Mksi Facebookin seuranta on pakollista?

10 kommenttia
muokattu 20.01.2022 13:15

Halusin katsella Talvitestin videota. Sain "varoitusviestin" että Facebook haluaa seurata mitä teen verkossa, vaihtoehtoina Salli ja Älä salli. En sallinut, mutta silloin video ei avautunut.
Miksi näin, arvoisa Tekniikan Maailma?

[Macbook Air M1, Safari]

  1
 • Mikä on Facebook?

    5
 • muokattu 20.01.2022 15:08

  Semmoinen sosiaalinen sovellus, jossa verkostoidutaan hupimielessä. Ei mitään väliä vaikka siellä ei ole mukana ja onnittelut että olet onnistunut välttämään liittymisen reilun 10 vuotta.

  Mutta kyllä sinä tiedät mistä on kysymys ja kuuluu "yleissivistykseen" tietää, kuten mikä on Twitter ja Instagramit sun muut.

    
 • Se verkostoituminen on harmittavasti joskus samaa tasoa kuin puhelinnumeron tallentaminen kännykkään. Eli jotkut "kaverit" eivät ole millään tapaa aktiivisia. Eivät julkaise mitään (tai rajaavat sen pienellemmälle piirille), toisaalta ei voi edes havaita ovatko he / kuinka moni on lukenut sitä julkaisua minkä itse on tehnyt (eli seuraavatko minun julkaisujani, tai kirjautuvatko edes koko sivustolle enää). Parhaimmillaan sillä saisi kysyttyä onko jollakulla kiinnostusta osallistua tapahtumaan x, ostaa tai myydä jotakin, ilman että jokaiselta täytyisi kysyä erikseen. Uutiset saa kerrottua kaikille "tilaajille", ilman että kukaan pääsee pahastumaan siitä että hänelle ei kerrottu.

  Se toimii yhteydenpitovälineenä jos rajaa osallistujat niihin joiden kanssa haluaa oikeasti olla yhteydessä, tai keskustelualustana eri julkaisijoiden ryhmissä. Kyseessä on käyttäjälleen maksuton palvelu.

  Alkuperäiseen kysymykseen olettaisin että kyse on mainostamisen työvälineistä. Että vastineeksi videon katselusta joutuu antamaan luvan mainoksille.

    
 • muokattu 27.01.2022 00:14

  Tiedoksi, Facebook pystyy kyttäämään myös sellaisia verkon käyttäjiä, jotka eivät palveluun ole kirjautuneet. He luovat "varjoprofiilin", jonka alle keräävät kyseiseen henkilöön liittyviä tietoja.

  Suosittelen asentamaan selaimeen lisäosan, esim Ghosteryn, jolla kyttäyksen saa estettyä.

    3
 • Samaa mieltä kysyjän kanssa. Melko eriskummallista jakaa videot Instan, tms. kautta. Ei tulisi mieleenkään hyväksyä Facebookin/Metan cookieita omissa laitteissani.

    2
 • @740 GLE kirjoitti:
  Mikä on Facebook?

  Hyvä kysymys!

    
 • @tracktest kirjoitti:

  @740 GLE kirjoitti:
  Mikä on Facebook?

  Hyvä kysymys!

  Se on rahantekokone, eli nykyajan Sampo.

    
 • Mikä on Facebook?

  @tracktest kirjoitti:

  Hyvä kysymys!

  Onko? Kuten 740GLE:kin vastasin, niin kyllä sinä tiedät mistä on kysymys ja kuuluu "yleissivistykseen" tietää, kuten mikä on Twitter ja Instagramit sun muut. Sillähän ei ole tekemistä sen kanssa, onko liittynyt noihin, tai ei.

    
 • muokattu 11.10.2023 14:32

  Pakollistahan facebookin seuranta ei edelleenkään ole, mutta tälläisen kyselyn TM on tehnyt:

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02oGrVct7HjH8fda8umvihoognAQPxFwhwPmWnkvyVKiwV7CVLe81E24b18MF9yriTl&id=100034621946792

  Vastauksia on lyhyessä ajassa kertynyt paljon ja autoja mainittu laidasta laitaan.

  Joukossa ihan hyviäkin ajettavia aikalaisikseen.

    
 • @Josef kirjoitti:

  @tracktest kirjoitti:

  @740 GLE kirjoitti:
  Mikä on Facebook?

  Hyvä kysymys!

  Se on rahantekokone, eli nykyajan Sampo.

  Vain toinen näistä Sammoista osui hakukriteeriini. Harmittaisi, ellen tietäisi tätä valitsemani strategian väistämättömäksi seuraukseksi.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit