Jäähdyttimen viimasuojus

34 kommenttia
2»
 • Ammattilainen:

  kello68:
  Viimasuojalla on dramaattinen vaikutus. Minulla on Superbin (diesel) nokalla puskurin alla yksi suoja ja varsinaisen näkyvän maskin peittona toinen.
  Ilman viimasuojaa työmatkalla joka on 22km ei kone saavuta kuin ehkä 60 asteen lämpötilan 10 asteen pakkasella. viimasuojan kanssa 18 asteen pakkasella kone lämpiää 88 asteen lämpöön ja pitää kaupunkiajossakin lämmöt yli 75 asteen.

  Vaikutus on siis varsin merkittävä. Jo nolla keleilläkin kone lämpiää huomattavasti nopeammin. Tämä on myös vaikuttanut naftan kulutukseen, mukavuudesta puhumattakaan.

  Jos olisin tiennyt että on firmoja jotka tekee fiksun oloisia suojia pikkurahalla olisin ostanut edelliseen bensa-automaattiinikin (vei 10L/100km) tuollaiset, se nimittäin lämpesi vielä huonommn kuin SUperb diesel.  Eipä ole Superbiin, sen enempää bensaan kuin dieseliinkään, tarvinnut mitään ihme suojavirityksiä laitella, ja lämpöä on riittänyt ylikin oman tarpeen ja nopsaan. Ja tänä talvena on ollut pakkasta.... :lol:
  Satuitko katsomaan kuningaskuluttajaa, jossa kerrottiinn kyseisen konsernin turbodieseleistä, joista kilahtaa kone kun välijäähdytin kerää jäätä sisuksiin ja startattaessa se on männän mäntien menoa.  Ei tuntunut maahantuojaa tai valmistajaa kiinnostavan, korjaus maksoi viitisen tonnia asiakkaan piikkiin.  Asiaan on kuulemma helppo lääke, laitetaan keulalle maskinsuoja heh..heh

    
 • Pahvi olis tullut halvemmaksi? :snotty:

    
 • VolksWagen-konsernin 1.9 TDI moottoreissa voi kondenssivesi talvella aiheuttaa moottorivaurioita. Viimasuojusta siis kannattaa käyttää ehkäisemään ennalta katastrofin.  Nämä mallit mainittiin:

   Seat Altea 1.9Tdi (2007 ja 2008). Seat Leon 1.9Tdi (2007 ja 2008). Skoda Octavia 1,9 Tdi (2005–2008). Vw Passat 1.9Tdi (vuosimallit 2006 ja 2007).


  "Kalliin moottorivaurion voi VV-Auton mukana välttää edullisella keinolla. Auton keulaan voi kiinnittää perinteisen maskin, joka vähentää ajoviimaa ja nostaa moottoritilan lämpötilaa."  Talouslehdessä juttua aiheesta:  http://20.fi/3692

    
 • Veholta löytyy hyllystä ainaki w211 sopiva viimasuoja ja rupeaa pitäämään lämmöt oikeina!

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit