Digiboksi

62 kommenttia
«13

Itse ajattelin ensin hankkia tallentavan boksin. Sitten ajattelin asiaa hiukan tarkemmin kun taloudellinen tilanne on mitä on. Päätin hankkia sittenkin alkuun korttipaikallisen boksin ja sitten myöhemmin tallentavan mallin, jolloin nykyinen boksi siirtyisi makuuhuoneen telkkariin. Ostin humaxin testivoittajan hintaan 89 euroa. On hyvä laite. Kaukosäädin on selkeä ja muutenkin peli toimii. Malli on CX-FOX C II.

  
 • Ensi kerralla, muista vielä kertoa, mistä niitä parhaiten saa, niin mainos täydellinen. Onhan se sinällään surku ettei sinulla ole varaa tallentavaan boksiin. Kerro niille, joiden piikkiin näitä kirjoittelet, että lisää liksaa.....

    
 • Lainaus:
  30.04.2007 klo 23:17 ddr5 kirjoitti
  Itse ajattelin ensin hankkia tallentavan boksin. Sitten ajattelin asiaa hiukan tarkemmin kun taloudellinen tilanne on mitä on. Päätin hankkia sittenkin alkuun korttipaikallisen boksin ja sitten myöhemmin tallentavan mallin, jolloin nykyinen boksi siirtyisi makuuhuoneen telkkariin. Ostin humaxin testivoittajan hintaan 89 euroa. On hyvä laite. Kaukosäädin on selkeä ja muutenkin peli toimii. Malli on CX-FOX C II.


  "...muutenkin peli toimii", siis tekstitv ja muukin tekstitys aivan puhtaasti ja varmasti sekä kanavat vaihtuvat vikkelään? - Niinhän kehut.

    
 • Loppupään aakkosten kuittailuista huolimatta minunkin mielestäni ihan hyvä konsepti. Markkinat ovat vielä niin alkutekijöissään ja tekniikka muuttuvaista, että on ihan turha ostella kalliita laitteita ihan vaan sen vuoksi että voi niillä leuhkia.

  Onneksi deadline digiaikaan siirtymiseeen tavallaan muuttui kauemmas, josta syystä odotan laitteiden hinnan nyt vähän tippuvan, kun kaikkien ei enää olekaan PAKKO ostaa digiboksia heti huomenna.

  edit korjasin kirjoitusvirheen

  [Niilonpoika muokkasi tätä viestiä 01.05.2007 klo 20:55]
    
 • Lainaus:
  01.05.2007 klo 20:54 Niilonpoika kirjoitti
  Onneksi deadline digiaikaan siirtymiseeen tavallaan muuttui kauemmas, josta syystä odotan laitteiden hinnan nyt vähän tippuvan, kun kaikkien ei enää olekaan PAKKO ostaa digiboksia heti huomenna.  Kyllä tuon hintojen tippumisen ja laitteiden kehittymisen on itsekin huomannut. Ostin nimittäin viime vuoden lopulla topfieldin tf5100pvrc 120gb tallentavan digiboksin koska luulin että saan sen edullisesti koska alennus oli noin pari kymppiä ovh:sta. Pari kuukautta etiäpäin ja huomaan mainoksen jossa sama digiboksi on varustettu 240gb:n kovalevyllä ja HDMi:llä.

  Digiboksin huonoja puolia on koettu jo aika lailla kun tallensi erästä ohjelmaa ja tekstitys oli jäänyt pois yleltä. Monta kertaa on digiboksi myös jumittunut tallennuksen yhteydessä, jolloin tallennus on mennyt pilalle. Huonoon onneen voi laskea sen kun Medionin boksi, jonka sai kaapeliin vaihdon yhteydessä, pääsi viikonloppuna posahtamaan.

  Sitten ihmettelen sitä, jos omistat tallentavan DVD-soittimen tai VHS:n tai niiden yhdistelmän, joudut ostamaan niille omat boksit jotta voisit katsoa TV:tä samalla kun tallennat toista kanavaa. Kyllä digiboksi on valtion sallimaa rahastusta.

  [polarice muokkasi tätä viestiä 02.05.2007 klo 15:17]
    
 • Topfield tuntuu bugipesältä, vaikka "testivoittajana" minäkin omani ostin. Osaltaan maahantuojan saamattomuutta (ahneutta), koska firmispäivityksiä ei laiteta jakeluun.

    
 • Lainaus:
  02.05.2007 klo 16:58 Tuota kirjoitti
  Topfield tuntuu bugipesältä, vaikka "testivoittajana" minäkin omani ostin. Osaltaan maahantuojan saamattomuutta (ahneutta), koska firmispäivityksiä ei laiteta jakeluun.


  Joitain bugeja Toppyn boxissa kyllä on, mutta harva jos yksikään niistä kuitenkaan estää laitteen peruskäytön, eli ohjelmien tallennuksen ja katselun. Mulla on boxi ollut kohta kaksi vuotta ja missattuja ajastuksia taitaa olla yhden käden sormin laskettava määrä. Ja niistäkin valtaosa taitaa mennä omien kämmien piikkiin. Ja esim. YLE:n DVB-tekstitys on muutaman ensimmäisen ohjelmistopäivityksen jälkeen toiminut ihan kiitettävästi.

  Tuota FW-jakelua koskevaa kritiikkiä on kyllä vaikea ymmärtää. Uusia firmiksiä on kyllä tullut säännöllisin välein - nytkin on tuore versio jakelussa Toppyn suomalaisilla kotisivuilla. Onneksi tämä ei sentään ole mikään mikkisoftin tuote, johon päivityksiä on asennettava viikottain.

  Asiantuntevaa keskustelua Toppyn tiimoilta löytyy täältä:

  http://www.tapworld.net/forum/


    
 • Lainaus:
  02.05.2007 klo 16:58 Tuota kirjoitti
  Topfield tuntuu bugipesältä, vaikka "testivoittajana" minäkin omani ostin. Osaltaan maahantuojan saamattomuutta (ahneutta), koska firmispäivityksiä ei laiteta jakeluun.


  Mitä tarkoitat, ettei päivityksiä laiteta jakeluun?

  Esim. omalle Masterpiecelle löytyy 5 virallista päivitystä viimeiseltä vuodelta ja useampia epävirallisia. Kaapeliversiolle noita on tullut vielä enemmän. Miten maahantuoja ei mukamas julkaise päivityksiä?

  Ja kuten tuossa jo aiemmin kirjoitettiin niin mikään bugi ei ainakaan omassa laitteessa ole sen käyttöä estänyt - toki ärsyttävästi hidastanut tai vaikeuttanut.

    
 • Päivityksiä ei laiteta jakeluun Digitan tai kaapelioperaattorien kautta, vaan päivitykset joutuu hakemaan maahantuojan kotisivuilta tai viemään laitteen päivitettäväksi myyjäliikkeeseen. Molemmat tavat ovat monille todella vaivalloisia (tietokoneosaaminen, etäisyys myyjäliikkeeseen).

  Selkeä ja ärsyttävä bugi maksukanavien pikselöityminen ilmaisia katsottaessa ja päinvastoin eli samaan aikaan ei voi nauhoittaa toista ja katsoa toista. Päivityksissä tätä vikaa ei ole korjattu.

    
 • Ei tuo Topfieldin päivittäminen itse mitään suurta osaamista vaadi, lähinnä ohjeen lukemista se vaatii, mutta tietokoneen se toki vaatii.

  Laitteen voi myös postittaa (ainakin itsellä maahantuoja maksoi vielä postikulutkin) maahantuojalle päivitykseen, näin itse tein kun kovalevyä ei muutoin saatu masterpiece mallista hiljenemään. Laite oli tuolloin huollossa kolme päivää. Uudemmissa laitteissa hiljennys on onnistunut ohjelmallisesti ja laitoin laitteen 'jalkojen' alle vaahtomuovi 'korokkeet'.

  Ei ole muutoin muidenkaan boxien päivityksiä paljoa näkynyt on-the-air muodossa. Itsellä on tällä hetkellä neljä eri boksia ja aiemminkin on tullut tutustuttua 5 muuhun ja vain yhteen niistä sai päivityksen kaapelia pitkin. Muut on pitänyt päivitellä itse aina tarpeen mukaan tai viedä huoltoon. Ei Topfield tässä mielestäni mikään suuri poikkeus ole.  [mla muokkasi tätä viestiä 10.05.2007 klo 16:27]
    
 • Tuossa listaa päivityksiä verkkoon laittaneista. Koska en halua etsiä Mac-drivereita Toppylle, postitella jne. löytynee seuraavan boksini valmistaja tuolta listalta.

  EDIT: http://www.digitv.fi/sivu.asp?path=1;2998;7630;4812

  [Tuota muokkasi tätä viestiä 10.05.2007 klo 17:37]
    
 • Lainaus:
  10.05.2007 klo 17:36 Tuota kirjoitti
  Tuossa listaa päivityksiä verkkoon laittaneista. Koska en halua etsiä Mac-drivereita Toppylle, postitella jne. löytynee seuraavan boksini valmistaja tuolta listalta.

  EDIT: http://www.digitv.fi/sivu.asp?path=1;2998;7630;4812


  Heh johan on asenne. Et siis viitsi antaa maahantuojan korjata laitettasi mutta valitat kun sitä ei korjata :)

  Niin ja kuten tuosta listasta huomaat niin aika vähän niitä muutkaan valmistajat julkaisevat tuota kautta. Aika rajattu on valikoima jos noista joudut valitsemaan - niistä suurin osa kun on poistunut jo vuosia sitten markkinoilta.

    
 • Lainaus:
  10.05.2007 klo 16:02 Tuota kirjoitti

  Selkeä ja ärsyttävä bugi maksukanavien pikselöityminen ilmaisia katsottaessa ja päinvastoin eli samaan aikaan ei voi nauhoittaa toista ja katsoa toista. Päivityksissä tätä vikaa ei ole korjattu.


  Kyllä tuo maksukanavien pikselöityminen ainakin mun boxistani (C-malli) korjaantui jo edellisen päivityksen myötä alkuvuodesta.

    
 • Joo, minullakin boksin jumittuminen loppui kun älysin lukea käyttöohjekirjan loppuun ja hakea päivitykset netistä. Kyllähän tuo päivitysten hakeminen vähän vaivaa ja tietotaitoa tarvitsee, mutta kyllä sen oppii jos haluaa opetella.

    
 • Eivätpä nuo digiboxien päivitykset manuaalisesti vaadi kovin kummosia toimenpiteitä. Tarvitaan nollamodeemikaapeli ja tietokone. Manuaalista tai maahantuojan/valmistajan sivuilta löytyy usein selkeät ohjeet päivitykselle sekä tarvittavat ohjelmat ja päivitystiedoostot. Tuohon mainittuun Humaxin peruskaapeliboxiin löytyy myös viime kuussa tullut päivitys maahantuojan Finnsatin sivuilta....

    
 • Eivätpä nuo digiboxien päivitykset manuaalisesti vaadi kovin kummosia toimenpiteitä. Tarvitaan nollamodeemikaapeli ja tietokone. Manuaalista tai maahantuojan/valmistajan sivuilta löytyy usein selkeät ohjeet päivitykselle sekä tarvittavat ohjelmat ja päivitystiedoostot.

  Ja nuohan löytyvät joka töllistä! Ei vaan, minulla on nyt, mutta joudun hoitamaan päivitykset (jos niitä nyt sattuu tulemaan) vanhempieni boxiin noilla konsteilla, koska ilmassa ei tule mitään.

  He ovat iäkkäitä, 70-75 vuotiaita, joten nuo ohjeet ovat ihan hepreaa heille. Tiedän useita heidän ikäisiään ihmisiä, joille tekstiviestin lähettäminenkään ei onnistu, joten luuletko oikeasti, että hallitsevat nuo "kummoisetkaan toimenpiteet?

  Siksi onkin käsittämätöntä (!!!) että 3 vuoden aikana ei TUON ENEMPÄÄN ole laitettu automaattijakelussa päivityksiä tulemaan. Turha niistä on sitten edes puhua minään "helppokäyttöisenä" vaihtoehtona!

  Ja puhun ihan perustoimintojen boxista (= kuva näkyy, kanavat vaihtuvat ja äänen saa säädeltyä) ja EPG näkyy.Ajastustarpeita ei vielä ole esitetty...

  Huomasin listalla muuten oman telkkarini. Viimeksi jaeltu päivitys ilmateitse viime vuoden kesäkuun loppuun mennessä. Ei edelleenkään toimi tekstitys luotettavasti YLE-kanavilla, vaan usein jää joka 2. tai 3. lause välistä pois.

  Arvatkaa kiinnostaako kenestä vika johtuu, YLE:stä vai Sonystä! On se kyllä :blush: :blush: :blush: etteivät saa hommaa pelittämään. Ihan kuin kyse olisi jostakin ihmeellisestäkin asiasta, tuleehan kuva sentään perille äänen kera. Mikä kirous on tekstissä??

  [Kumppani muokkasi tätä viestiä 14.05.2007 klo 20:19]
    
 • Nyt kun on jo muutama viikko takana boksia (humax) niin täytyy kertoa muutama fakta: Äänimaailma on boksin kanssa tummmpi kuin ilman. Teksti-tv särisee muutaman sekunnin kun boksi on juuri startattu. Positiivisina puolina mainittakoon guide, Info sekMyöskin esim. JIM on ilmaiseen hintaansa nähden hyvä kanava.

    
 • [quote title="14.05.2007 klo 20:16 Kumppani kirjoitti"]
  Ja nuohan löytyvät joka töllistä! Ei vaan, minulla on nyt, mutta joudun hoitamaan päivitykset (jos niitä nyt sattuu tulemaan) vanhempieni boxiin noilla konsteilla, koska ilmassa ei tule mitään.


  Oikeassa olet vanhempien ihmisten suhteen, unohdin heidät täysin. Omanikin lähellä lähellä kahdeksaakymmentä ja asuvat 400 kilometrin päässä. Luulen että suurimmalla osalla vanhemmista ihmisistä ei ole tietokonetta ja mahdollisuutta sitä kautta päivittää digiboksejaan. Vaikka olisi tietokone niin osaaminen tehdä päivitys saattaa puuttua.

  Ilmateitsehän päivityksiä jaetaan todella niukasti. Kaapelipuolella myös sama juttu. Monet valmistajat eivät edes tee bokseihinsa päivityksiä. Vanhemmillani Grundigin perus t-mallin boxi. Jonka asentaja oli myynyt ja laittanut heille tarkastaessaan omakotitalon antennikaapeloinnin digivalmiutta kehuen boxia erittäin hyväksi. Kyseisessä boxissa pahoja kuvahäiriöitä, joten olen ostamassa heille uutta digiboxia. Ohjelmisto Grundigin boxissa on joulukuulta 2004 ja selvitin että laitteeseen ei ole saatavilla eikä tulossa päivityksiä...


    
 • Kyllä se päivitys minun mielestäni pitäisi voida tehdä antenniverkon kautta. Jos tietokoneen päivityskin pitäisi tehdä jollain toisella purkilla tai medialla niin jäisi monet updatet ja viruspäivitykset hoitamatta...

    
 • Kun ostin perusboxin kaapeliverkkoon (Topfield 6000COC) joskus viime kesänä, siinä oli ohjelmistoversio 1.17. Nyt siinä on versio 1.33.
  Muun muassa tekstityksen käynnistyminen (YLE) on parantunut huomattavasti alkuajoista. Kuvaankin on mielestäni tullut uusia sävyjä.
  Satunnaisesti boksi "tilttaa" hetkeksi, mutta syynä saattaa olla liian ahdas sijoituspaikka. Boksit tuottavat aika tavalla lämpöä, joten ne pitäisi sijoittaa "ilmavasti" siten, että jäähdytystilaa on ympärillä eivätkä muuta laitteet lämmitä lähellä. Koskee perusbokseja, mutta vielä enemmän tallentavia bokseja, joiden virrankulutus on huomattavasti suurempi. Virtaa kuluu melko tavalla myös "off" tilassa - sama koskee useimpia uusia televisioitakin.

  Olen säilyttänyt kaikki päivitystiedostot, jotka olen tähän mennessä asentanut. Niitä on 5 kpl. Päivitystapahtumahan on sinänsä hyvin helppo ja yksinkertainen, mutta kun käytettävissäni on vain pöytämikro, täytyy minun kirjahyllyn ahtaiden lokeroiden takaa irrottaa ensin boksin liittymäjohdot + virtajohto, ja viedä boksi huoneeseen, jossa pöytämikro on, kytkeä pöydän alla mikroon ja sähköverkkoon ja tehdä päivitys. Sitten taas sama rumba toiseen suuntaan.
  Kannettava olisi tosi hyvä tässä hommassa. Voisi niitä boksejakin kehittää niin, että ne itse pystyisivät lukemaan päivitystiedoston vaikkapa usb-tikusta.

    
 • Väliaikatiedote,kahvia ja pullaa: Tänä aamuna ajattelin katsella televisiota ja kun käynnistin koneen niin tuli ilmoitus että uusi ohjelmistoversio on ladattavissa, haluatko suorittaa toiminnon. Vastasin kyllä ja sitten tuli ilmoitus error-e15. Sitten joku punainen valo vilkkui boksissa ja kone ei reagoinut enää mitenkään nappuloiden paineluun. Soitto Humaxin tukeen ja sieltä kehoitettiin odottelemaan puoli tuntia ja sitten vetämään töpseli seinästä ja takaisin paikoilleen. Eipä auttanut ja nyt pitäisi lähteä liikkeeseen vaihtamaan mötikkää. Vituttaa kun juuri eilen laittelin kanavat (n.100kpl) mieleiseen järjestykseen suosikkikansioon. Paskapuhetta taitaa olla että digiboksien alkuaikojen ongelmat ovat mennyttä aikaa. Paska mikä paska.

    
 • Uutta tietoa. Vietyäni boksin liikkeeseen vaihdettavaksi, se alkoikin yllättäen toimia. Kuulema joskus kun asiakas tuo laitteen heille se ei toimi vielä siellä liikkeessä mutta kun laite ehtii huoltoliikkeeseen niin siellä se jo toimiikin. Sain laitteeni takaisin ja nyt se toimii kotonakin. Eli kun tulee päivitys eteen niin ei kannata tehdä sitä jos on telkusta tulossa hyvää ohjelmaa. Hoitaa sen päivityksen ja sen jälkeen tulevan error-toiminnosta johtuvan töpselin seinästäoton sitten vaikka nukkumaan mennessä niin boksi saattaa taas aamulla toimia. Tuo päivitysongelma ei ole liikkeen mukaan mitenkään harvinainen. Soitin kaverillekin, jolla on kaksi humaxia niin hän kertoi että toinen menee aina juntturaan kun tulee päinitys mutta toisessa ei ole mitään ongelmia. On nämä #&%£$!* hyviä laitteita #&%£$!*. Toinen asia mikä ei nykyisin kestä kuukautta pitempään on leivänpaahdin. Minulla on kaapissa varalla ESG-merkkinen paahdin vuodelta 1975, jonka otan käyttöön kun nämä uudet härvelit rikkoutuvat. Nykyinen Braun on tosin kestänyt jo yli vuoden takuuajan, että sikäli luja poikkeus sattui kohdalleni. Entiset Moulinex sekä Philips (Cucina) eivät kestäneet montaa viikkoa.Samoin videot vuodelta 1988 toimivat vielä kuin unelma mutta jo kolmas dvd-soitin on menossa viiden vuoden aikana.

    
 • Tällä hetkellä tuo pelottava laite katselee ympäristöään olohuoneessa vihreän valon välityksellä kuin vaanien lisää uusia pieniä vikoja joilla vahingoittaa isäntäperheen elämää. Täytyy sanoa ettäolisi suuri harmi jos ne kaikki lisäkanavat otettaisiin pois, jotka tuolla epäluotettavalla härvelillä + kaapelikortilla + 18,90 euron kuukausimaksulla olen saanut.Toisaalta ennen boksia elämäni oli samanlaista kuin Toyotan omistaminen: Ei maailman suurimpia elämyksiä, ei vikoja, ei ylimääräisä kustannuksia.

    
 • Tänään ei ole isompia murheita ollut Humaxissa. Ainoastaan televisio meinaa räjähtää kun kylmiltään laittaa teksti-tv:n päälle. Salamoi niinkuin sateisena syyskuun iltana taivaalla kun teksti-tv:n laittaa päälle. Vika ilmenee pelkästään sivulla 100. Ihan sama mikä kanava on päällä. Kun sitten valitsee jonkun muun sivun, esim. 131, ulkomaan uutiset taikka suosikkisivuni 320, josta näkee pääkanavien ohjelmat nyt ja tässä ja sen jälkeen laittaa uudelleen sivun 100 on salamointi hävinnyt. Tai oikeastaan se salamointi häviää jokatapauksessa n. kahden minuutin kuluessa. Lieneekö sitten laite liian kylmä ensi alkuun vai mikä lie. Kiitoksia muuten täysin digitv-kritiikittömälle tmnetille että olen saanut purkaa tuntojani ilman sensuuria omista, paskoista digiboksikokemuksistani. Tasapuolisuuden nimissä täytyy kertoa, että yksi kaverini on ollut tyytyväinen omaan boksiinsa. Se on se testivoittaja , tallentava Topfield. Omanikin on tosin testivoittaja. "Ihan turha sitä on haukkua digitv:tä, se tulee joka tapauksessa, syyskuussa ei enää televisiota katsella ilman digiboksia"

    
 • Melkonen monologi. Meillä on Topfieldin tallentava boxi toiminut pääpiirteissään ihan hyvin. Kanavat vaihtuvat ripeästi, teksi-tv toimii ja ylen tekstityksetkin toimivat hyvin. Vanhassa boxissa ne eivät toimi. Suurimmat ongelmat käytön suhteen ovat liityneet Philipsin taulu-tv:n ja boxin yhteistyöhön.

  Osa1: Jostain syystä tv:ssä ei aina näy kuva kun sen pistää päälle, vaan virheä virtavalo vain vilkkuu ja ruutu pysyy pimeänä.

  Osa2: Keväällä boxi meni vähän aikaa käynnistämisen jälkeen jumiin. Soitin sitten tukilinjalle, missä käskettiin resetoimaan koko laite. No sehän tehtiin ja simsalabim: telkusta hävisi kuva. Vein huoltoon ja siellä päivitettiin ja sanottiin että nyt toimii. Ei toiminut. Ihmeteltiin että kun vanhassa matkatelkussa näkyi mutta uudessa ei. Asetuksia selatessa valkeni että tehdasasetuksissa boxi lähettää komposiittisignaalia ja Philips ei tästä pidä lainkaan. Jostain kumman syystä vaikka matkatelkussa laittoi komponenttisignaalin päälle, niin sammuttamisen jälkeen boxi tarjosi taas komposiittia. Noh, opettelin sitten valikot ulkoa ja laitoin sokkona oikeat asetukset. Kuva tuli takaisin. Tämän jälkeen en ole enää viittinyt koskea mihinkään ja laite onkin toiminut mainiosti.

  Osa3: Kolmas murinaa aiheuttava piirre ei oikeastaan liity boxiin, vaan telkkariin. Miksei uusi hieno taulu-tv ymmärrä, jos scart-johdon päässä oleva dvd-soitin pistetään päälle? 20 vuotta vanha telkkari vaihtoi itsestään oikealle kanavalle. Tässä on se ongelma että nyt täytyy aina kaivaa television kaukosäädin esille, ja se on aina vaaran paikka. Painellaan vääriä nappuloita ja sitten nuristaan kun ei enää löydetä digiboxin kanavaa. Tästäkin kaikesta selviäisi jos telkkari vain ymmärtäisi jotain scartin päälle.

    
 • Meille ostettiin myös tämä "testivoittaja" Topfield. Ei voi kuin ihmetellä miten tällainen laite voittaa testin. Laitteen tallennuksiin ei voi mitenkään luottaa. Ohjelmista jää loppuja pois, esim. kahden tunnin elokuvasta saattaa tallentua tunti ja sitten tallennus loppuu. Kello ei pysy ajassa. Käyttöliittymä on erittäin sekava eikä kaukosäädintä voi suositella.

  Laitteessa on suht. tuore tammikuun 2007 ohjelmistoversio. Olen lähettänyt lukuisia tukikysymyksiä laitteen maahantuojan kotisivuille; sinne missä Leppilampi tanssii hassusti ja kehuu laitetta. Yhteenkään ei ole vastattu. Tämä oli elämäni yksi ja ainoa Topfield. Ensimmäinen ja viimeinen.

    
 • Lainaus:
  11.06.2007 klo 21:07 yaffa0 kirjoitti
  Ohjelmista jää loppuja pois, esim. kahden tunnin elokuvasta saattaa tallentua tunti ja sitten tallennus loppuu. Kello ei pysy ajassa. Käyttöliittymä on erittäin sekava eikä kaukosäädintä voi suositella.


  Ohjelmien loppuun pitää aina lisätä hieman lisää aikaa (aivan kuten VHS:lläkin piti) tai muutoin jää tallennus mitä todenäköisimmin kesken. Lisäksi ajastus kannattaa aina tarkistaa kun sen EPG:stä tekee (EPG datassa on usein virheitä ja ajastus voi mennä pieleen jos kello ei ole ajassa), painamalla Rec nappia toisen kerran.

  Kello pysyy ajassa paremmin kun antaa laitteen päivittää kellon tv-signaalin mukana. En muista oliko tuo vakiona päällä - taisi olla vakiona pois päältä.

  Itsellä ei ole ollut ongelmia kellon ajassa pysymisen kanssa, mutta korruptoituneiden ajastuksien kanssa on ollut tietyillä softilla ongelmia. Parhaiten tähän mennessä on toiminut tuo tammikuun 2007 softa. Korruptoituminen alkaa tosin vasta kun ajastuksia on useita kymmeniä.

  Niin ja jos Topfield on mielestäsi huono niin et ole huonoa oikeasti nähnytkään. Kilpailijoita mitä olen koittanut niin niiden käyttö on huomattavasti sekavampaa ja vielä epävarmempaa - itselläni on kaksi muutakin tallentavaa digiboksia toisilta valmistajilta.
  Topfield on kyllä ollut ehdottomasti helppokäyttöisin kaikista kokeilemistani tallentavista digibokseista ja bugeistaan huolimatta toimii parhaiten.

  [mla muokkasi tätä viestiä 11.06.2007 klo 23:52]
    
 • Eilen menin liikkeeseen vaihtamaan boksiani sellaiseen jossa ei telkkari meinaa räjähtää teksti-tv:tä katsellessa. Gigantti sanoi että niitä ei vaihdeta, ne huolletaan. Ja huolto kestää 3-4 viikkoa. Aika kauan mielestäni kestää tuo huolto. Huoltomies veroineen maksaa gigantille varmaan n. 40 euroa tunti. Eli kuukaudessa aika monta tonnia. Minua alkaa kauniisti sanottuna ärsyttämään tuo Gigantin meininki. Onhan tällä takuu mutta se huolto kestää niin ja niin kauan. Sepä mukava. MAksanko siis turhasta maksukanavia sen kuukauden huoltoajan verran? (esim. canalilla on vuoden sopimukset, ei niitä irtisanota kuukaudeksi sen takia ettei Gigantti viitsi korjata laitetta) Muistaakseni tilalle ei tarjottu toista korttipaikallista boksia. Boksin lisäksi olen nykyisin pettynyt Gigantin neljän viikon ajan kestävään huoltotoimenpiteesen. Omituista että muutaman kympin laitteen huoltoon kannattaa käyttää neljän viikon huoltomiehen palkka. Luulenpa että Gigantti pyrkii tässä välttelemään vastuutaan. Itse boksissa ei uusia huolia. Televisio vaan salamoi entiseen malliinteksti-tv:n aikana.

    
 • Nyt Humax tekee niin, että kun boksi on vielä kylmä ja painaa teksti-tv:n puolella steppinappulaa niin boksi menee sivulta 100 ensin sivulle. 304 ja sen jälkeen 401. Sitten mennäänkin jo sivulle 701. Noh, tämä on sitä parempaa tekniikkaa, joka meidän täytyy oppia ymmärtämään.

    
 • Tänään kolmoskanavalla teksti-tv hyppäsi steppinappulalla sivulta 100 sivulle 554, vaikka sivu 101 olisi ollut loogisempi. Muuten ei mitään uutta digiboksirintamalta. Televisio paukkuu ja rätisee edelleenkin jos laittaa teksti-tv:n päälle kun boksi on ollut päällä alle viisi minuuttia. Hyvää juhannusta kaikille onnellisille digiboksin omistajille. Monesti on windowsia haukuttu epävarmaksi ja virheitä täynnä olevaksi käyttikseksi muttaihan hyvin tämä pelaa verrattuna yestivoittajadigiboksiin. Ehkä sitten kymenen-15 vuoden kuluttua digiboksinkin tekniikka alkaa olla käytettävyydeltään asianmukaisella tasolla. Taitaa ollavaan niin, että enemmän ehtii uusia, vikoja sisältäviä ominaisuuksia tulla useammin, kuin mitä niitä vanhoja virheitä pystytään korjaamaan. En usko että noitavirheitä edes yritetään korjata, ihmistenhän on kuitenkin pakko ostaa boksi, joten miksi vaivautua?

    
 • Tänään jumitti boksi kun yritin steppinappulalla vaihtaa kanavaa isommalle. Ruutuun jäi pysäytyskuva uutisista ja mitään ei tapahtunut vaikka mitä teki. Töpseli irti boksista ja uudelleen kiinni. Siitä se laite sitten virkosi uudelleen.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit