Väistämisvelvollisuus

33 kommenttia
2»
  • Väistämisvelvollisen pitää osoittaa noudattavansa velvollisuuttaan. Sama tavallaan koskee jalankulkijaa astuessaan suojatielle.

      
  • @Lukija33539 kirjoitti:

    @Lukija31722 kirjoitti:

    @Lukija57294 kirjoitti:

    @Lukija31722 kirjoitti:
    Meillä päin pyöräilijät tavallisimmin pysähtyvät kiltisti suojatien viereen odottamaan sopivaa rakoa ylittääkseen suojatien sopivassa välissä. Kun pyöräilijä pysähtyy, hänestä tulee samantien jalankulkija, jolloin hänellä on etukävelyoikeus ja (ainakin joku) suojatietä kohti ajava autoilija pysähtyy. Sitten pyöräilijä nousee satulaan ja ajaa suojatien yli jolloin taas autoilijalla olisi etuajo-oikeus....

    Ei pyörä jalkojen välissä seisova edelleenkään ole jalankulkija. Jotkut tosin nousevat pyörän selästä muuttuakseen jalankulkijaksi, mutta auton pysähdyttyä ajavatkin yli. Tätä kai tarkoitit?

    Jep jep

    Viime torstaina pyöräilijä lähestyi ylitystä, jossa hän on väistämisvelvollinen. Näytti sen verran kokeneelta ja hyvin varustautuneelta (säänmukainen vaatetus, hieno pyörä), että oletin kaverin tietävän väistämissäännön ja niinhän kaveri tiesikin. Aiemmin en ole vaan nähnyt vastaava säännön sovellusta. Ei jarrutusta vaan hyppy pois pyörän päältä, pyörän rinnalla reipaasti juosten suojatielle ja puolessa välissä katua hyppy takaisin satulaan. En tiedä havaitsiko minut, mutta ainakaan katse (kasvot) ei käynyt tulosuunnassani lainkaan. Täytyy sanoa, että yllätti, mutta kaverin onneksi epäluuloni on riittävän syvällä pyöräilijöiden yleisistä ajotavoista. Aineksia tuossa oli muuhunkin.

    Olen itsekin joutunut muutama vuosi sitten saman tyyppiseen tilanteeseen Helsingissä Pihlajamäentiellä ja siitä kirjoittanutkin. Pyöräilijät osaavat olla toisinaan hyvinkin kekseliäitä soveltaessaan lain kirjainta, tai sen henkeä. Jos en virhetulkintani takia olisikaan saanut autoani pysähtymään ajoissa, niin siinähän olisi ollut Malmin hautausmaa ihan muutaman metrin päässä...

      
  • Ehkä cyclocross-harrastajia. Siinähän ajetaan kippurasarvisella pyörällä maastossa ja vaikeimmissa kohdissa pitää jalkautua. Kisoja varten täytyy tekniikka viilata sujuvaksi.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit