Rallin MM-sarjan ensimmäinen osakilpailu käynnistyy torstaina Monte Carlossa.

22 kommenttia

Rallin MM-sarjan ensimmäinen osakilpailu käynnistyy torstaina Monte Carlossa. Kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm ennakoi Ylen uudessa Tomin nuoteista -podcastissa, että kaudesta tulee mielenkiintoinen.

https://yle.fi/urheilu/3-11169724

Yle Urheilun lähetykset Monte Carlon MM-rallista
Torstai 23.1.2020
19.30 Ennakkolähetys, TV2
21.30 Erikoiskoe 1, suora lähetys, TV2
Perjantai 24.1.2020
20.15 Kooste päivän tapahtumista, TV2
Lauantai 25.1.2020
10.30 Erikoiskoe 9, suora lähetys, Areena
15.00 Erikoiskoe 11, suora lähetys, TV1
21.00 Kooste päivän tapahtumista, TV2
Sunnuntai 26.1.2020
10.00 Erikoiskoe 14, suora lähetys, TV2
13.00 Power Stage, suora lähetys, TV1
21.00 Kooste koko kilpailusta, TV2

  
 • Veikkaan Kallen olevan heti montessa podiumilla ja rallivuoden aikana voittavan ainakin yhden osakilpailun mikäli tallimääräys ei sitä estä.

    
 • Monte on kauden vaikein ralli sillä olosuhteiden vaihtelu tekee siitä erityisen vaikean. Samalla pätkällä voi olla lunta, jäätä ja täysin kuivaa asfalttia. Jäisellä osalla pitää malttaa mielensä, pätkät ovat taiteilua kapeilla alppiteillä. Ranskan alppitiet Gapin ympäristössä, ja Merialppien asvalttikiharat Monacon lähellä tarjoavat perinteikkään haasteen Monte Carlo-rallissa. On kuivaa asvalttia, lumista tietä, niljakkaitta jäisiä osuuksia ja paikoin vettä. Ja näitä kaikkia parhaimmillaan samalla erikoiskokeella. Kalle Rovanperällä on kaikki mahdollisuudet onnistua heti ja podiumille nousu täysin realistinen, kysehän on nuoresta mutta erittäin lahjakkaasta kuljettajasta. Tämä temppu vaatii tietenkin onnistuneet rengasvalinnat ja täysin virheettömän ajon, siinä sitä on haastetta heti alkuun.

  Toivottavasti tänä vuonna ei nähdä suomalaisten törmäilyä kuten viime vuonna!

    
 • Kalle Rovanperä ajoi Monte Carlo-rallin läpi ilman virheitä kuin vanha tekijä. Erittäin lahjakas kuljettaja ja älykäs! Respect!

    
 • Hyvin vedetty suomalaistalleilta, vaikka Fordien antama tasoitus alussa veikin jännityksen heidän osaltaan.

  Onneksi Loeb luovutti sijan takaisin Lapille. Kylmäpäinen veto Kallelta ajaa varmasti perille, kun vauhtia olisi selvästi ollut enemmänkin.

  Ogierin kommentit mieleisestä autosta, josta ei saanut ensi yrityksellä kaikkea irti kuulosti lupaavalta, tosin olosuhteet vaihtuvat kisasta toiseen, joten yhden perusteella ei voi jakaa sijoituksia muissa.

  Jään seuraamaan mielenkiintoista kautta.

    
 • Kertokaas vanhalle mitä tarkoittaa ylen selostajan ralli termi "ottaa käkättimeen" kun hoki sitä tavan tästä.

    
 • @Topi27 kirjoitti:
  Kertokaas vanhalle mitä tarkoittaa ylen selostajan ralli termi "ottaa käkättimeen" kun hoki sitä tavan tästä.

  Eiköhön se tarkoita hävitä, menettää aikaa, yms.

    
 • Ruotsin MM-rallia kaasutellaan jäädytetyillä sorateillä, lumesta ei tietoakaan. Soratiet osittain jäässä ja noin puolet pätkästä sulaa. Nastarenkailla ajetaan jään takia, olosuhteet erittäin haastavat.

    
 • MM-sarjaan ja Ruotsin rallin sääntöihin on kirjattu, että kilpailu ajetaan soralla, lumella ja jäällä. Keski-Ruotsin olosuhteet eivät tällä hetkellä täytä tätä määritelmää.
  Samaisten sääntöjen mukaan Ruotsissa on ajettava nastarenkaalla. Vaihtoehtoa ei ole.
  Tarkiaisen mukaan mikään renkaisiin liittyvä poikkeuslupa ei tule tällä aikataululla kysymykseen.

    
 • Juuri näin. Rallia viedään todennäköisesti pohjoisemmaksi jos tästä tulee ns normaali olosuhde.

    
 • muokattu 17.02.2020 13:23

  Toivottavasti viedään pohjoisemmaksi, että Ruotsin Rallista tulee taas se talvinen osakilpailu, jonka roolia se kisakalenterissa hoitaa.

  Hyvin vedetty taas kerran suomalaisilta, niin tallilta kuin kuskeiltakin.

    
 • Kaikilla suomalaisilla hyvää tekemistä ja erityisesti Kalle Rovanperän otteet jotain sellaista mitä ei ole ennen nähty. Hitaat mutkat kun oppii ottamaan tarkemmin ilman luistoja, ei kukaan pärjää suomalaiselle huippukuljettajalle. Mestaruus on Kalle Rovanperän ainoa tavoite ja se tulee ennemmin kuin kukaan osaa arvata.

    
 • muokattu 20.02.2020 21:55

  Voisiko joku taitavampi tehdä vaikka kansalaisaloitteen, jotta yle näyttäisi kaikki ralli EK:t ja mielummin suorina lähetyksinä. On oikeastaan ainoa mielenkiintoinen seurattava pitkästä aikaa autourheilupuolella ja varsinkin kun Bottas päätti vaihtaa mestaruustavoittelun seurusteluun. Toivottavasti Räikkösen Alfa jostain oikuista johtuen olisi kilpailukykyinen niin olisi jotain seurattaavaa F1:ssä

    
 • @Topi27 kirjoitti:
  Voisiko joku taitavampi tehdä vaikka kansalaisaloitteen, jotta yle näyttäisi kaikki ralli EK:t ja mielummin suorina lähetyksinä.

  Turhavaiva, yle ei kuvaa, vaan ostaa ne EK:t mitä kuvataan.

    
 • muokattu 20.02.2020 22:57

  Topi27 Areena vastaa huutoosi Neste Rallin kaikki erikoiskokeet tulee suorina lähetyksinä 6-9 elokuuta alkaen YLE Areenalta. MM-ralli on nyt todella mielenkiintoista seurattavaa. F1:iä on tullut seurattua 80-luvun alusta alkaen yhtään kilpailua ei ole jäänyt väliin. Toivoa sopii että Kimi Räikkönen saa Alfa Romeon tuttuun lentoon ja ajaa vähintään pisteille joka kilpailussa, podiumille pääsy voi olla mahdollinen ehkä jossain kilpailussa.

    
 • @tracktest kirjoitti:
  Topi27 Areena vastaa huutoosi Neste Rallin kaikki erikoiskokeet tulee suorina lähetyksinä 6-9 elokuuta alkaen YLE Areenalta. MM-ralli on nyt todella mielenkiintoista seurattavaa. F1:iä on tullut seurattua 80-luvun alusta alkaen yhtään kilpailua ei ole jäänyt väliin. Toivoa sopii että Kimi Räikkönen saa Alfa Romeon tuttuun lentoon ja ajaa vähintään pisteille joka kilpailussa, podiumille pääsy voi olla mahdollinen ehkä jossain kilpailussa.

  Hienoa, mutta onko joku syy tuohon elokuuhun, miksei maaliskuun rallia jo näytetä.

  Itse uskon Kallen ensimmäisen vuosineljänneksen harjoittelun jälkeen laittavan muille luun kurkkuun ja taistelevan tosissaan jo tänä vuonna MM mestaruudesta on pojalla sen verran rauhalliset ohjausliikkeet millintarkkaa työskentelyä ja harvoin pääsee näkemään Kallelta korjaavaa ohjausliikettä yliohjaukseen kun taas esim. Katsuta joutuu korjaamaan yliohjauksensa neljännesratin käännöllä joka kerta.

    
 • F 1 seurannu TV:n alusta asti ja seitkytluku oli kyllä rajua aikaa. Muistoista uskomattomin ehkäpä Sennan saapuminen aika-ajoihin myöhässä reilu neljä minuuttia ennen loppua Senna tulee helikopterilla ja hyppää mekaanikkojen säätämään autoon ajaen yhden nopean kierroksen ja poistuen heti kopterilla tuloksia kuulematta ajaen itsensä paalulle. Senna kyllä pisti kaiken aina peliin ja yritystä ei puuttunut Prostia ja kumppaneita unohtamatta. Bottakselta taitaa valitettavasti tuo palo puuttua. Vanhanaikaisesti sanoen F1 :stä tullut jetset laji todella kovat tyypit puuttuu kokonaan. Räikkönen varmaan parhaiten edustaa vanhoja hyviä aikoja. Hienoa oli kyllä seurata Häkkisen mestaruutta ja pojan kolarin jälkeistä uskomatonta halua voittaa mestaruus koomasängyn jälkeen. Häkkinen myös ainoa joka voittanut samassa talissa aika-ajossa Sennan. Oli surullista Sennan menehtyminen oli viimeinen suurista tosi kuskeista.

    
 • muokattu 21.02.2020 10:03

  Suomen MM-rallin kaikki erikoiskokeet näytetään suorina areenasta, muista ralleista TV1 ja TV2 näyttää avauserikoiskokeen ja muutamia muita ek:ta sekä päätöserikoiskokeet (power stage). Kaikkia erikoiskokeita muista ralleista ei siis nähdä.

    
 • Mahtavaa Kalle Rovanperä on maailmanmestari WRC autolla.
  Meni vuosi kauemmin kuin veikkasin, mutta kai siitä voi syyttää koronan tynkäkausia kun ei saannut tarpeeksi harjoitusta kisoissa ajamisesta.

    
 • Yläpeukku Toyotalle ja Kallelle!

    
 • Lueskelin kirjoituksia Rovanperästä mestaruuden jälkeen ja yksi asia pisti erityisesti silmään.
  Lainaus:
  "Hän on poikkeuksellinen lahjakkuus, jolla on kyvyt tehdä useita uusia ennätyksiä. Eteneminen kaikkien aikojen menestyneimmäksi suomalaiskuskiksi – ohittaen nelinkertaiset maailmanmestarit Juha Kankkusen ja Tommi Mäkisen, sekä 30-kertaisen osakilpailuvoittajan Marcus Grönholmin – tuntuu jopa todennäköiseltä.

  Sebastien Loebin 80 osakilpailuvoiton ja yhdeksän maailmanmestaruuden ennätystenkään rikkominen ei kuulosta täysin mahdottomalta.

  – Hän on vielä niin nuori ja hänellä on jo kaikki ominaisuudet. Hän voi olla huipulla 20 vuotta, toteaa Jari-Matti Latvala, joka uskoo, että Rovanperästä hyvin todennäköisesti tulee kaikkien aikojen menestynein suomalaiskuljettaja."

  Mikä tuossa lainauksessa on sitten niin erikoista.
  No se, että 20 vuoden päästä on vuosi 2042 ja kuka tietää millä tavalla silloin ratkotaan rallin maailmanmestaruus?
  Tuskin polttomoottoriautolla... ;)

    
 • @740 GLE kirjoitti:
  Yläpeukku Toyotalle ja Kallelle!

  👎🏻 Autourheilulle yleensä.

    
 • Onnittelut Toyotalle merkkimestaruudesta!

  Kalle ei osaa edes aavistaa vielä, mikä häntä Japanissa odottaa. Japanilaistallin nuori mestari ja paikallisen kuskin tallikaveri tarkoittaa, että kisan ulkopuolisissa riennoissa ei juuri jalat ehdi maata koskettaa.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit