Miksi sumuvalot

158 kommenttia
12346»
 • Rattimies:” Ehkä viestissäni ilmenee pieniä yhteneväisyyksiä mielipiteisiisi...”

  Aika luonnollista, eihän noista pelleistä voi kovin montaa mieltä olla.

    
 • Mikä tässä niin monimutlkaista on ?

  Käsitelläänkö tässä siviiliihmisten ajoneuvoissa käyttettäviä erityisiä valoja, jotka sijoituksensa puolesta toimivat ajovaloja paremmin nimenomaan sumussa. ?

  Vaiko EASA:n hiukkaskiihdyttimessä käytettävän Vety Ionisaatio concentraatiokammiossa käytettävää tapahtumaa stimuloivaa ultraviolettivaloksi aallonpituudeltaan kutsuttavaa erityisvaloa. ?

  Veikkaan jälkimmäistä:

  Ei kait kukka noi pal assijaa sumuvaloist keksi.
  Perustelu:
  Sumuvalo: on sumuisiin olosuhteisiin suunniteltu erityisvalo.
  Lähivalo: valo jotka kytketään päälle vastaantulevan ajoneuvon lähestyessä. Ei siis esim 500 m suoran toisessa päässä. ( kaukana )
  Kaukovalo: tätä valoa voivat tietysti käyttää muutkin kuin "Kauko"-nimiset henkilöt.
  Sana "kauko", tässätapauksessa tarkoittaa että valonsäteet kantautuvat yleensä kauaksi. ( Nätä kauko-valoja ei ole suunniteltu sammuttamaan vastaantulevan sumuvaloja! )
  Suuntavalo: sykäyksellistä valoa antava erityisvalo, jolla ilmoitetaan suuntaa johon ollaan ajoneuvoa kääntämässä. Tätä käytetään kuitenkin vain risteävien ajoratojen läheisyydessä tai aiottaessa vaihtaa ajokaistaa. ( valon pitäisi olla mieluimminkin nimeltään kääntymisaie-valo ? ). Tätä valoa ei käytetä yleensä mutkissa, ei edes tiukoissa sellaisissa.
  Nämä valot ovat tyypillisesti sijoitettu ajoneuvon kulmiin, jotkut lisäävät sen myös ulkopuolen taustapeiileihin, niiden etupuolelle.
  Seisontajarru: erityisjarru jota käytetään ajoneuvoa seisottaessa. Muutamat tosin yrittävät myös ajaa tämä kytkettynä, mutta se ei ole erityisen viisasta.
  Nokka-akseli: mm Kuplafolkkarissa tämä akseli on poikkeavasti sijoitettu auton takana olevaan moottoritilaan.
  Kardaani-akselia on nykyjään vain hienoissa ajoneuvoissa, joita yleensä Kartaanikunkut ajavat.
  Hansikaslokero: Tämä myös on poikkeuksellinen paikka siksi että, täällä voi säilyttää vaikkapa piilopulloa, jos ei satu omistamaan sopivaa halkopinoa.. Tämä tila ei siis ole, nimestään huolimatta, tarkoitettu pelkästään hansikkaiden säilyttämiseen tai kuljettamiseen.
  Vararengas: Tällä renkaalla saa viralliseti myös ajaa, semminkin jos se on saman kokoinen vakiorenkaiden kanssa.
  Vastaavasti normaalirenkaita saa säilyttää tai kulljettaa vararengastilassa.

  Kyllähän kaikki täällä Suomessa suomea osaa ja ymmätää, ei ymmärtäminen ainakaan jankuttamalla ja syyllistämällä ( juoppo, hullu tai tyhmä ) paremmaksi muutu.

  Tältä minusta tuntuu, kun itsestäänselviä asioita pitäisi PERUSTELLA


  [il Diavolo muokkasi tätä viestiä 17.12.2004 klo 15:56]
    
 • Lainaus:
  17.12.2004 klo 12:21 il Diavolo kirjoitti
  Miten kukaan voi PERUSTELLUSTI varmistua, että kirjoittaja on hullu tai tyhmä ( ettei se ole rooli), juopunut tai suuttunut. ?


  Miksi ihmeessä omaksua tyhmän rooli, jos voisi olla aidosti fiksu?

    
 • Lainaus:
  17.12.2004 klo 14:00 TeeCee kirjoitti

  Tämän tunnustukseni jälkeen en taida saada enää nauttia kiusanteostani, mutta aikansa kutakin. Ehkä on hyvä lopettaa ennen kuin alkaa tulla tappouhkauksia ja kaverikin tuossa kannatti ajatusta, kun kerroin kohta tulevani kaapista, terveisiä vaan sinne Turkuun J:lle.


  Rohkeasti vain kaapista ulos. Rohkea päätös, jota kunnioitan. Ja ovathan teikäläiset olleet viime aikoina aika paljon framilla. Nelosen rakennusohjelman pariskunta ja se jenkkisarja jossa viisi hilpeää gay-miestä ottaa heteron muuttumisleikkiin. Hyvä, että olet saanut myös "kaverisikin" kannatuksen. Koskeehan päätös häntäkin.

    
 • Eilen sunnutaina satoi räntää näkyvyys kohtalainen, mutta moni näkyi käyttävän sumareita.Faijankaa mietittii kummilla näkee paremmin:
  Lähi ja sumuvaloilla, vai lähi ja kaukovaloilla.Citroën C5 kun on sumarit siinä valoryppäässä.Ei kovin pitkälle näyttänyt sumareitten kanssa. :neutral:

    
 • Tuota:” Rohkeasti vain kaapista ulos.”

  Nyt kun otit asian puheeksi, alkoi mietityttää itseäkin. Olisikohan se ollut vain alitajuista asian kieltämistä, kun otin tavaksi poiketa pysäkille kun joku tuli liian lähelle pakoputkeani? Estoinen mieli voi oireilla monella tavalla.

  Toisaalta taas minulla ei ole minkäänlaista makua vaatteiden, sisustuksen eikä oikeastaan autojen ulkonäönkään suhteen. Se menee minulla jopa niin äärimmäisyyteen, että makuni ei ole enää edes huono, sitä ei kerta kaikkiaan ole. Vai onko sitä oikeasti, mutta alitajuisesti piilotan sen, jotta totuus ei selviäisi edes itselleni? Tosi hyvin olen kyllä siinä piilottamisessa onnistunut.

  Tuota:” Hyvä, että olet saanut myös "kaverisikin" kannatuksen. Koskeehan päätös häntäkin.”

  Kaveri ei tiennyt tunnustuksestani mitään, oikeastaan se tuli minullekin yllätyksenä, tietoinen minäni luuli puhuvansa vähän eri asiasta. Hänelle (ja minullekin) taisi vasta nyt selvitä, miksi olemme monet kerrat nukkuneet samassa teltassa keskellä metsää (kaukana todistajista?) ja miksi ehdotan kulkureiteiksi paikkoja, joissa vedämme toisiamme kalliolle (saa pitää kädestä?) tai työnnämme toisiamme takamuksesta.

  Kiitos Tuota kannustuksesta ja rohkaisusta, taidan siirtyä keskustelemaan ”Uudet autot”-osastolle faceliftien onnistumisista ja muista tyyliasioista, sitten näen, mikä on asian todellinen laita. Tärkeintä on, että hyväksyy itsensä sellaisena kuin on, hyvin harva vain tietää, millainen oikeasti on. Homous ei ole riesa ollenkaan, jos sen hyväksyy itsessään tai muissa, homopelko ei muutu hyväksi vaikka sen itsessään hyväksyisikin.

    
 • Mielenkiintoista kerro lisää... :grin:

    
 • Tuomas:” Mielenkiintoista kerro lisää...”

  Tämä on itsellekin niin tuore asia, etten oikein muuta osaa vielä kertoa. Älysin tämän tulkinnan mahdollisuuden vasta Tuota:n kommentista. Olisipa noloa, jos Tuota olisi oikeassa. Ei siksi, että homoudessa mitään hävettävää olisi, vaan siksi, että olen moitiskellut muita tosiasioiden kieltämisestä.

  Monet kerrat olen ääneen ihmetellyt, miksi Nunchakut ja kumppanit järjestelmällisesti jättävät huomiotta milloin minkäkin aiheen asiantuntijat. Tai oikeastaan he menevät vielä pidemmälle, he eivät jätä asiantuntijoita huomiotta vaan he ovat täsmälleen päinvastaista mieltä. He tuntuvat oikein kilpailevan siitä, kuka keksii älyttömimmät ”perustelut” sille, ettei omaa käytöstä missään tapauksessa kannata muuttaa vastaamaan asiaa tutkineiden tai niiden kanssa ammatikseen touhuavien neuvoja. Aina oma luulo vieraiden ihmisten tiedon peittoaa. Ja nyt sitten minulta itseltä on jäänyt huomaamatta oma seksuaalinen suuntautumiseni!

  Noloa kannaltani olisi myös se, jos homouteni huomaa Tuota ennen minua. Hänhän ei uskonut edes ”Fysiikan alkeita”-otsikon alla käydyssä keskustelussa niitä eri lähtönopeuksien vaikutuksia loppunopeuksiin, eli asiaa, joka on täysin yksiselitteisesti, pelkästään laskemalla, todennettavissa oleva. Silti hän huomaa kommentissani, joka käsittelee aivan muita asioista, itseltänikin huomaamatta jääneet piiloviestit.

  Miksi tämä muuten sinun mielestäsi on niin mielenkiintoista? Täällä kannattaa varoa, miten sanansa asettelee.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit