paljonlaisesti kilometrejä...

6 kommenttia

Pääkirjoituksessa mainitaan toimittajan ajaneen 5 miljoonaa kilometriä.
Jos ajovuosia on vaikka 35 niin vuotuinen ajomäärä on 142857 kilometriä ja jaetaan 364 eli päiviä vuodessa.
Saadaan 392 kilometriä joka päivä 35 vuoden ajan.
Se on kuulkaa paljon.

  
 • muokattu 03.07.2020 07:06

  Tämä kiinnitti minunkin huomioni. Seitsemänkympin keskinopeudella tekee 5,5 tuntia päivässä joka päivä ympäri vuoden ja 45 vuoden ajallakin yli 300 kilometriä päivässä. Odotan mielenkiinnolla artikkelia aiheesta.

    
 • Kahdessa vuorossa

  Suur-Uski kertoo, että miljoona-Mercedestä ajetaan kahdessa vuorossa. Suur-Uski istuu autonsa rattiin varhain aamuyöllä ja ajaa omaa vuoroaan puolille päivin. Tämän jälkeen yli 30 vuotta Suur-Uskin kanssa taksia ajanut Jari Iiskola istuu ratin taakse.

  – Mercedes pestään vuoron jälkeen, jonka jälkeen auto on valmis leipätyöhönsä tien päälle.

  Tiuha ajotahti ei olisi mitenkään mahdollista ilman laadukasta autoa. Mercedeksellä ajetaan noin 250 000 km vuodessa, joten auto käy lähes tulkoon kerran kuukaudessa huollossa.

    
 • Kyllähän näitä hulluja löytyy. Saksalainen heppu on ajanut Teslan Roadsterilla jotain pitkälti yli 600 tkm JA Model S:llä yli miljoona kilometriä. Kun otetaan huomioon, että Roadster on vm 2010 ja Model S vm 2014, niin siinä on ollut ajamista.

  "On average, Gemmingen has driven around 600km a day over the 5 year period from when he acquired the Model S, which was previously a demo car, in 2014 with 30,000km on the clock."

  https://thedriven.io/2019/11/29/tesla-model-s-busts-ev-myths-with-historic-1-million-kilometres-driven/

  Lista eniten ajetuista Tesloista, kakkosena suomalainen taksari. Tätä listaa ei valitettavasti ole enää päivitetty: https://sites.google.com/view/teslamiles

    
 • Pääkirjoituksen väite toimittajan 5 miljoonan kilometrin ajokokemuksesta on yksiselitteisesti mahdoton, jollei Kiira ole 150-vuotias. Kuvista päätellen hitusen nuorempi.

    
 • muokattu 06.07.2020 00:27

  Ei kai tuo ammattilaiselle mikään mahdottomuus ole. Ajoin aikoinani (ammatikseni) viiden vuoden aikana yli miljoona kilometriä. Kokonaismäärää en ole nyt laskenut, mutta on se ainakin yli kolme miljoonaa yhteensä, vaikka vuotuiset km-määrät ovatkin tippuneet viime vuosina dramaattisesti.

    
 • En tunne Kiiraa, mutta ymmärtääkseni hän on innokas moottoripyöräilija ja kai myös autoilija.

  Olettaisin hänen olevan noin 50-vuotias, ehkä vähän alle. Tästä tulee mahdolliseksi ajokokemuksen kartuttamisajaksi noin 30 vuotta. Voihan tosin olla, että hän on aloittanut lapsena ja on pitänyt ajopäiväkirjaa siitä saakka kun oppi lukemaan. Jos näin, on hän jo viisivuotiaana ajanut noin 300km päivässä. Joka päivä.

  30 vuodelle jaettuna 5.000.000 kilometriä tekee keskimäärin 166.666 kilometriä vuodessa. Joka vuosi.
  Jos Kiiran keskinopeus on ollut 60 km/h, on hänen täytynyt ajaa keskimäärin hieman alle 8 tuntia joka päivä.
  70 km/h keskinopeudella hän on selvinnyt alle 7 tunnilla per joka ikinen päivä.

  Ja tässä ei ole pidetty 30 vuoteen päivääkään taukoa. 462 kilometriä päivässä. Jos mahdollinen hääpäivä jäi ajopäivänä väliin, seuraavana huitaistiin rapiat 900 kilometriä tuoreen puolison kanssa. Jne, jne, jne.

  Tiedättekö mitä: ei vaikuta kovin uskottavalta. Vai sanoisinko #fakenews

  Heitetäänpä pallo takaisin Kiiralle itselleen. Kuinka on?

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit