Tekniikan Maailman uudet nettisivut

364 kommenttia
13468913
 • Tulin tänne pitkästä aikaa katsomaan Sorenton 360-videota, joka ei toiminut Android 4.4.4:n postin kautta. Eipä toiminut täälläkään.

  No, nyt tuli irtoikkunassa vinkki, että tilaajan pitäisi käyttää kirjautuessa salasanan sijaan lehteen printattua asiakasnumeroa! Silloin kai moni asia paitsi arkiston pdf:t toimivat. (Kirjautumispaikassa ei mainita tästä mitään.)

  Tämmöinen touhu on tietoturvan irvikuva entiseltä laatulehdeltä.

  Neuvo sinulle, joka et halua tilata TM:ää, vaan lukea sen ilmaiseksi digilehtenä ja käyttää arkistoa jne. täysin oikeuksin: Mene kirpparille ja katso sieltä TM, jonka takasivulle on printattu nimi, osoite ja asiakasnumero. Laita asiakasnumeroita varmuudeksi muistilapulle pari kolme. Rekisteröidy sitten TM:n nettiasiakkaaksi tekaistulla sähköpostiosoitteella ja tuolla asiakasnumerolla. Hienosti toimittu, saat kaiken ilmaiseksi! Ja me kestotilaajat maksamme siitä itsemme kipeiksi.

  Hyi teitä TM! Arvatkaa vinottaako pelleilynne?

    
 • Tervehdys,
  Kiitos kehittämisestä. Se ei koskaan lopu web-sivujen osalta

    
 • Menitte sitten tähä nykymuotiin webbisivuissa. Eli pilasitte hyvät sivunne.

    
 • Autohinnasto olisi tosi hyvä ja mahtava jos siinä olisi mahdollista saada kaikki autot listattuna kuten ennenkin. lisäksi voisi hakea kallein, halvin, nopein, paras kiihtyvyys, pisin, levein, akseliväli, akselileeystiedoin onhan nämä tiedot olemassa jo nyt teillä taulukkomuodossa. nämä hakukriteerit lisäi nkyaikaisen lehden mielenkiinstavuutta ennestään

    
 • Kävin ensimmäistä kertaa näillä ns. digisivuilla. Lehteä en ole lukenut näillä sivuilla, olen sen verran vanhan kansan ihminen, että luen lehdet paperisena ja siks toiseks kirjoitan isännän koodeilla, sillehän se lehti tulee. Aikaisemmin vuosikerta tuli DVD:nä mikä oli tosi hieno juttu, alkaa oleen nimittäin nurkat täys lehtien vuosikertoja, mutta nyt pitääkin taas alkaa keräileen lehtiä, kun on menty tähän, että vain tilaajat saa selailla vanhoja lehtiä. Kun vois ees tallentaa omalle koneelle niin olis sekin jotain.

    
 • Minäkin kaipaan aikaisempaa DVD vuosikertaa tai mahdollisuutta tallentaa koneelle
  lehden vuosikerta.
  Eli kaino toivomus: palauttakaa mahdollisuus tallentaa vuosikerrat.

    
 • Yritän: Etsiä P11 -koppaisen Nissan Primeran koeajo -artikkelia

  Teen: Laitan hakuun "Nissan Primera"

  Tulos: "HAUN TULOKSET (849)"

  Joista ensimmäinen: "TM 15/1996 - Nissan Primera"

  Klikkaan sitä: "Digilehti ja lehtiarkisto sisältyvät TM:n ja TM digipalvelun tilaukseen. Jos olet TM:n kestotilaaja, kirjaudu sisään sähköpostillasi ja asiakasnumerollasi, jotta saat pääsyn maksulliseen sisältöön."

  Eikö voi ostaa enään yksittäisiä koeajoja niinkuin ennen, ja mistä edes tiedän onko tuo koeajo, ajettua vai joku muu artikkeli.. tai mistä edes tiedän minkä koppainen Primera tuo on?

  Nyt jotain rotia tähän hommaan.

    
 • "Yritän: Etsiä P11 -koppaisen Nissan Primeran koeajo -artikkelia

  Teen: Laitan hakuun “Nissan Primera”

  Tulos: “HAUN TULOKSET (849)”"

  Hakukone ei osaa lukea ajatuksiasi, joten sinun kannattaa rajata haku haluamiisi vuosiin.

    
 • Olen sisäänkirjautunut, haen juttuja, löydän haluamani jutun, klikkaan sitä ja tulee ruutu: TILAA TM DIGIPALVELU kirjaudu sisään ym. Klikkaan kirjaudu sisään ja pääsen sivulle jossa ilmenee että olen jo kirjautunut.

  Alkaa jo kärsivällisyys loppua tän arkiston kanssa!

    
 • @Ism70: En tiedä minä vuonna kyseinen Primrea on ollut koeajossa

  Mikäli kirjoitan esim. "Nissan Primera 1997" tulee "HAUN TULOKSET (1947)" ja ensimmäisenä aivan samat kuin ilman vuottakin.

  Mikäli haen "Nissan Primera koeajo" niin tulee "HAUN TULOKSET (1204)" joista ensimmäinen on
  "Koeajo: Nissan Pulsar dCi 110 Tekna"

  Ja taas sen jälkeen aivan samat tulokset, joista ei kirjautuneenakaan saa mitään tietoa...

    
 • Kokeilepa tätä linkkiä: https://tekniikanmaailma.fi/haku/?st-sort=relevance#stq="nissan primera" AND 1997&stp=1

  TM voisi kertoa millä sanskriitilla hakumoottoria ohjataan. Keskustelupalstan ohjeistus lienee jo kunnossa.

    
 • jep, vuosikerta dvd takaisin kestotilaajille, samoin pdf tallennus arkistoon!

    
 • Muutaman viikon palstalakon jälkeen tuli todettua, ettei vieläkään nörtit ole saaneet / lehdellä ei ole motivaatiota laittaa sivustoa toimivaan muotoon. Tämä keskusteluketju on avattu joulukuun puolivälissä, joten siitä päätellen palstauudistus tehtiin yli 3 kk sitten.

  Ilmeisesti jotain kuitenkin on tehty, kun uusia virheitä on tullut. Tällä hetkellä keskusteluun viestin kirjoittamisen jälkeen joutuu monisivuisen keskustelun ensimmäiselle sivulle, eikä viimeiselle sivulle tuoreen viestin kohtaan.

  Onneksi tuoreimman lehden sisältö oli kiinnostava ja seuraavankin lehden maatiepyörätestiä odotan, joten ihan vielä en laita hanskoja lopullisesti naulaan.

  Lisäys: tämä viestiketju toimii tältä osin kuten kuuluukin, mutta liikennepuolella ei. Omituista. Harmillista puolestaan on se, että kursori ei näy oikein tekstissä.

    
 • Kestotilaajamme saavat digipalvelun käyttöönsä ilmaiseksi. Etu on voimassa toistaiseksi? Minulle ainakin tämä maksoi pirusti?

    
 • @Herbert: "Ilmeisesti jotain kuitenkin on tehty, kun uusia virheitä on tullut. Tällä hetkellä keskusteluun viestin kirjoittamisen jälkeen joutuu monisivuisen keskustelun ensimmäiselle sivulle, eikä viimeiselle sivulle tuoreen viestin kohtaan."

  Vanhasta sivustosta tuodut ketjut toimivat niin, että:
  1) viimeisimmän postauksen linkki ei suinkaan johda ketjun tuoreimpaan antiin, vaan vanhan palstan alkuperäisen ketjun 2. viestiin
  2) niistä puuttuu ensimmäinen eli aloitusviesti
  3) ainakin osassa postauksissa on aivan väärä kirjoittaja

  Näitä asioita ei ole korjattu eikä varmaan tulla korjaamaankaan. Uuden sivuston aikana luodut ketjut toimivat varmaankin ok, jos se nyt ketään enää kiinnostaa.

    
 • Mainokset iskee liikaa esiin. Taitaapi olla viimeinen kestotilausvuosi minun osaltani (arvaa harmittaako) Lehden sivumääräkin on vähentynyt kolmasosan verran 2000 luvulla.

    
 • TIlasin lehden noin kuukausi sitten. Sain tilausvahvistuksen 10.3.
  Lehden piti alkaa tulla kotiin kannettuna seuraavasta numerosta alkaen.

  18.3. lehti ilmestyi, mutta ei minulle.

  Asiakaspalvelusta sain sentään asiakasnumeroni jotta pääsin lukemaan lehteä netissä.

  Myöhemmin kerrottiin, että tilaukseni alkaisikin vasta seuraavasta numerosta, 1.4.

  No, aikamoista aprillia tämä roska on; lehti on kyllä ilmestynyt, mutta edelleenkään sitä ei ole minulle kannettu. Postilaatikko kumisi tyhjyyttään.

  Ja mikä hienompaa, nyt en enää pääse lukemaan lehteä edes verkossa.
  Olen parhaillaan kirjautuneena sähköpostiosoitteellani ja asiakasnumerollani, joten tunnukset sinänsä toimivat, mutta sisällöt eivät enää avaudu kirjautuneenakaan.

  Vielä viime viikolla nämä sentään toimivat.

  Täytyy myöntää että jotenkin odotin kymmenien vuosien kokemuksen tekniikka- ja tiedelehden toimittamisesta johtavan vähän toisenlaiseen kehityssuuntaan ja osaamiseen, myös verkkopalvelun toteutuksessa..

    
 • Eikö teitä huolestuta maineen menetys: Tekniikan Maailma ei kyennyt löytämään tekniikan asiantuntemusta joka olisi riittänyt toteuttamaan toimivat verkkosivut! Nöyrästi apua kysymään tai menevät tilaajat ja ilmoitus tulot.

    
 • Onko kukaan muuten keksinyt miten noita sisältöjä, vaikkapa uutisia tai sanotaanko Autot -valikon takaa löytyviä autoaiheisia juttuja, pystyisi selaamaan kronologisesti "ensimmäistä sivua" pidemmälle?

  Että näkyisi muutakin kuin ne pari tuoreinta juttua?

  Hakuhan on aivan idiootti systeemi, jota tuskin on kehittäjä tai tilaaja lainkaan testannut, eikä se muutenkaan tällaiseen selailuajatukseen vastaisi vaikka toimisikin.

  Ja kas samaan hengenvetoon itse itselleni vastaankin: Autot -sivun sijaan pitääkin valita jokin sen alasivuista, vaikka Autot => Kaikki, jolloin alalaitaan ilmestyy "vanhemmat artikkelit" -linkki.

  Loogista, eikö totta?

  Kyllä jotenkin ymmärtäisi jos tämän sivuston olisi vaikka päätoimittajan veljenpoika viisitoista vuotta sitten tehnyt, mutta hieman ihmetyttää miten tällainen kaikinpuolinen toimimattomuus menee tilaajalta läpi vielä vuonna 2015.

  Ja miten kukaan ilkeää tällaista roskaa toimittaa.

    
 • Tekniikan Maailma voisi tehdä mielenkiintoisen testi eri lehtien nettisivujen käytöstä kuinka ne toimivat kuluttajalle.

    
 • Jostain kumman syystä ennen niin vilkas keskustelupalsta on hiljainen kuin hautausmaa.
  Onko kellään hajua mistä vois johtua....?
  Tosin ennen tuli käytyä sivuilla lähes päivittäin mutta nykyään vain lehteä lukemassa.

    
 • Ennen keskustelupalsta ja sivusto toimivat..

    
 • Olen kestotilaaja kirjaudun sisälle, löydän haluamani jutun, avaan sen tulee ilmoitus

  "TILAA TM DIGIPALVELU

  Digilehti ja lehtiarkisto sisältyvät TM:n ja TM digipalvelun tilaukseen. Jos olet TM:n kestotilaaja, kirjaudu sisään sähköpostillasi ja asiakasnumerollasi, jotta saat pääsyn maksulliseen sisältöön."

  Harmittavasti en enää vain voi kirjautua sisälle koska olen jo sisällä. Tätä oravanpyörää jatkuu niin pitkään kun hermo vain kestää. Mikä avuksi?

  Uusien sivujen aikana en ole päässyt yhtäkään artikkelia lukemaan, ennen tuli viikottain hyödynnettyä TM:n arkistoa. Käsittämättömän huonosti tehdyt sivut. Lisäksi tuo yläreunan mainos on aivan liian iso näin 13 tuuman näytölle vie ylipuolet sivutilasta?!?

    
 • Adblock Plus
  Estää häiritsevät mainokset. (Minä pääsääntöisesti pidän mainoksista, mutta esim. näitä http://www.fromhot.com on hankala katsoa ilman mainostenestoa)

    
 • purjelento, muutaman tunnin odottelun jälkeen tuo ongelma taas korjantuu, olettaen että nuo tilaajatoiminnot ovat tunnuksellasi toimineet aiemmin (ja olet kirjautunut sähköpostiosoitteella ja asiakasnumerolla salasanan sijaan - Tekniikan Maailman käsitys tietoturvallisesta kirjautumisesta josta olemme jo kuukausia saaneet nauttia).

  Mutta, apropos, onko kukaan onnistunut tulkitsemaan Keskustelu -sivun päänäkymän kryptisiä numeroita?

  Jos otetaan tuo ensimmäinen keskustelualue esimerkiksi

  Autotekniikka (1,479, 18,148),
  Käytetyt autot (868, 8,069),
  Liikenne (1,085, 43,417),
  Moottoripyörät ja muut ajoneuvot (139, 713),
  Muut autoaiheet (238, 2,093),
  Uudet autot (2,526, 60,634)
  6,335139,40908.04.2015, 12:36

  Näyttääpi mielenkiintoiselta.

  Mitä mahtavat nuo pilkulla erotellut numerot tarkoittaa?

  Voisi olla ihan rakentavaa jos nyt joku Tekniikan Maailman tai Otava Median toimituksesta itse kokeilisi ihan oikeasti käyttää näitä sivuja. Eihän täällä mikään toimi mitenkään järkevästi. Mitään logiikkaa ei ole missään. Kaikki on ihan pelkkää perseilyä ja erityisesti nuo kirjautumisongelmat kestotilaajien silmään kusemista.

  Voisitte te siellä Otavassa / TM:n toimituksessa tilaajana vähän miettiä ihan tällaisia perusjuttuja, kuten mikä on oleellista tietoa vaikkapa keskustelualueella, ja miten tällainen toiminnallisuus olisi looginen toteuttaa. Kiinnostaako käyttäjää mielestänne todellakin se milloin jokin keskustelu on aloitettu, vai olisiko oleellisempi tieto kuitenkin milloin se viimeisin viesti on kyseiseen keskusteluun kirjoitettu?

  Internetissä on aika paljon muitakin, pääsääntöisesti paremmin toteutettuja verkkopalveluita kuin tämä sirkusesitys, jota vielä ilkeätte paperilehdissä numero toisen jälkeen mainostaa. Kokeilkaapa vähän surffata muita palveluita.

  Saatatte ehkä oppia jotakin.

    
 • Digilehti on mennyt huonompaan suuntaa. Aiemmin artikkeleita pystyi tallentamaan pdf muotoon, jolloin ne pystyi arkistoimaan ja lukemaan ilman nettiyhteyttä. Nykyisin sinun on pakko olla tilaaja, että voit lukea vanhoja testejä tai artikkeleita. Digilehden ja paperilehden hintaero näkyy olevan ainoastaan 2€/kk. Digilehti ei säily tilauksen jälkeen, mutta paperilehteä voit pitää kaapissa vaikka kymmenen vuotta. Digilehden suosio olisi varmasti isompi, jos artikkeleita voisi tallentaa. Uutta tilausta miettiessä minun vaihtoehdot on ainakin ainoastaan paperilehti tai sitten en tilaa tätä enää ollenkaan.

    
 • Kyllä tämä on viimeinen kestotilaus. Lehti kuihtuu vuosi vuodelta. Katson irtonumerot ennen ostoa, onko mitään kiinnostavaa. Sivumäärä pudonnut kolmanneksen viidessä vuodessa.

    
 • Jaakko, näinpä. Aika kehnoja ovat nämä uudistukset, kun pilataan verkkopalvelu ja itse lehtikin surkastuu sisältömäärältään ohueksi rimpulaksi. Vielä toissavuonna sivuja oli 116, nyt alle sata. Vuonna 2010 sivuja oli lehdessä yli 130.

  Hintakehitys ei valitettavasti ole seurannut samaa rataa, joten voidaan todeta että vastine rahalle on vähentynyt todella monella tasolla.

  Onko tässä menossa perinteikkään lehden kuolinkamppailu?

    
 • Todettakoon vielä että harmillisen suuri osa tuon ohuen rimpulan sivuistakin on mainoksia ja jopa artikkelin näköiseksi toimituskunnan avustuksella taitettuja piilomainoksia. Erään helsinkiläisen virkamiehen pesukonemainos oli nähtävästi julkaistu kustantajan toisessa lehdessä, Suomen Kuvalehdessäkin, josta aiheesta nousikin ihan ansaitusti pieni myrsky vesilasiin.

  (Taitaa muuten olla kyseisen aviisin verkkopalvelu samalla kuramoottorilla toteutettua kökköä kuin tämäkin. Lieneekö Otava Media ostanut kokonaisedullisen paketin Intian serkuilta lukematta pientä pränttiä?)

    
 • Ei tainnut näillä palautteilla paljoa olla painoarvoa Otavan norsunluutornissa.

  Kohta on puoli vuotta mennyt, eikä kehitys ole kehittynyt mihinkään suuntaan.

  Että tällaista tekniikan asiantuntemusta siellä.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit