään kunnon kisaa käynnissä vaan Michelin on omaa luokkaansa.

    
 • Michelin mainostaa (samassa numerossa) että "alentuneen kulutuksen ansiosta voit säästää rahasumman, joka vastaa yhden renkaan hintaa." Ilmeisesti siis noin 100€, mutta millä kilometrimäärällä? En ole koskaan ajanut kesärenkaita alusta loppuun asti, tosin edellisen auton renkailla 33000km kulutti pinnasta noin neljä milliä. Eli likimain 50000km niillä olisi ajanut jos kumin kulutus olisi lineaarista. Säästöä kertyisi siis 20c/100km. Kulutussäästöksi muutettuna tuo on desin-kahden paikkeilla. Sadan kilometrin matkalla jos jättää yhden ohituksen tekemättä, säästää todennäköisesti enemmän. Joten aika pienistä summista on kyse. Kiva silti tietää.  Testin tuloksissa ihmetyttää hieman, miten Michelin voi hävitä noinkin selkeästi omalle halpamerkilleen vesiliirrossa. Tai eihän se ero enää niin suuri ole, jos katsoo arvosanojen sijaan numeroita (69 vs 71 km/h). Samaa voi ihmetellä myös tässä: Väistö kuivalla asfaltilla GoodYear 8p (30,9 m), Vredestein 9p (30,7 m). Johonkinhan ne rajat on tietysti aina vedettävä, mutta toisaalta tuo ei ollut edes ainoa osio missä GY jäi karvan verran arvosanariman alle.

    
 • Kärkimerkit ovat aika tasavahvoja kaikki. Olen rengasvalinoissani viime vuosina ottanut top5 valmistajien valikoimista useimmiten hiljaisimman renkaan. Ajotavalla voi vaikuttaa renkaan ominaisuuksiin (sateella hiljempaa jne.), mutta varsinkin kesäoloissa tulee ajetuksi rajoitusten ylärajoilla ja silloin hiljaisuus on valttia.

    
 • satuin lukemaan myös ruotsalaisen puolueettoman kuluttajalehden teettämän testin,jossa kärkiryhmä oli samoja tuttuja kuin TM:n testissäkin.Eikä liene vaikea arvata että myös häntäpää oli,pahimpana Wanli,samoja kiinalaisia halparenkaita kuin TM:ssä.

  On mielestäni käsittämätöntä että on rengasliikkeitä,jotka näitä roskarenkaita tyrkyttää.

  Sawasta on toki sanottava että se toimi kottikärryssäni moitteitta noin 20 vuotta mutta se on kai vähän eri asia.

  Ja jos ketä kiinnostaa lehti on www.radron.se.Siinä kirjoitetaan kaikesta kuluttajaa kiinnostavista asiosta,eikä siinä ole mainoksia ollenkaan.Lisäksi se julkaisee "mustaa listaa" liikkeistä jotka eivät noudata kuluttajaneuvoston päätäksiä

    
 • ContiPremiumContact2, eli TM-voittajarengas kiinnnostaa minuakin. Ajettavuus märällä ja vesiliirrossa on kevyen Roadsterini renkaille tärkeimpiä ominaisuuksia. Lisäksi arvostan hiljaisuutta ja kulutuskestävyyttä. www.rengas-online.com myy noita renkaita 205/55/16" 92,60€/kpl, eli 370,40 €/4 kpl kotiin kuljetettuna, mutta kyseinen firma ei myy noita samoja renkaita 205/45/16" -kokona kuin "PremiumContact 205/45 R16 83H", eli ilmeisesti tuo on jotain vanhempaa versita kyseisistä renkaista, koska perästä puuttuu tuo numero 2. Hintakin on noille 418 per 4 kpl. Mistä netistä siis löydän halvimmalla "ContiPremiumContact2", kokoa 205/45/16". Kiitän jo etukäteen avustanne.  Mikä on muuten tuon Continentalin kulutuskestävyys ja millä noilla renkailla ajaa eniten kilometrejä? Itselläni on mittarissa 89.500 km ja nyt vasta olen ensimmäisen kerran kesärengasostoksilla.  Tuolla Continentalin sivuilla luki "ContiPremiumContact2"-renkaiden kohdalla "Urheilulliseen keskiluokkaan ja isoihin perheautoihin", mutta testi oli tehty pikkuaudilla, joten kai nämä renkaat käyvät 800 kg:n painoiseen Roadsteriinkin.  En halua mitään rally-renkaita, siksi en osta Sport-renkaita. Sport-renkaat sitä paitsi kuluvat nopeammin kuin tavalliset, koska niissä on pehmeämpi kumiseos.

    
 • Suosittelen vierailemaan www.camskill.co.uk sivuilla vertailemassa renkaiden hintoja. Punnan arvo on heikentynyt huomattavasti viime aikoina ja sieltä saa nyt tilattua todella edullisesti renkaita verrattuna Suomen hintoihin.

  Useat suomalaiset ovat sieltä renkaansa jo tilanneet ja säästäneet huomattavia summia ja valikoima on suuri. Ja renkaat tulevat suoraan kotiovellesi.

    
 • Possi: Onko tietoa miten Camskill on toiminut VAT eron kanssa? Hehän ilmoittavat että hintoihin sisältyy Lontoon 15% VAT ja Suomessa ALV on 22%. Jotkut UK-firmat laskuttavat Suomen VATin (esim. Amazon)mukaan.

  Vertailin Goodyear F1 Eagle 16"/55/205 renkaita Camskill vs Rengas-Online.

  Hinnat oli rahdin kanssa £294 (=EUR320) vs EUR 360. Jos VAT laskutetaan Suomen mukaan, hinnat on noin 340 vs 360 EUR Camskillin eduksi.

    
 • Kiitos linkistä. Minun koollani (205/45/16" ) ei vain löydy muita laatumerkkejä kuin "MICHELIN EXALTO2 PILOT EXALTO 2" ja tuonkin kohdalla lukee Currently Not Available.  Lisää linkkejä kaipaan koolle 205/45/16", kiitos.  Mitkä muuten olivat ne TM:n 6 verkkokauppaa, mistä he tuohon kesärengastestiinsä olivat hinnat ottaneet?

    
 • Tietääkseni EU:n sisäisessä kaupassa ALV maksetaan myyjämaan mukaan ainakin kun ostajan toimii yksityishenkilö. Eli tässä tapauksessa 15%. Ohessa osoite verohallinnon julkaisuun kaukomyynnistä: http://www.vero.fi/nc/doc/download.asp?id=2066;230472.

  Ainakin niissä tilauksissa jotka tiedät on VAT ollut 15% eikä siihen ole tullut mitään muita kuluja. Ja maksaahan yksityishenkilö esim. hakiessaan auton saksasta siitä paikallisen alvin eli 19% ostomaahan.

    
 • Possi: Tuon laittamasi linkin perusteella olisin sitä mieltä että kun Camskillin myynti Suomeen ylittää kalenterivuodessa 35 000 EUR, he joutuvat rekisteröitymään ALV velvolliseksi Suomessa ja alkavat periä 22% alv. Asia selviää heti siinä ekassa kappaleessa 1. Yleistä.

  Sama homma on selvinnyt henkilöille jotka on tilannut amazon.co.uk tavaroita. Amazonin myynti lienee yli tuon vuotuisen rajan.

    
 • Michelin muodostui kiinnostavaksi - yhdistää aika hyvin ominaisuuksia taloudellisuuteen. Tosin taloudellisuus oman rahan kannalta riippuu siitä, mihin hintaan niitä oikeasti saa. Seuraavan kerran kun rengaskauppaan tarvitsee mennä, pitää katsella noita kärkipään renkaita ja kysyä oikeaa myyntihintaa. Se mikä noista halvimmalla lähtee, on todennäköinen valinta. Kesärenkaat ostan uudet aina syksyllä. Silloin on kaupantekointoa myyjänkin puolella...  Omat kokemukset noista Conteista ovat kyllä pelkästään ja ainoastaan positiivisia. Todella hyvä rengas pitää tehdä että tuon voittaisi. Ja viimeksi maksoin niistä alle 400 euroa / sarja, joten hintakin oli kohdallaan. Tänä kesänä olisi loppukesästä renkaat hankittava, jos ei sitten intoudu vaihtamaan koko autoa. :wink:  ...  Tuulilasissa oli vertailtu kesärengasta, Keski-Euroopan kitkarengasta ja Pohjoismaista kitkarengasta. Tulos oli pohjoiismaisen kitkan kannalta aika katastrofi.

    
 • Miten yksittäinen kansalainen voisi tietää, koska ulkomailla olevan kaupan myynti ylittää Suomeen jonkin määrätyn rajan. Sehän on kaupan velvollisuus rekisteröityä ja jos kansalainen täältä Suomesta ostaa hyvässä uskossa tavaraa, niin maksettavaksi ei tässä tapauksessa tule kuin se 15% alv, joka esim camskill:n hinnoisssa on. Ei mikään instanssi peri sitä 7% lisäalv:tä yksityiseltä henkilöltä täällä Suomessa jälkeenpäin.

  Eli en todellakaan usko, että tilauksesta tulee muita kuluja kuin se mitä kauppa ilmoittaa.

    
 • Olet aivan oikeassa. Ei sitä veroa mikään instassi jälkeenpäin peri.

  Maksat todellakin vain sen, minkä liike ilmoittaa.

  Camskilliä tämä ei ole koskenut koska aiemmin ei ole ollut taloudellisesti kannattavaa tilata renkaita UK:sta.

  Amazon kertoo sivuillaan reilusti että heidän pitää maksaa eri maissa eri ALV:t. Jos tuotteen hinta on etusivulla vaikka 300£ (ilmoitetaan UK VAT 15%), niin kun laitat sen koriin ja ilmoitat toimitusosoitteeksi Suomen niin oletkin tilaamassa tuotetta jonka hinta on melkein 320£. Hinta kyllä ilmoitetaan ennenkuin painat viimeisen kerran tilaan-nappulaa.

  Toitotan tätä nyt ihan sen vuoksi että kaikki muistaisivat olla tarkkana ja ymmärtäisivät miksi ne hinnat voivat muuttua tilauksen edetessä. Jos Camskill on suosittu renkaanostopaikka, 35 tuhatta euroa myyntiä tulee varmaan täyteen. Ennen sitä, nautitaan pienemmästä alvista.

    
 • Gummit saa kotiovelle, mutta kuis asentaja/tasapainottaja? :snotty:

    
 • Esim. linkistä http://ssl.delti.com/cgi-bin/stationssuche.pl?dsco=136&Cookie=  löytyy rengasliikkeitä, jotka ovat ilmoittautuneet asentamaan muualta ostettuja renkaita. Maksaa suunnilleen 50e / 4 rengasta (tasapainotus, uudet venttiilit, kierrätysmaksu jne. mutta ei yleensä allelaittoa.) Oma kokemus viime kesältä: kaksi autoa, taalat käteen, 2 x 4 pyörää allevaihdettuna kaikkinensa 50e.

  Samainen kauppias lupasi lisäksi myydä rengas-online hintaan lisää renkaita. Kysyin voinko kertoa hinnoista kavereille ja sain luvan. (= helppo tarjota mitä vain kun minulla oli jo renkaat)

    
 • Mitäs maksaa siis netistä osto, vaihto/tasapainoitus ja allelaitto nykyään?

  Viime vuonna Suomesta ostettu oli edullisin paketti, mutta onko "lamaantuma" muuttanut tilannetta? :snotty:

    
 • :confused: Jep, varmasti netistä saa renkaat "halvalla" muutta entä takuu, maahantuojat vastaavat vain itse maahantuomistaan renkaista, sillä varmistetaan että tilatut renkaat ovat tarkoitetut Suomen karkeille teille. Itse maksan mielellään erotuksen ja varmistan että takuu merkkituotteessa säilyy ja voin viedä renkaan takuukäsittelyyn mihin tahansa maahantuojan kanssa yhteistyötä tekevän veronsa suomeen maksavan pisteen kanssa. Nimittäin kokemusta löytyy.

    
 • Testi oli tehty renkailla 205/55 R16.

  Mun autoon pitäisi laittaa 185/55 R15.  Kannattaako vetää johtopäätöksiä ym. testistä kun koko on ton verran erilainen. Tuo leveys varmaankin vähäsen vaikuttaa vesiliirto-ominaisuuksiin ainakin? Voikohan melutasot mennä aivan päälaelleen testiin nähden? Se olisi mun ykköskriteeri, kunhan muut arvot olisi kohtuulliset.  Netistä kaivoin hintoja ja totesin, että mun tarvitsema koko maksaisi

  Bridgestone, Continental ja Michelin n. 400 euroa/sarja

  Hankook 260euroa/sarja (mutta se herkempi vesiliirtoon lähtö?)

  Goodyearille en löytänyt hintaa

  Muut putosivat pois mun listalta jonkun heikohkon ominaisuuden/ominaisuuksien vuoksi.

    
 • kannattaa lukea tuon testin sivulta 10/13 miten kävi kun olivat tilanneet renkaita netistä....  http://www.teknikensvarld.se/files/0822-test-vinterdack-2008.pdf

    
 • kun linkki ei toimi. Kyse lienee kuitenkin talvirenkaista.

  Saa renkaita halvalla Suomestakin. Esim. Michelin Energy 205/55/16" 4kpl määräerä 388eur. Klaukkalan sisäänmenoväylän varressa on Shell, näin mainoksen kun tankkasin.

  http://www.superhuolto.fi/siirto/rengastarjous.pdf

    
 • Pakko kommentoida takuusta ym.

  Meidän taloudessa on ajettu viimeisen 8 vuoden aikana autoilla yli 600000 km eikä kertaakaan ole tarvinnut renkaiden kanssa miettiä takuuasioita. Tähän kilometrimäärään on mahtunut monta rengasmerkkiä. Ulkomailta tilatessa saat aivan samanlaiset kesärenkaat kuin ne "viralliset" maahantuojat niitä tänne tuovat. Eikä niissä renkaissa todellakaan ole eroja, mitkä sopivat Suomen maanteille (poikkeuksena talvirenkaat).

  Itse olen tilannut ja jatkossakin tilaan renkaat ulkomailta huomattavasti halvemmalla kuin Suomesta. Osa Suomen rengaskauppiaista kun tuntuu pitävän riistohintoja. Mutta joskus Suomesta saa tarjouksessa olevia renkaita halvalla.

  Mutta kukin tyylillään....

    
 • Viime kesänä maksoi Suomessa alle laitettuna sarja kesärenkaita 250e, siis ei paljoa häviä nettirenkaille? :snotty:

    
 • Testin tulosten mukaan paras hinta/laatu suhde oli Barum renkaalla.

  Jos renkaan saa tasapainoon, niin suositeltava ostos.

    
 • citroen5:

  Testin tulosten mukaan paras hinta/laatu suhde oli Barum renkaalla.
  Jos renkaan saa tasapainoon, niin suositeltava ostos.


  Ja nuo testithän on ajettu vain yhdellä rengaskoolla ja yhdellä automallilla. Kumiseos ja rakenne voi toimia erilailla toisessa kokoluokassa, jos ne ylipäätään edes ovat ihan samanlaisia.  Mielestäni näiden testien paras anti on heikkouksien paljastaminen. Viihteestäkin menevät.

    
 • Testissä on mainittu hinnat "halvimmista nettikaupoista". Mitähän nettikauppoja TM on käyttänyt?  Nokian Hakka H:lle hinta 360€. Mistä löytyy noin halvalla, esim. Vianorissa 494€.  Etteivät olisi ottaaneet "Nokian H" renkaan hintoja. "Nokian H" on eri rengas kuin Hakka H: http://keskustelu.suomi24.fi/node/4308629

    
 • rengas-janne:

  Testissä on mainittu hinnat "halvimmista nettikaupoista". Mitähän nettikauppoja TM on käyttänyt?

  Nokian Hakka H:lle hinta 360€. Mistä löytyy noin halvalla, esim. Vianorissa 494€.

  Etteivät olisi ottaaneet "Nokian H" renkaan hintoja. "Nokian H" on eri rengas kuin Hakka H: http://keskustelu.suomi24.fi/node/4308629
  Johtuisikohan siitä, että Vianor sattuu olemaan yksi Suomen kalleimmista ketjuista? :lol:    
 • Tuolta ainakin löytyy renkaita varsin edullisesti: http://www.rengas-online.com/

    
 • Kuulemma Michelinin ekorenkaalle suositellaan hiukan kovempia paineita kuin autovalmistaja yleensä suosittelee. Tietääkö joku, pitääkö paikkaansa. Jos pitää, oliko tuo huomioitu testissä eli perustuuko säästö osittain tuohon?  Testissä voittajalla oli noin 3-5% pienempi kulutus kuin muilla hyvillä renkailla. Kulutuksessa tuo tekee 0,2-0,3 l/100 km. Arvio 100 e säästöstä pitää sillä perusteella paikkaansa. Mutta entä jos korottaakin tavallisen renkaan paineita pikkuisen?  Itselläni on rengassarjan hankinta edessä. Tarjouksissa laaturenkaisen välillä on n. 70 e hintaero / sarja. Michelin on kallein, joten sikäli tuo menee tasoihin ja kulutusetu hukkuu hankintahintaan. Kulutuskestävyys on kysymysmerkki.

    
 • Herbert:

  Kulutuskestävyys on kysymysmerkki.


  Tuo on minusta renkaan ekoisuuden kannalta varsin olennainen kysymys. Jos rengas sulaa käsiin, niin sen pa-kulutussäästöllä tai -lisällä ei ole juuri merkitystä. Syntyneellä rengasjätteellä ja sitä edeltäneellä valmistusprosessilla on.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit