UUSI VOLVO S80 JUMBO AMS:n TESTISSÄ !!!

610 kommenttia
11516182021
 • Lainaus:
  21.04.2007 klo 01:24 Putput kirjoitti

  Mitä se sinulta on pois, ole vain tyytyväinen jos olet löytänyt 'täydellisen auton', mutta älä tuputa sitä täydellisenä kaikille.


  Kunpa tekisit niin kuin kehotat muita tekemään.

    
 • Lainaus:
  20.04.2007 klo 11:15 Simppa- kirjoitti
  Mikään muu auto ei ole peräänajoturvallisuuden kannalta yhtä turvallinen kuin Volvo, paitsi ehkä Saabit.


  Voihan sen noinkin esittää, koska uudet 9-3 Saabit on todettu (UK, USA, Swe) kaikkein turvallisimmiksi autoiksi todellisissa kolaritilanteissa ja nimenomaan peräänajossa SAABIN KEHITTÄMÄ aktiivinen pääntuki on edelleen turvallisuuden kärki (Thatchan-UK: "Saab on ollut uranuurtaja kehittäessä istuimia, jotka suojaavat niskan retkahdusvammoilta").

  No, tämä nyt oli sitten Saabistin kommentti :wink: joten ymmärtänette "luonteen". Kaikesta huolimatta, Volvo ja Saab vievät jatkuvasti turvallisuutta uudelle tasolle ja toiset yrittää seurata perässä. Jo 60-luvulta on jatkunut sama suuntaus.

    
 • Lainaus:
  21.04.2007 klo 01:24 Putput kirjoitti

  Jotakuta se perusrakenne ei häiritse kun haluaa vain auton jolla päästä Asta Bhen ja siihen pistävät eri summan rahaa riippuen siitä kuinka ylellisenä tai suurena kulkuvälineensä haluaa. Toisilla jo tieto siitä ettei aja ihan tavallisella perusvehkeellä on tärkeää, ettei täytä maailmaa keskinkertaisuudella vaan vaikka (jos ei muuten pysty niin) tekee hieman enemmän työtä/karsii muusta jotta tuo maailmaan mielummin innostuneiden, sydämellä työtään tekevien ylpeydenaiheen ja taidonnäytteen. Ehkei nykyinen autoni ihan noin loistava ole, mutta onpahan sentään siihen suuntaan ja jokainen euroni menee minun mielestäni arvokkaan työn jatkamiseen eikä keskinkertaisuuden tyyssijaan. Haluan omalta osaltani tukea innostuneita, työtään sydämellä tekeviä ja edistykseen pyrkiviä jossa resurssit menevät uuden kehittämiseen eikä halpoja kopioita tekeville jossa resurssit menevät kyynisiin 'riittävän hyvien ja halpojen' pohjalevynjakosuunnitelmiin ja brändäysstrategioihin.


  Jos kirjoitit Volvoista kulkineena, jolla vaan on tarkoitus päästä pisteestä A pisteeseen B tai käytit Volvoa esimerkkinä keskinkertaisuudesta, niin esimerkkisi oli aika väärä. Ei kukaan osta Volvoa, jos tarkoituksena on vaan päästä pisteestä A pisteeseen B. Eiköhän siihenkin tarkoitukseen ole olemassa autoja. Minusta tuota kategoriaa edustaa parhaiten Toyota, millään tavoin sen ostajia halventamatta, koska monille auto ei vaan merkitse muuta kuin kulkupeliä ja Toyota täyttää tuon tarpeen täydellisesti ja on vielä yksi luotettavimpia autoja. Volvon ostajat haluaa jo jotain selvästi parempaa kuin keskivertoautot ja ovat siitä valmiita maksamaan, koska miksi ihmeessä sijoittaa autoon niinkin suuria summia mitä Volvot maksaa, jos tyytyisi vaan tavanomaiseen. Uusien Volvojen ajo-ominaisuudet on myös hyvää tasoa ja nimenomaan siinä arkipäivän ajossa, joka tuskin pitää sisällään mitään kilpa-ajoa. Volvon ostavat myös ajavat autollaan paljon ja juuri siihen se onkin tehty.

  Sinulla on jonkinmoinen ylemmyyden tunne Bemarin omistajana kaikkia muita kohtaan ja toivottavasti se ei ole kaikkien Bemari-kuskien ominaisuus. Myös minä olen erittäin tyytyväinen tämän hetkiseen autooni ja en voisi kuvitella parempaa valintaa tarpeisiini, kun hintarajana on kuitenkin saada auto alle 60 tonnin ja auton käyttötarpeena on normaalissa liikenteessä ajaminen Suomen rajoitusten mukaan. Tuntuu, että Saksalaiset premium-autot on mitoitettu toisenlaisia nopeuksia varten mitä Suomessa voi käyttää ja tästä esimerkkinä vaikkapa Audin kova jousitus ja tuntuu ettei se ole elementissään vielä edes Suomen moottoritienopeuksilla. Minusta S80 oli parempi ajaa kuin Audi A6 minun tarpeisiini ja selvästi mukavampikin, vaikka sitten urheilullisessa ajossa mutkaisella tiellä Audi tai Bemari voivat olla parempia, kuten myöskin jos nopeudet hipoo kahta sataa.

  Jos sinä tykkäät siitä Bemaristasi, mikä malli tai mitä vuosikertaa se sitten lieneekään, kun et ole koskaan sitä paljastanut, niin sehän on ihan ok. Olet löytänyt auton, josta pidät. Minulla ja monella muullakin Volvon tai muun merkin omistajalla voi olla aivan sama tilanne ja sitä ei pidä unohtaa.

    
 • Monestakin asiasta en ole samaa mieltä kuin A-utoilija. En kuitenkaan mitenkään väheksy mielipiteitäsi, mutta siinä olen samaa mieltä kanssasi että se joka ajaa paljon, arvostaa vähän eri asioita kuin se, joka ajaa vaikka harrastuksekseen radalla.

  Itsellä leipä on ollut tienpäällä. Silloin valitsee sen auton joka on itselle mieluinen. Vaikka en ole valinnut milloinkaan Volvoa itselleni, pidän sitä aivan samassa luokassa näiden saksalaisten ns. premium merkkien kanssa. En parempana, enkä huonompana, vaan valinta on tapahtunut omien mieltymysten mukaan.

  Mutta ymmärrän, jos se BMW on pakko itsellensä saada, löytyy varmaan maailmalta testejä ja mielipiteitä joilla pönkittää omaa valintaa. Tämä ei ole mitenkään Bemarin mollaamista, hieno auto, mutta huonot ja hyvät puolet löytyy siitäkin.


  [vernon vili muokkasi tätä viestiä 22.04.2007 klo 00:40]
    
 • Lainaus:
  21.04.2007 klo 01:24 Putput kirjoitti
  Lainaus:
  19.04.2007 klo 22:19 Jan79 kirjoitti
  Tuo bmw fanaattisuus menee jo yli ymmärryksen... itse koen olevani sen verran aikuinen etten ole missään vaiheessa edes haukkunut bemaria mutta tuo Volvo viha pistää miettimään miksi Volvo on se mikä ärsyttää? Vai onko se tosiaan että jos ruotsalaiset osaavat tehdä autoja ja me emme niin onko se syy vihata :smile: Puheet Volvon huonosta ajettavuudesta on ihan puusta heitettyä sontaa.. Jos bmw on mielestäsi parempi ajaa, se on mielestäni ok. Se vaan ei tarkoita kuitenkaan sitä että meidän kaikkien tarvitsisi olla samaa mieltä.. Ja noista testeistä tosiaan..

  Löytyy monia testejä missä bmw on voittaja ja löytyy oaljon testejä joissa Volvo on piessyt bmw:n mennen tullen.. Ei nuo testit ole mikään raamattu.. Mielelläsi nostat jalustalle bmw:n menestys testit ja julistat muut huonoiksi testeiksi.. Olen sanonut tämän jo aiemminkin mutta nyt alkaa jo väsyttää Putputin kanssa kirjoittelu koska asiallista keskustelua ei hra putput osaa käydä..


  Mitä BMW-fanaattisuutta se on jos korjaa TÄYSIN ÄLYTTÖMÄT käsitykset R-Volvojen tasosta? Siis jos väität R-Volvoa M5:n kilpailijaksi niin sehän on jo NAURETTAVAA! Ihan sama millään merkeillä noin käsittämättömien juttujen kanssa...

  Puheet Volvon huonosta ajettavuudesta EI ole mitään 'sontaa', varsinkaan kun puhutaan URHEILULLISISTA malleista! Jos Volvon tuote ei ole urheilullisuudessa edes perusHondan tasolla ja yksi vertaa sitä aivan eri planeetelta olevaan M5:seen niin missä se 'sonta' on?

  'Tavallisessa ajossa' on ihan eri juttu, silloinhan autolta ei vaadita juuri mitään joten eroja ei tosiaan paljon ole, paitsi sen tuntuman suhteen josta tavalliset pulliaiset eivät näköjään ymmärrä mitään. Minusta ja monesta muustakin AJAMISESTA kiinnostunesta, vaikka useille ei-kiinnostuneista sillä ei vissiin ole väliä, on mukavampaa kun auto on ketterä ja luonnollisen tuntuinen ajaa jo pienilläkin nopeuksilla. Eli vaikkei tavallisessa ajossa Volvossa ole mitään vikaa, niin se ero mistä ollaan jatkuvasti puhuttu on kuitenkin MERKITTÄVÄ kun puhutaan urheilullisten kuskien toiveista.

  Eli vain siksi että ette halua/tarvitse jotain ominaisuutta ei tarkoita etteikö sitä olisi olemassa. Silloinhan onkin tavallaan hölmöä maksaa Bemusta enemmän, mutta toisilla ihmisillä tilanne on eri, eli Volvo EI tarjoa ALKUUNKAAN sitä mitä kaipaa! Ja väitän että Volvokuskitkin ymmärtäisivät mistä muut puhuvat jos eläisivät Bemun kanssa pidempään.

  Mutta nyt oli puhe nimenomaan R-Volvoista ja ERITTÄIN asiantuntevat urheilullisten autojen testaajat tyrmäsivät TÄYSIN S60 R:n sekä ikäväksi ajaa että hitaaksi. Voin kaivaa tarkempia tietoja myöhemmin, mutta näin on siis näppylät. Eihän pari R-merkkiä ja lisää tehoa mitenkän muuta Volvoa dynaamiseksi tai kyvykkääksi. BMW:n tasainen painonjakauma, käsittämättömän hieno alusta sekä muut tärkeät piirteet tekee sen vakiona kaikilla koneilla nautinnolliseksi ajaa ja vieläpä suhteessa moottoritehoon Volvoa nopeammaksi. (itseasiassa pienillä koneilla ne on jopa parempia ajaa koska keulassa on vielä vähemmän painoa, teho tietty tuo omalta osaltaan lisäviehätystä)

  Väität että en osaa käydä keskustelua, mutta minusta asia on päinvastoin mahdotonta johtuen siitä että sinä koko ajan viet asiat 'yleistasolle' jos sitäkään kun kieltäydyt vastaamasta kunnolla ja sen sijaan rupeat paasaamaan merkkirfanaattisuudesta. En ole mielestäni mitään epäreilua tai väärää kirjoittanut, sinä vain vedät heti herneen nenään ei ainoastaan kritiikistä Volvoa kohtaan (joka on mielestäni ollut ihan perusteltua ja 'yleisesti tiedossa olevaa'), vaan ENNENKAIKKEA siitä jos Bemua pitää jollain osa-alueella parempana!!

  On kumma että kiellät 5-sarjan olevan parempi ajettava vaikka sen luulisi olevan tunnettua ihan yleisesti, kiistät sen vain sillä huonolla tekosyyllä että 'hiljaa suoraan ajettaessa eroa ei ole'. Jos kiinnostuksesi rajoittuu hissukseen ajoon niin etkö ymmärrä että sillion et ehkä ole paras arvostelemaan ajettavuutta kokonaisuutena ja kaikilta osin? Eikö ole ihan selvää että on suuri määrä kuskeja jotka haluavat urheilullisia, erinomaisin ajo-ominaisuuksin varustettuja autoja joista he joutuvat maksamaan enemmän, ja heille ei Volvot kelpaa koska ne eivät tarjoa sitä mitä he haluavat? Mitä se sinulta on pois, ole vain tyytyväinen jos olet löytänyt 'täydellisen auton', mutta älä tuputa sitä täydellisenä kaikille.

  Minulla on aivan riittävästi kokemusta Volvoista jotta tiedän ettei sen tuotteita edes yritetä saada tarjoamaan sitä mitä itse kaipaan. Tavallisessakaan ajossa en tunne niitä nautittaviksi vaikka jättimäistä eroa ei PERIAATTEESSA ole, mutta käytännössä ero voi olla suurikin jo kaupunkipyörityksessä koska silloinkin koko ajan kuski tuntee 'alla piilevän'. Yksi tapa kuvailla tätä on se että mielummin ajaisin 911:sellä ilman mitään varusteita (ilmastointi pitää olla) kuin täysin varustellulla Cadillacilla jo kaupunkiruuhkassa.

  Jotakuta se perusrakenne ei häiritse kun haluaa vain auton jolla päästä Asta Bhen ja siihen pistävät eri summan rahaa riippuen siitä kuinka ylellisenä tai suurena kulkuvälineensä haluaa. Toisilla jo tieto siitä ettei aja ihan tavallisella perusvehkeellä on tärkeää, ettei täytä maailmaa keskinkertaisuudella vaan vaikka (jos ei muuten pysty niin) tekee hieman enemmän työtä/karsii muusta jotta tuo maailmaan mielummin innostuneiden, sydämellä työtään tekevien ylpeydenaiheen ja taidonnäytteen. Ehkei nykyinen autoni ihan noin loistava ole, mutta onpahan sentään siihen suuntaan ja jokainen euroni menee minun mielestäni arvokkaan työn jatkamiseen eikä keskinkertaisuuden tyyssijaan. Haluan omalta osaltani tukea innostuneita, työtään sydämellä tekeviä ja edistykseen pyrkiviä jossa resurssit menevät uuden kehittämiseen eikä halpoja kopioita tekeville jossa resurssit menevät kyynisiin 'riittävän hyvien ja halpojen' pohjalevynjakosuunnitelmiin ja brändäysstrategioihin.  Opettele ensin lukemaan kirjoitukseni äläkä laita sanoja suuhuni :sunglasses: Kirjoitin kyllä juuri etten pidä mitään M5:sta Volvon kilpailijana eikä toisinpäin kuten väität.. kirjoitan myös etten pidä Volvoa täydellisenä autona mutta kaukana siitä on myös Bmw..

  Kuten Kenesis jo kirjoittikin.. en minä tuputa Volvoa kaikille.. olen miljoonasti sanonut jo että jokainen ostaa auton itselleen omaa käyttötarvettaan vastaavan! Mutta sinun Putput on myös ihan turha veää herneitä nenään jos joku vaan ei Bemaria pidä parempana autona.. Sanot korjaavasi älyttömät väitteet jotka eivät ylistä bemarin kaikkia ominaisuuksia.. Ilmeisesti kaikki sinun ajatukset ovat niitä hyväksyttyjä ja oikeita.. Ihan samalla tavalla täällä muutkin voivat KORJATA sinun älyttömiä väitteitä bemarin olemattomasta ylivoimasta..

  Ennen kuin kirjoitat minusta tai kirjoituksistani jotain.. lue ensin hyvin kirjoitukseni.. kanssasi on enemmän kuin typerää kirjoitella koska sinulle kaikki on täysin MUSTA VALKOISTA... Vai onko tarkoituksesi vääristää muiden kirjoituksia jotta pääset haastamaan riitaa?

    
 • tätä vänkäämistä suht puolueettomana seuratessa pistää muutama juttu silmään.

  1. putput kitisee koko ajan että muut ''vain soittavat suutaan ilman perusteluja'', ja käyttää omissa perusteluissaan testejä hyväksi, mutta jos testi on ollut menestyksekäs volvolle, se on ollut jokin ''vääryys'' tai lehti on ollut roskalehti..

  2. kukaan ei ole bemaria mollannut, korkeintaan moittinut aiheellisesti ja asiallisesti joitain yksittäisiä asioita, kuten tuota suuntavakavuutta ja uraherkkyyttä suomen oloissa ( nuo asiat liittyvät mielestäni ajettavuuteen, joka piti olla jumalainen bemarissa, heh)

  3. putputti on melko yksinään tämän ylivertaisuus-uskomuksensa kanssa, joka kertoo paljon siitä että ei homma mene 100-0 bemarille. edes muutamat (fiksummat) bmw:n ystävät-vakiokeskustelijat eivät ole alentuneet tuohon uhoamiseen.

  4. pötyput on unohtanut täysin että auton kokonaispisteet ihmisten mielissä syntyvät kaikkien osa-alueiden yhteispistemäärästä (tietyin painoarvoin toki) kuten turvallisuus, käytännöllisyys, ergonomia, talviominaisuudet, yleinen luotettavuus, jne, jne,. eikä vain ajo-ominaisuudet urheilullisessa ajossa. jos näin olisi, ei tarvitsi kauaa miettiä kumpi voittaa..


  tämä oli suunsoittoa :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

    
 • Lainaus:
  22.04.2007 klo 00:33 petos kirjoitti
  tätä vänkäämistä suht puolueettomana seuratessa pistää muutama juttu silmään.

  1. putput kitisee koko ajan että muut ''vain soittavat suutaan ilman perusteluja'', ja käyttää omissa perusteluissaan testejä hyväksi, mutta jos testi on ollut menestyksekäs volvolle, se on ollut jokin ''vääryys'' tai lehti on ollut roskalehti..

  2. kukaan ei ole bemaria mollannut, korkeintaan moittinut aiheellisesti ja asiallisesti joitain yksittäisiä asioita, kuten tuota suuntavakavuutta ja uraherkkyyttä suomen oloissa ( nuo asiat liittyvät mielestäni ajettavuuteen, joka piti olla jumalainen bemarissa, heh)


  Puhut asiaa!

  3. putputti on melko yksinään tämän ylivertaisuus-uskomuksensa kanssa, joka kertoo paljon siitä että ei homma mene 100-0 bemarille. edes muutamat (fiksummat) bmw:n ystävät-vakiokeskustelijat eivät ole alentuneet tuohon uhoamiseen.

  4. pötyput on unohtanut täysin että auton kokonaispisteet ihmisten mielissä syntyvät kaikkien osa-alueiden yhteispistemäärästä (tietyin painoarvoin toki) kuten turvallisuus, käytännöllisyys, ergonomia, talviominaisuudet, yleinen luotettavuus, jne, jne,. eikä vain ajo-ominaisuudet urheilullisessa ajossa. jos näin olisi, ei tarvitsi kauaa miettiä kumpi voittaa..


  tämä oli suunsoittoa :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
    
 • Petos puhuu asiaa!

    
 • Lainaus:
  22.04.2007 klo 00:33 petos kirjoitti
  tätä vänkäämistä suht puolueettomana seuratessa pistää muutama juttu silmään.

  1. putput kitisee koko ajan että muut ''vain soittavat suutaan ilman perusteluja'', ja käyttää omissa perusteluissaan testejä hyväksi, mutta jos testi on ollut menestyksekäs volvolle, se on ollut jokin ''vääryys'' tai lehti on ollut roskalehti..

  2. kukaan ei ole bemaria mollannut, korkeintaan moittinut aiheellisesti ja asiallisesti joitain yksittäisiä asioita, kuten tuota suuntavakavuutta ja uraherkkyyttä suomen oloissa ( nuo asiat liittyvät mielestäni ajettavuuteen, joka piti olla jumalainen bemarissa, heh)

  3. putputti on melko yksinään tämän ylivertaisuus-uskomuksensa kanssa, joka kertoo paljon siitä että ei homma mene 100-0 bemarille. edes muutamat (fiksummat) bmw:n ystävät-vakiokeskustelijat eivät ole alentuneet tuohon uhoamiseen.

  4. pötyput on unohtanut täysin että auton kokonaispisteet ihmisten mielissä syntyvät kaikkien osa-alueiden yhteispistemäärästä (tietyin painoarvoin toki) kuten turvallisuus, käytännöllisyys, ergonomia, talviominaisuudet, yleinen luotettavuus, jne, jne,. eikä vain ajo-ominaisuudet urheilullisessa ajossa. jos näin olisi, ei tarvitsi kauaa miettiä kumpi voittaa..


  tämä oli suunsoittoa :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:  Petos oikeastaan kiteytti minunkin ajatukset.. Olen monin eri tavoin yrittänyt tuota samaa kertoa Putputille itselleenkin mutta taitaa normaali ihmisen mielestä järkipuhe mennä kuuroille korville :smile:

    
 • Lainaus:
  22.04.2007 klo 00:33 petos kirjoitti
  tätä vänkäämistä suht puolueettomana seuratessa pistää muutama juttu silmään.

  1. putput kitisee koko ajan että muut ''vain soittavat suutaan ilman perusteluja'', ja käyttää omissa perusteluissaan testejä hyväksi, mutta jos testi on ollut menestyksekäs volvolle, se on ollut jokin ''vääryys'' tai lehti on ollut roskalehti..

  2. kukaan ei ole bemaria mollannut, korkeintaan moittinut aiheellisesti ja asiallisesti joitain yksittäisiä asioita, kuten tuota suuntavakavuutta ja uraherkkyyttä suomen oloissa ( nuo asiat liittyvät mielestäni ajettavuuteen, joka piti olla jumalainen bemarissa, heh)

  3. putputti on melko yksinään tämän ylivertaisuus-uskomuksensa kanssa, joka kertoo paljon siitä että ei homma mene 100-0 bemarille. edes muutamat (fiksummat) bmw:n ystävät-vakiokeskustelijat eivät ole alentuneet tuohon uhoamiseen.

  4. pötyput on unohtanut täysin että auton kokonaispisteet ihmisten mielissä syntyvät kaikkien osa-alueiden yhteispistemäärästä (tietyin painoarvoin toki) kuten turvallisuus, käytännöllisyys, ergonomia, talviominaisuudet, yleinen luotettavuus, jne, jne,. eikä vain ajo-ominaisuudet urheilullisessa ajossa. jos näin olisi, ei tarvitsi kauaa miettiä kumpi voittaa..


  tämä oli suunsoittoa :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:


  1. Koko ajan olen yrittänyt perustella asiat nimenomaan käyttäen loogisia perusteita, ja tottakai omia näkökantoja vahvistaakseni olen käyttänyt tekstejä myös testeistä. Se ei ole ollenkaan sama asia kuin mitä nämä eräät ovat tehneet eli vain ylimalkaisesti sanoneet että testin perusteella jompikumpi on parempi. Pystyn perustelemaan miksi käytän tiettyjä testejä selittääkseni tiettyjä piirteitä autoissa, toiset vaan lukevat mieluisia tuloksia ilman että tajuavat mitä katsovat. He eivät huomioi millään tavalla sitä mikä on minkäkin testin lähtökohta tai se mitä etsivät ja mitä siinä testissä jätetään kokonaan huomioimatta. Kun esim. tehdään tieteellistä tutkimusta perustana on nimenomaan aina tietää tasa mitä tutkitaan ja miten, sekä tutkimustavan rajoitteet.

  2. Nimenomaan tässä keskustelussa on tehty typeriä mutu-väitteitä Bemun ominaisuuksista, mm. väitetty että ajettavuus on Volvossa samalla tasolla vain sillä perusteella että eivät itse autoltaan vaadi muuta kuin tietynlaisia ominaisuuksia. He ovat kiistäneet että Bemu tarjoaisi mitään muuta, ja muutenkin on outoja väitteitä tullut iso liuta.

  3. Se että nämä muutamat tämän palstan Volvon omistajat eivät ole samaa mieltä tuskin tarkoittaa että olisin yksin siinä TIEDOSSA että BMW on aika loistava ajaa ja että kukaan hyvästä ajettavuudesta kiinnostunut ei huoli Volvoa. Se on aika HARVINAISEN selvää jos vähänkään ympärilleen osaa katsoa. Muistakin piirteistä nimenomaan muilla on kovin outoja väitteitä mm. siitä että Volvon ergonomia ja penkit olisivat paljon Bemua paremmat, eikö se nimenomaan ole väärää 'ylivertaisuuden julistamista'? Huomatkaa etten ole haukkunut Volvoa mistään aiheetta tai muutenkaan sanonut sitä surkeaksi, vaan pääasia on ollut nämä oudot väitteet siitä että Volvo tarjoaisi saman kuin Bemu.

  4. Niin, kokonaisarvio määräytyy kokonaisuuden mukaan. Sitä ei Volvoa hehkuttavat näköjään ymmärrä. Tuo sinun neloskohta kertoo siitä typerästä ylimalkaisesta 'Volvo on parempi' -väitteestä ilman mitään perusteita!! Koko tämän keskustelun aikana en ole kuullut mitään perusteita siitä miten Volvo olisi yhdelläkään mainitulla osa-alueella parempi, mutta hei: sehän onkin kateellisten Suomalaisten BMW-vihaajien tapa tehdä väitteitä ja saada olonsa paremmaksi, väitetään vaan ylimalkaan että näin on! Missä taas ne perusteet, ei missään!

    
 • Lainaus:
  22.04.2007 klo 10:20 Jan79 kirjoitti
  Petos oikeastaan kiteytti minunkin ajatukset.. Olen monin eri tavoin yrittänyt tuota samaa kertoa Putputille itselleenkin mutta taitaa normaali ihmisen mielestä järkipuhe mennä kuuroille korville :smile:

  Niin, tiedän että sinä olet monin eri tavoin yrittänyt sanoa että Volvo on paljon Bemua parempi kaikin tavoin koska sinä sanot niin.

  Ilmeisesti olen niin 'kuuro' ettei 'järkipuhe'(=mutu-väite) mene läpi. Ehkä kuulen vain asiaa, en tyhjää jauhamista.

    
 • Muuten: hienoa 'keskustelua', hyvin tulee 'asiaa' koko ajan... Onneksi pysytte aiheessa ja asialinjalla. Harmi olisi jos homma menisi vain turhautuneeksi valittamiseksi kun ette keksi perusteita Volvo-fanatismille!

    
 • Lainaus:
  22.04.2007 klo 16:45 Putput kirjoitti
  Kukaan hyvästä ajettavuudesta kiinnostunut ei huoli Volvoa. Se on aika HARVINAISEN selvää jos vähänkään ympärilleen osaa katsoa.


  Nyt tulee PutPutilta, jo aika paksua puppua! Määrittelepä mitä on hyvä ajettavuus autossa ja mitä se on nimenomaan maantiellä ajettaessa oli tie sitten suoraa moottoritietä, mutkaista asvalttia tai soratietä? Nyt siis puhutaan ajettavuudesta Suomen maanteillä ja Suomen rajoitusten mukaan, eikä mistään leikeistä moottoriradoilla, joita varten on autot erikseen. Minä taas väitän, että nimenomaan maantieajettavuuden takia moni juuri on Volvosta kiinnostunut ja sen ostaa. Vai yritätkö kumota väitteilläsi kaikki Suomen lehdissä tehdyt koeajot Volvoista, joissa nykyisten Volvojen ajettavuutta on kiitelty ja myös ohjaus on S80:ssä kaikin puolin tunnokas ja onnistunut. Vanhat joskus aikoja sitten tehdyt Volvot on voineetkin olla tunnottomia ohjaukseltaan, mutta nuo on Ford-yhteistyön ansiosta tai seurauksena menneitä aikoja.

  Muuten siitä BMW:n ylivertaisesta ajettavuudesta on aika hyvä kommentti UltimateVW palstan Audi A6 keskusteluketjussa, jossa nykyinen Audi A6:n omistaja kommentoi edellistä 5-sarjan Bemariaan: "BMW 500 sarja oli hiljaisempi mutta sillä ei päässyt metriäkään suoraan...joku vika aina löytyy." Jotkut entiset BMW:n omistajat uskaltaa myöntää siinä myös puutteita, toisin kuin tämä PutPut.

    
 • Lainaus:
  22.04.2007 klo 16:48 Putput kirjoitti
  Lainaus:
  22.04.2007 klo 10:20 Jan79 kirjoitti
  Petos oikeastaan kiteytti minunkin ajatukset.. Olen monin eri tavoin yrittänyt tuota samaa kertoa Putputille itselleenkin mutta taitaa normaali ihmisen mielestä järkipuhe mennä kuuroille korville :smile:

  Niin, tiedän että sinä olet monin eri tavoin yrittänyt sanoa että Volvo on paljon Bemua parempi kaikin tavoin koska sinä sanot niin.

  Ilmeisesti olen niin 'kuuro' ettei 'järkipuhe'(=mutu-väite) mene läpi. Ehkä kuulen vain asiaa, en tyhjää jauhamista.


  Voi hyvänen aika :open_mouth: Pakko kysyä minkä ikäinen olet Putput? Oletko ollenkaan lukenut esim minun kirjoituksia????????????

  En ole missään tekstissä haukkunut bemaria! Itse myönnät että valitset itsellesi mieluisimmat testit mitä esille tuot.. sehän se oikeuttaa väheksymään muita testejä.. Kuten itsekin jo myönnät, sinä tuot esille omia mieltymyksiä.. sinun käyttöön bemari on varmasti sopiva, mutta ihan turha tulla kertomaan muille mikä heille olisi parasta..

  Minä en ole missään vaiheessa ylistänyt miten paljon parempi Volvo on eri ominaisuuksissa kuin bemari.. Sen verran olen autoilla ajanut että voin kertoa rehellisesti että jos puhutaan volvosta ja bemarista niin, volvo ei kyllä häviä missään ominaisuudessa bemarille.. Paitsi jos mennään radalle ajamaan kelloa vastaan, ja puhutaan vakiokuntoisista autoista, bemarin alusta on urheilullisempi kuin volvolla joten jos sitä autolta hakee niin valinta on bmw..

  Mulle in ihan OK jos pidät bemarista niin ole hyvä vain, ei se minunkaan mielestä huono auto ole ollenkaan.. se vaan ei tarjoa minulle mitään sellaista mitä Volvolla ei olisi.. valitan.

    
 • Lainaus:
  22.04.2007 klo 17:33 A-utoilija kirjoitti
  Lainaus:
  22.04.2007 klo 16:45 Putput kirjoitti
  Kukaan hyvästä ajettavuudesta kiinnostunut ei huoli Volvoa. Se on aika HARVINAISEN selvää jos vähänkään ympärilleen osaa katsoa.  Nyt tulee PutPutilta, jo aika paksua puppua! Määrittelepä mitä on hyvä ajettavuus autossa ja mitä se on nimenomaan maantiellä ajettaessa oli tie sitten suoraa moottoritietä, mutkaista asvalttia tai soratietä? Nyt siis puhutaan ajettavuudesta Suomen maanteillä ja Suomen rajoitusten mukaan, eikä mistään leikeistä moottoriradoilla, joita varten on autot erikseen. Minä taas väitän, että nimenomaan maantieajettavuuden takia moni juuri on Volvosta kiinnostunut ja sen ostaa. Vai yritätkö kumota väitteilläsi kaikki Suomen lehdissä tehdyt koeajot Volvoista, joissa nykyisten Volvojen ajettavuutta on kiitelty ja myös ohjaus on S80:ssä kaikin puolin tunnokas ja onnistunut. Vanhat joskus aikoja sitten tehdyt Volvot on voineetkin olla tunnottomia ohjaukseltaan, mutta nuo on Ford-yhteistyön ansiosta tai seurauksena menneitä aikoja.

  Muuten siitä BMW:n ylivertaisesta ajettavuudesta on aika hyvä kommentti UltimateVW palstan Audi A6 keskusteluketjussa, jossa nykyinen Audi A6:n omistaja kommentoi edellistä 5-sarjan Bemariaan: "BMW 500 sarja oli hiljaisempi mutta sillä ei päässyt metriäkään suoraan...joku vika aina löytyy." Jotkut entiset BMW:n omistajat uskaltaa myöntää siinä myös puutteita, toisin kuin tämä PutPut.  Taitaa olla turhaa edes väitellä tuon Putputin kanssa.. itse väittää että me muut ei osata keskustella mutta lukisi omia kirjoituksiaan.. :sunglasses:

    
 • Lainaus:
  21.04.2007 klo 10:15 Aeronautti kirjoitti
  Lainaus:
  20.04.2007 klo 11:15 Simppa- kirjoitti
  Mikään muu auto ei ole peräänajoturvallisuuden kannalta yhtä turvallinen kuin Volvo, paitsi ehkä Saabit.  Voihan sen noinkin esittää, koska uudet 9-3 Saabit on todettu (UK, USA, Swe) kaikkein turvallisimmiksi autoiksi todellisissa kolaritilanteissa ja nimenomaan peräänajossa SAABIN KEHITTÄMÄ aktiivinen pääntuki on edelleen turvallisuuden kärki (Thatchan-UK: "Saab on ollut uranuurtaja kehittäessä istuimia, jotka suojaavat niskan retkahdusvammoilta").

  No, tämä nyt oli sitten Saabistin kommentti :wink: joten ymmärtänette "luonteen". Kaikesta huolimatta, Volvo ja Saab vievät jatkuvasti turvallisuutta uudelle tasolle ja toiset yrittää seurata perässä. Jo 60-luvulta on jatkunut sama suuntaus.  Juu, toki Saabit ovat peräänajossa aivan yhtä turvallisia kuin Volvot. Sen verran täytyy kuitenkin sanoa, että Volvon ja Saabin peräänajoturvallisuusratkaisut eroavat penkin osalta jonkin verran. Volvossa koko penkki on suunniteltu absorboimaan peräänajotilanteessa energiaa, kun taas saabin systeemi on painottunut voimakkaamin vain pääntukeen. Siitä, kumpi on parempi, en osaa sanoa:

  http://www.thatcham.org/ncwr/index.jsp?page=152


  Thatchamin sanoin:
  "The new Honda seats fitted to the new UK produced Civic and CR-V achieve performance ratings that match class-leading Volvo and Saab designs."

  Ei voi kuin nauraa sille, joka väitti Volvon istuimia "turvallisuusriskiksi" verrattuna saksalaisiin.

  Se on esimerkiksi mielestäni todella onnetonta, että kaksi myydyintä BMW-mallia (3- ja 5-sarja) on saanut huonoimman arvosanan "poor". Myös X3 on vain "poor, ja 1-sarjankin arvosana on ainoastaan "Marginal". 3-sarjan Coupen ja Cabrion penkkejä BMW ei ole edes kehdannut antaa testattavaksi, joka on mielestäni vähintäänkin kummallista. Kummallista on myös, että 7-sarja on ainoa, jossa on edes jonkinlainen suojaustekniikka!:

  http://www.thatcham.org/ncwr/index.jsp?page=147&year=2007&rating=All&manufacturer=4&model=0&display=s

  Mercedes näyttää panostavan ihan mukavasti peräänajoturvallisuuteen:

  http://www.thatcham.org/ncwr/index.jsp?page=147&year=2007&rating=All&manufacturer=4&model=0&display=s

  Audinkin tulokset kestävät päivänvalon:

  http://www.thatcham.org/ncwr/index.jsp?page=147&year=2007&rating=All&manufacturer=3&model=0&display=s

  Volkkarilla aika onnettomat penkit:

  http://www.thatcham.org/ncwr/index.jsp?page=147&year=2007&rating=All&manufacturer=51&model=0&display=s


  [Simppa- muokkasi tätä viestiä 22.04.2007 klo 20:23]
    
 • Lainaus:
  22.04.2007 klo 20:09 Simppa- kirjoitti

  Se on esimerkiksi mielestäni todella onnetonta, että kaksi myydyintä BMW-mallia (3- ja 5-sarja) on saanut huonoimman arvosanan "poor". Myös X3 on vain "poor, ja 1-sarjankin arvosana on ainoastaan "Marginal". 3-sarjan Coupen ja Cabrion penkkejä BMW ei ole edes kehdannut antaa testattavaksi, joka on mielestäni vähintäänkin kummallista. Kummallista on myös, että 7-sarja on ainoa, jossa on edes jonkinlainen suojaustekniikka!:


  Tuohon voisi lisätä noilta sivuilta löytyvän kommentin:
  http://www.thatcham.org/ncwr/index.jsp?page=146
  Mitähän premium merkkiä tuossa mahdetaan tarkoittaa? :smile:

  However, some manufacturers are still not taking whiplash seriously enough and are concentrating instead on reducing costs by producing seats that offer poor protection and score badly. Some of these poor seats come surprisingly from premium brands.

  Volvon istuimista vielä sen verran, että voisihan niissä olla vielä kruununa se pääntuen säätö eli parannettavaakin vielä olisi. S40-mallissa ilmeisesti on liian matala pääntuki tuon TM:n testin mukaan yli 2 metriselle. Itse en ole asiaa todentanut, vaikka olen joskus sen penkeillä istunutkin autoliikkeessä. S80-mallissa taas voisi päätellä, kun itse olen 190 cm, että jos on 15 cm pitempi selkä kuin minulla, niin ei saa enää hyvää pääntukea onnettomuustilanteessa. Eli jos oletetaan, että pituus jakautuu tasan selän ja jalkojen suhteen, niin sama 15 cm kun lisätään jalkojen pituuteen, niin saadaan 30 cm lisää omaan pituuteeni eli 220 cm. Tuon pitemmälle ei taida S80-mallissakaan pääntuki riittää. Eri asia on sitten, että missä autossa se riittää noin pitkille, vaikka säätö pääntuessa olisikin.

  Volvon penkki tosiaan liikkuu ja kallistuu peräänajossa taaksepäin ja käyttöohjekirjassa sanotaan, ettei etu- ja takapenkin väliin saisi laittaa mitään esineitä, jotka voisivat estää penkkien liikkumisen peräänajossa. Tulee vaan mieleen, että mitä jos joku pitkä istuu takapenkillä, jonka polvet on etupenkeissä kiinni. Mitä tapahtuu peräänajo-onnettomuudessa tuon takapenkkiläisen polville? Murjooko etupenkki takapenkkiläisen polvia? En ole tuohon asiaan perehtynyt, joten jos joku on, niin kertokoon viisaampana.

    
 • Nyt löytyy jo Volvo S80 2,5T vm. 2007 malleihin tietoja virityssoftasta, joka tulee kohta saataville. Hintakaan ei ole paha eli 890 € ja sillä saisi +61 hv ja vääntöön +90Nm. Aika vaikuttavia tuloksia ja houkutus tuon virityksen hankkimiseen kasvaa, kun noita lueskelee. Teho ja vääntökäyrästä näkee hyvin miten tuon moottorin tehoja on rajoitettu 5000 rpm jälkeen ja käyrä on sen jälkeen laskeva ja 6000 rpm kohdalla tehoa on enää n. 180 hv. Virityssoftalla tuo asia korjaantuu ja tehokäyrä ei juuri laske 5000 jälkeen vaan pysyy maksimin tuntumassa. Autolla kiihdyttäessä tuleekin tunne, että kiihtyvyys pysähtyy kierrosten kasvaessa ja automaatti huudattaa tarpeettomasti konetta yläkierroksilla n. 6000 rpm tuntumaan ennenkuin vaihtaa suuremmalle.

  Tämä vaan tiedoksi, jos jotain muutakin houkuttaa Volvon virittely vähän nykyistä pirteämmäksi eli vaihteeksi jotain muutakin tähän merkkikohtaiseen kinasteluun.

  http://www.doc-power.com/index.php?page=products&group=64
  BSR:n mittaamia tuloksia: vakiona 197hp ja 303Nm, PPC 2:lla STEG 1 softalla ja 98 bensalla 258hp (+61hp) ja 393Nm (+90Nm). Ajotuloksia automaattilaatikoisella autolla: 80-120km/h 3:sella vakiona 5.9s ja BSR=4.8s (-19%). 80-140km/h 4:sella vakiona 12.3s ja BSR=9.3s (-25%). 100-150km/h 4:sella vakiona 11.3s ja BSR=8.1s (-28%). Tuotetta ei vielä saatavana suomessa, PPC 2 valmistuu lähiaikoina!!!! Valmistaja BSR.

  [A-utoilija muokkasi tätä viestiä 22.04.2007 klo 23:03]
    
 • Nyt on tullut hinnastoon Volvo S80 T6 AWD. Hinnat alkaen Momentum 70.900 €.
  http://volvo.nitrofx.com/hinnasto/pdf/hinnasto_S80.pdf

  Suorituskykytiedotkin tuolta löytyy eli 285 hv, 400 Nm 1500-4800, kiihtyvyys automaatti 6,9 sek, kulutus 16,7-8,0-11,2.

  Tuota kun vertaa V8 AWD malliin, niin siinähän on 315 hv, 440 Nm 3950, kiihtyvyys automaatti 6,5, kulutus 18,0-8,3-11,9. Hinnat alkaen Momentum 87.400 €.

  Kova pitää olla hinku V8 moottoriin, että joku viitsii maksaa siitä lähes 17.000 € enemmän, kun käytännön suorituskyky on lähes sama. Yllättävän janoisia ovat molemmat, jos jotain huonoa pitää noista Volvon tehokkaimmista malleista löytää. Vertailun vuoksi Audi A6 3,2 FSI quattro kulutus on 15,8-8,2-11,0 eli siihen nähden S80 T6 AWD ei kuitenkaan kovin paljon enempää kuluta.

  Niin ja lisäksi valikoimiin on tullut S80 D5 AWD hinnat alkaen Kinetic 58.000 € eli neliveto tulee diesel-mallistoon. Volvonkin mallivalikoima alkaa hiljalleen täydentyä ja seuraavana voisi tulla joku todellinen tehomalli, joka haastaisi vaikkapa Audi S6:n yli 400 hv:n luokassa ja eiköhän sellaisen saisi helposti tuota V8:a turbottamalla. Imagosyistähän sellainenkin voisi olla hyvä.

  [A-utoilija muokkasi tätä viestiä 23.04.2007 klo 23:10]
    
 • Lainaus:
  23.04.2007 klo 22:42 A-utoilija kirjoitti
  .... Yllättävän janoisia ovat molemmat, jos jotain huonoa pitää noista Volvon tehokkaimmista malleista löytää.....  kysyppä tältä yhdeltä tietäjältä niin kyllä rupee huonoa löytymään, mitä ihmeellisempiä juttuja, veikkaan :innocent:

  :grin: :grin: :grin: :grin:

    
 • Lainaus:
  23.04.2007 klo 23:04 XWD kirjoitti
  Samaa mietiskelin joskus aikanaan kun tuo systeemi esiteltiin. Jos edessä on isokokoinen henkilö, jolla istuin aivan taka-asennossa ja selkänoja normaalia reippaammin kallistettuna... Myöskin lastenistuimen asennus taakse saattaisi olla hieman ongelmallista (ainakin selkä menosuuntaan istuin), tuskin voi laittaa, eikä penkkien väliinkään. Ainoa paikka on etuistuin, mutta turvatyyny on silloin kytkettävä pois toiminnasta.


  Hahaa, nyt kun ei enää voi haukkua Volvon penkkejä turvallisuusriskiksi, niin pitää ehdoin tahdoin keksiä jotain sanottavaa. Eikövätköhän nuo penkin liikkeet kuitenkin ole sen verran hillityt, etteivät ne runttaa ketään alleen.

  [Simppa- muokkasi tätä viestiä 24.04.2007 klo 10:37]
    
 • Lainaus:
  24.04.2007 klo 09:01 Simppa- kirjoitti
  Lainaus:
  23.04.2007 klo 23:04 XWD kirjoitti
  Samaa mietiskelin joskus aikanaan kun tuo systeemi esiteltiin. Jos edessä on isokokoinen henkilö, jolla istuin aivan taka-asennossa ja selkänoja normaalia reippaammin kallistettuna... Myöskin lastenistuimen asennus taakse saattaisi olla hieman ongelmallista (ainakin selkä menosuuntaan istuin), tuskin voi laittaa, eikä penkkien väliinkään. Ainoa paikka on etuistuin, mutta turvatyyny on silloin kytkettävä pois toiminnasta.


  Hahaa, nyt kun ei enää voi haukkua Volvon penkkejä turvallisuusriskiksi, niin pitää ehdoin tahdoin keksiä jotain sanottavaa. Eikövätköhän nuo penkin liikkeet kuitenkin ole sen verran hallitut, etteivät ne runttaa ketään alleen.


  Etupenkkien liikkeet on tosiaan sen verran hillityt, ettei ne nyt mitään takapenkillä olevaa lastenistuinta uhkaa. Volvocars-sivulla on tuon mekanismin toiminnasta hyvä video ja siinä näkyy, että pelkkä penkin selkänoja-osa liikkuu ensin arviolta noin 10 cm taaksepäin ja sen jälkeen selkänoja-osa kallistuu jonkin verran taaksepäin. Todennäköisesti etupenkin pehmustus hoitaa sen, ettei penkit murjo takanaistuvien polvia, mutta jos penkit olisi taustaltaan samanlaista kovaa muovia mitä vaikka Audissa, niin vaara takapenkkiläisen polvien murjomiseenkin olisi olemassa. Ja toisaalta vaikka penkit vähän pitkäjalkaisen takanaistujan polvia mustelmille murjoisikin, niin se on kuitenkin parempi vaihtoehto kuin, että etumatkustaja saisi vakavan kaularangan vamman.

    
 • Lainaus:
  23.04.2007 klo 22:42 A-utoilija kirjoitti
  Nyt on tullut hinnastoon Volvo S80 T6 AWD. Hinnat alkaen Momentum 70.900 €.
  http://volvo.nitrofx.com/hinnasto/pdf/hinnasto_S80.pdf

  Suorituskykytiedotkin tuolta löytyy eli 285 hv, 400 Nm 1500-4800, kiihtyvyys automaatti 6,9 sek, kulutus 16,7-8,0-11,2.

  Tuota kun vertaa V8 AWD malliin, niin siinähän on 315 hv, 440 Nm 3950, kiihtyvyys automaatti 6,5, kulutus 18,0-8,3-11,9. Hinnat alkaen Momentum 87.400 €.

  Kova pitää olla hinku V8 moottoriin, että joku viitsii maksaa siitä lähes 17.000 € enemmän, kun käytännön suorituskyky on lähes sama. Yllättävän janoisia ovat molemmat, jos jotain huonoa pitää noista Volvon tehokkaimmista malleista löytää. Vertailun vuoksi Audi A6 3,2 FSI quattro kulutus on 15,8-8,2-11,0 eli siihen nähden S80 T6 AWD ei kuitenkaan kovin paljon enempää kuluta.

  Niin ja lisäksi valikoimiin on tullut S80 D5 AWD hinnat alkaen Kinetic 58.000 € eli neliveto tulee diesel-mallistoon. Volvonkin mallivalikoima alkaa hiljalleen täydentyä ja seuraavana voisi tulla joku todellinen tehomalli, joka haastaisi vaikkapa Audi S6:n yli 400 hv:n luokassa ja eiköhän sellaisen saisi helposti tuota V8:a turbottamalla. Imagosyistähän sellainenkin voisi olla hyvä.


  Ihan kohtuulliselta kuulostaa tuon T6 mallin hinnoittelu. Esimerkiksi A6 3.2 quattro tiptronic maksaa enemmän, vaikkei sen kone ihan T6:sta vastaakaan. E350:kin on useita tuhansia kalliimpi.

  Tuollainen S80 R taisi olla jo suunnitelupöydällä, kun se vedettiin pois. Juurikin turbokasi ja 400+ hv. Näin ainakin muistaisin lukeneeni jostain. Itse epäilen, ettei minkäänsortin R-malleja nähdä vähään aikaan.

    
 • Lainaus:
  24.04.2007 klo 10:55 Simppa- kirjoitti
  Lainaus:
  23.04.2007 klo 22:42 A-utoilija kirjoitti
  Nyt on tullut hinnastoon Volvo S80 T6 AWD. Hinnat alkaen Momentum 70.900 €.
  http://volvo.nitrofx.com/hinnasto/pdf/hinnasto_S80.pdf

  Suorituskykytiedotkin tuolta löytyy eli 285 hv, 400 Nm 1500-4800, kiihtyvyys automaatti 6,9 sek, kulutus 16,7-8,0-11,2.

  Tuota kun vertaa V8 AWD malliin, niin siinähän on 315 hv, 440 Nm 3950, kiihtyvyys automaatti 6,5, kulutus 18,0-8,3-11,9. Hinnat alkaen Momentum 87.400 €.

  Kova pitää olla hinku V8 moottoriin, että joku viitsii maksaa siitä lähes 17.000 € enemmän, kun käytännön suorituskyky on lähes sama. Yllättävän janoisia ovat molemmat, jos jotain huonoa pitää noista Volvon tehokkaimmista malleista löytää. Vertailun vuoksi Audi A6 3,2 FSI quattro kulutus on 15,8-8,2-11,0 eli siihen nähden S80 T6 AWD ei kuitenkaan kovin paljon enempää kuluta.

  Niin ja lisäksi valikoimiin on tullut S80 D5 AWD hinnat alkaen Kinetic 58.000 € eli neliveto tulee diesel-mallistoon. Volvonkin mallivalikoima alkaa hiljalleen täydentyä ja seuraavana voisi tulla joku todellinen tehomalli, joka haastaisi vaikkapa Audi S6:n yli 400 hv:n luokassa ja eiköhän sellaisen saisi helposti tuota V8:a turbottamalla. Imagosyistähän sellainenkin voisi olla hyvä.


  Ihan kohtuulliselta kuulostaa tuon T6 mallin hinnoittelu. Esimerkiksi A6 3.2 quattro tiptronic maksaa enemmän, vaikkei sen kone ihan T6:sta vastaakaan. E350:kin on useita tuhansia kalliimpi.

  Tuollainen S80 R taisi olla jo suunnitelupöydällä, kun se vedettiin pois. Juurikin turbokasi ja 400+ hv. Näin ainakin muistaisin lukeneeni jostain. Itse epäilen, ettei minkäänsortin R-malleja nähdä vähään aikaan.  :smile: Jos puhutaan tuon hintaluokan autoista jo.. ja vielä tuollaisilla koneilla ei valitettavasti tule itselleni mieleen enää hirveästi bensiinin kulutus :tongue:

    
 • Tuo sinun väitteesi Volvon penkeistä turvallisuusriskinä oli kyllä aivan tuulesta temmattu. Noh, pilkka osui omaan nilkkaan, kun katsoi eri järjestöjen testejä.

  Noita tilastoja löytyy monenmoisia:

  http://www.hs.fi/autot/artikkeli/2%E2%80%933-vuotiaat+autot/1135218708316

  Tässä Volvot ihan keskitasoa.

  Lisäksi noitten tilastojen ongelmana on se, että ne eivät kerro usein vian laadusta mitään. Mutta voinpas ma tilastoa laittaa, jossa Volvo on saksanseisojia edellä jos haluat.

  [Simppa- muokkasi tätä viestiä 24.04.2007 klo 17:21]
    
 • Lainaus:
  24.04.2007 klo 17:18 Simppa- kirjoitti
  Tuo sinun väitteesi Volvon penkeistä turvallisuusriskinä oli kyllä aivan tuulesta temmattu. Noh, pilkka osui omaan nilkkaan, kun katsoi eri järjestöjen testejä.

  Noita tilastoja löytyy monenmoisia:

  http://www.hs.fi/autot/artikkeli/2%E2%80%933-vuotiaat+autot/1135218708316

  Tässä Volvot ihan keskitasoa.

  Lisäksi noitten tilastojen ongelmana on se, että ne eivät kerro usein vian laadusta mitään. Mutta voinpas ma tilastoa laittaa, jossa Volvo on saksanseisojia edellä jos haluat.  :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses: Jos Volvokaan ei viaton ole niin vielä huonommin menee bemarilla :tongue: Mutta kuten Simppa sanoikin, tilastoja on monia.. Ihan älytöntä etsimällä etsiä joku tilasto mikä tukee omaa näkökantaa ja sitten tulla keskustelupalstalle julistamaan sitä kuin jotain raamattua.. Ei kovin kauaa tarvitse etsiä kun löytyy jokaiselle oma itseään miellyttävä testitulos..

    
 • Tänne tuotiin jo keskusteluun nämä autojen viattomuustilastotkin. Volvot, Bemarit, Audit tai Mersut ei ole perinteisesti kärkitiloilla juhlineet luotettavuudessa, vaan yleensä ne luotettavimmat autot on japanilaisia. Jostain kumman syystä sitten Saksan Adac-tilastoissa saadaan normaalista poikkeavia tuloksia eli Saksalaiset autot kärkeen. Olisikohan hyvin toimivilla Saksalaisten autojen omilla tiepalveluilla jotain tekemistä asian kanssa eli ne noukkii autot pois joutumasta Adac-tilastoihin? Myöskin näillä isommilla premium-autoilla ajetaan paljon enemmän mitä jollain pikkuautoilla ja eihän se voi olla vaikuttamatta tilastoihin.

  Tiedän myös pienempien Volvojen ongelmat, joita on ollut S40 ja V50-malleissa, mutta itselläni on vakaa luottamus että Volvon edustusmalli S80 on luotettavuuden suhteen eri tasoa. Itselläni ei ole ollut mitään ongelmaa tähän mennessä ja auto on ollut käytössä jo yli 3 kk. Edellisellä hyvin luotettavaksi tilastoissa todetulla Mazda6:lla oli tässä vaiheessa takana jo parikin takuuhuoltoa ja vielä useampi oli edessä eli tyytyväisempi olen ollut Volvon laatuun mitä Mazdaan. Mersuissa taas on ne kuuluisat ruosteongelmat ja myös Audeissa on ollut paljon sähkövikoja, yhtenä esimerkkinä Helsingin Sanomien viime lauantain kirjoitus eli avoin kirje Audin pääjohtajalle toimittajan Audin lukuisista vioista ja muistan muitakin vastaavia juttuja Audista. Yhtään vastaavaa en ole lukenut Volvoista.

  Itselläni vaikutti ostotilanteessa myös valintaan se, että Volvolla on nykyään 5 vuoden tiepalvelu Suomessa, mitä pitempää ei taida mikään muu merkki tarjota ja lisäksi näistä premium-merkeistä Volvon huoltamoita löytyy paljon enemmän ja myös pikku-paikkakunnilta. Omalla mökkeilyseudullanikaan ei ole minkään muun premium-merkin liikettä kuin Volvon. Lisäksi sekin on hyvä, että Volvia-vakuutus asiat hoidetaan Volvo-liikkeissä, eikä vakuutusfirmoissa ja itse sain ostaessani Volvooni kasko-vakuutuksen vuodeksi ilmaiseksi kaupan päälle, kun tein kaupat "Volvo-markkinat" -viikonloppuna. Minusta Volvon huoltoverkosto onkin selvästi edellä muita premium-merkkejä ja myös palvelu Volvo-liikkeissä pelaa kokemukseni mukaan paremmin mitä vaikkapa Audilla.

  [A-utoilija muokkasi tätä viestiä 24.04.2007 klo 19:30]
    
 • Lainaus:
  24.04.2007 klo 18:02 A-utoilija kirjoitti
  Tänne tuotiin jo keskusteluun nämä autojen viattomuustilastotkin. Volvot, Bemarit, Audit tai Mersut ei ole perinteisesti kärkitiloilla juhlineet luotettavuudessa, vaan yleensä ne luotettavimmat autot on japanilaisia. Jostain kumman syystä sitten Saksan Adac-tilastoissa saadaan normaalista poikkeavia tuloksia eli Saksalaiset autot kärkeen. Olisikohan hyvin toimivilla Saksalaisten autojen omilla tiepalveluilla jotain tekemistä asian kanssa eli ne noukkii autot pois joutumasta Adac-tilastoihin? Myöskin näillä isommilla premium-autoilla ajetaan paljon enemmän mitä jollain pikkuautoilla ja eihän se voi olla vaikuttamatta tilastoihin.


  Nämä vikatilastot missä Japanilaisvalmisteiset autot ovat pärjänneet, on nimenomaan ollut nämä samat kyseiset ADAC:in tilastot. Tässä on vertailuin vuoksi ruotsalaisten vastaava tilasto. http://www.aftonbladet.se/vss/bil/story/0,2789,320925,00.html

  Siinä ollaan samaa mieltä A-utoilija kanssa, että nämä tilastot eivät huomio autoilla ajettuja kilometrejä.

    
 • Paremmuusjärjestys aktiivisissa niskatuissa:

  1. Teat(THHR)

  2. Saab (SAHR)

  3. Volvo(WHIPS)

  http://www.saunalambusplaza.net/teat/turvallisuus.html

    
 • Lainaus:
  24.04.2007 klo 23:09 XWD kirjoitti


  Japanilaisten luotettavuutta perusteltiin ennen juurikin tällä ADACin tilastolla. Nyt se ei enää olekaan luotettava?

  Tässä on mielenkiintoista auton vikojen kehitys 1-3-6 vuotiaana. Tiepalvelu näkyy kyllä 1- vuotiaana, mutta tietääkseni Mersun MobiloLife -ohjelmassa olevia autoja (vain pieni osa Mersuista) lukuunottamatta merkkien tiepalvelut eivät puutu autoihin paljon takuuajan jälkeen. 3-vuotiaalla saksalaisella takuu ei ole voimassa, ja 6-vuotiaita palvelu ei missään tapauksessa koske.

  Opel Signum on hyvin mielenkiintoinen: on 1 vuotiaana lähes kärjessä, mutta tippuu 3-vuotiaana lähes hännille! Onko siis laatu parantunut, vai onko laatu lyhytkestoista? Vai onko siinä joku tyyppivika, joka tulee ilmi kun kilsoja alkaa kertyä?

  Volvon lähisukulainen Mondeo on myöskin kiintoisa, 1-vuotiaana keskikastia, 3-vuotiaana suht hännillä, mutta 6-vuotiaana taas suht hyvin sijoittunut. Mikä merkitys tuolla merkkien tiepalvelulla palvelulla tähän on, jos auton sijoitus alkaa nousta kun palvelut eivät enää pelaa?

  Volvon suhteen tilasto on kyllä surkeaa luettavaa. Häntäpäätä koputellaan, oli sitten uusi tai vanha auto kyseessä. Eikä tilaston perusteella isojen Volvojen laatu pikkuisista juuri poikkea :confused:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit