Digiboksi

62 kommenttia
2
 • Tänään ei uusia vikoja havaittu. Vanhat viat edelleen tallessa. Kaverin luona oli jonkun muun merkkinen boksi, jossa ei tekstistys toiminut. Tai se toimi välillä mutta enimmäkseen ei.Kyllä tuo Humax on vioistaan huolimatta käyttöliittymältään hyvä laite. Siis verrattuna muihin boxeihin.

    
 • Että pitikin mennä kehumaan. Tänään yritin vaihtaa kanavaa steppinappulalla travel-channelille niin kone yrittikin yhtä-äkkiä päivittää itseään 6.44 versioon. Se ei kuitenkaan onnistunut vaan kun päivityksestä oli valmiina 97% vaihtoi kone travel-hannelille. Sillä kanavalla pysyttiin n. kaksi sekuntia, kunnes taas alkoi tuo päivitys, joka onnistui 97% tarkkuudella, kunnes taas mentiin travelille. Tuota noidankehää katselin n. neljä minuuttia kunnes tein viikottaisen rituaalin: Töpseli irti ja takaisin kiinni. Miten ihmeessä tällaisia puolivalmiita rotteloita saa myydä? Ja miksi niitä jotkut idiootit ostavat? Kenties TM:n propaganda digiboksin autuudesta sai minut ostamaan tuon kirotun mötikän, josta ei ole paljoa hyvää sanottavaa tänään.

    
 • Ja jos joku ihmettelee tuota minun huonoa kirjoitustaitoa niinse johtuu siitä,että näppäimistöstäni puuttuu monta nappulaa, jotka jr. on käynyt repimässä irti:) (kysymyksessä on kannettava, johon nappuloita on melkein mahdoton kiinnittää takaisin.

    
 • Tänään olen neljä kertaa vetänyt piuhat irti siitä härvelistä kun se on jumittanut. Päivitystä yrittää aina silloin tällöin ja siihen 97% kohtaan se pääsee ja sitten jumittaa. Taidan viedä sen laitteen sittenkin huoltoon vaikka se kuukauden kestääkin.

    
 • Tänään se päivitys sitten onnistui. Nyt minulla on Humax c-fox 6.44! Tämä on ensimmäinen onnenpäivä tämän boksin kanssa. Huomasin että laite alkoi taas yrittämään sitä päivitystä. Nousin sohvalta mennäkseni repimään johtoa irti seinästä mutta se päivitys onnistuikin! Jipii Jipii! Kyllä tuo digitekniikka on sittenkin ihmeellistä ja ihanaa!

    
 • Tuo ddr:n tilitys kuulostaa juuri siltä, millaiseksi pelkään telkkarin käytön muodostuvan syyskuusta alkaen. Eilen tuli hankittua Topfieldin 4100 antennimalli, vielä en ole kokeillut. Harkinnassa oli myös Sonyn tallentava dvd digivirittimellä, mutta muutamat positiiviset lausunnot Topfieldin toimivuudesta ratkaisi valinnan. En tiedä, oliko oikea. Sonya taidetaan myydä sen verran vähän, ettei kukaan siitä osaa mitään sanoa. Edes TM ei ole testannut.

  Houkutus oli myös suuri lykätä ostoa pari päivää, koska melkein voisin lyödä vetoa, että ensi viikolla tallentavien boksien hinnoista lähtee satanen pois, perusmalleistakin jokunen kymppi. Tuli kuitenkin hankittua nyt.

  Miten muut on pärjäilleet laitteidensa kanssa?

    
 • Meillä on useampi Sonyn digiboksi(D800).Vm 2005.Viikko/kaksi sitten kanavatiedot sekoilivat muutaman päivän.Ilmeisesti oli lähetyspäässä jotain,kun nyt toimivat ihan kuin ennenkin.Ovat hyviä digibokseja.(Ei saa enää)

    
 • Uskon että minulla on maanantaikappale. En ole kuullut että kenelläkään muulla olisi ollut pienintäkään ongelmaa digiboksin kanssa.

    
 • Sivusta seuranneena lähipiirin kokemuksia digibokseista, olen tehnyt päätöksen päivittää telkkarit uusiin. Erillisiä bokseja en aio hankkia kaukosäädinhelvetin ja boksien luotettavuuden takia. Hyvänä esimerkkinä meidän rakas mummo, joka on päästänyt pari rumaa sanaa nykytekniikasta, liittyen boksin päivityksiin ja yleiseen temppuiluun.

    
 • Lainaus:
  31.08.2007 klo 19:38 Vackraste kirjoitti
  Sivusta seuranneena lähipiirin kokemuksia digibokseista, olen tehnyt päätöksen päivittää telkkarit uusiin. Erillisiä bokseja en aio hankkia kaukosäädinhelvetin ja boksien luotettavuuden takia. Hyvänä esimerkkinä meidän rakas mummo, joka on päästänyt pari rumaa sanaa nykytekniikasta, liittyen boksin päivityksiin ja yleiseen temppuiluun.

  Jos hankit television, jossa on digiviritin sisällä, niin saat valmistautua täysin samoihin ongelmiin kuin ulkoisissa digiboxeissa. Niissä on se sama digiboxi sijoitettu tv:n sisään, joten niissäkin päivitystarve, omat buginsa jne.

  Ulkoisessa boxissa on se hyvä puoli, eetä sen voi viedä huoltoon sellaisenaan (pieni, kevyt), digitv:n vieminen on hieman hankalampaa koon ja painon takia.

    
 • Ihan hyvä pointti, en ole noin pitkälle asiaa ajatellut. Pitää nyt tuumailla mitä tekee, talvella pitää jotain ratkaisuja tehdä :confused:

    
 • Toisaalta suuret television valmistajat, esim. Sony ja Panasonic tuskin riskeeraavat tuotemerkkinsä mainetta laittamalla kalliisiin televisioihinsa ihan paskoja sisuskaluja. Nuo pilipalimerkkiset digiboksit ovat luku sinänsä. Kenelle esim. tuotemerkki Humax oli tuttu ennen digibokseja? Varmaan yhtä suurelle osalle väestöä kuin ydinpommi ennen Hiroshimaa.

    
 • Lainaus:
  03.09.2007 klo 00:35 ddr5 kirjoitti
  Toisaalta suuret television valmistajat, esim. Sony ja Panasonic tuskin riskeeraavat tuotemerkkinsä mainetta laittamalla kalliisiin televisioihinsa ihan paskoja sisuskaluja. Nuo pilipalimerkkiset digiboksit ovat luku sinänsä. Kenelle esim. tuotemerkki Humax oli tuttu ennen digibokseja? Varmaan yhtä suurelle osalle väestöä kuin ydinpommi ennen Hiroshimaa.

  Eihän sitä päältä näe, kuka sen boxiosan on tehnyt. Alihankkijoilta nämäkin komponentit tulevat. Kun isoilla merkeillä ei riittänyt kantti lähteä markkinoille, niin alihankkijat lähtivät omillaan.

  Yksikään iso valmistaja ei ole toistaiseksi pystynyt saamaan aikaan kuin perusboxeja (kaikki ei edes sitäkään). Missä ovat näiden: Sony, Panasonic, Pioneer, Philips jne tallentavat digiboxit? Samsung ainoana edes yrittää. ;-)

    
 • Kuten juuri kirjoitin, suuret television valmistajat tuskin riskeeraavat mainettaan survomalla televisioidensa sisään huonoja sisuskaluja. Kyllä minä uskon, että Esim. Sonyn telkkarin sisällä on ihan kohtuuhyvät komponentit digivirittimessä. Turha sitä televisiota on maallikon mennä komponenttientarkastusmielessä avaamaan.

  Digibokseista jos taas puhutaan niin ainakin Philipsillä on tallentava malli.

    
 • Tarviiko boxeja edes päivittää kun esim Sonyn digiboksi 2-3 vuotta vanha toimii ihan hyvin vaikka ei olla päivitetty kertaakaan.

    
 • Yksikään iso valmistaja ei ole toistaiseksi pystynyt saamaan aikaan kuin perusboxeja (kaikki ei edes sitäkään). Missä ovat näiden: Sony, Panasonic, Pioneer, Philips jne tallentavat digiboxit? Samsung ainoana edes yrittää.

  Ehei Samsung ole ainoa!

  Kaikilla noista löytyy tallentava digiboxi. Sellaiseksi lasketaan mallit, joissa on kovalevyn lisäksi myös DVD-polttaja samassa yhteydessä.

  Miksi sellaisia sitten ei laskettaisi mukaan? Nehän vasta ovat oikeasti arkistointikykyisiä tuotteita! Ei se tallentaminen ole suinkaan aina vain ajansiirtämistä, eihän? :wink:

    
 • Lainaus:
  04.09.2007 klo 15:45 ddr5 kirjoitti
  Kuten juuri kirjoitin, suuret television valmistajat tuskin riskeeraavat mainettaan survomalla televisioidensa sisään huonoja sisuskaluja. Kyllä minä uskon, että Esim. Sonyn telkkarin sisällä on ihan kohtuuhyvät komponentit digivirittimessä. Turha sitä televisiota on maallikon mennä komponenttientarkastusmielessä avaamaan.

  Digibokseista jos taas puhutaan niin ainakin Philipsillä on tallentava malli.

  Digiboxeissa ei ole kyse komponenteista, vaan siitä kuinka hyvin valmistaja on pystynyt koodaamaan boxin ohjelmiston vastaanottomaan olosuhteita vastaaviksi.

  Antenniverkossa homma on helppoa, koska on vain yksi toimija eli Digita. Tosin antenni, kaapelointi jne asettaa haasteita

  Kaapeliverkossa toimijoita on monta ja näyttää siltä, että kaikilla on hieman toisistaan poikkevat speksit. Kun tähän soppaan laitetaan maksuttomat ja maksulliset kanavat, erilaiset tekstitystyypit, niin...

    
 • Lainaus:
  05.09.2007 klo 09:11 Kumppani kirjoitti
  Ehei Samsung ole ainoa!

  Kaikilla noista löytyy tallentava digiboxi. Sellaiseksi lasketaan mallit, joissa on kovalevyn lisäksi myös DVD-polttaja samassa yhteydessä.

  Miksi sellaisia sitten ei laskettaisi mukaan? Nehän vasta ovat oikeasti arkistointikykyisiä tuotteita! Ei se tallentaminen ole suinkaan aina vain ajansiirtämistä, eihän? :wink:

  Minun mielestäni ajansiirtoon on tarkoitettu nämä yhden virittimen mallit, nehän vastaavaat entisajan videonauhuria.
  Kanavien lisääntyessä tarvitaan myös enemmän tallennusmahdollisuuksia ja se onnistuu vain usean virittimen boxeilla. Boxi pitää olla saatavissa sekä antenni- että kaapeliverkkoon. Näitä on siis todella vähän ja edelleen "suuret" merkit loistavat poissaolollaan.

  En ole myöskään elektroniikassa "merkkifanaatikko", kuten en autoissakaan. Hankinnassa AINA tarvittavat ominaisuudet ovat etusijalla.


  [clacson muokkasi tätä viestiä 05.09.2007 klo 11:47]
    
 • Minun mielestäni ajansiirtoon on tarkoitettu nämä yhden virittimen mallit, nehän vastaavaat entisajan videonauhuria.

  Jaa, virittimen määrälläkin oli merkitystä? B)

  Minä mainitsin termin arkistointi ajansiirron rinnalle. Sitä on DVD-tallennus, mihin se toinen digiboxi ei kykene. Merkittävä ero kuitenkin, kun kovalevyt täyttyvät kuitenkin kummassakin.

  Kanavien lisääntyessä tarvitaan myös enemmän tallennusmahdollisuuksia ja se onnistuu vain usean virittimen boxeilla.

  Olet toki oikeassa. Mutta tällä hetkellä kuluttajien oletetaan olevan tyytyväisiä tähän Sony ja kumppaneiden uuteen askeleeseen, jota sitäkin saatiin odottaa käsittämättömän pitkään (!!).

  Täytyyhän heidän jättää vissiin "innovointivaraa" tulevaisuuteenkin! Olettavat jossakin seuraavan askeleen aikana julkaistavan tuplaviritinmallin rahastuksella saavansa taas lisätuloja?

  Mutta älä innostu: niillä voi varmaan vain kahta kanavaa nauhoitella yhtäaikaa. Mallissa B1 sitten jopa useammalla, mutta se on taas 100 euroa kalliimpi edeltäjäänsä!

  Boxi pitää olla saatavissa sekä antenni- että kaapeliverkkoon. Näitä on siis todella vähän ja edelleen "suuret" merkit loistavat poissaolollaan.

  Koskee erityisesti "suuria" merkkejä, mutta ei markkinat tarjoa kovin leveällä rintamalla muutenkaan tuotteita kaapelipuolelle. Kumma juttu sekin.

  En ole myöskään elektroniikassa "merkkifanaatikko", kuten en autoissakaan. Hankinnassa AINA tarvittavat ominaisuudet ovat etusijalla.

  Samaa mieltä. Nuo joidenkin mielestä "hinkuvinkumerkit" ovat kyllä napanneet paikkansa ominaisuuksillaan(kin)! Kuka oli ennen kuullut mistään "Topfieldistä", mutta nyt se on jotakuinkin "suuri" merkki omalla sarallaan.

    
 • Olet toki oikeassa. Mutta tällä hetkellä kuluttajien oletetaan olevan tyytyväisiä tähän Sony ja kumppaneiden uuteen askeleeseen, jota sitäkin saatiin odottaa käsittämättömän pitkään (!!).

  Viimeiseen asti hioivat ohjelmistojaan ja jos isojen merkkien ostajat ovat tyytyväisiä, niin hyvä on.
  Meilläkin oli parhaimmillaan 7 Sonyn laitetta, nyt vain videonauhuri on jäljellä. Itse en viitsinyt odotella, muita merkkejä sai halvemmalla ja ei ole tarvinnut katua.

  Täytyyhän heidän jättää vissiin "innovointivaraa" tulevaisuuteenkin! Olettavat jossakin seuraavan askeleen aikana julkaistavan tuplaviritinmallin rahastuksella saavansa taas lisätuloja?

  Olet täysin oikeassa ja kansa ostaa: sehän on Sony, Pana, jne.

  Mutta ei markkinat tarjoa kovin leveällä rintamalla muutenkaan tuotteita kaapelipuolelle. Kumma juttu sekin.

  Ei mitenkään kumma juttu, jos on seurannut kaikkia niitä omituisia ilmiöitä, joita kaapeliboxien käyttäjillä on ollut eri operaattoreiden verkossa.


  [clacson muokkasi tätä viestiä 05.09.2007 klo 20:33]
    
 • Tunnetuimmat digiboksimerkit ovat niitä samoja, jotka ovat vuosikausia valmistaneet vastaavaia satelliittibokseja. Toiminnallisuus oli jo olemassa, tarvittiin vain DVB-T:tä tai DVB-C:tä ymmärtävä viritin satelliittivirittimen tilalle.

  Tv-valmistajilta ei siis bokseja juuri ole tullut; eipä digiboksilla ja analogitelkkarilla juuri yhteistä ole.

    
 • Sitä olen ihmetellyt kun on noita kahden viritimen bokseja niin jotkut mainostavat että voit nauhoittaa toista ja katsoa toista kanavaa. Toiset taas mainostavat että voit katsoa yhtä ja nauhoittaa kahta kanavaa. Onko yksi plus yksi kaksi vai kolme?

    
 • Riippuu boxista. Kahden virittimen boxeilla, merkistä ja mallista riippuen voi nauhoittaa:
  Kahta kanavaa ja katsoa niistä jompaakumpaa
  Kahta kanavaa ja katsoa kolmatta
  Neljää kanavaa ja katsoa viidettä

  Kaikissa on muistettava, että vain kahden eri kanavanipun kanavia voi nauhoittaa/katsella yhtäaikaa (kaksi viritintä). Siis voit vapaasti nauhoittaa ja/tai katsella mitä tahansa kanavaa esimerkiksi kanavanipuista A ja B, mutta jos siihen yrität kolmanne nipun kanavia sotka, saat jonkinnäköisen ilmoituksen tai kysymyksen että mitä haluat tehdä.

    
 • Voi että.
  Ku tota tossa lueskelin että pitää itekki kohta laatikko ostella.
  Pyh taas yks rahareikä, typerää siottaa puoltuhatta ja sitten muutta kaapelista antenniverkkoon...

  :sleepy:

    
 • Minun mielestäni ajansiirtoon on tarkoitettu nämä yhden virittimen mallit, nehän vastaavaat entisajan videonauhuria.  Minulla on sellainen videonauhuri, jolla pystyy katsomaan yhtä kanavaa ja samaan aikaan nauhoittamaan toista kanavaa. En tiedä monta viritintä siinä nauhurissa on. merkki on Panasonic.
    
 • Nyt minulla on uusi digiboksi, ollut käytössä jo puolisen vuotta. Malli on tallentavaa versiota. Teksti-TV toimii jouhvammin kuin entisessä versiossa ja laite on muutenkin valmiimman oloinen. Ainoa haittapuoli laitteessa on se, että kun pyykinpesukone on päällä, niin infopalkit jäävät näkyviin ja kone pitää sammuttaa jos haluaa ne infopalkit piiloon. Infopalkeilla tarkoita volume-voimakkuusilmaisinta, sekä sitä alareunassa möllöttävää palkkia, joka kertoo kellonajan, kanavan, ohjelman ja seuraavan ohjelman. Ja kun ne kaikki palkit ovat siinä näkyvillä niin boksi ei toimi muutenkaan. Kanavat eivät vaihdu jne jne... Pesukoneen merkki on UPO, Maxi 523D. Vikahan on tietysti siinä eikä digiboksissa. Ja arvatkaapa kuinka monta tuntia vaati päätellä vikaa digiboksissa, joka aiheutui pyykinpesukoneesta, joka on päällä aina silloin tällöin. Kuinkahan tuon boksin vaihto mahtaisi mennä takuuseen? Vai pitäisikö pesukone vaihtaa?

    
 • tallentava digiboxi hajosi halpa vision (99e) niin olin aivan ettei sitä korjata vaan annetaan uusi tilalle, mutta olin väärässä ja ihettelin kyllä homman järkevyyttä kun luin osien vaihto listan

  -kiintolevy

  -virtalähde

  -virtakytkin

  -ja jokin muu en muista nyt

  eihän välttämättä nuo osat niin kalliita ole mutta jos laskee kaikki yhteenasentajan palkkoineen ja että tuote vielä meni turkuun asti korjattavaksi...

    
 • Kaverin Metabo-akkuporakone on ollut huollossa 7 viikkoa. Talonrakennustyömaalla on ollut vastaavan ajan korvaavana porakoneena halpismerkki. Halpismerkin simahtaessa saa kaupasta välittömästi uuden porakoneen tilalle, koska halpismerkkiä ei kannata korjata. Ei kannata ostaa laatumerkkiä, joka seisoo korjaamolla viikkokausia. Mieluummin halpa, joka vaihdetaan uuteen, eikä korjata. Varokaa Metaboa.

    
 • Tänään taas tökki digiboksin toiminta. Ne hemmetin valikkonäytöt jäivät ensimmäisen kerran päälle ilman, etä pesukone on päällä. Päättelin sen johtuvan ylikuumenemisesta, koska boksi on todella kuuma ja kymmenen minuutin jäähdyttelyn jälkeen boksi taas toimii.  Uutena vikana on tallennusten keskeytyminen. Kun EPG:stä ajastaa ohjelmia tallennettavaksi niin boksi saattaa nauhoittaa ohjelmaa 1,5-4,5 minuuttia ja sitten nauhoitus loppuu. Miten ihmeessä tuollainen vika voi tulla näin pitkän ajan jälkeen, kun boksi on toiminut tuon osalta jo vaikka kuinka kauan? Tänään yritin pikkubritanniaa nauhoittaa niin minuutti + 32 sekuntia oli tallentunut tuota ohjelmaa nauhalle (kovalevylle). Jos jollakin on antaa vinkki toimivasta tallentavasta digiboksista niin otan infon mielelläni vastaan. Hinta pitäisi olla edullinen ja tilaa kovalevyllä riittävästi. Alkaa tympimään nämä romut.

    
 • Meillä alkoi Topfield pätkiä omia aikojaan. Nauhoittavia HD-boxeja odotellessa en halunnut vielä hankkia uutta, mutta onneksi konkkien vaihto auttoi.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit