Liian hitaasti ajaminen, milloin on rangaistavaa ?

65 kommenttia
13»
 • @tracktest kirjoitti:
  Melko harvinaista että hitaasti ajamisesta tulisi sakko mutta tällainen tilanne voisi olla esimerkiksi sellainen, että 120 kilometrin rajoitusalueella ajetaan 60 kilometrin tuntivauhtia! Tuosta voi hyvällä syyllä kirjoittaa sakot sillä tässä tulee kyseeseen liikenteen vaarantaminen liian alhaisella nopeudella.

  Tuo vastaa melko hyvin sitä vastausta, jonka poliisi antoi jossain liikenneohjelmassa asiasta kysyttäessä. Sen mukaan yli 50% sallitusta maksiminopeudesta ajavan ei tarvitse olla huolissaan siitä, että saisi sakon muun liikenteen haittaamisesta.

  Muilla, kuin moottoriteillähän on sitten myös ajoneuvoja, joilla ei sen kovempaa saa ajaakaan, joten muiden tienkäyttäjien pitää sellaisiin joka tapauksessa varautua.

    1
 • Muistetaan nyt kuitenkin, että hitaasti ajaminen on täysin sallittua.

  Aiheeton ja häiritsevä ei ole.

    2
 • @740 GLE kirjoitti:
  Muistetaan nyt kuitenkin, että hitaasti ajaminen on täysin sallittua.

  Aiheeton ja häiritsevä ei ole.

  Juuri näin 👍. Keväisin ja syksyisin saattaa tulla eteen tilanne jossa traktori on edessä satasen nopeusrajoitusalueella, edeten 50 km/h nopeudella. Osa kuljettajista tuskastuu jos ei pääse heti heittämällä ohi. Tuossa voi kysyä itseltään onko minulla tosiaan niin kiire etten ehdi odottamaan hetken turvallista ohitusta. Useimmiten traktoria ajava antaa tietä sen minkä pystyy ajaen pientareella reunaviivan toisella puolella. Yhteispelillä liikennesääntöjä noudattaen homma helpottuu kaikkien tielläliikkujien edun mukaisesti.

    
 • Monen traktorin huippunopeus taitaa jäädä selvät alle 50 km/h.

    
 • @▫️ kirjoitti:
  Uusi TLL säätää muun muassa ettei ajoneuvoa tule kuljettaa tarpeettoman hitaasti.

  Yhtenä päivänä ajelin suoralla 80 km/h - maantiellä ja eteen ilmaantui auto jonka kuski ajoi mittarinopeutta 56 km/h. Näin hitaasta ajamisesta voisi ihan hyvin antaa sakon liikenneturvallisuuden vaarantamisesta koska ennakointivelvollisuuteen kuuluu ettei liikenneturvallisuutta saa vaarantaa tarpeettoman hitaalla vauhdilla.

  Jos koet että 30 km/h hitaammin ajava on uhka turvallisuudellesi, kuinka koet uhkaksi valtatiellä täysin pysähtyneen auton.
  Maantiellä on myös pysähtyneitä autoja erikoiskuljetusten , onnettomuuksien , suurten tapahtumien takia tms. Itsekin joudun odottelemaan valtatie 2 , loivassa alamäessä ja karteessa noin 200 m risteyksestä, kun erikoiskuljetukset tulevat valtatielle levähdystauoltaan. Älä aja perään.
  Muutenkin aina on syytä olla valppaana, jos tulee vaikkapa tuollainen tilanne jossa on aikaa alle 1,2 sekunttia.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit