Apua auton valintaan (10 000e budjetilla)

93 kommenttia
124»
 • Lefa:

  Olen ajellut juuri tuollaisella Fiestalle pari vuotta, ja on se totta että ennakointia ja sopivaa asennetta se vaatii, eikä kierrosten käyttöä saa pelätä. Taitaa muuten olla yksi hitaimpia myytävänä olevia henkilöautoja, ehkä joitain Korean mopoja lukuunottamatta. Mutta kyllä tuollakin liikenteen rytmissä pysyy, välillä liittymissä tehokkaamilla autoilla ajavat tulevat perä edellä vastaan kun eivät ymmärrä ettei kiihdyttämistä voi jättää viimeiseen sataan metriin.


  Kyllä heikommallakin autossa liikenteen rytmissä pysyy, mutta nuo on juuri niitä ongelmia, että muiden päätön poukkoilu vaikeuttaa sitä ajamista. Aina on joku tiellä kun pitäisi olla jo kiihdyttämässä. Yllättävän usein perässäroikkujina liikenteessä onkin juuri heikolla tehopainosuhteella ajavat ammattimiehet työkaluineen, ja perässä roikuttavana joku tehokkaalla autolla hapuileva vähän ajokokemusta omaava.

    
 • opi304:

  En ikimaailmassa enään tule ostamaan 10.000€:n autoa. Mielummin vaikka yksityisleasingilla uusi auto...Lisäksi tiedät tarkasti mitä auton pitäminen tulee maksamaan, ilman yllätyksiä
  Varmaan ihan hyvä valinta, jos haluaa maksaa aina uudesta autosta ja tietää hankkivansa niin huonon auton, että haluaa päästä siitä eroon viimeistään kolmen vuoden kuluttua.  Uudella ajavan rahanmeno on lähes varmaa arvon alenemisen kautta, huonon käytetyn ostajalla remonttien vuoksi.  Ainoa todellinen riski on hyvän käytetyn ostajalla, jolla saattavat rahat säästyä ellei auto menekään rikki.  Hyvän käytetyn saa vaikkapa ostamalla sen uutena 8 vuotta aiemmin, kuten meillä tehtiin. Nyt on täydellä huoltohistorialla täsmälleen meidän varusteilla ja väreillä tehty auto, jota on uudesta alkaen ajanut huolellinen naiskuljettaja joka ajaa kuin omallaan eikä kuten liisarilla. Ei tuollaista saa ostaa 8-vuotiaana mistään. Uusi vastaava ei sitäpaitsi kelpaa meidän perheemme käyttöön, koska takana ei päätila riitä. Vahapurkki taitaa riittää tänäkin keväänä.  Käytetyn myyntiä en ole pitänyt hankaluutena, mutta meidän autoja ei ajeta eikä hoideta kuin liisaria, vaan kuten omaa.  Sen seurauksena en ehdi julkaista mitään ilmoitusta, vaan kun huhu leviää että meiltä on auto lähdössä vaihtoon, niin aina ilmaantuu joku työkaveri, naapuri tai sukulainen joka haluaa ostaa juuri sen meiltä tulevan yksilön.  Maksamalla autoilustaan lisää saa toki taas uuden niin huonon auton, että sillä on enää 3 vuotta käyttöaikaa jäljellä...

    
 • Nyt pitäis valita dieseli. Ehdolla on tällä hetkellä Volvo 760TD jostain 80-luvun puolesta välistä tai A6 2,5 TDI -98. Volvo on katsastusta vailla, mutta muuten kunnossa ja Audi taas on ollut intensiivisen remontoinnin kohteena viimeisen kuukauden. Molemmilla on ajettu satoja tuhansia kilometrejä. Volvoista on kokemusta parin vuoden ja 40tkm:n ajalta kun taannoin omistin 740 6D:n. Audin ajattelin pyytää 'kotisovitukseen' ensi viikonlopuksi. Hinnoissa ei ole käytännössä paljoakaan eroa kun Audin omistaja ilmoitti ottavansa Tojon vaihdossa. Volvon tapauksessa Tojo jäisi tallin nurkalle seisomaan. Kas tässä pulma.

  Kommentteja...

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit