Keskustelu auton kojelaudan materiaaleista

185 kommenttia
«134567

Kelle auton kojelaudan materiaalit ovat tärkeitä, ottaen huomioon että autossa vietetty aika on päivittäin puolisen tuntia korkeintaan per kerta?

Voidaanko sanoa että jo pelkkä keskustelu auton kojelaudan materiaaleista ja niiden tärkeydestä jollekulle ilmentää nyky-yhteiskunnan rappiota?

  
 • Kiitos provosta, tartun siihen.

  Materiaaleilla on merkitystä. Huonommat materiaalit natisevat ja pahimmillaan aiheuttavat heijastuksia tuulilasiin. Hansikaslokero voi olla vetkula tai sitä joutuu läimimään kiinni. Se voi myös naarmuuntua herkemmin, ja siksi näyttää nopeammin kuluneelta. Estetiikallakin on hieman merkitystä kun autossa istuu 1,5h päivässä. Toki se voi olla enemmän muotoilullinen seikka kuin varsinaisesti materiaaleista kiinni.

  Ei se toki auton hankintaa ratkaise, muutoin kuin kahden muuten tasavertaisen kandidaatin välillä.

    
 • tuskin mitkään kaksi autoa ovat niin tasavertaisia että kojetaulun materiaali sitä kääntää toisen eduksi.

    
 • Minulle olisi riittänyt pienempi auto, mutta harmittavasti kojelaudan materiaali oli kovaa materiaalia verrattuna isompikokoiseen saman varustetason malliin. Sen lisäksi oli muitakin ominaisuuksia mistä näki että auto ei ollut vain pienempi, vaan se oli halvemmalla tehty.

  Mielipideasioita. Jotkut haluavat hyvää laatua jokaisessa tuotteessa tai palvelussa, kun toiset eivät edes tunnista eroja laatutasoissa. Ensimmäiset joutuvat maksamaan enemmän, jälkimmäiset ovat tyytyväisiä kun saivat halvalla jotakin.

    
 • Kaarrette kiteytty ajatukseni. Kojelaudan (koko sisustuksen) materiaalit ja tyyli ovat yksi ratkaiseva asia autoa ostaessani.

    
 • muokattu 28.01.2019 19:41

  Tärkeintä itselle on natisemattomuus ja käytännön toimivuus, jonka voi toteuttaa monellakin tavalla hyvin.

  Jos ulkonäölle annetaan mitään arvoa niin urheilualumiinit ja hiilikuitujäljitelmät näyttävät minusta väärässä ympäristössä lapsellisilta, vaikka eivät muuten mieleisen auton ostamista ole estäneet tähänkään saakka.

  Klassisempaan makuun tehdyissä sisustuksissa pähkinäpuu on klassikko, joka kuuluu luonnostaan brittiläiseen aristokraattiin, mutta kuultolakattu saarni tai avohuokoinen vaahtera mattapinnalla sopivat enemmän omaan makuuni

  Muovien vertaaminen on muovien vertaamista. Jos ei narise eikä heijastele, niin mitäpä tuota ihmettelemään. Jos Audi 4Motionissa on kone väärinpäin ei premiummuovinen kojetaulu pelasta vaikutelmaa, vaan sitten on sama ajaa Seatilla tai jollain muulla etuvetoisella.

    
 • No onneksi on mistä valita vetotavasta riippumatta- poikittaismoottoria inhoava voi ostaa vaikka Audi A4:n tai Q3:n Quatro with ultran!

  Tai voihan sen nelikonkin tarvittaessa unohtaa, niin pääsee nauttimaan ihan aidolla pitkittäismoottorisella etuvedolla!

    
 • muokattu 28.01.2019 21:28

  @karrette:

  Minulle olisi riittänyt pienempi auto, mutta harmittavasti kojelaudan materiaali oli kovaa materiaalia verrattuna isompikokoiseen

  Harmittaa varmasti kun kahden välillä joutui valitsemaan. Luulisi tietysti, että markkinoilta löytyisi kahta vaihtoehtoa enemmän autoja valittavaksi kuin pienempi ja isompi. Ja olivat pöljät tehtaalla vielä laittaneet kojetauluunkin noin vastakkaiset stailit, kovan ja pehmeen. Mutta jospa se tosiaan tuohon kiteytyi ratkaisevasti sitten...

    
 • muokattu 28.01.2019 22:52

  Tulipa mieleeni kerta kun kojelaudan materiaali ratkaisi (osittain) pelin. Joskus muinoin kun Dodge Caliber tuli myyntiin innostuin, komea auto yllättävän halvalla. Koeajo oli hirveä pettymys nimenomaan ämpärimuovin takia. Auto oli "halpuudestaan" huolimatta tuolloin taloudellisen sietokyvyn ylärajoilla, tai varmaan ylikin, eikä todellakaan haluttanut ostaa sellaista autoa joka ei miellyttänyt edes 10-15 vuotta vanhoihin tonnin autoihin tottunutta. Ostin pari vuotta vanhan Corollan, enkä ole katunut. Kun myin sen 2 vuotta ja 60tkm myöhemmin, Corollan hinta oli tippunut tonnin.

  Edit: Vanhoja Calibereja nettiautosta katsoessani näyttäisi aikajana menevänkin niin että olin varmaan vaihtamassa sitä Corollaa uuteen. No mutta kuitenkin, Caliberin ämpärimuovi teki siitä uutena vähemmän haluttavan kuin nelisen vuotta vanhan Corollan.

    
 • Aloittajalta ja muutamalta muulta viisastelijalta tekisi mieli kysyä, että onko kylpyhuoneesi pinnoitettu muovimatolla vai laatoilla? Ei varmaan silläkään ole mitään väliä, koska tuskin suihkussa tai toiletissakaan vietät aikaasi montaa tuntia päivässä? Tai jos olet ostamassa asuntoa, niin eikö sillä ole mitään väliä, minkälainen muovimatto tai laatoitus märkätiloissa on? Tietysti myös koko kämppä voi olla kirjavaa muovimattoa, koska eihän sillä käytännössä mitään eroa ole parkettiin. Kuka nyt asuntoaan valitsisi lattian muovimaton perusteella?

    1
 • @Mikko_L

  Aloittajalta ja muutamalta muulta tekisi mieli kysyä, että onko kylpyhuoneesi pinnoitettu muovimatolla vai laatoilla?

  Monessa tapauksessa sillä ei ole merkitystä kummalla se on pinnoitettu. Varsin monet eivät kiinnitä huomiota asiaan, koska tietävät tekevänsä rempan jossa jokin vaihtuu: värimaailma, tai materiaali ja ehkä jokin muukin tekijä lisäksi.

  Kuka nyt asuntoaan valitsisi lattian muovimaton perusteella?

  Joku saattaa senkin tehdä, mutta ihan sama juttu: sen voi vaihtaa mieleisekseen remppaamalla.

  Vuokra-asunnon etsijä voisi olla poikkeus kumpaankin valitessaan: kylppärin ja muiden tilojen materiaalit ei miellytä, etsin toisen kämpän.

    
 • @Kumppani kirjoitti:

  Monessa tapauksessa sillä ei ole merkitystä kummalla se on pinnoitettu. Varsin monet eivät kiinnitä huomiota asiaan, koska tietävät tekevänsä rempan jossa jokin vaihtuu: värimaailma, tai materiaali ja ehkä jokin muukin tekijä lisäksi.
  Joku saattaa senkin tehdä, mutta ihan sama juttu: sen voi vaihtaa mieleisekseen remppaamalla.

  Vastaat siis materiaalikysymykseen sanomalla, että materiaalilla ei ole väliä, koska materiaalin voi vaihtaa mieleisekseen. Eikö materiaali ole aika hemmetin tärkeä silloin, kun viitsii kalliilla vaihtaa materiaalin toiseen?

    
 • NHB vei sanat suustani. Materiaalilla on siis pirusti väliä, koska Kumppani on valmis tekemään kalliin rempan vaihtaakseen materiaalit. No auton materiaaleja on jälkikäteen vaikea vaihtaa ja siksi ostan jo uutena auton, jonka materiaalit miellyttävät.

  Perusteletko Kumppani vielä, miksi auton suhteen tämä on typerää - osa ei edes erota kallista materiaalia halvasta - mutta asunnon suhteen pintamateriaaleilla onkin väliä? Eikö se ole aivan yhtä turhamaista? Sininen muovimatto toimii ihan yhtä hyvin kuin laattakin, ehkä jopa paremmin. Vain idiootti siis panostaa laattaan ja parkettiin.

    
 • Mikko-L käytetyistäkin löytyy kattavasti varusteltuja autoja, jossa materiaalit miellyttävät vaativampaakin makua. Suomessa uutena myytävät ovat usein näitä ns karvalakkimalleja joten vaativampaan makuun autoja kannattaa katsella sieltä missä on runsaammin valinnanvaraa. Voiko joku oikeasti pähkäillä kylpyhuoneen pintamateriaalien vaihtoehtoja muovi vai laatta. Aikoinaan joku saattoi perustella muovimattoa sillä ettei liukastu, turvallisuus on tärkeä näissäkin valinnoissa siksi matta tai karheapintainen lattialaatta on oikea valinta. Tästäkin keskustelusta saatiin aikaiseksi varsinainen vääntö kuinkas muuten. Täytyy sanoa jos kylpyhuoneessa, keittiössä tai olohuoneessa tuntee viihtyvänsä materiaalien vuoksi paremmin miksei se olisi sallittua myös autossa. Tunteet vellovat huvittavasti näissä autokeskusteluissa eipä tästäkään ketjusta muuta voi todeta.

    
 • muokattu 29.01.2019 19:57

  Poijjaat riemastuivat, hehheh...

  @NHB:

  Vastaat siis materiaalikysymykseen sanomalla, että materiaalilla ei ole väliä, koska materiaalin voi vaihtaa mieleisekseen.

  Hankittaessa sillä ei ole välttämättä väliä, silloin kun puhutaan asunnoista, ei autoista. Kyllä.

  Eikö materiaali ole aika hemmetin tärkeä silloin, kun viitsii kalliilla vaihtaa materiaalin toiseen?

  Miten niin kalliilla? Missäs niin sanottiin oletuksena, en minä ainakaan. Sinulla on nähtävästi jotakin muovituotteita vastaan, mistäköhän olet traumasi saanut, se ei selviä.

  @Mikko-L

  Materiaalilla on siis pirusti väliä, koska Kumppani on valmis tekemään kalliin rempan vaihtaakseen materiaalit.

  Sama kysymys: missä oli sisäänrakennettuna oletuksena, että kyseessä olisi kallis remppa? Sanoinko minä jossakin vaikkapa niin, että tulee aina vaihtaa halpa materiaali kalliimpaan?

  Kävikös sellainen vivahde pienessä mielessäkään, että asunnon jonkun materiaalin voi vaihtaa samanlaiseen materiaaliin ja silti saada mieleisensä. Noin aluksi, jos rautalankaa tarvitset.

  Miettikääpäs poijjaat nyt asetelmat eri näkökulmista mitä tulee asunnon hankintaan ja mahdollisiin (!) remppatarpeisiin sen jälkeen, niin varmaan havaitsette miten lööperillä yritätte jallittaa.

  No auton materiaaleja on jälkikäteen vaikea vaihtaa ja siksi ostan jo uutena auton, jonka materiaalit miellyttävät.

  No mikäs siinä. Ole hyvä vaan!

  Perusteletko Kumppani vielä, miksi auton suhteen tämä on typerää - osa ei edes erota kallista materiaalia halvasta - mutta asunnon suhteen pintamateriaaleilla onkin väliä? Eikö se ole aivan yhtä turhamaista?

  Kuten tuossa edellä esitin, niin haksahdit nyt vähän epäloogisuuteen sen suhteen, mitä itse tarkoitat materiaalin vaihdolla ja mitä minä. Sinulla on yhä edelleen laput silmillä. Muutenkin, niin et keskustele yhteismitallisista asioista: toinen on auto ja toinen asunto, toiseen voi materiaalit vaihtaa, toiseen ei. Jos ymmärrät ydinpointin tuossa siis.

  Vain sinun ja NHB:n ahdas ajatusmallijatkumo sai jopa tuollaisella lapsellisuudella sotkemaan vertailua oletetusta halpuudesta ja kalleudesta, saati että oikeasti makuasioihin yritetään liittää jotakin omaa arvostusta jonkinlaisena totuutena. Ei se nyt ihan vaan niin mene.

    
 • muokattu 29.01.2019 20:18

  @Mikko-L kirjoitti:
  Aloittajalta ja muutamalta muulta viisastelijalta tekisi mieli kysyä, että onko kylpyhuoneesi pinnoitettu muovimatolla vai laatoilla?

  En tiedä koskiko haasteesi minua, koska mielestäni viisastellut, vaan pyydettäessä kerroin kantani.

  Minusta kosteita tiloja ei kannata tehdä kuin laatoitettuna ja lattialämmityksellä. Mutta laattoja ja lämmityksiä on monenlaisia toimivia, ja monet niistä ovat myös kauniita. Omat valintani ovat varmaan tylsiä, kun grafiitinharmaat lattiat on saumattu tummalla. On muuten melko nätti pitää puhtaana.

  Tai jos olet ostamassa asuntoa, niin eikö sillä ole mitään väliä, minkälainen muovimatto tai laatoitus märkätiloissa on?

  Tekninen eheys ja lämmitykset merkitsevät yksittäisen pinnan laatan tyypin valintaa enemmän. Lattiakaivollisiin lattioihin vain pienehköjä laattoja kallistusten vuoksi.

  Eli loogisesti myös kotona function before form.

  Tietysti myös koko kämppä voi olla kirjavaa muovimattoa, koska eihän sillä käytännössä mitään eroa ole parkettiin. Kuka nyt asuntoaan valitsisi lattian muovimaton perusteella?

  Kuten jo puheessani nahasta ja saarnipuusta vihjaisin, muovimatolla on peli menetetty. Elleivät kosteat tilat ole laatoitettuja ja muut parkettia, laattaa tai puulankkua, silloin on peli menetetty, eikä premiummuovi pelasta katastrofilta.

  Ostaa voin silti, jos muu siinä ympärillä miellytyää, mutta premiummuovista huolimatta lasken ostohintaan mukaan puuttuvan lattiapinnoitteen.

    
 • Oi mitä selittelyä Kumppanilta, kun meni astumaan miinaan. No kovin halvalla et muovimattoa laattoihin (tai edes uuteen muovimattoon) vaihda, valitset kuinka halvan laatan tahansa. Sama pätee parkettiin. Ei kai sitä erikseen tarvinnut mainita, että melko kalliiksi tulee.

  Eikä pointti edes ollut kalleus. Pointtihan siis oli, että jos kotona pintamateriaalin ulkonäöllä on kerran väliä, niin miksi sitten olisi niin omituista, että myös autossa sillä on väliä? Ja sinähän jo myönsit, että kotona sillä on väliä. Kiitos.

    
 • Tässä muuten otoksia M880:n mainitsemasta Dodge Caliberista. Ai miten tyylikästä. Laatu ja hinta näkyy ja haisee. Tässä ei huomaa mitään eroa sisustuksen materiaaleissa, tyylissä ja muovilaaduissa uuteen A6 Audiin, 5 Bemariin tai E Mersuun verrattuna.

  https://cars.usnews.com/cars-trucks/dodge/caliber/2007/photos-interior

  Kyllä silmä lepää. Ja muovilaaduissa EI OLE eroja!!!!

    
 • @Mikko-L kirjoitti:
  No auton materiaaleja on jälkikäteen vaikea vaihtaa ja siksi ostan jo uutena auton, jonka materiaalit miellyttävät.

  Nimenomaan uuden auton materiaalit ovat siinä mielessä vaikeita, että autoverolliseen sisustukseen joutuu tienaamaan paljon enemmän kuin pelkkään ALVilliseen. Ainakin minun autoni oli halvempi ostaa millä tahansa sisustuksella ja vaihtaa haluamakseen.

  Perusteletko Kumppani vielä, miksi auton suhteen tämä on typerää - osa ei edes erota kallista materiaalia halvasta - mutta asunnon suhteen pintamateriaaleilla onkin väliä? Eikö se ole aivan yhtä turhamaista?

  Minua askarruttaa sama paradoksi, jonka olen huomannut toistuvan usein. Auton pesijää ja imuroijaa halveksitaan pellin palvojana, mutta kodin pesijä ja imuroijaa ihaillaan siistinä ihmisenä. Minusta sekä koti että auto saavat olla mielellään siistejä.

  Sininen muovimatto toimii ihan yhtä hyvin kuin laattakin, ehkä jopa paremmin. Vain idiootti siis panostaa laattaan ja parkettiin.

  Valitsemallani linjalla mukavuus ja toimivuus ratkaisevat materiaalivalinnat ja valintoja tehdessä on tilaisuus laittaa samalla hieman kaunista turhuutta, mutta toiminnasta tinkimättä. Sohva saa näyttää niin hienolta kuin hyvänsä, mutta ellei ole mukava istua, niin kauppaan jää. Moottoreilla kippaavat nahkaiset nojatuolit sekä autossa että olohuoneessa.

  Tässäkin menee omat ideat kodin ja auton välillä yksiin. Ellei nykyinen miellytä, tehdään sellainen, joka miellyttää. Nyt se sattuu olemaan vielä sama juttu, eli ensin kopioitiin musta nahka olohuoneesta autoon ja sitten musta kuultolakattu saarni kojetaulusta keittiöön.

    
 • muokattu 29.01.2019 21:48

  @Mikko-L

  Oi mitä selittelyä Kumppanilta, kun meni astumaan miinaan.

  Niinkö, mikä miina? Oi mitä naiiviutta taas. Jotta pääsisit ylipäätään kärryille, sinun pitää lukea kommenttiini Karrettelle, eikö vain? Hänen kommenttinsa huusi kovaa loogisuuden puutteita, joista huomautin. Sinä et tätä tyypillisesti huomannut ollenkaan...

  No kovin halvalla et muovimattoa laattoihin (tai edes uuteen muovimattoon) vaihda, valitset kuinka halvan laatan tahansa. Sama pätee parkettiin. Ei kai sitä erikseen tarvinnut mainita, että melko kalliiksi tulee. Eikä pointti edes ollut kalleus.

  No olipas se pointtisi, älä nyt turhia yritä vängätä! Jos nyt miinoista aloit puhumaan, niin sinun stoorisi perustuu miinoihin, joita et selvästi edes tajua ähkyinnostuksissasi:

  Tästähän sinä aloitit: Aloittajalta ja muutamalta muulta viisastelijalta tekisi mieli kysyä, että onko kylpyhuoneesi pinnoitettu muovimatolla vai laatoilla?

  Niin? Mitä väliä sinulle tai kenellekään ja mihin se niinku liittyy?

  Eikös tuo ole ihan makuasia ensinnäkin, mutta sinä yrität tuossa rakentaa jotakin mallia ihmisten ajatuksiin arvomaailmasta, jossa ei ole mitään yhteistä kaavaa olemassakaan. Aika lukijan ylenkatsomista minusta, eikä se sinulle näinkään mene kaaliin, olen ihan varma.

  Eikä melko kalliille remontille ole mitään yksiselitteistä summaa olemassakaan, mistä ihmeestä sinä länkytät?

  Pointtihan siis oli, että jos kotona pintamateriaalin ulkonäöllä on kerran väliä, niin miksi sitten olisi niin omituista, että myös autossa sillä on väliä? Ja sinähän jo myönsit, että kotona sillä on väliä. Kiitos.

  Jollekin auton sisustusmaailma on tärkeämpi kuin kodin, toiselle toisinpäin ja kolmannelle molemmat on olevinaan tärkeitä. Missä minä olisin vastaan edes väittänyt? Sinä nyt vaihdoit siis pintamateriaalin vaihdon pintamateriaalin ulkonäköön hädissäsi? No se nyt osoittaa loogisuutesi puutteet argumenteissa, ettet tiedä millä yrität edes jallittaa.

  Napataanpas tuo Karretten kommentti uudestaan käsittelyyn ja käännetään se asuntoihin liittyväksi:
  Minulle olisi riittänyt pienempi asunto, mutta harmittavasti kylppärin materiaali oli kovaa materiaalia verrattuna isompikokoiseen saman varustetason asuntoon. Sen lisäksi oli muitakin ominaisuuksia mistä näki että asunto ei ollut vain pienempi, vaan se oli halvemmalla tehty.

  Sinä et näe tuossa logiikkaongelmia, siksi sinä todennäköisesti kirjoittaisi hänelle taas, että Karrette kiteytty ajatuksesi. Asunnon sisustuksen materiaalit ja tyyli ovat yksi ratkaiseva asia asuntoa ostaessasi.

  Varmaan. Mutta mitäs tekemistä sen asunnon koon kanssa on sen suhteen sitten, kuten Karrette asian jotenkin autojen kanssa naitti? Ja jos autoihin vertaa asuntoa, niin ei autoon verrattuna tarvitse ostaa edes uutta kämppää, niin sen saa haluamillaan materiaaleilla rempan jälkeen myöhemminkin, jos sillä on siis väliä. Edullisesti tai kalliisti, mutta mihin se muka liittyy?

  Ja jos kuvainnollisuutta jatketaan Karreten kommenttiin verraten, niin sinun käsityksesi mukaan asunto pitää ilmeisesti mennä ostamaan Eirasta. Moni muu saa saman laatuisen sisustuksen vaikka Peräseinäjoelta, tai Länsi-Vantaalta. Missä se analogia olikaan?

    
 • Istuskelin eilen pitkähkön matkan taksi-V90n takapenkillä, ja katselin myös muoveja sillä silmällä. Eipä niissä mitään ihmeellistä ollut, esimerkiksi taannoin koeajamani RAV4 ei häpeä yhtään, ehkä jopa päinvastoin. Tänään taas ajelin satakunta kilometriä vuokratulla E-sarjalaisella, sama juttu ainakin kojelaudan osalta. Mutta kyllä toki aisti että viimeistely oli kohdillaan ja etenkin e-sarjalaisen alumiini(?)koristelistat istuivat hienosti. Kummassakaan ei sovitusten toleransseja mitata senttimetreissä Caliberin tapaan 😊 Itselle riittää noissa muovilaaduissa riittävän hyvä, mutta on myös olemassa kelvottomia.

  Mersun muotoilusta tykkään, mutta navin käytettävyydestä en, enkä myöskään Mersun outouksista viikseenä toteutetusta vaihdekepistä alkaen. Muutama viikko sitten kun ajoin uutta Mersua ensimmäistä kertaa yli vuoteen, meni varmaan 2 minuuttia ennenkuin tajusin miten sillä ajetaan. Toki noihin tottuu tunnissa, mutta silti.

  Nämä ovat toki ihan vain omia subjektiivisia mielipiteitä, jokainen valitkoon kojelautansa ihan vapaasti mitä vain orthexin ämpärimuovin ja lehmän väliltä 😉

    
 • Kumppaniilla meni lopullisesti piuhat solmuun. Mitä sinä minulle Kaarreten jutuista vaahtoat?

  Minun pointti tuli jo todistetuksi. Kotona olet valmis laittamaan rahaa (ja vaivaa?) sisustuksen ulkonäköön. Miksi siis olisi omituista tai typerää, jos joku tekee saman autossa? Omituisinta on väite, että mitään laadullista eroa ei edes olisi havaittavissa autojen sisustuksissa.

  PS. Onko linkkaamani Dodge Caliberin sisustus yhtä laadukas kuin uudessa Toyota Camryssa? Näetkö niissä mitään laadullista eroa? Materiaaleissa tai osien sovituksissa?

    
 • muokattu 30.01.2019 13:59

  Ei taida olla olemassa esimerkiksi valmistaloja, jossa kylpyhuoneen materiaalina on muovi. Tai jos on olemassa, niin kyseeessä on varsinainen halpistalo. Kylpyhuonemuovi kai rupeaa repsottamaan useiden käyttökertojen jälkeen verrattuna kaakeliin. Muovi versus kaakeli on kyllä vähän huono vertailupari puhuttaessa auton kojelaudasta, kojelaudoissa taitaa olla pienemmät pitkän ajan käytön eroavaisuudet verrattaessa repsottavaa kylpyhuonemuovia kaakeliin.

  Ja jos esimerkiksi Dodge Caliperissa on ruma ja halpa kojelauta, niin tämähän johtuu yksinomaan siitä että kyseessä on halpisauto jonka hankintahinta on olennaisesti premium-autoa alhaisempi.

    
 • Ei taida olla olemassa esimerkiksi valmistaloja, jossa kylpyhuoneen materiaalina on muovi. Tai jos on olemassa, niin kyseeessä on varsinainen halpistalo.

  Älvsby. Vakiona muovimatto kylppärin seinissä ja lattialla. Tosin en tarkistanut onko muuttunut muutaman viime vuoden aikana.

    
 • Pitää paikkansa, mutta uskoisin että aika harva jättää Älvsbytalon kylppärin kaakeloimatta.

    
 • @Kumppani kirjoitti:
  Poijjaat riemastuivat, hehheh...

  Miten niin kalliilla? Missäs niin sanottiin oletuksena, en minä ainakaan. Sinulla on nähtävästi jotakin muovituotteita vastaan, mistäköhän olet traumasi saanut, se ei selviä.

  Sama kysymys: missä oli sisäänrakennettuna oletuksena, että kyseessä olisi kallis remppa? Sanoinko minä jossakin vaikkapa niin, että tulee aina vaihtaa halpa materiaali kalliimpaan?

  Vain sinun ja NHB:n ahdas ajatusmallijatkumo sai jopa tuollaisella lapsellisuudella sotkemaan vertailua oletetusta halpuudesta ja kalleudesta, saati että oikeasti makuasioihin yritetään liittää jotakin omaa arvostusta jonkinlaisena totuutena. Ei se nyt ihan vaan niin mene.

  Et näköjään kestänyt asiapitoista argumenttia, vaan se meni näköjään tosi syvälle tunteisiisi ja aloitit välittömästi suoltamaan kaikkea turhaa ja lasellista moskaa.

  Lähtökohtaisesti voi ihan hyvin puhua, että kodin pintojen materiaalien vaihtaminen on kallista varsinkin silloin, kun vaihdetaan halpispinnoista premiumpintoihin... Työtä ja materiaalia kuluu. Tyypilliseen tapaasi takerruit tähän epäolennaisuuteen, kun logiikkavirheesi tuli paljastetuksi. Ja tätä samaa jaksat jankuttaa maailman tappiin, vailla mitään kykyä keskustella asiasta itsestään eli siitä, onko materiaaleilla merkitystä. Mutta joo, olen jo nähnyt näiden ripulointiesi kulun, eikä se ole kiinnostavaa nähtävää. Tiivistetään vain keskustely toteamalla, että materiaalien vaihtohalukkuus osoittaa vain materiaalien merkityksettömyyttä ja kodin kivipinnat ovat ihan täysin ilmaisia. Riittää kun vain rannalta jotain kiviä ja pyytää ensimmäistä vastaantulevaa joutilasta duunaamaan niistä pinnat kuntoon halpakaljapalkalla. Siinä säästää ihan hemmetisti, kun ostaa talon halvimmilla mahdollisilla pinnoilla ja sitten vain tekee kaikein uusiksi.

    
 • muokattu 30.01.2019 16:59

  @Mikko-L

  Mitä sinä minulle Kaarreten jutuista vaahtoat?

  Niitähän minä olen alunperin kommentoinut ja sinä olet mukana keskustelussa heti sen perään. Kommentoin sitten jatkoksi siihenkin. Etkö muka oikeasti huomannut?

  Minun pointti tuli jo todistetuksi. Kotona olet valmis laittamaan rahaa ja vaivaa sisustuksen ulkonäköön.

  Missäs minä niin kerroinkaan? Ja mitäs väliä sillä olisi vaikka noin tekisin. Sinulta menee jokunen pointti aiemmasta kommentoinnistani tuossa edellä niin ohi kuin olla voi...

  Miksi siis olisi omituista tai typerää, jos joku tekee saman autossa?

  Missäs minä muuten niin tuossa edellä kerroinkaan?

  Omituisinta on väite, että mitään laadullista eroa ei edes olisi havaittavissa autojen sisustuksissa.

  Tätä ihmettelen kyllä kaikista eniten! Ihan kuin yrittäisit laittaa sanoja suuhuni, tai siis kirjoitusta tekstiini.

  Onko linkkaamani Dodge Caliberin sisustus yhtä laadukas kuin uudessa Toyota Camryssa? Näetkö niissä mitään laadullista eroa? Materiaaleissa tai osien sovituksissa?

  Voi tsiisus....

    
 • muokattu 30.01.2019 16:56

  NHB

  Et näköjään kestänyt asiapitoista argumenttia, vaan se meni näköjään tosi syvälle tunteisiisi ja aloitit välittömästi suoltamaan kaikkea turhaa ja lasellista moskaa.

  Voit olla kirjoittelun laadusta ihan mitä mieltä vaan, mutta et saanut vastattu niihin kysymyksiini, joihin tuolla tavalla kommentoit.

  Lähtökohtaisesti voi ihan hyvin puhua, että kodin pintojen materiaalien vaihtaminen on kallista varsinkin silloin, kun vaihdetaan halpispinnoista premiumpintoihin.

  Aijjaa. No mutta missäs tuolla edellä sinä mistään tuollaisesti edes kirjoitit, tai Mikko-L? Mutta tottakai kalliimpi materiaali on kalliimpaa kuin edullinen. Sou? Minusta sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että vaihtaa materiaalia mieleisekseen, eihän? Tai voi toki, mutta ei oletuksena. Siitä tuolla edellä.

  Tyypilliseen tapaasi takerruit tähän epäolennaisuuteen, kun logiikkavirheesi tuli paljastetuksi.

  Kerrohan mikä se sinun mielestäsi oli? Ja ihan noin niinkuin oikein sormella osoittamalla: miksi auton sisustuksen ja kämpän sisustuksen pitäisi yhtä ja samaa henkilöä noin lähtökohtaisesti edes kiinnostaa samalla tavalla - kuten lapsellisuuttasi väittäisit näin jotenkin olevan. Oliko sinulla mukamas joku logiikka olemassa tuossa?

  Ja tätä samaa jaksat jankuttaa maailman tappiin, vailla mitään kykyä keskustella asiasta itsestään eli siitä, onko materiaaleilla merkitystä.

  Onhan materiaaleilla merkitystä, tottakai. Mutta ei sinun ahtaalla ajatusmallillasi. Siitä on tuolla edellä kommenttiani kyllä.

  Tiivistetään vain keskustely toteamalla, että materiaalien vaihtohalukkuus osoittaa vain materiaalien merkityksettömyyttä ja kodin kivipinnat ovat ihan täysin ilmaisia. Riittää kun vain rannalta jotain kiviä ja pyytää ensimmäistä vastaantulevaa joutilasta duunaamaan niistä pinnat kuntoon halpakaljapalkalla. Siinä säästää ihan hemmetisti, kun ostaa talon halvimmilla mahdollisilla pinnoilla ja sitten vain tekee kaikein uusiksi.

  Et näköjään kestä asiapitoista argumentointia, vaan se meni näköjään tosi syvälle tunteisiisi ja aloitit välittömästi suoltamaan tuollaista lapsellista moskaa. Mutta joo, ollaan taas sitten nähty ripulointiasi...

    
 • Kumppani eihän tässä sitten mitään epäselvää ole. Materiaaleilla on merkitystä niin asunnossa kuin autossakin. Laadukkaasta sisustuksesta on ihan järkevää maksaa hieman preemiota, jos niin haluaa. Muovilaaduillakin on eroa. Halvan erottaa kalliimmasta. Olemme asiasta samaa mieltä.

    
 • @Kumppani kirjoitti:

  Et näköjään kestä asiapitoista argumentointia, vaan se meni näköjään tosi syvälle tunteisiisi ja aloitit välittömästi suoltamaan tuollaista lapsellista moskaa. Mutta joo, ollaan taas sitten nähty ripulointiasi...

  Halusit sitten esitellä kaikki vanhat ongelmasi kerralla. Jatketaan sitte, kun kykenet kirjoittamaan sen asiapitoisen viestin. Viestini, johon vastasit, ei sisältänyt mitään henkilökohtaisuuksia, mutta sinä et näköjään hae täältä mitään muuta kuin jotain typeriä nettikinasteluja. Kinastele ja yritä väännellä jokaista lausetta erikseen irroitettuna asiayhteydestä niiden kanssa, jotka jaksavat leikkiä kanssasi.

    
 • muokattu 30.01.2019 19:02

  "Jos Audi 4Motionissa on kone väärinpäin ei premiummuovinen kojetaulu pelasta vaikutelmaa, vaan sitten on sama ajaa Seatilla tai jollain muulla etuvetoisella."

  Tämähän on saman tasoinen junttikommentti kuin jos toteaisi vaikkapa että negridit ovat väärän värisiä ihmisiä.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit