Tekniikan Maailman uudet nettisivut

364 kommenttia
2456713
 • Vahnojen artikkelien etsiminen täysin toivotonta, .PDF -muotoiset artikkelit ehdottomasti takaisin!!!

    
 • Sivut ovat huonontuneet lähes kaikilta osa-alueilta. En tarvitsekaan kirjoittaa mitään käyttökokemuksia, kaikki oleellinen on jo näköjään kirjoitettu.

    
 • Tämä uudistus on hyvä esimerkki, että digitaaliseen sisältöön ei voi luottaa. Ennen säilytin vanhat TM:t, mutta wanha Arkisto oli niin kätevä, etten luullut paperilehtiä enää tarvitsemani. Nyt harmittaa, pitäisi löytää porakoneista tietoa Haku (osumatarkkuus järjestys) antaa 5 ensimmäistä osumaa mainoksia. Kuuden sentään on artikkeli - Yamaha motskarista :-( :-(

  Kaiken hyvän lisäksi, mikäli linkkiä ei avaa oik.näppäimellä toiselle välilehdelle, niin hakuun ei pääse takaisin. Back-nappula vie avautuneen lehden kansilehdelle. Voi hyvää päivää...

  Selvitikin indeksointi on niin pahasti rikki, ettei tuota kannata yrittää korjata, vaan tehdä kokonaan uusi - mikäli wanhaa ei saa mukaan.

    
 • On tämä vanhojen uskollisten tilaajien pois karsimista. Keskustelu ihan sama kuinka toimii, testit kiinnostaa PDF muodossa kestotilaajana.

    
 • Ipadilla kirjautuneena ei lukuoikeutta? Vanha oli parempi
  Entinen kestotilaaja?

    
 • Ottamatta sen enempää kantaa uusiin sivuihin, vaikka pakko on sanoa, että unohdettu se kultainen atk -sääntö Keep It Simple Stupid. Tekniikan Maailman toimitus sinänsä näyttää olevan oikeassa viitatessaan arkiston pdf -tiedostojen poistumisen johtuvan tekijänoikeussäännöstä. Jos tiedoston saa omaan käyttöönsä esim. pdf-muodossa lienee kysymys on tekijänoikeuslain mukaan rinnakkaisjulkaisusta ja siitä pitäisi maksaa eri korvaus. Jos se on vain selailtavissa esim. paperiversion korvikkeena eikä tallennetavissa niin silloin ei tätä korvausta tarvitse maksaa. Eli arkiston suhteen on turha syyttää Tekniikan Maailman toimitusta, silloin 60-/70 -/80/90 -luvulla ei varmaan tullut mieleenkään, että lehti oilisi luettavissa tietokoneelta.

    
 • Bronco-hyvä, PDF:ät olivat aikaisemminkin luettavissa ja talletettavissa, miksi siitä tuli nyt ongelma? Tietääkseni mainitsemissasi "tekijänoikeussäännöissä" ei ole juuri nyt tapahtunut mitään erityistä muutosta, enkä oikeastaan muutenkaan nyt heti ymmärrä minkä ongelman se nyt tuottaa kun me asiakkaat kuitenkin lystin maksamme kuten tähänkin asti?

  Selittäisitkö sinä tai joku muu asiantuntija hieman paremmin tätä tekijänoikeusongelmaa niin että minäkin ymmärtäisin mistä nyt kiikastaa?

    
 • Uudet autot-osion alussa on seuraava maininta: "Tällä alueella on ja , ja siihen kirjoitti viimeksi Putput 22.12.2014, 04:10."

  Hieman sekava tekstiä. Lisäksi 22.12.2014, 04:10 viestiä ei ole kirjoittanut Putput, vaan Herbert. Toki Putputin avaamaan ketjuun.

    
 • Kysymys on kait lain tulkinnasta kun käytetään "digitaalista kanavaa". Se tulkitaan nykyisin rinnakkaisjulkaisuksi, josta pitäisi maksaa erilliset tekijänoikeuskorvaukset. "PDF-tiedoston välittäminen suoraan asiakkaalle on tiukan laintulkinnan mukaan kiellettyä, asiakkaalle on tulkinnan mukaan sallittava vain artikkelin paperinen muoto." Samojen ongelmien kanssa painii esim. kirjasto, jonka olisi huomattavasti helpompi jakaa materiaalia pdf -muodossa. Tuosta myös johtuvat journalistiliiton ja isojen kustannusyhtiöiden kädenvääntö sopimuksissa, kun kustannusyhtiöt haluavat yhdellä ja samalla korvauksella jakaa aineistoa eri medioiden kautta. Hallitushan on 9.10.2014 antanut esityksen, jossa nykyisin tekijänoikeuslakiin tulisi muutoksia "Lisäksi myöhemmin tänä syksynä annetaan eduskunnalle hallituksen esitys, jossa tekijänoikeuslakiin ehdotetaan palautettavaksi tekijöille, esittäjille ja tuottajille oikeus saada korvaus jakeluvelvoitteen (ns. must carry -velvoite) alaisten kanavien samanaikaisesta edelleen lähettämisestä." MIelestäni tästä on kysymys. Eli siinä mielessä ymmärrän tuo nykyisen Tekniikan Maailman kannan. Tilanne on se verran sekava niin on parempi noudattaa tiukkaa tulkintaa.

    
 • Vaikka PDF-artikkeleihin kuvitellaan liittyvän em. lainopillisia ongelmia, saisivat artikkelit sentään löytyä kunnolla. Hakutulokset ovat aivan puuta heinää. Tämä on kuin Alta Vistalla yrittäisi hakea ; miljoona osumaa, joista ei millään löydä haluamaansa.

  Uskoisin Tuulilasin (ja muiden lehtien) olevan hyvin kiitollisia tästä TM:n nettisivujen uudistuksesta.

    
 • En voi muodostaa mielipidettäni arkistohakuihin tai digilehteen. En nimittäin pääse millään konstilla niitä tarkastelemaan. Sisäänkirjautuminen lienee OK, kun pääsen osallistumaan tähän keskusteluunkin. Ilmoittaa vaan ettei minulla ole pääsyoikeutta eikä myöskään lukuoikeutta.
  Lienenkö jo liian vanha kun olen ollut Tekniikanmaailman tilaajana jo 34 vuotta?

    
 • Väittää aina, ettei ole lukuoikeutta, vaikka olen eri tavoin kirjautunut, tai tilannut kestotilaajan ilmaista oikeutta lukea juttuja. Ärsyttää. Ennen toimi moitteetta. 40 kestotilausvuoden jälkeen toivoisi parempaa.

    
 • Usean eri digilehden lukijana täytyy sanoa että TM:n sivut ovat ylivoimaisesti huonoimmat ja hitaimmat käyttää, ainakin tabletilla. Suuri pettymys.

    
 • Arkistosta on lähes mahdoton hakea jotain muutaman vuoden takaista koeajoa. Kun kirjoittaa hakukenttään esim. Citroen DS4 tulee miljoona osumaa. Jos sorttaa ne osumatarkkuuden mukaan, löytyy silti vain jostain välistä lyhennelmä koeajoraportista. Siitä saa selville, missä numerossa varsinainen juttu on julkaistu ja sitten pitää hakea ko. lehti, että pääsee avaamaan koko artikkelin.

  Artikkelin lukeminen (zoomaus+siirtyminen sivuilla) on myös oma taiteenlajinsa ainakin MacBookkia kosketuslevylllä käytettäessä. Edellisen sukupolven IPadillä (ei retinanäyttöä) luettaessa tekstistä taas ei saa mitään selvää.

    
 • Komppaan aikaisempia viestejä. Moniin vuosiin en ole enää törmännyt näin tökeröihin sivuihin. Onko tarkoitus testauttaa lukijoilla/tilaajilla tämä jätös! Arkistoakin on jo ladattu pari viikkoa ilmoituksen mukaan eikä vielä loppua näy. Mitään sieltä ei löydä.

  Olen itse ollut suunnittelemassa ja toteuttamassa suuriakin nettisivustoja eikä ikinä olisi tullut mieleenkään julkaista tämän tasoista tekelettä. Kaikki käytettävyyssäännöt on heitetty romukoppaan. Olen sitä mieltä, että aloittakaa uudelleen ja vaihtakaa toimittajaa, jos eivät parempaan pysty.

    
 • Tämä keskustelu kupsahti kokonaan uudistuksen jälkeen??

    
 • Keskustelu kupsahti,kun ei näillä sivuilla viihdy enää kukaan.
  Tulee mieleen vanha viidakon sanonta:
  "Uudistus ei aina ole parannus"

    
 • Tämä foorumi on kuollut. Oli aika onnistunut uudistus, hyvä TM!

    
 • Surkeat sivut käyttäjälle.

    
 • Mitä ihmettä TM:lle on nyt tapahtunut?!?!?
  Ennen niin toimiva arkistohaku on poistunut ja hakutulokset ovat ihan puutaheinää.
  Sivusto on hidas ja hankala.
  Ei kertakaikkiaan mitä amatöörien puuhastelua!!!

  Nyt paluu takaisin edelliseen ja äkkiä tai teillä on yksi kestotilaaja vähemmän!!
  Hyvin toiminut arkistohaku ja pdf-selailu on ollut yksi harva ja ainoa syy pysytellä tilaajana. Nyt se on pois.

    
 • Moikka

  Tuossa edellä jo näköjään puitu samaa aihetta josta aion marmattaa. Ajattelin parin auton testejä lueskella vuosituhannen alusta mutta eihän siitä mitään tullut. Arkisto alkaa vasta 2003 vuodesta.
  Kyseessä olisi ollut 1999 ja 2000 vuoden mallit, joihin olisin entisestä, aivan mainiosta, arkistosta helposti löytänyt tarvittavaa tietoa.

  Näin äkkiseltään ensimmäistä kertaa uusituilla sivuilla käyneenä en voi uudistusta kovin onnistuneeksi sanoa. Miksi uudistaa jotain toimivaksi todettua??
  Vanha sanonta "Älä korjaa jos se toimii" pätee tähänkin.

  Parantakaahan suoritusta näitä "edistyksellisiä uudistuksia" suunnitellessanne.

  T Marko Etelärinne

    
 • Onko tosiaan niin, ettei arkisto-ominaisuus toimi ipadilla, toimiiko se millään muullakaan laitteella? Olen kestotilaaja, olen kirjautunut palveluun ja yritin ottaa digilehden käyttööni mutta kun yritän hakea esim. Vertailutestejä tulee vain vastaus ettei ole lukuoikeutta ja ainoa valintanappi sanoo peruuta. Mielelläni maksaisn kolme euroa jos saisin sen tarvitsemani vertailutestin. Pitääkö mennä kirjastoon lukemaan viime vuoden numeroita?

  Timo K.

    
 • Taitaapi olla niin ettei Tekniikanmaailman väki lueskele näitä meidän viestejämme. Kyselemme vaan toisiltamme. Joillakin palstoilla on valvojat jotka vastailevat ihmisten ihmettelyihin. Olisi se näin helpompaa, ettei jokaisen tarvitsisi kysellä samoja asioita henkilöstöltä. Vai eikö tehtyihin kysymyksiin ole vastauksia? Joutuvat pitämään päätä puskassa kuin entinen jänis? Onneksi minulla on 30 vuoden TM:at tallessa!

    
 • Ei hyvänen aika tällaista sotkua nykyaikana, eihän täältä enää löydä mitään ja se kaikkein tärkein eli artikkelit pdf -formaatissa on hävinnyt ihan kokonaan. Sisäänkirjautuminenkin vei ensmäisellä kerralla kolme päivää kun ei asiakasnumero kelvannut millään ..... ja kolkyt vuotta on ollut sama numero.

  Olkaa hyvät TM -päättäjät nyt fiksuja ja peruuttakaa takaisin siihen entiseen, ei täällä viitsi käydä itseään hölmöksi havaitsemassa kovin monta kertaa. Ikään kuin pisteenä iin päällä tuossa alla lukee ystävällisesti että "Voit käyttää näitä HTML tageja ja attribuutteja:" ja sitten perään ties mitä ohjelmointikielen palasia .... .... ei kai tässä iässä enää tartte alkaa tuota Allahin kieltä opettelemaan ? Kenelle tämä sivusto on tarkoitettu ? Miten täältä löytää bluetooth -kuulokkeiden vertailun joka oli viime lehdessä ? Ei tällaista soopaa, pliis.

    
 • Tuo HTML-tagien ja attribuuttien luettelu tosiaan kruunaa tämän vitsin. Kannattaisikohan TM:n väen, tai kuka tai ketkä ihme(et) tämän internetsivustoparodian takana sitten onkaan, käydä vilkaisemassa sellaisia sivustoja ja keskustelusivustoja, joita ihmiset nykyään käyttävät, ja ottaa opiksi niistä sekä hyvässä että pahassa? Vai onko tämä kokonaisuus kuitenkin joku mahdollisesti hyvinkin onnistunut sisäpiirivitsi? Ainakin se on tällä hetkellä kiusantekoa ja karkoitusta maksaville asiakkaille, tarkoituksellako?

    
 • Joo-o
  Luulin joskus, kun mtv päivitti nettisivunsa, että huonoin päivitys ikinä.
  Mutta ei, tämä on kyllä toistaiseksi paskin päivitys mihinkään nettisivuun mihin olen törmännyt 20 vuoden aikana, mitä nettiä olen käyttänyt.
  Nyt ne vanhat takaisin tai sitten päivitätte nämä kuntoon ja jätkät ei poistu ennenkuin sivut toimivat.
  Miten voi arkistohakukin olla noin paska. Ei ole kyllä sen tekijä mitenkään käyttöliittymien suunnittelua voinut opiskella. Jos linkin painaminen avaa koko digilehden, niin avaisi edes toiseen ikkunaan jonka voisi sulkea jos olikin väärä. Nytpä ei voi.
  Ja miksi ihmeessä , kokeilkaa hakua "perhefarmarit", tulee tulokseksi sama artikkeli/ pdf 8 kertaa etusivulle?
  Eikö osata rajata tietokantahakua? Sen voi ihan tehdä niin, että vain 1 kerta/ pdf näytetään.
  Edes 1 vuoden AMK opiskelijat eivät saa tehdä tuollaista paskaa edes harjoituksissa.
  No ehkä syyllinen ei ole tekijä, vaan työntilaaja joka ei tiedä nettisivujen suunnittelusta mitään eikä osaa tilata mitä tarvitaan ja toinen hyväkäs on se joka nämä "susipaskat" sivut on hyväksynyt julkaistavaksi. No annetaan mahdollisuus kesään asti / kun tilaus päättyy. Jos ei silloinkaan toimi, niin lopetan tilauksen, koska arkisto on ollut suurin syy miksi olen tilausta aina jatkanut.
  t: Yksi tyytymätön kestotilaaja, toivottasti ei entinen.

    
 • Verkossa oleva tilauslomake on edelleen sähköisen viestinnän tietosuojalain vastainen; olen antanut asiassa palautetta ja pyytänyt tilanteeseen korjausta jo useiden vuosien ajan lukuisia kertoja, mutta jostakin syystä jopa uusittu tilauslomake sisältää lainvastaisen tavan kerätä ennakkosuostumuksia sähköiseen suoramarkkinointiin. Lomakkeella ilmoitetaan seuraavaa:

  "Antamalla sähköpostiosoitteesi saat tilausvahvistuksen sähköpostiisi ja tietoa asiakaseduista ja tarjouksista sähköisesti Otavamedia Oy:ltä ja sen kanssa kulloinkin samaan konserniin kuuluvilta yhtiöiltä."

  ja lisäksi tarjotaan mahdollisuutta erikseen kieltää tuota suoramarkkinointia.

  Näinhän asia ei lain mukaan saa olla.

  Tietosuojavaltuutetun toimiston oppaastakin ( http://www.tietosuoja.fi/material/attachments/tietosuojavaltuutettu/tietosuojavaltuutetuntoimisto/oppaat/6JfqJjbSp/Tietosuoja_suoramarkkinoinnissa.pdf ) voisitte todentaa kuinka lomake täytyisi tehdä;

  " Sähköiselle suoramarkkinoinnille annettavan suostumuksen tulee olla vapaaehtoinen, yksilöity ja tietoinen tahdon ilmaisu. Suostumusta pyydettäessä henkilölle tulee antaa riittävän yksityiskohtainen informaatio suoramarkkinoinnista, jota häneen tultaisiin kohdistamaan. Käytännössä tämä yleensä merkitsee, että henkilölle tulee kertoa ainakin siitä, kuka suoramarkkinointia harjoittaisi ja millä välineellä. Suostumustaan antavan henkilön tulee siis tietää, mihin hän suostuu. Suostumuksen pyytämiseen liittyvien menettelytapojen tulee olla sellaisia, että henkilö nimenomaan aktiivisesti valitsee/hyväksyy sähköisen suoramarkkinoinnin harjoittamisen. Jos suostumus pyydetään internetin välityksellä, asiaa koskeviin valintaruutuihin tms. ei saa olla valmiiksi rastitettuina suoramarkkinoinnin sallivia vaihtoehtoja. Mahdollisuus kieltää sähköisen suoramarkkinoinnin kohdistaminen itseensä ei myöskään merkitse suostumuksen antamista."

  Olisiko viimein aika saattaa tuo tilauslomake lain edellyttämään tilaan?

  Luulisi, että tämä olisi teille viisas arvovalinta, jo ihan uskottavuutenne takia.

    
 • Sivun yläreunaan ilmestyvät 10 aasialaisen naisen mainokset voi poistaa alentavana ja loukkaavana.

  30.12.2014 klo 22 arkiston hakukone toimi kahdesti. Sen jälkeen ei mitään. Hakusanasta riippumatta tuloksia (0).

  Olen tulostanut TM pdf-artikkelin jokaisen yli satasen ostoksen harkintaan ja päättämiseen: kamera, TV, tulostin, lumilinko, pensasleikkuri, oksasilppuri, grilli, renkaat, auto. Kaikista tuotteista ei ole ollut TM-artikkelia, mutta testistä on aina saanut ajatuksia mihin kannattaa kiinnittää huomiota.

  Paperilehtiä en ole säästänyt.

  Voiko TM yksipuolisesti poistaa pdf- tiedostot kestotilaajien eduista?

  Pyytäisin tähän vastausta TM'ltä.

    
 • Komppaan aikaisempia viestejä, PDF-artikkeilen poistaminen on pahin huonnonnus mutta muutenkin nämä uudet sivut ovat todella paljon huonommat kuin vanhat.

  Ellei tule tammikuun aikana lupausta PDF- arkiston palautukseta peruutan yli 30 vuotta jatkuneen kestotilaukseni, kannusta kaikkia muitakin tekemään samoin. Myös TM:n on kohtalona on kuolla median murroksessa.

  Ps. minulla on tallessa kaikki lehdet 1971 vuodelta lähtien, voin skannata ja lähettää niistä yksityisesti kokpiota kaikille tarvitseville pientä korvausta vastaan.

  Iloisempaa Utta Vuotta 2015

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit