Parhaimmat autosivustot

22 kommenttia

Tottakai Tekniikanmaailma on paras sivusto :wink: , mutta mitä muita hyviä autosivustoja on. Ainakin supercars.net on aika hyvä ja autowebfinland.tk (en ole ihan varma osoitteesta). Onko teillä mitään hyviä autosivustojen osoitteita? :smile:

  
 • Onhan näitä. Mainitsemiesi lisäksi ok on suomalaisista
  http://www.ajovalo.net

  Ulkolaisista mm. www.topgear.com on ok.. www.parkers.co.uk on myös katsomisen arvoinen

  Näitä on vaikka kuinka paljon, mutta tähän hätään en kaikkien osoitteita edes muista.


    
 • Automaailman uutisia: http://www.thecarconnection.com/

  Lehdistötiedotteita ym. tietoa: http://www.autointell.com/

  Keskustelua tulevista malleista: http://carspyshots.proboards2.com/

    
 • En tiedä onko paras, mutta ainakin uusin:  AutoStadium.fi  Siellä näyttäisi olevan hiukan vilskettä ja kaikki automerkit edustettuina.    
 • Ulkomaalaisista aika paljon on tullut luettua http://jalopnik.com/ sivustoa. Foorumipohjaisella sivustolla kirjoittaa aika laaja kirjo auto harrastajia uusista ja vanhoista autoista, kuten myös autokulttuurista yleensä.  Kotimaisista voi mainita http://autohullut.fi/, jonne on koottu hyvin urheiluautotestien videoita.  Ajovalo.net nyt omasta mielestäni on aika säälittävä räpellys, jossa kirjoittajan oma merkkifanaattisuus näkyy liikaa.

    
 • Englanninkielisistä tässä yksi hyvä: http://www.automotiveworld.com/

    
 • Itse pidän:

  http://www.carmagazine.co.uk/

  http://www.carscoops.com/

  sitten on vielä erikseen tuo harrasteautopuoli, mutta sitä tassä ei taidettu tarkoittaa.

    
 • Renault Twingon innoittamana eksyin autostadium-forumia lukemaan. Sehän on aivan 0+1 mitä vagarena! Uusin viesti kertoi kuinka A3 Sedan on mahtava sivuprofiililtaan... WTF! Autohan näyttää etuvetoiselta + lytistetyltä M-B CLA:n tavoin.  Monimerkkifoorumia edelleen odotellessa. Onko nykyisin jo jotain asiallista eri merkkeihin soveltuvaa keskustelupalstaa tällä kielellä? Aina VW johdannaisineen + Volvo on keskustelun etunenässä, onko oikeasti autoista kiinnostuneiden merkit nämä täällä suomessa?

    
 • Niinpä niin! Kun lukee TM:n sivuja tulee tunne, että VAG on merkkiryppäänä jotenkin erityisen ongelmallinen. Samoin BMW. Hyvin harvoin näkee Seatin, Fiatin tai Opelin kuskien loukkaantuneita itsetutkiskelukommentteja. Että taas halveksutaan ja tyhmät pilkkaavat! On se herkkää. Olen kuitenkin sitä mieltä, että TM:n autopalstat ovat melko hyviä. Asiallisiin kysymyksiin ja haasteisiin saa aina todella asiallisia vastauksia.

    
 • Tällainen:

  http://es.autoblog.com/

  ...jota olen seuraillut vuosia, siellä on autouutuudet ja autoalan uutiset usein ennen muita, tosin hiukan Espanjalaisesta näkölulmasta ja google kääntää :wink:  Kannattaa myös etsiä Saksalaisten ja Ranskalaisten autolehtien sivustot:

  - Autobild.de / Autoplus.fr

  - Auto Motor und Sport.de

  - Auto-journal.fr / L'Automobile.fr / Autonews.fr  Ajovalo.net = VW uskovaisen sivusto!

  Hänen mielestään kun kolmen kärki eri kokoluokissa on;

  - premiun kansanauto (Audi)

  - kansanauto (VW)

  - halpisvolkkari (Skoda)

    
 • Vaikka mielipiteeni ei juurikaan uutta tuo tähän ketjuun, sanoisin VAGARENAN, BMWFORUMIN ja VOLVOLANDIAN (nykyisin joku muu nimi) olevan aivan asiallisia tiedonhakupaikkoja. Tottakai näissä on niitä autoonsa ihastuneita, jotka hehkuttavat omaa autoaan, mutta paljon sieltä löytää asiatietoa eri automerkeistä. Itse olen syynännyt varsin tarkkaan keskustelupalstat ennen auton ostoa, jotta syntyisi mahdollisimman tarkka kuva siitä, mitä on ostamassa. Lisäksi niistä saa hyviä vinkkejä auton käyttöön liittyvistä toiminnoista. TM:n keskustelupalsta on ok, mutta tuntuu lipsuvan välillä hieman Suomi24:n suuntaan, tosin ei likikään niin ala-arvoiseksi. Myös monella muulla automerkillä löytyy ihan asiallisisa keskustelupalstoja, tosin niissä on osallistujia yleensä paljon vähemmän kuin alussa mainituissa.

    
 • http://renaultkeskustelu.net/foorumi/index.php?topic=4938.0  Tuo on Renault-merkkisten autojen foorumi. Jos oikeasti kaipaa omaan merkkiinsä apua niin en sitä kyllä yleispalstalta hakisi.  Itse ratkaisin linkissä keskustellun ongelman sillä että maksoin merkkihuollolle siitä että poistivat maahantuojan tekemän jäynän, eli EU:ssa pakollisten huomiovalojen käyttö oli ohjelmoinnilla estetty ja pakotettu käyttämään ajovaloja - hämäräkytkimestä huolimatta.  Keskusteluissa (vaikkapa Suomi24 tai vaikkapa naapurin kanssa ) ei oikeastaan voi koskaan olla varma toisen mielipiteen faktasisällöstä. Se voi joko korostaa tai vähätellä, tai perustua kokonaan kuulopuheisiin. Itse pidin ranskalaisen auton hankintaa ensin lähinnä tylsyyden osoituksena, kunnes opin arvostamaan sen hiljaista ja mukavaa kyytiä.

    
 • E2800:

  Itse pidin ranskalaisen auton hankintaa ensin lähinnä tylsyyden osoituksena, kunnes opin arvostamaan sen hiljaista ja mukavaa kyytiä.


  Samasta syystä, eli hiljaisten ja mukavien autojen, ja toisaalta erittäin asiantuntevan yhteisön takia itse viihdyn paljon osoitteessa http://www.btcf.fi/forum/  Autotietämyksen lisäksi tuolta saa apua moniin muihinkin ongelmiin. Uusien bemareiden omistajille ehkä parempi foorumi on http://www.bmwforum.fi/

    
 • Tuo ajovalo.net -sivuston parjaaminen aina täällä on suorastaan liikuttavan huvittavaa. Ja vain sen takia, että sen parhaat uudet autot luokittain -listaus ei ole mieleinen. Itse olen aina unohtanut tuon listauksen ja hakenut sieltä muuta mielenkiintoista. Siellä on automallien ensiesittelyajankohdat, automallien historiatietoja ja tilastotietoja arvon säilymisestä ja muuta yleistä tietoa ja kuvia automessuilta. Nämä aina unohdetaan ja parjataan vaan sitä, että on niin VW- ja Audi-fanaattinen sivusto.  Autostadium oli minulle uusi palsta ja ihan asiallisiahan siellä jutustellaan. Täällä menee jutut monesti paljon enemmän asiattomuuksiin.

    
 • Vackraste:


  Monimerkkifoorumia edelleen odotellessa. Onko nykyisin jo jotain asiallista eri merkkeihin soveltuvaa keskustelupalstaa tällä kielellä? Aina VW johdannaisineen + Volvo on keskustelun etunenässä, onko oikeasti autoista kiinnostuneiden merkit nämä täällä suomessa?
  Tuli sellainen jutska mieleen, että jospa tiettyjen automerkkien omistajat/harrastajat ovat keskimääräistä kiinnostuneempia autoistaan?  Kerran puunatessani Vollea parkkipaikalla, siihen tuli naapuriauton omistaja ja sanoi että tuntee toisenkin volvoilijan ja samanlainen säätäjä sekin. Arveli että se olisi merkkisidonnaista. Toinen naapuri alkoi nimittää minua volvomieheksi. En aiemmin pitänyt itseäni mitenkään poikkeavana, mutta noi pisti vähän miettimään.  En siihen osannut sanoa juuta tai jaata, mutta nyt sellainenkin mieleen. Tiedän omasta tuttavapiiristä pari jotka suhtautuvat tähän samaan merkkiin intohimoisesti. Syytä intoon en tiedä. Omasta puolestani totean vain että itselleni se on enemmän kuin auto. Ehkä pitäisi mennä lääkäriin... Onhan se saabismikin sairaus, mutta saabeja on niin vähän ettei netissä pistä silmään, se saabismi.    
 • Kuukeri:  Tuli sellainen jutska mieleen, että jospa tiettyjen automerkkien omistajat/harrastajat ovat keskimääräistä kiinnostuneempia autoistaan?
  Pitää paikkansa. Ehkäpä olen väärässä, mutta vaikea minun on kuvitella intohimoista kiinnostusta automerkkiin esim. Hyundai-ajajien keskuudessa. Tai yleensäkään henkilöiden, jotka ostavat autonsa mahdollisimman edullisesti järkisyillä tai muuten vaan samanlaisen kuin naapureilla.  Tykkään monimerkkisestä Autostadiumista. Kiitos tämän TM:n viestiketjun, löysin sen pari viikkoa sitten. Siellä on merkeille omat ala-otsakkeensa. Mutta yleinen autokeskustelu on mielestäni asiallista. Vaikka siellä vielä tässä vaiheessa häärää enemmän VAG-ihmisiä.  Tosiaan varsin tarkkaakin tietoa löytyy merkkifoorumeilta. Esimerkiksi itse ajan Sitikalla ja vierailen säännöllisesti kahdella suomenkielisellä foorumilla, jotka ovat oikein asiallisia. Citroën-foorumi.com ja ehkä enemmän vanhempaan klassikoihin suuntautunut Sitruunapatonki  Ranskikset, samoin Italialaiset, yleensäkin eurooppalaiset ja tietenkin USA-autojen pitkä historia vaikuttaa kiinnostavuuteen.

    
 • Moottori.fi - uusi sivusto Autoliitolta.

    
 • Autostadium on ok sivu, mutta miksi oi miksi lähes kaikki keskustelut pyörii asioissa ja ketjuissa vaatteet, mikä puhelin seuraavaksi, miten ja millä hemmottelet puolisoasi, velkakeskutelu, mitä ostit viimeksi jne jne.  Kaikkea muuta tuubaa sivulla yllin kyllin, mutta autoihin ja autoiluun liittyvissä ketjuissa pitkiä aikoja, jottei tule yhtään uutta tekstiä.

    
 • Saman huomion tein itsekkin autostadiumilla ja eipä viitsi tuonne sen kummemmin enää eksyä, tänään ekan kerran kävin ja siinä se.

    
 • Vaginan RS autoista kiinostuneille suunnattu forum. http://www.vrsclub.fi/vrsforum/index.php

    
 • jarini:

  Kuukeri:


  Tuli sellainen jutska mieleen, että jospa tiettyjen automerkkien omistajat/harrastajat ovat keskimääräistä kiinnostuneempia autoistaan?


  Pitää paikkansa. Ehkäpä olen väärässä, mutta vaikea minun on kuvitella intohimoista kiinnostusta automerkkiin esim. Hyundai-ajajien keskuudessa. Tai yleensäkään henkilöiden, jotka ostavat autonsa mahdollisimman edullisesti järkisyillä tai muuten vaan samanlaisen kuin naapureilla.
  Nyt on ristiriitaa asian suhteen jonka muuten ymmärrämme. Hyundai tai VW -ajajilla on kai molemmilla se edullisuus ja järkisyyt autonvalinnassa etusijalla? Keskustelua ei kuitenkaan synny kuin jälkimmäisestä.

    
 • Tämä on ollut suosikkini jo useita vuosia  http://www.km77.com/  On espanjan kielinen, joten en ymmärä tekstia, mutta siinä on uutuudet aikaisin. Kuvat ovat erinomaiset ja tekniset tiedot ymmärtää vaikka olisi espanjaksi.  Esimerkkejä hyvistä kuvista:

  - uudistunut Focus

  - Golf Sportvan

    
 • Vackraste:

  Nyt on ristiriitaa asian suhteen jonka muuten ymmärrämme. Hyundai tai VW -ajajilla on kai molemmilla se edullisuus ja järkisyyt autonvalinnassa etusijalla? Keskustelua ei kuitenkaan synny kuin jälkimmäisestä.


  Oho:ashamed: Niinpä. En tullut ajatelleeksi lausahdustani ihan loppuun asti.  Lienee kiinnostuksen takana ne perinteet merkin historiassa, jotka tekee merkistä muita kiinnostavamman.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit