Muuttunut Tekniikan Maailma

44 kommenttia
2»
 • Minä lopetin jo rakennusmaailma-lehden tilauksen. Ne pensseli ym. -testit ei oikein jaksa kiinnostaa. TM-lehti näyttäisi myös muuttuneen asiasisällöltään vaatimattomampaan suuntaan. Ja lehti on nykyään nopeasti selattu ja luettu se mikä kiinnostaa. Joten taitaa mullakin loppua TM tilaus, vaikka lehti on tullut vuodesta 1986 lähtien.

    
 • @Lukija799082 kirjoitti:

  Sinänsä kommenttini ei liittynyt Lukijan kommenttiin vaan siihen, että nämä uudet TM:n nettisivut ovat puhdasta p*skaa. Sivusto heittää pihalle täysin satunnaisesti kun vaihdat sivua. Mikään virallinen valitusreitti ei ole toiminut koska kukaan ei vastaa ja sama sonta jatkuu. Mitään vikoja ei koskaan korjata eikä kukaan reagoi.

  Tähän ketjuun ei voinut kirjoittaa kommenttia Safari-selaimella (sitä käyttävät Mac-koneiden ystävät, joita voisi kuvitella olevan osan toimituksesta --- tämä siis oletus juttujen usein perusteettomien Mac-hehkutusten takia) muuten kuin vastaamalla johonkin ennen tehtyyn viestiin.

  Käyn kirjastossa ainakin kaksi kertaa viikossa ja siellä on mahdollisuus selata TM paperilahtenä ja myös diginä.

  Minulle tämä yleistekninen linja on aivan ok, mutta koska nämä uudet sivut ovat aitoa häränsontaa, niin tämä vuosi on viimeinen vuosi, jolloin maksan tilauksesta. Printtilehden ulkoasu on jo nyt huonon muotilehden tasoa. Sellaisesta en maksa jatkossa.

  Jatkossa jos en pääse kirjastosta käsiksi vanhoihin juttuihin, niin jääköön tämäkin julkaisu arkistojen aarteeksi.

    
 • Todellakin tekniikan maailma on muuttunut.

  Lehden sivumäärä on vuosien varrella laskenut.
  Kuten tässä keskustelussa aiemmin todettiin, lehti on muuttunut huomattavasti tieteen kuvalehden suuntaa.
  Uskoisin että valtaosa tilaajista ei ole kiinnostunut kovinkaan paljon tiede jutuista.
  Keskustelupalstan Tiede osioon (Yleinen tiedekeskustelu, Avaruus, Ilmastonmuutos) ei kukaan ole kirjoittanut yhtään viestiä koskaan!
  Autot osiossa on yli 160000 viestiä.
  Mielestäni tämä kertoo paljon siitä mikä lukijoita oikeasti kiinnostaa.

  Minua ei kyseinen muutos ole miellyttänyt, ja koen että että ainskaan kestotilaaja ei saa rahoilleen riittävästi vastinetta.
  Uudet tilaajat saavat lehden vuosikerran yli 80e halvemmalla kuin lehden kestotilaaja.
  Oma kestotilaukseni on jatkunut yhtäjaksoisesti -70 luvun lopulta tähän päivään.
  Lehden muuttuneen linjan vuoksi peruin tänään tuon vuosikymmeniä jatkuneen kestotilauksen :(

    1
 • Tilaa karenssiajanjälkeen uudestaan.
  23 nro 109 €, säästä 49% + 3 ylimääräistä kuukautta Tekniikan Maailma -lehteä.

    
 • Karenssiajoista en ole koskaan välittänyt. Olen tilauksen lopettanut ja jatkanut halvimmalla tarjouksella. Ei ole vielä tullut ilmoitusta että: Teitillä kun on tuota karenssiaikaa.............
  Sama juttu erään toisen tämän alan lehden kanssa.

  On tullut joskus mietittyä että maksaako joku ihan jatkuvasti tästä lehdestä yli tuplahintaa.

  Olen samaa mieltä monen kirjoittajan kanssa siitä että paperilehden taso on laskenut, selaan sen nykyään kerralla läpi kun ennen LUKEMISTA riitti pariksikin päiväksi.

  Nettipuolen kanssa ei ole ollut ongelmia niinkuin täällä monella, kuulemma, niin että katsotaan ja jatketaan.

    
 • Irtisanottua 50% tarjouskestotilausta ei heti voi jatkaa välittömästi uudella 50% tarjouskestotilauksella samalla nimellä.
  Ei tietenkään määräaikaisessa tilauksessa ole karenssia. 23 nro 149 € säästä 30% vuoden määräaikaistilaus.

    
 • Juuri tuli ilmoitus omppukaupasta kahden autolehden vuositilauksen uusinnasta. Yksi maksaa 20 ja toinen 33 euroa. Molemmissa on mielenkiintoista sisältöä enemmän kuin eräässä kotimaisessa tekniikan julkaisussa ja nuo ulkomaiset lehdet myös ilmestyvät kahden viikon välein. Näistä ei myöskään tarvitse vastaanottaa paperiroskaa, toisin kuin tuon erään kotimaisen vaihtoehdon lähettämä tarjous olisi vaatinut. Pieni vinkki noiden tarjousten laatijoille - en kaipaa heikkolaatuisia veitsiä tai paperiroskaa, mutta digilehden hinnan pitäisi olla edes jossakin suhteessa kilpailukykyinen.

    
 • Minulla on satasella 23 numeroa / 12 kk tm digilehtikestotilaus, ruksasin jo valmiiksi tilauksen loppuvaksi laskutuskauden viimeiseen numeroon.

    
 • Harmi, ettei tähän palautekenttään voi jättää kuvia.
  Olisin liittänyt tähän kuvakaappauksen sivuista 8-9 uusimmasta numerosta 06/2020.

  Taiteellista? Erittäin.
  Infosisältö? Poliittisen vihertävä.
  Karkoittaa vanhat lukijat? Takuuvarmasti.
  Täytetään sata sivua/lehdykkä? Pakko.

    
 • Selasin vuoden -94 lehteä, kun etsin erästä vanhaa artikkelia. Täytyy sanoa, että lehden yleisilme oli paljon miellyttävämpi ja houkutteli lukemaan. Nykyään sivujen ilme on rauhaton, paljon erilaisia laatikoita, erilaista fonttia yms. sekavaa. Sisällysluettelokin on hajotettu ihmeellisellä tavalla. Sama ongelma on näillä nettisivuilla.

  Nykyaikaisuuteen ei aina kannata pyrkiä.

    
 • Minun pääasiallinen tilauksen syy on historialehdet, ja olen tyytyväinen kun ne on alkuperäisessä asussa.

    
 • Kun sisällön tarkoitus on olla asiallista, sitä tukeva tietty vanhanaikainen rauhallisuus voisi olla valtti markkinoilla. Vappukarnevaalit on sitten erikseen.

    
 • Joo aika kurjia ovat molemmat sekä digi- että näköislehti. Digilehdessä sivun (artikkelin) vaihdossa on viivettä ja ruudulle sopii olemattoman vähän tavaraa. Melko triviaalinkin jutun vuosksi saa vierittää ruutua paljon. Sitten silmille hyppiikin jotain jobbarin takapihan tötteröiden myynti-ilmoja. Tuntuu, kuin surffaisi netissä jotain perussotkua ja kunnollisen julkaisun tuntuma puuttuu täysin. Välillä kuva ottaa ruudun haltuun vastoin tahtoani ja vailla mitään käyttöä, eikä kuvan sulkemismerkkiä ole näytöllä. Näköislehdessä taasen fontti on sumea ja selainpohjaisuus syö tässäkin mobiililaitteen arvokasta ruutupinta-alaa.

    
 • En tiedä mitä tarkoitatte, ihan sama, historianlehdet on kuvattu arkiston lehdistä ja kuvalaatu on hyvä, aidosti historiallinen.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit