UUSI VOLVO S80 JUMBO AMS:n TESTISSÄ !!!

610 kommenttia
11517192021
 • Nyt on aihe eksynyt kauas alkuperäisestä.
  Olen lueskellut todella pitkään ja hartaasti tätä keskustelua ja havainnut monemoista, esimerkiksi tämän PutPut:in Volvo-vihan. Sinuna hakeutuisin johonkin laitoksiin/laittaisin BMW:n myyntipuheet sivuun. Puhuit jo tuossa aikoja sitten Volvon nitinöistä ja natinoista mutta sinulle uutisena: Itse olen istunut kyydissä ja ajanut Volvoilla jo 144 lähtien (144, 240, 940) ja NIISSÄKÄÄN ei esiintynyt nitinöitä ja natinoita, päinvastoin loistoautoja. Volvo on ehkä ollut osittain vanhahtava aikaisemmin ratkaisuiltaan koska on ollut pieni automerkki ja markkinat ovat olleet pieniä, joten on turvauduttu TOIMIVIIN jo käytössäoleviin ratkaisuihin.
  Olen lukenut sinun myös haukkuvan Volvo(je)n ajettavuutta mikä on mielestäni suoraansanottuna paskaa. Volvot ovat aina olleet hyviä ajettavia, vaikkakin ennen tehostusta raskaita. Tehostuksen tultua Volvoille on tullut lähes tunnukseksi hieman kevyehkö ohjaus.
  Sitten tähän uuteen S80 malliin. Jo edellisen ilmestyttyä luin ja huomasinkin, että Volvon uusi etuvetoinen edustusauto haastoi vahvemmin saksalaiset. Lähde: TM 12.98 ja siinä muunmuassa mainitaan, että: "Suoraan mestaruussarjaan" sekä "Uusi S80 kurkottaa korkeammalle (kuin S90/940/960). Se nimeää ujostelematta kilpailijoikseen mm. japanilaisen Lexuksen....". Jos kerran edellinen S80 jo haastoi Lexuksen ja saksalaiset, miksei uusi S80? Lisäksi luettuani lukuisia testejä, on uutta S80 vain ylistetty (iltasanomat, Helsingin Sanomat) jne. Automessuilla istuessani muun muassa BMW M5, Mersun E:ssä sekä Volvossa

    
 • Valitsisin ehdottomasti Volvon, koska siinä oli jämäkkä laatuauton tuntu, sekä penkit kohdallaan (niinkuin ne ovat olleet jo 140sarjasta lähtien). Esim E mersussa penkkien selkänojat onnettoman lyhyet pitkälle miehelle ja M5 muunmuassa ikkunanostimien säätimet sijoitettu vaikeaan paikkaan. Jos siis 15v finninaama PutPut lopettaisi BMW:n ylistämisen, koska isillä on sellainen.
  Ainiin, muista laittaa taas tänne kello 24oo tilitys meidän kaikkien iloksi!

  [NNico muokkasi tätä viestiä 19.04.2007 klo 15:32]
    
 • "Näyttääpi, että Volvo on "Volvolaisille" uskonto. Uskomatonta mutta totta... Epäilen kyllä NNicon olevan finninaama.

  Totuushan on juuri niin, että volvolla ei ole jakoa saksalaisten premiumin rinnalla. S80 on ihan ok ja kokoluokassaan huokea auto. Mutta kyllä vastaavan tason autoja ovat myös uusi Mondeo, joka on käytännössä identtinen S80 kanssa sekä esim. Passat. Niihin nähden S80 taas on kallis."

  Finninaama asian voit jättää omien arvailujesi varaan. Totesin tuossa aikasemmin tosiasiat ja sinä pasteat tänne taas kerran näitä paljon puhuttuja testituloksia. Uusi S80 on loistovaunu ja Volvo on hyvä automerkki. Valitettavasti moni ei ymmärräkkään kuinka laadukas auto Volvo on. Ja tuo sinun käyttämäsi "Volvolaiset" nimitys on turha, koska voit sanoa suoraan VOLVOMIES, sitähän se uroslogo siellä keulalla kertoo. Tosiaan, kertoo jo paljon se, että Saksassa Volvot ovat kalliita tuontiautoja, Volvo S80 hinnat alkaen mallisto on suurinpiirtein sama kuin Mersun E:llä, jopa korkeampikin. Lisäksi Volvoilla on Saksassa hyvä jälleenmyyntiarvo. Lähde: www.mercedes-benz.de ja www.volvocars.de

  [NNico muokkasi tätä viestiä 19.04.2007 klo 16:33]
    
 • Ainiin ja kun monet ovat ihmetelleet sitä T6 moottorin puuttumista, niin kyllä Saksassa myydään uutta S80 sillä koneella :smile: http://www.volvocars.de/modelsMY07/s80/pricelist_s80.htm

    
 • Ihan samalla tavalla tänne on pastetettu testejä joissa Volvo on menestynyt hyvin. Esimerkiksi britannian suurin vakavasti (heh, joku Top Gear!) otettava automedia Fifth Gear arvioi S80:sen 4* arvoiseksi kuten A6:den, eemelin jne. Samoin AMS:n diesel-vertailussa S80 D5 päätyi käytännössä tasapisteisiin 525d:n kanssa. Johan A-utoilija postasi tänne testejä, joissa S80 pesi monet saksalaiskilpakumppaninsa. Mutta kaipa ne testit ovat huonompia kuin sinun testisi?

  [Simppa- muokkasi tätä viestiä 19.04.2007 klo 17:14]
    
 • Lainaus:
  19.04.2007 klo 17:11 Simppa- kirjoitti
  Ihan samalla tavalla tänne on pastetettu testejä joissa Volvo on menestynyt hyvin. Esimerkiksi britannian suurin vakavasti (heh, joku Top Gear!) otettava automedia Fifth Gear arvioi S80:sen 4* arvoiseksi kuten A6:den, eemelin jne. Samoin AMS:n diesel-vertailussa S80 D5 päätyi käytännössä tasapisteisiin 525d:n kanssa. Johan A-utoilija postasi tänne testejä, joissa S80 pesi monet saksalaiskilpakumppaninsa. Mutta kaipa ne testit ovat huonompia kuin sinun testisi?


  Ei nämä Volvovastustajat tommosia usko.. Testit missä Volvo ei pärjää lasketaan vaan.

    
 • Lainaus:
  19.04.2007 klo 16:47 NNico kirjoitti
  Ainiin ja kun monet ovat ihmetelleet sitä T6 moottorin puuttumista, niin kyllä Saksassa myydään uutta S80 sillä koneella :smile: http://www.volvocars.de/modelsMY07/s80/pricelist_s80.htm


  Nyt harmittaa, kun noita Saksan hintoja katselee.
  S80 T6 AWD Momentum 48.420 €.
  S80 2.5T Kinetic 37.250 €.

  Suomessa maksaa jo S80 2.5T Kinetic 50.500 € eli enemmän mitä T6 AWD Momentum Saksassa, jossa on neliveto ja 285 hv 3,0 l rivikuutonen turbo. Miksi meitä autoilijoita rangaistaan tällaisilla autojen hinnoilla täällä Suomessa? Eiköhän tuo S80 T6 AWD tule myös Suomeen jollain aikataululla, mutta hinta onkin sitten varmaan jotain päälle 70 tonnia.

    
 • Lainaus:
  18.04.2007 klo 23:13 Putput kirjoitti
  Lainaus:
  16.04.2007 klo 18:23 Jan79 kirjoitti
  Missä kilpailussa? Mihin vertaat esim V70 R Volvoa? Autossa on loistava ajettavuus, mutta kuitenkin autohan perheauto :smile: R Volvoa on turha verrata esim johokun M5 Bemariin joka on jo kokoluokassa isompi ja ihan eri tavalla urheiluauto. Ja muistetaan ne hinnat myös.. V70 R Volvo taisi olla jotain vajaat 85 tuhatta euroa kun taas M5 Bmw jotain 136 tuhatta euroa.. Minusta Volvon R mallit on loistavia valintoja nopeata perheautoa haluavalle joka on valmis laittamaan siihen niinkin paljon rahaa..


  Useiden (huippu)asiantuntijoiden mukaan Volvon R-mallin (S60R) ajettavuus on kaikkea muuta kuin hyvä. Tottakai joku Volvo-fanaatikkko HALUAA vertailla sitä M5:een mutta tosiasiassa taitaa vertaus 325i:hinkin olla aika heikkoa. Autocarin vertailussa haukuttiin R-Volvo pystyyn ja sanoivat että Honda Accord Type-S (n.190hv) murskasi, helposti (nimenomaan tuolla tavalla sanoivat) R-Volvon. Oli muuten paitsi huomattavasti parempi ajettava niin myös yhtä nopea radallakin tuo pikkukoneinen melko tavallinen Honda kuin turboahdettumegajousitussysteemihuippunelivetotrendiväriVolvo!

  Jos verrokki-BMW:tä etsii niin on aika mahdotonta. Jo karvalakki-320i on aivan eri luokkaa ajettavuudeltaan, ja suorituskyvyltään vastaavaa on hankala määrittää johtuen Volvon suurista tehoista mutta huonosta dynamiikasta. Itse arvioisin että S60 R:n tasolle pääsee jo 325i:llä. Aika kallis siihen nähden tuo Volvo. Sikäli ihmetyttää etteivät jatka R-mallien myyntiä kun kovan hinnan saivat pyydettyä niiltä jotka sellaisen erehtyivät ostamaan.


  Tuo bmw fanaattisuus menee jo yli ymmärryksen... itse koen olevani sen verran aikuinen etten ole missään vaiheessa edes haukkunut bemaria mutta tuo Volvo viha pistää miettimään miksi Volvo on se mikä ärsyttää? Vai onko se tosiaan että jos ruotsalaiset osaavat tehdä autoja ja me emme niin onko se syy vihata :smile: Puheet Volvon huonosta ajettavuudesta on ihan puusta heitettyä sontaa.. Jos bmw on mielestäsi parempi ajaa, se on mielestäni ok. Se vaan ei tarkoita kuitenkaan sitä että meidän kaikkien tarvitsisi olla samaa mieltä.. Ja noista testeistä tosiaan..

  Löytyy monia testejä missä bmw on voittaja ja löytyy oaljon testejä joissa Volvo on piessyt bmw:n mennen tullen.. Ei nuo testit ole mikään raamattu.. Mielelläsi nostat jalustalle bmw:n menestys testit ja julistat muut huonoiksi testeiksi.. Olen sanonut tämän jo aiemminkin mutta nyt alkaa jo väsyttää Putputin kanssa kirjoittelu koska asiallista keskustelua ei hra putput osaa käydä..

    
 • Lainaus:
  19.04.2007 klo 21:21 A-utoilija kirjoitti
  Lainaus:
  19.04.2007 klo 16:47 NNico kirjoitti
  Ainiin ja kun monet ovat ihmetelleet sitä T6 moottorin puuttumista, niin kyllä Saksassa myydään uutta S80 sillä koneella :smile: http://www.volvocars.de/modelsMY07/s80/pricelist_s80.htm


  Nyt harmittaa, kun noita Saksan hintoja katselee.
  S80 T6 AWD Momentum 48.420 €.
  S80 2.5T Kinetic 37.250 €.

  Suomessa maksaa jo S80 2.5T Kinetic 50.500 € eli enemmän mitä T6 AWD Momentum Saksassa, jossa on neliveto ja 285 hv 3,0 l rivikuutonen turbo. Miksi meitä autoilijoita rangaistaan tällaisilla autojen hinnoilla täällä Suomessa? Eiköhän tuo S80 T6 AWD tule myös Suomeen jollain aikataululla, mutta hinta onkin sitten varmaan jotain päälle 70 tonnia.


  Katsos http://www.volvocars.se/NR/rdonlyres/4F7DFEB7-C109-4836-9769-59F0EC0CA600/38220/bil_prislista_s80_07.pdf
  tuosta mitä S80 Ruotsissa maksavat..

    
 • Lainaus:
  19.04.2007 klo 22:19 Jan79 kirjoitti

  Puheet Volvon huonosta ajettavuudesta on ihan puusta heitettyä sontaa..

  Löytyy monia testejä missä bmw on voittaja ja löytyy oaljon testejä joissa Volvo on piessyt bmw:n mennen tullen.. Ei nuo testit ole mikään raamattu..


  En minäkään ymmärrä noita väitteitä Volvojen huonosta ajettavuudesta. Uusien Volvojen ajettavuutta on järjestään kehuttu Suomalaisissa lehdissä, niin TM:ssa, Tuulilasissa, AutoBildissä kuin vaikkapa Helsingin Sanomissa, Ajovalo.net:ssä jne. eli lukeepa minkä tahansa Suomessa tehdyn koeajon, niin aina tuntuu Volvo saavan kiitosta ajettavuudesta. Uudessa Moottori-lehdessä kehuttiin S40-mallin ajettavuutta, kun se oli lehden vertailutestissä. Kun täällä ollaan jo muutenkin menty aika etäälle alkuperäisestä aiheesta, niin ohessa otteita Helsingin Sanomien S40-mallin koeajosta.
  http://www.hs.fi/autot/artikkeli/Volvo+S40+24+Kinetic/HL20040515SI1AL025nt

  "S40 on kerrassaan mainio sovittelu kaupunkiketteryyden, kaarreominaisuuksien ja suuntavakavuuden välillä. Se on kotonaan kaikenlaisissa ajo-olosuhteissa. Ajamisen keveys ja jämäkkyys yhdistyvät.

  Ohjaus on kevyt, hyvin keskittävä ja kiitettävän tarkka, kokonaisuutena yksi parhaista. Volvojen suuntavakavuus on parhaimmillaan juuri Suomessa käytettävillä ajonopeuksilla toisin kun saksalaisissa kilpailijoissa.

  Ajossa on ison auton vakaa tuntu. Reilun 300 kilometrin ajorupeama kovassa puhurissa ja räntäsateessa pimeällä osoitti Volvon oivallisuuden matka-autona.

  Volvo on hauska, maukas ja rentouttava ajettava. Se ikään kuin liimautuu tiehen ja kulkee silitysrautamaisen tasaisesti. Nopeutta ei aisti tavalliseen tapaan. Hieno auto vaatii erityisen vastuullista ajotapaa."

  Sitten vertailun vuoksi saman lehden koeajo BMW 325iA.
  http://www.hs.fi/autot/artikkeli/Uraherkk%C3%A4+kaarreajon+mestari/HL20051001SI1AL02t2z

  "Ajo-ominaisuuksista jäi ristiriitainen vaikutelma. Sileillä teillä ajettavuus on hyvä, mutta suomalaisen tien urat ja kallistukset saivat Bemarin hakemaan. Uraisella tiellä ohjaus tempoilee ja auto pyrkii muuttamaan suuntaa äkkinäisesti tien urien mukaan.

  Uraisella tiellä ajaminen vaatii määrätietoista ja jämäkkää otetta ohjauspyörästä. Ohjauksen vetelyn vuoksi täytyi kokeilla toista autoa yksilövian poissulkemiseksi.

  BMW tuntuu tehdyn pääasiassa nopeaan ajoon Saksan pöydäntasaisille moottoriteille.

  Mutkaisilla pikkuteillä Bemarilla on hauska päästellä. Silloin BMW:n ohjauksen tarkkuus, alustan ja korin jämäkkyys sekä urheiluistuinten hyvä sivutuki pääsevät oikeuksiinsa.

  Vaikka kaarreominaisuudet ovat kympin arvoiset, uraherkkyys, ohjauksen tempoilu ja heikko suuntavakavuus pudottavat ajettavuuden arvosanan keskinkertaiseksi."

  Tuota ihan samaa 3-sarjan Bemarin uraherkkyyttä ja heikkoa suuntavakavuuden puutetta saa lukea kaikkialta Suomen lehdistöstä ja aiemmin jo kopioin samasta aiheesta TM:n farkkutestin kommentteja, jotka olivat aivan samanlaiset. Jos pitää valita autoa 250 km mökkireissulle, niin mieluummin itse hyppään suuntavakaan Volvon rattiin, kuin sellaisen jota pitää koko ajan paimentaa ja ohjastaa olkoon se sitten miten hauska ajettava mutkaisilla testiradoilla tms. tahansa eli ei se Bemarikaan nyt välttämättä ole tehty kaikkia varten. Juuri tuollainen ns. koko ajan ajettava auto minulla oli tätä ennen eli Mazda6, jonka ajettavuutta on kehuttu kaikkialla, mutta kovin suuntavakaa ei ainakaan minun yksilöni ollut ja pitkän ajomatkan jälkeen tiesi autoa "ajaneensa".

    
 • Lainaus:
  19.04.2007 klo 23:02 A-utoilija kirjoitti
  Lainaus:
  19.04.2007 klo 22:19 Jan79 kirjoitti

  Puheet Volvon huonosta ajettavuudesta on ihan puusta heitettyä sontaa..

  Löytyy monia testejä missä bmw on voittaja ja löytyy oaljon testejä joissa Volvo on piessyt bmw:n mennen tullen.. Ei nuo testit ole mikään raamattu..


  En minäkään ymmärrä noita väitteitä Volvojen huonosta ajettavuudesta. Uusien Volvojen ajettavuutta on järjestään kehuttu Suomalaisissa lehdissä, niin TM:ssa, Tuulilasissa, AutoBildissä kuin vaikkapa Helsingin Sanomissa, Ajovalo.net:ssä jne. eli lukeepa minkä tahansa Suomessa tehdyn koeajon, niin aina tuntuu Volvo saavan kiitosta ajettavuudesta. Uudessa Moottori-lehdessä kehuttiin S40-mallin ajettavuutta, kun se oli lehden vertailutestissä. Kun täällä ollaan jo muutenkin menty aika etäälle alkuperäisestä aiheesta, niin ohessa otteita Helsingin Sanomien S40-mallin koeajosta.
  http://www.hs.fi/autot/artikkeli/Volvo+S40+24+Kinetic/HL20040515SI1AL025nt

  "S40 on kerrassaan mainio sovittelu kaupunkiketteryyden, kaarreominaisuuksien ja suuntavakavuuden välillä. Se on kotonaan kaikenlaisissa ajo-olosuhteissa. Ajamisen keveys ja jämäkkyys yhdistyvät.

  Ohjaus on kevyt, hyvin keskittävä ja kiitettävän tarkka, kokonaisuutena yksi parhaista. Volvojen suuntavakavuus on parhaimmillaan juuri Suomessa käytettävillä ajonopeuksilla toisin kun saksalaisissa kilpailijoissa.

  Ajossa on ison auton vakaa tuntu. Reilun 300 kilometrin ajorupeama kovassa puhurissa ja räntäsateessa pimeällä osoitti Volvon oivallisuuden matka-autona.

  Volvo on hauska, maukas ja rentouttava ajettava. Se ikään kuin liimautuu tiehen ja kulkee silitysrautamaisen tasaisesti. Nopeutta ei aisti tavalliseen tapaan. Hieno auto vaatii erityisen vastuullista ajotapaa."

  Sitten vertailun vuoksi saman lehden koeajo BMW 325iA.
  http://www.hs.fi/autot/artikkeli/Uraherkk%C3%A4+kaarreajon+mestari/HL20051001SI1AL02t2z

  "Ajo-ominaisuuksista jäi ristiriitainen vaikutelma. Sileillä teillä ajettavuus on hyvä, mutta suomalaisen tien urat ja kallistukset saivat Bemarin hakemaan. Uraisella tiellä ohjaus tempoilee ja auto pyrkii muuttamaan suuntaa äkkinäisesti tien urien mukaan.

  Uraisella tiellä ajaminen vaatii määrätietoista ja jämäkkää otetta ohjauspyörästä. Ohjauksen vetelyn vuoksi täytyi kokeilla toista autoa yksilövian poissulkemiseksi.

  BMW tuntuu tehdyn pääasiassa nopeaan ajoon Saksan pöydäntasaisille moottoriteille.

  Mutkaisilla pikkuteillä Bemarilla on hauska päästellä. Silloin BMW:n ohjauksen tarkkuus, alustan ja korin jämäkkyys sekä urheiluistuinten hyvä sivutuki pääsevät oikeuksiinsa.

  Vaikka kaarreominaisuudet ovat kympin arvoiset, uraherkkyys, ohjauksen tempoilu ja heikko suuntavakavuus pudottavat ajettavuuden arvosanan keskinkertaiseksi."

  Tuota ihan samaa 3-sarjan Bemarin uraherkkyyttä ja heikkoa suuntavakavuuden puutetta saa lukea kaikkialta Suomen lehdistöstä ja aiemmin jo kopioin samasta aiheesta TM:n farkkutestin kommentteja, jotka olivat aivan samanlaiset. Jos pitää valita autoa 250 km mökkireissulle, niin mieluummin itse hyppään suuntavakaan Volvon rattiin, kuin sellaisen jota pitää koko ajan paimentaa ja ohjastaa olkoon se sitten miten hauska ajettava mutkaisilla testiradoilla tms. tahansa eli ei se Bemarikaan nyt välttämättä ole tehty kaikkia varten. Juuri tuollainen ns. koko ajan ajettava auto minulla oli tätä ennen eli Mazda6, jonka ajettavuutta on kehuttu kaikkialla, mutta kovin suuntavakaa ei ainakaan minun yksilöni ollut ja pitkän ajomatkan jälkeen tiesi autoa "ajaneensa".


  Niin, kuten aiemmin kirjoitin, löytyy testejä missä Volvo on voittanut ja saanut kehuja ja samanlaisia testejä löytyy missä korkeimmalla pallilla jököttää bemari..

  Jos kysyt jltain bwm fanaatikolta, sellainen teilaa nämä volvoa kehuneet testit samantien epäluotettaviksi.. Tämä keskustelun taso on tippunut ihan ala-arvoiseksi täällä.. joku saattaa pitää minua volvofanaatikkona koska uskallan kehua volvoa mutta itse en koe olevani mikään fanaatikko.. on paljon autoja mistä pidän, pidän myös bemarista mutta se fanaattisuus mikä tulvii joidenkin bemari ihmisten mielikuvista yhden ainoan auton älyttömästä ylivertaisuudesta nostaa meikäläisen karvat pystyyn.

  Se ero mielestäni on fanaatikon ja normaalin automiehen.. Autoista kiinnostunut ja harrastava pystyy keskustelemaan merkistä kuin merkistä sillä tietämyksellä mitä nyt sattuu olemaan, hyökkäämättä muita vastaan jotka jostain asiasta ovat eri mieltä.. ja niin kuin jotkut eivät millään tahdo ymmärtää, tällä palstallahan keskustellaan mielipide asioista.. :smile:

    
 • Pakko siteerata TL:ää, teksti on nimittäin kuin samasta puusta edellisten kanssa:

  "335i Coupé on Suomen teillä ärsyttävän uraherkkä. Koeajoauton lisävarusteisilla 225/45 R 18 ja 255/40 R 18 run flat -kesärenkailla ohjaus tempoili ajoittain erittäin voimakkaasti. Auto tuntuu vainuavan vihikoiran lailla lievimmätkin pitkittäisurat ja pakottaa kuljettajan tarrautumaan rattiin tavallista voimakkaammin.

  Vertailun vuoksi kokeilimme tuplaturboa myös 225/45 R 17 -kokoisilla nastattomilla talvirenkailla. Uraherkkyys katosi miltei täysin, mutta Kolmosille tyypillinen heikko suuntavakavuus säilyi. Bemaria joutuukin jatkuvasti kaitsemaan pienillä ohjausliikkeillä."

  Bemari ja Volvo edustavat ohjauksen suhteen täysin eri koulukuntaa. Alkaa käydä melko turhaksi tämä asemasota, jossa molemmat leirit sanovat toisen olevan huono. Jomman kumman ohjaukseen tottunut henkilö pitää helposti toista vähintäänkin outona, pahimmillaan täysin käsittämättömänä.

  Omasta mielestäni Volvon ohjaus on sopiva matkan taivaltamiseen valtateillä, jos ja kun ei halua olla yhtä tienpinnan epätasaisuuksien kanssa. Bemari sopii mutkateiden kaarteluun aktiiviselle ajurille, joka haluaa tuntea tienpinnan kaikki piirteet.

    
 • Lainaus:
  20.04.2007 klo 08:58 XWD kirjoitti
  TM 6/2007 on vertailtu kuljettajan paikkaa. Uskomattoman heikko suoritus Volvolta. Testissä 20 automallia, viimeiseksi sijalle 20 sijoittui Volvo S40 Summum, tähtisaldo = 1 !!! Siinä jopa vaarallinen niskatuen toteutus, säätöä ei ole ja niskatuki on pitemmälle kuljettajalle ennemminkin hartiatuki kuten TM kirjoittaa.

  Mutta ei uusi S80 Momentum (= myös tuleva V70) paljoa paremmin pärjännyt, sijoitus = 15 ja 3 tähteä. Tässäkin mm. pääntuesta puuttuu korkeussäätö kokonaan aiheuttaen melkoisen turvallisuusriskin kujettajalle/etumatkustajalle. Kaiken lisäksi istuimen säätäminen korkealle ei toimi, se nimittäin pilaa ergonomian TM:n mukaan. Reisituki istuimissa myös lyhyt.

  Vertailun vuoksi kärkiautot saivat testistä 5 tähteä. Volvo voisi opiskella kyllä noita kärkipään autoja. Eniten huolestuttaa Volvoissa todetut turvallisuuspuutteet.

  Hyvä esimerkki missä Volvolla (FORD) säästää on takavalot. Uusimmissa autoissa takavaloissa siirrytään kaiken aikaa LED-tekniikan käyttöön. Uusiutunut Volvo S80 sen sijaan käyttää vanhanaikaisia hehkulamppuja. No LED-toteutus on asiantuntijoiden mukaan vielä noin 2 kertaa kalliimpi ratkaisu. Ford on tässä pannut Volvon säästämään. Tällaista ei itsenäisessä premium-merkissä todellakaan tapahdu. Lisäksi Volvo S80 käyttämät vanhanaikaiset hehkulamput aiheuttavat turvallisuusriskejä takana ajaville, jarruvalot syttyvät hitaasti ja uudenaikaisia saksalaisten suosimia nopealla taajuudella villkkuvia hätäjarruvaloja ei Volvon hehkulampuilla saa aikaiseksi. Mutta niin vaan isäntä määrää ja halpista peliin.


  Tota et usko itsekkään. Sitäpaitsi se, että niskatukia ei voi säätää, on myös turvallisuuskysymys, ne on jämäkämmät silloin. Esim itse 185cm pitkänä Volvon niskatuet riittävät minulle. Ja se takalamppu asia mistä puhut, olet sekaisin..

    
 • Lainaus:
  20.04.2007 klo 08:58 XWD kirjoitti
  TM 6/2007 on vertailtu kuljettajan paikkaa. Uskomattoman heikko suoritus Volvolta. Testissä 20 automallia, viimeiseksi sijalle 20 sijoittui Volvo S40 Summum, tähtisaldo = 1 !!! Siinä jopa vaarallinen niskatuen toteutus, säätöä ei ole ja niskatuki on pitemmälle kuljettajalle ennemminkin hartiatuki kuten TM kirjoittaa.

  Mutta ei uusi S80 Momentum (= myös tuleva V70) paljoa paremmin pärjännyt, sijoitus = 15 ja 3 tähteä. Tässäkin mm. pääntuesta puuttuu korkeussäätö kokonaan aiheuttaen melkoisen turvallisuusriskin kujettajalle/etumatkustajalle. Kaiken lisäksi istuimen säätäminen korkealle ei toimi, se nimittäin pilaa ergonomian TM:n mukaan. Reisituki istuimissa myös lyhyt.

  Vertailun vuoksi kärkiautot saivat testistä 5 tähteä. Volvo voisi opiskella kyllä noita kärkipään autoja. Eniten huolestuttaa Volvoissa todetut turvallisuuspuutteet.

  Hyvä esimerkki missä Volvolla (FORD) säästää on takavalot. Uusimmissa autoissa takavaloissa siirrytään kaiken aikaa LED-tekniikan käyttöön. Uusiutunut Volvo S80 sen sijaan käyttää vanhanaikaisia hehkulamppuja. No LED-toteutus on asiantuntijoiden mukaan vielä noin 2 kertaa kalliimpi ratkaisu. Ford on tässä pannut Volvon säästämään. Tällaista ei itsenäisessä premium-merkissä todellakaan tapahdu. Lisäksi Volvo S80 käyttämät vanhanaikaiset hehkulamput aiheuttavat turvallisuusriskejä takana ajaville, jarruvalot syttyvät hitaasti ja uudenaikaisia saksalaisten suosimia nopealla taajuudella villkkuvia hätäjarruvaloja ei Volvon hehkulampuilla saa aikaiseksi. Mutta niin vaan isäntä määrää ja halpista peliin.


  Turvallisuusjuttupa hyvinkin:
  http://www.iihs.org/ratings/head_restraints/headrestraints.aspx?volvo

  Mikään muu auto ei ole peräänajoturvallisuuden kannalta yhtä turvallinen kuin Volvo, paitsi ehkä Saabit.

  Tässä Audin peräänajotulokset:

  http://www.iihs.org/ratings/head_restraints/headrestraints.aspx?audi

  Ja mersun:

  http://www.iihs.org/ratings/head_restraints/headrestraints.aspx?mercedes

  Että se niistä penkkien turvallisuudesta.

  LEDit on ainakin Audissa LISÄVARUSTE. Lisäksi nuo ledit eivät tuo mitään käytännön hyötyä, Faceliftatuissa S40 ja V50 Volvoissa on muuten ledit VAKIONA. Missäs saksalaisissa ne Ledit muuten löytyy vakiona? Sanoppa nyt, mikä on se lisähyöty mitä Ledit tuovat, ja kerro vielä se aika, joka kuluu jarrupolkimen painamisesta valon syttymiseen perinteisellä toteutuksella.

  Ja tiedätkö jo mille merkille joidenkin Ford-autojen turvallisuusratkaisut on siirretty? Uusien Fordien turvallisuustestaus on siirretty Volvon testikeskukseen Ruotsiin. Siitä johtuu esim. S-maxin ja Galaxyn luokkansa parhaimmat törmäystestitulokset. Myös uuden Freelanderin turvallisuudesta on vastannut pääosin Volvo. Tulos? Luokkansa paras.  [Simppa- muokkasi tätä viestiä 20.04.2007 klo 11:22]
    
 • Missäs saksalaisissa ne Ledit muuten löytyy vakiona?

  Ainakin Jetta, Passat, muita en jaksa kaivaa.

  Sitä en tiedä mitä käytännön hyötyä ledeistä on, onhan ne toki kivan näköiset ja lamput kestää kauemmin. Mutta mitähän tapahtuu jos esim. mun autosta menee pari lediä pimeäksi. Voikohan ne vaihtaa yksitellen vai menisikö koko lamppu uusiksi?

    
 • Lainaus:
  20.04.2007 klo 11:27 Ilwagen kirjoitti
  Missäs saksalaisissa ne Ledit muuten löytyy vakiona?

  Ainakin Jetta, Passat, muita en jaksa kaivaa.

  Sitä en tiedä mitä käytännön hyötyä ledeistä on, onhan ne toki kivan näköiset ja lamput kestää kauemmin. Mutta mitähän tapahtuu jos esim. mun autosta menee pari lediä pimeäksi. Voikohan ne vaihtaa yksitellen vai menisikö koko lamppu uusiksi?


  Aivan! Itse olen sitä mieltä, että Ledit ovat lähinnä design-ratkaisu. Esimerkiksi A6:den pistemäisillä ledeillä on haettu nimeomaan "hienompaa" ulkonäköä.

    
 • Lainaus:
  20.04.2007 klo 11:15 Simppa- kirjoitti

  Turvallisuusjuttupa hyvinkin:
  http://www.iihs.org/ratings/head_restraints/headrestraints.aspx?volvo

  Mikään muu auto ei ole peräänajoturvallisuuden kannalta yhtä turvallinen kuin Volvo, paitsi ehkä Saabit.

  Tässä Audin peräänajotulokset:

  http://www.iihs.org/ratings/head_restraints/headrestraints.aspx?audi

  Ja mersun:

  http://www.iihs.org/ratings/head_restraints/headrestraints.aspx?mercedes

  Että se niistä penkkien turvallisuudesta.


  tässsä hiukan tuoreempia tuloksia

  http://www.theaa.com/motoring_advice/safety/thatcham-whiplash-2007MY.pdf


    
 • Lainaus:
  20.04.2007 klo 12:11 GTAm kirjoitti


  Kaikilla Volvoilla arvosana Good. Eli tukee täysin aiemmpia havaintoja. Vertailun vuoksi bemarin yleisin arvosana on "poor". Ainoana valmistajana joidenkin mallien penkkejä BMW ei ole edes suostunut toimittamaan testattavaksi! Eli tod. näk. itsekin tiedostavat huonon peräänajoturvallisuuden.

  Eipä ole volkkarinkaan tuloksissa hurraamista. Audilla sentään menee vähän paremmin.

  [Simppa- muokkasi tätä viestiä 20.04.2007 klo 13:01]
    
 • Minä vetoan puolueettomiin tutkimuksiin:

  http://www.theaa.com/motoring_advice/safety/thatcham-whiplash-2007MY.pdf

  Jos tuo ei riitä, voit katsoa IIHS:n arviot Volvojen penkeistä.

  Perehdy näihin tuloksiin ihan rauhassa. Kerro sitten, mikä saksalaisvalmistaja valmistaa peräänajon kannalta yhtä turvallisia penkkejä. Se ei ole BMW, mersu, Audi, VW...

  Et muuten kertonut, kauanko menee siitä polkimen painamisesta jarruvalon syttymiseen Volvossa. Mikään 0,05s ei ole merkittävä aika turvallisuuden kannalta. Kerro nyt, mikä on se aika!

  Ledit ovat Audissa lisävaruste, mersun malleissa on perinteiset polttimot, samoin kuin bemareissa.

  Volvossa siitä peräänajosta voi selvitä vammoitta, toisin kuin eräiden kilpailijoiden autoilla... Tuollaisesta whiplash-vammasta voi muuten saada krooniset kivut eliniäksi, jotka voivat ajaa vaikka itsemurhaan. Itse olen seurannut läheltä erään tutun kamppailua kroonisten kipujen kanssa, jotka tulivat juuri peräänajosta. Käytännössä tuo peräänajo on pilannut hänen elämänsä. Nyt tuttu on menossa ulkomaille leikkaukseen, kun Suomesta ei tarvittavaa osaamista löydy.

  whiplash vamma on lisäksi yleisin vamma, joka syntyy vakavassa kolarissa, joten aika merkittävästä asiasta on kysymys. Onkin täysin käsittämätöntä, ettei peräänajotesti kuuluu EuroNCAP-testin piiriin.

  [Simppa- muokkasi tätä viestiä 20.04.2007 klo 17:08]
    
 • Lainaus:
  20.04.2007 klo 16:28 XWD kirjoitti
  Lainaus:
  20.04.2007 klo 09:22 NNico kirjoitti
  Lainaus:
  20.04.2007 klo 08:58 XWD kirjoitti
  TM 6/2007 on vertailtu kuljettajan paikkaa. Uskomattoman heikko suoritus Volvolta. Testissä 20 automallia, viimeiseksi sijalle 20 sijoittui Volvo S40 Summum, tähtisaldo = 1 !!! Siinä jopa vaarallinen niskatuen toteutus, säätöä ei ole ja niskatuki on pitemmälle kuljettajalle ennemminkin hartiatuki kuten TM kirjoittaa.

  Mutta ei uusi S80 Momentum (= myös tuleva V70) paljoa paremmin pärjännyt, sijoitus = 15 ja 3 tähteä. Tässäkin mm. pääntuesta puuttuu korkeussäätö kokonaan aiheuttaen melkoisen turvallisuusriskin kujettajalle/etumatkustajalle. Kaiken lisäksi istuimen säätäminen korkealle ei toimi, se nimittäin pilaa ergonomian TM:n mukaan. Reisituki istuimissa myös lyhyt.

  Vertailun vuoksi kärkiautot saivat testistä 5 tähteä. Volvo voisi opiskella kyllä noita kärkipään autoja. Eniten huolestuttaa Volvoissa todetut turvallisuuspuutteet.

  Hyvä esimerkki missä Volvolla (FORD) säästää on takavalot. Uusimmissa autoissa takavaloissa siirrytään kaiken aikaa LED-tekniikan käyttöön. Uusiutunut Volvo S80 sen sijaan käyttää vanhanaikaisia hehkulamppuja. No LED-toteutus on asiantuntijoiden mukaan vielä noin 2 kertaa kalliimpi ratkaisu. Ford on tässä pannut Volvon säästämään. Tällaista ei itsenäisessä premium-merkissä todellakaan tapahdu. Lisäksi Volvo S80 käyttämät vanhanaikaiset hehkulamput aiheuttavat turvallisuusriskejä takana ajaville, jarruvalot syttyvät hitaasti ja uudenaikaisia saksalaisten suosimia nopealla taajuudella villkkuvia hätäjarruvaloja ei Volvon hehkulampuilla saa aikaiseksi. Mutta niin vaan isäntä määrää ja halpista peliin.  Tota et usko itsekkään. Sitäpaitsi se, että niskatukia ei voi säätää, on myös turvallisuuskysymys, ne on jämäkämmät silloin. Esim itse 185cm pitkänä Volvon niskatuet riittävät minulle. Ja se takalamppu asia mistä puhut, olet sekaisin..


  Sustahan tulisi todellinen poliitikko, uusi Väyrynen :smile: niin mieletöntä kommenttia tulee. Itse asiassa olet oikeassa nimittäin niskatuen korkeussäätö on turvallisuuskysymys, säädön puuttuminen Volvo S80:stä aiheutaa turvallisuusriskin etuistuimilla. Turha on vedota johonkin jämäkkyyteen, Rakennemielessä koko istuin ja selkänojan yläosa oikein suunniteltuna takaavat jämäkkyyden. Sillä ei ole merkitystä säätyykö tuki. Aivan sama kun väittäisit että istuimessa ja ohjauspyörässä ei pidä olla säätöjä koska jämäkkyys katoaa...

  Hyvin voisit myöntää, että Volvo ratkaisu on puutteellinen, toivottavasti säätö saadaan tulevaisuudessa Volvoonkin.

  Samoin kun takavalot, nykyaikaiset LED-tekniikan valot ovat turvallisuutta, jokainen missattu sekunnin osa jarrutuksessa on turhaa takana-ajavalle. Kuten mainitsin, noilla vanhanaikaisilla hehkupolttimoilla ei myöskään voida toteuttaa hätäjarruksissa jarruvalojen vilkkutoimintoa. Turvallisuustekijänä voi lisäksi korostaa LED-toteutuksen pitkää elinikää. LED-ratkaisu kestää käytännössä koko auton iän.

  Se on outoa, että "Volvolaiset" eivät voi myöntää puutteita Volvossa vaan höyryävät kuin uskonto autonsa erinomaisuudesta. On oltava valmis myöntämään myös puutteita, se osoittaa kypsyyttä.


  Ei etupenkeissä ole puutteita, Volvoissa ollut ainakin 200sarjasta lähtien kiinteät niskatuet, ehkäpä tällä selittyy Volvon penkkien parhaus esim piiskatestissä.

    
 • Tarkoitus ei nyt kuitenkaan ilmeisesti ole tehdä mitään ruotsin auto vastaan saksan auto sotaa :sunglasses: Itse ajan Volvolla ainakin nyt mutta en minä ainakaan ole sitä mieltä että Volvokaan täydellinen olisi.. Mikään automerkki ei ole täydellinen koska muutenhan kehitys pysähtyisi :smile: Itse en ole noihin penkkien testeihin tutustunut joten en osaa mitään fakta tietoa antaa, itse olen pitänyt suuresti Volvon istuimista.. tosin ainakin mersun penkeistä olen tykännyt myös.. pakko kyllä sanoa ettei bemarin penkitkään kyllä vaikuttanut mitenkään huonommilta.. Kait nuo istuimet ja niistä pitäminen on hieman tottumisesta kiinni.. Esim. vaihtaessani Mersun Volvoon, aluksi tuntui oudolta koska Volvon istuimet ovat huomattavasti pehmeämmät mutta kummatkin omalla tavallaan hyvät.. Bemarissa mielestäni aikalailla samanlaiset kuin mersussa joten hyvät pitäisi olla siinäkin..


  Heh, paljon tekstiä mutta vähän asiaa :sunglasses:

    
 • Lainaus:
  20.04.2007 klo 16:28 XWD kirjoitti

  Sustahan tulisi todellinen poliitikko, uusi Väyrynen :smile: niin mieletöntä kommenttia tulee. Itse asiassa olet oikeassa nimittäin niskatuen korkeussäätö on turvallisuuskysymys, säädön puuttuminen Volvo S80:stä aiheutaa turvallisuusriskin etuistuimilla. Turha on vedota johonkin jämäkkyyteen, Rakennemielessä koko istuin ja selkänojan yläosa oikein suunniteltuna takaavat jämäkkyyden. Sillä ei ole merkitystä säätyykö tuki. Aivan sama kun väittäisit että istuimessa ja ohjauspyörässä ei pidä olla säätöjä koska jämäkkyys katoaa...

  Hyvin voisit myöntää, että Volvo ratkaisu on puutteellinen, toivottavasti säätö saadaan tulevaisuudessa Volvoonkin.

  Samoin kun takavalot, nykyaikaiset LED-tekniikan valot ovat turvallisuutta, jokainen missattu sekunnin osa jarrutuksessa on turhaa takana-ajavalle. Kuten mainitsin, noilla vanhanaikaisilla hehkupolttimoilla ei myöskään voida toteuttaa hätäjarruksissa jarruvalojen vilkkutoimintoa. Turvallisuustekijänä voi lisäksi korostaa LED-toteutuksen pitkää elinikää. LED-ratkaisu kestää käytännössä koko auton iän.

  Se on outoa, että "Volvolaiset" eivät voi myöntää puutteita Volvossa vaan höyryävät kuin uskonto autonsa erinomaisuudesta. On oltava valmis myöntämään myös puutteita, se osoittaa kypsyyttä.


  Noista Volvo S80-mallin niskatuista sen verran, että on totta ettei niitä voi säätää. Todennäköisesti eivät tarjoa koripalloilijalle eli yli 220 cm pitkälle kunnollista niskatukea törmäyksissä, mutta myöskin hyvin harvassa autossa, joissa ne on säädettävät, niitä voi säätää sen pituisille sopivalle korkeudelle. Edellisessä autossani, jossa oli säädettävä pääntuki se ei noussut yhtään sen korkeammalle mitä S80:n kiinteä pääntuki. Niskatuen säädön puutteesta huolimatta ovat Volvon penkit yhdet turvallisimmista, kuten noista peräänajotesteistä voit lukea ja myös yhdet parhaista istua.

  Jos luet tarkemmin sen TM:n testin kuljettajan paikasta, niin kommentit niskatuen korkeudesta ja samaten kuva, jossa 202 cm pitkälle niskatuki oli hartiatuki, koskivat S40-mallia ja yli 2 metristen on sitten vaan parempi valita joku toinen auto, mutta onhan tuo S40 jo muutenkin alimittainen sen kokoisille. S80-mallista nimenomaan mainittiin, että se sopii hyvin pitkille, minkä voin itsekin 190 cm todeta. Aivan saman arvosanan eli 8,0 ja 3 tähteä sai myöskin Audi A6, joten voisit nyt alkaa seuraavaksi vaahdota Audin turvallisuudesta. Tai pikemminkin Bemarin turvallisuudesta, koska 5-sarjan Bemarinkin erupenkit sai tuossa peräänajotestissä maininnan turvallisuudesta "Poor" ja vain 7-sarjan Bemari sai arvosanan "Acceptable". Volvo on Saabin kanssa ainut merkki, jonka kaikkien mallien etupenkit saivat arvosanan "Good".

  Ei kannattaisi ottaa provoilun kohteeksi turvallisuutta, koska Volvo on siinä yksi parhaista. :smile:

  Tuosta LED-takavaloista sen verran, että itselleni asialla ei ainakaan ole mitään merkitystä eli aika sama on minulle onko siellä LED vai perinteinen lamppu. Tuskinpa noita missattuja sekunnin osia uskot edes itse. Onpahan tuokin asia vaan yksi mainosmiesten lause, jolla saadaan uutta tekniikkaa kilpailuvaltiksi.

    
 • Jos kysymys olisi Fordin talousvaikeuksista, niin miksi sitten faceliftatuissa pikku-Volvoissa nuo ledvalot ovat? Miksi sitten ei 80:ssä? Ehkäpä Volvolla on laskettu, että kohderyhmä ei välttämättä ole niistä oikein innostunut tai sitten suunnitteluvaiheessa on tullut moka: ts. takavaloihin ei ole kiinnitetty tarpeeksi huomiota valojen tyyppiä valitessa.

  [hedo muokkasi tätä viestiä 20.04.2007 klo 20:27]
    
 • LED-jarruvalot on nimenomaan turvallisuusvaruste. Joissakin autoissa ne jopa palavat normaalia kirkkaammin voimakkaissa jarrutuksissa. Auton hinta ei ole kaikilla merkeillä este tämän turvavarusteen käyttöönottoon mm. Toyota Yaris on auto mistä tällainen turvavaruste löytyy.

    
 • Lainaus:
  20.04.2007 klo 20:25 hedo kirjoitti
  Jos kysymys olisi Fordin talousvaikeuksista, niin miksi sitten faceliftatuissa pikku-Volvoissa nuo ledvalot ovat? Miksi sitten ei 80:ssä? Ehkäpä Volvolla on laskettu, että kohderyhmä ei välttämättä ole niistä oikein innostunut tai sitten suunnitteluvaiheessa on tullut moka: ts. takavaloihin ei ole kiinnitetty tarpeeksi huomiota valojen tyyppiä valitessa.  Minä epäilen juurikin tuota kohderygmää. Vieläkään en ole kuullut, kuinka kauan menee polkimen painamisesta jarruvalon syttymiseen perinteisellä tekniikalla. Olen melko varma, että se sellaista luokkaa, ettei sillä ole mitään käytännön merkitystä. Joten lukuja vaan peliin!

  XWD:

  Kun edellisen sukupolven S80 tuli markkinoille, ei tasan varmasti millään autolla ollut 5* tulosta EuroNCAP testistä. Sen sijaan IIHS:n turvallisuustesteissä S80 sai kaikkien aikojen parhaimman tuloksen. Sama pätee V70 Volvoon. Vanha S80 pesee peräänajoturvallisuudessa edelleenkin valtaosan saksalaiskilpailijoistaan erinäisten testien perusteella (mm. Tatcham).

  Myös V40/S40 sai parhaat pisteet kautta aikain EuroNCAP testeissä markkinoille tullessaan.V. 2003 testattu XC90 on edelleenkin turvallisin maasturi. Esimerkiksi "laadukas" Audi Q7 sai viime vuonna 4* kelvottoman hitsisauman takia. Aika vaarallinen paikka säästää turvallisuuden kannalta tärkeissä hitsauskohdissa.

  Jos nyt jotain floppia turvallisuuden kannalta pitää tästä luokasta etsiä, niin se lienee baijerwurst 5-sarja. EuroNCAP-testistä vain 4*, ja peräänajoturvallisuudesta arvosana "Poor". Ei kovin vakuuttavaa tuon hintaiselta autolta. Vanha S80 sai tismalleen samat pisteet 5v aikaisemmin kuin bemari. Volvo S40 pystyi lähes samoihin pisteisiin peräti 8 vuotta aikaisemmin.

  Ja mitä turvatyynyjen määrään tulee, niin eihän se kerro auton kokonaisturvallisuutta. 5-sarja on tästä vain 4* tuloksellaan oiva esimerkki. Esimerkiksi Alfan sataviisysissä on jalkaturvatyyny, mutta silti jalkojensuojaus näyttäisi olevan sen heikoin lenkki. Toki 159 sai erinomaisen tuloksen.

  Mielummin sitä "vanhaikaisilla" jarruvaloilla varustetulla menopelillä ajelee, kun huonosti hitsatulla autolla. ;)

  Ja toivoisin sinulta "XWD" vielä listaa niistä saksalaisista, joissa ledit on vakiona. Tiedän, että esim. Passatissa on. Ihmetyttää, mikset pidä yhtä kovaa älämölöä siitä, että ledit puuttuvat esim. E-mersusta ja A6:sta. Ainiin, ne on saksalaisia.

  Ja mitä ergonomiaan tulee, niin Autobildin saksalaistestissä Volvo S80 oli täysin suvereeni verrattuna 5-sarjaan ja A6:teen.

  [Simppa- muokkasi tätä viestiä 20.04.2007 klo 21:24]
    
 • Lainaus:
  20.04.2007 klo 19:25 XWD kirjoitti
  Noiden LED-takavalojen nopeus mahdollistaa uusia innovaaatioita esim. mainittu hätätilanteen jarrutuksessa nopea vilkutus. Tämä ominaisuus tulee varmasti yleistymään uusissa autoissa ja hehkupolttimoilla sitä ei voi aikaan saada.


  Kyllä uudessa S80:ssa onpa vain hyvinkin hätäjarrutus perävalot:

  Emergency Brake Light (EBL)
  Beyond the immediate response of the car’s brake lights, EBL warns other road users about your emergency braking status.
  When the car’s deceleration exceeds 0.7g, or when the anti-locking brakes are activated, the brake lights are accentuated by becoming brighter.

  http://209.85.135.104/search?q=cache:GV__gwaxf3gJ:www.volvocars.us/NR/rdonlyres/3067E89B-F748-4121-95CD-DE7A95190ED1/38998/MY07S80US.pdf+Ready+alert+brakes+rAB+volvo&hl=fi&ct=clnk&cd=8&gl=fi


    
 • Lainaus:
  20.04.2007 klo 22:06 turbo-kiisseli kirjoitti
  Lainaus:
  20.04.2007 klo 19:25 XWD kirjoitti
  Noiden LED-takavalojen nopeus mahdollistaa uusia innovaaatioita esim. mainittu hätätilanteen jarrutuksessa nopea vilkutus. Tämä ominaisuus tulee varmasti yleistymään uusissa autoissa ja hehkupolttimoilla sitä ei voi aikaan saada.

  Kyllä uudessa S80:ssa onpa vain hyvinkin hätäjarrutus perävalot:

  Emergency Brake Light (EBL)
  Beyond the immediate response of the car’s brake lights, EBL warns other road users about your emergency braking status.
  When the car’s deceleration exceeds 0.7g, or when the anti-locking brakes are activated, the brake lights are accentuated by becoming brighter.

  http://209.85.135.104/search?q=cache:GV__gwaxf3gJ:www.volvocars.us/NR/rdonlyres/3067E89B-F748-4121-95CD-DE7A95190ED1/38998/MY07S80US.pdf+Ready+alert+brakes+rAB+volvo&hl=fi&ct=clnk&cd=8&gl=fi
  Piti oikein katsoa asiaa Volvon suomenkielisestä esitekirjasta ja lukeehan siellä selvällä suomenkielellä tuo: " Yli 0,7 g:n hidastusvoimat tai ABS-järjestelmän toiminta aktivoi hätäjarrutusvalot, jotka vilkkuvat varoittaen muita tienkäyttäjiä äkkijarrutustilanteesta".

  Sitten vielä Volvossa on nopeatoimiset RAB-jarrut (Ready alert brakes). RAB-järjestelmä tarkkailee, kuinka nopeasti kuljettaja siirtää jalkansa kaasupolkimelta ennakoidakseen hätäjarrutustilanteen ja siirtää tarvittaessa jarrupaloja lähemmäs jarrulevyjä nopeuttaakseen jarrujen toimintaa.

  Kaikkea se insinööri keksii myös vanhanaikaiseen Volvoon. :smile:

    
 • Lainaus:
  20.04.2007 klo 20:59 Simppa- kirjoitti

  Ja toivoisin sinulta "XWD" vielä listaa niistä saksalaisista, joissa ledit on vakiona. Tiedän, että esim. Passatissa on. Ihmetyttää, mikset pidä yhtä kovaa älämölöä siitä, että ledit puuttuvat esim. E-mersusta ja A6:sta. Ainiin, ne on saksalaisia.

  Ja mitä ergonomiaan tulee, niin Autobildin saksalaistestissä Volvo S80 oli täysin suvereeni verrattuna 5-sarjaan ja A6:teen.


  Puuttuko ledit tosiaan E-Mersusta? Oletko varma? Eikö A6:sessa nimenomaan ole ollut jo kauan, samoin kuin 5-sarjassa nyt viimeistään faceliftin myötä? Olenko ihan väärässä? En ole nimittäin asiaa tarkistanut, luulin että 3-sarjassakin olisi ledit kun pitkään on jo ollut jarruvalojen voimakkuuden ja pinta-alan säätely jarruvoiman mukaan.

  Aika jännää että väität Volvon olevan 'suvereeni' ergonomian suhteen, voisitko vielä kertoa mitkä asiat siitä mielestäsi tekevät suvereenin? Minusta S80 ei ole ollenkaan huono siinä suhteessa, mutta 5-sarja selvästi edellä mm. suuren, paljon lähempänä näkökenttää olevan näytön ja yksinkertaisemman käyttöliittymänsä vuoksi. Ja ETENKIN HUD-näytön kanssa se on minusta aivan eri tasolla. Sinänsä minusta asialla ei ole niin hirveästi väliä kunhan toimii hyvin, ainahan hankalankin auton metkut oppii.

    
 • Lainaus:
  19.04.2007 klo 22:19 Jan79 kirjoitti
  Tuo bmw fanaattisuus menee jo yli ymmärryksen... itse koen olevani sen verran aikuinen etten ole missään vaiheessa edes haukkunut bemaria mutta tuo Volvo viha pistää miettimään miksi Volvo on se mikä ärsyttää? Vai onko se tosiaan että jos ruotsalaiset osaavat tehdä autoja ja me emme niin onko se syy vihata :smile: Puheet Volvon huonosta ajettavuudesta on ihan puusta heitettyä sontaa.. Jos bmw on mielestäsi parempi ajaa, se on mielestäni ok. Se vaan ei tarkoita kuitenkaan sitä että meidän kaikkien tarvitsisi olla samaa mieltä.. Ja noista testeistä tosiaan..

  Löytyy monia testejä missä bmw on voittaja ja löytyy oaljon testejä joissa Volvo on piessyt bmw:n mennen tullen.. Ei nuo testit ole mikään raamattu.. Mielelläsi nostat jalustalle bmw:n menestys testit ja julistat muut huonoiksi testeiksi.. Olen sanonut tämän jo aiemminkin mutta nyt alkaa jo väsyttää Putputin kanssa kirjoittelu koska asiallista keskustelua ei hra putput osaa käydä..


  Mitä BMW-fanaattisuutta se on jos korjaa TÄYSIN ÄLYTTÖMÄT käsitykset R-Volvojen tasosta? Siis jos väität R-Volvoa M5:n kilpailijaksi niin sehän on jo NAURETTAVAA! Ihan sama millään merkeillä noin käsittämättömien juttujen kanssa...

  Puheet Volvon huonosta ajettavuudesta EI ole mitään 'sontaa', varsinkaan kun puhutaan URHEILULLISISTA malleista! Jos Volvon tuote ei ole urheilullisuudessa edes perusHondan tasolla ja yksi vertaa sitä aivan eri planeetelta olevaan M5:seen niin missä se 'sonta' on?

  'Tavallisessa ajossa' on ihan eri juttu, silloinhan autolta ei vaadita juuri mitään joten eroja ei tosiaan paljon ole, paitsi sen tuntuman suhteen josta tavalliset pulliaiset eivät näköjään ymmärrä mitään. Minusta ja monesta muustakin AJAMISESTA kiinnostunesta, vaikka useille ei-kiinnostuneista sillä ei vissiin ole väliä, on mukavampaa kun auto on ketterä ja luonnollisen tuntuinen ajaa jo pienilläkin nopeuksilla. Eli vaikkei tavallisessa ajossa Volvossa ole mitään vikaa, niin se ero mistä ollaan jatkuvasti puhuttu on kuitenkin MERKITTÄVÄ kun puhutaan urheilullisten kuskien toiveista.

  Eli vain siksi että ette halua/tarvitse jotain ominaisuutta ei tarkoita etteikö sitä olisi olemassa. Silloinhan onkin tavallaan hölmöä maksaa Bemusta enemmän, mutta toisilla ihmisillä tilanne on eri, eli Volvo EI tarjoa ALKUUNKAAN sitä mitä kaipaa! Ja väitän että Volvokuskitkin ymmärtäisivät mistä muut puhuvat jos eläisivät Bemun kanssa pidempään.

  Mutta nyt oli puhe nimenomaan R-Volvoista ja ERITTÄIN asiantuntevat urheilullisten autojen testaajat tyrmäsivät TÄYSIN S60 R:n sekä ikäväksi ajaa että hitaaksi. Voin kaivaa tarkempia tietoja myöhemmin, mutta näin on siis näppylät. Eihän pari R-merkkiä ja lisää tehoa mitenkän muuta Volvoa dynaamiseksi tai kyvykkääksi. BMW:n tasainen painonjakauma, käsittämättömän hieno alusta sekä muut tärkeät piirteet tekee sen vakiona kaikilla koneilla nautinnolliseksi ajaa ja vieläpä suhteessa moottoritehoon Volvoa nopeammaksi. (itseasiassa pienillä koneilla ne on jopa parempia ajaa koska keulassa on vielä vähemmän painoa, teho tietty tuo omalta osaltaan lisäviehätystä)

  Väität että en osaa käydä keskustelua, mutta minusta asia on päinvastoin mahdotonta johtuen siitä että sinä koko ajan viet asiat 'yleistasolle' jos sitäkään kun kieltäydyt vastaamasta kunnolla ja sen sijaan rupeat paasaamaan merkkirfanaattisuudesta. En ole mielestäni mitään epäreilua tai väärää kirjoittanut, sinä vain vedät heti herneen nenään ei ainoastaan kritiikistä Volvoa kohtaan (joka on mielestäni ollut ihan perusteltua ja 'yleisesti tiedossa olevaa'), vaan ENNENKAIKKEA siitä jos Bemua pitää jollain osa-alueella parempana!!

  On kumma että kiellät 5-sarjan olevan parempi ajettava vaikka sen luulisi olevan tunnettua ihan yleisesti, kiistät sen vain sillä huonolla tekosyyllä että 'hiljaa suoraan ajettaessa eroa ei ole'. Jos kiinnostuksesi rajoittuu hissukseen ajoon niin etkö ymmärrä että sillion et ehkä ole paras arvostelemaan ajettavuutta kokonaisuutena ja kaikilta osin? Eikö ole ihan selvää että on suuri määrä kuskeja jotka haluavat urheilullisia, erinomaisin ajo-ominaisuuksin varustettuja autoja joista he joutuvat maksamaan enemmän, ja heille ei Volvot kelpaa koska ne eivät tarjoa sitä mitä he haluavat? Mitä se sinulta on pois, ole vain tyytyväinen jos olet löytänyt 'täydellisen auton', mutta älä tuputa sitä täydellisenä kaikille.

  Minulla on aivan riittävästi kokemusta Volvoista jotta tiedän ettei sen tuotteita edes yritetä saada tarjoamaan sitä mitä itse kaipaan. Tavallisessakaan ajossa en tunne niitä nautittaviksi vaikka jättimäistä eroa ei PERIAATTEESSA ole, mutta käytännössä ero voi olla suurikin jo kaupunkipyörityksessä koska silloinkin koko ajan kuski tuntee 'alla piilevän'. Yksi tapa kuvailla tätä on se että mielummin ajaisin 911:sellä ilman mitään varusteita (ilmastointi pitää olla) kuin täysin varustellulla Cadillacilla jo kaupunkiruuhkassa.

  Jotakuta se perusrakenne ei häiritse kun haluaa vain auton jolla päästä Asta Bhen ja siihen pistävät eri summan rahaa riippuen siitä kuinka ylellisenä tai suurena kulkuvälineensä haluaa. Toisilla jo tieto siitä ettei aja ihan tavallisella perusvehkeellä on tärkeää, ettei täytä maailmaa keskinkertaisuudella vaan vaikka (jos ei muuten pysty niin) tekee hieman enemmän työtä/karsii muusta jotta tuo maailmaan mielummin innostuneiden, sydämellä työtään tekevien ylpeydenaiheen ja taidonnäytteen. Ehkei nykyinen autoni ihan noin loistava ole, mutta onpahan sentään siihen suuntaan ja jokainen euroni menee minun mielestäni arvokkaan työn jatkamiseen eikä keskinkertaisuuden tyyssijaan. Haluan omalta osaltani tukea innostuneita, työtään sydämellä tekeviä ja edistykseen pyrkiviä jossa resurssit menevät uuden kehittämiseen eikä halpoja kopioita tekeville jossa resurssit menevät kyynisiin 'riittävän hyvien ja halpojen' pohjalevynjakosuunnitelmiin ja brändäysstrategioihin.

    
 • Lainaus:
  20.04.2007 klo 08:58 XWD kirjoitti
  Siinä jopa vaarallinen niskatuen toteutus, säätöä ei ole ja niskatuki on pitemmälle kuljettajalle ennemminkin hartiatuki kuten TM kirjoittaa.


  Mykistävää skeidaa. Yhtiö joka käyttää kymmeniä miljoonia vuodessa passiivisen turvallisuuden edistämiseen henkilöauton matkustamossa, on suunnitellut VAARALLISET niskatuet.

  :sunglasses:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit