Citroen DS5

252 kommenttia
«13456789

Joko syksyllä Pariisissa nähdään uusi DS5 malli, vai onko esittelyssä vain uusi C4, jää nähtäväksi.Jos uusi DS5 olisi tällainen kuin kuvissa, ei se mielestäni ole pahan näköinen. Toivottavasti sen saa heti myös hybridinä ja kaasunestejousituksella.

image

imageLinkki isompiin kuviin:

http://www.autolatest.com/image-thumbnail-800x600-imgupl-news_1737_28894.jpg

http://www.autolatest.com/image-thumbnail-800x600-imgupl-news_1737_28895.jpg

  
 • Jalankulkijatörmäysturvallisuusko on syynä, vai miksi tuo keula on noin kamala?

    
 • Jotenkin näyttää pösöltä. Se pienempi DS, oliko nyt kolmonen, on onnistuneempi muotoilultaan. Toivottavasti DS-tuotteet eroavat muusta mallistosta muutenkin(=radikaalisti) kuin ulkonäöllisesti. Sikäli ihan jännä tapa luoda uusi luokka vanhan päälle vrt. Audi-Vw-Seat-Skoda pelleily.

    
 • 235+255:

  Jalankulkijatörmäysturvallisuusko on syynä, vai miksi tuo keula on noin kamala?


  Niin olen ymmärtänyt. Tosin en tiedä ponnahtaako tuossa konepelti takareunastaan ylös törmäyksessä. Ilmeisesti konepellin ja moottorin väliin jätetään "turvaväli" jalankulkijan turvaksi.  Ehkä se auttaa myös kolariturvallisuudessa kun on kyse isommista kolareista.

  Nokkakolareissa on parempi että keula on korkeampi.  Massiivinen keula ja sen muoto kuuluu taas näihin "makuasioihin".

  Toinen tykkää toinen ei.

    
 • 235+255:

  Jalankulkijatörmäysturvallisuusko on syynä, vai miksi tuo keula on noin kamala?


  Myös GQ:ssa on suuri keula.

  http://www.carsmagz.com/wp-content/uploads/2010/03/2010-Citroen-GQ-Concept-Front-Side-570x427.jpg  Mitä mieltä olet Audin R8 e-Tron sähköauton keulasta?

  http://fi.worldcarfans.com/siteimages/2009/9/medium/8263411.jpg

    
 • Päällekäypä hai. Hyi!

  Säikäyttää kyllä liikenteessä.

  Eiköhän odotella (jaksaakohan) vaan tuota DS5:ttä. :sunglasses:

    
 • Jokainen sen tietää, että ranskalaisissa autoissa on paljon sähkövikoja.Se joka muuta väittää valehtelee.Uusi malli on tullut, mutta onkohan sähköpuoli kehittynyt, se nähdään myöhemmin.

    
 • Entä vikaherkkyys?

  Jokainen sen tietää, että ranskalaisissa autoissa on paljon sähkövikoja.Se joka muuta väittää valehtelee.Uusi malli on tullut, mutta onkohan sähköpuoli kehittynyt, se nähdään myöhemmin.
  Lienekkö niitä sähkövikoja sen enempää kuin muissakaan? Työkaverini ainakin on toista mieltä vaihdettuaan tosi vikaisen Opelinsa Peugeotiin! Enkä ole ainakaan tuttavapiirin ranskantytöissä sen kummallisempaa kuullut. Samat osat kuin muissakin autoissa. On siinä se hyvä puoli, että ranskalaisia saa käytettynä kohtuuhinnoilla; jää siinä rahaa muutaman tonnin edestä korjauttaakkin.

    
 • DS5:ltä voi mielestäni odotaakkin jotakin. DS3 ei ole lainkaan hassumpi pikkukippo ja Citroen C5 on matka-autona suorastaan loistava. Eihän C5 urheilullinen ole millään muotoa, mutta luokkansa reippaasti mukavin. Vetoaa ainakin minuun. Tuolla kelpaisi hakea patongit aamulla.

    
 • TM uutisoi C5:n mikrohybridistä.

  Mikrohybridin toiminta on selostettu perusteellisemmin täällä:

  http://www.autotoday.fi/page.php?page_id=2&news_id=201004322&rss=all  Ensi vuonna tulee myyntiin DS5 hybridi.

    
 • TM uutisoi C5:n mikrohybridistä:

  https://tekniikanmaailma.fi/uutiset/citroenilta-uusi-mikrohybridi  Mikrohybridin toiminta on selostettu perusteellisemmin täällä:

  http://www.autotoday.fi/page.php?page_id=2&news_id=201004322&rss=all  Ensi vuonna tulee myyntiin DS5 hybridi.

    
 • Ja tältä se näyttää peiteltynä:  image

    
 • Sinänsä harmi kun C6:n menestys noudatti ranskalaisia perinteitä. Flopanneen C6:n jälkeen Citroenilla on varmasti tehty päätös muuttaa muotokieltä. DS3 on ihan ok pikkusöpökki, mutta sama muotokieli venytettynä 5 metriseksi ei toimi mielestäni ollekaan. C6 sitävastoin näyttää premium-luokan autolta. Mielenkiintoista nähdä onnistuuko Citroen pyrkimyksessään luoda saman merkin sisälle kaksi eri mallistoa. Jos onnistuvat luomaan menestyvän premium-malliston kansanautosisarmalliensa rinnalle, niin se on ainutlaatuista. Itse en menestykseen usko. Pari kirjainta mallimerkinnässä ei riitä erottamaa premiumia kansanautosta.

    
 • C6 on komean näköinen ilmestys, mutta myynnillisesti se floppasi kun itse tuote ei ulkonäköä lukuunottamatta ollut kovin hyvä. Varsinkin uuden C5:den tultua C6 osoittautui täysin järjettömäksi. C5 tarjosi likimain samat ominaisuudet järkyttävästi pienemmällä hintalapulla. C5 onkin mielestäni erinomainen perhevankkuri. Jos DS5 on tuota parempi, niin varmasti voidaan premium-luokassa kilpailla ominaisuuksillakin. Saa nähdä miten käy.

    
 • Onko tämä varmasti C4 farmari:  image  https://tekniikanmaailma.fi/autot/salakuvat-ja-videot/citroen-c4n-farmarimalli  C4 ja DS4:n Citroen logomaski kun on ajovalojen kanssa samassa tasossa. Tässä kuvan autossa maski on selvästi ajovaloja alempana, ettei sittenkin ole DS5.

    
 • NHB:

  Mielenkiintoista nähdä onnistuuko Citroen pyrkimyksessään luoda saman merkin sisälle kaksi eri mallistoa. Jos onnistuvat luomaan menestyvän premium-malliston kansanautosisarmalliensa rinnalle, niin se on ainutlaatuista. Itse en menestykseen usko. Pari kirjainta mallimerkinnässä ei riitä erottamaa premiumia kansanautosta.
  Uusi konsepti Citroenilta, joka ei ole sedan eikä farmari vaan siltä väliltä.

  Hakevatko rakenteelta hieman samaa ratkaisua kuin Audin A5/A7 Sportback ja BMW X6.

  Ovat aikoinaan kertoneet että DS5:n kokoluokka vastaa Audi A6 mallia.

  Millaiseen laatuun pääsevät sen aika näyttää.    
 • Tässä taitaa olla uusin piirros uudesta DS5:tä:  image

  image

  Edit. Lisätään tähän vielä yksi kuva:

  image

    
 • Tästä voisi arvioida DS5:n mittoja.

  image

    
 • Ihan hyvältä näyttää tuon tyyppisekis autoksi, minä kun en lukeudu tila-autojen ja maasturien fanien joukkoon.

  Arvokkaan räväkkä (siis mikäli nuo prototyyppikuvat pitävät paikkansa) :smile:

  sääli että C6 taisi flopata aika pahasti, siinä oli yritystä pitkästä aikaa, jopa Citikaksi...

    
 • AutoBild.de sivulla olevat kuvat DS5:stä taitavat olla aika lähellä tulevaa tuotantomallia:  image  image

    
 • Onpa ruma keula. Takaapäin on parempi.

    
 • Jos tuo Autobildin kuva on lähelläkään totuutta, niin näkyvyys taakse taitaa olla lievästi sanoen rajoittunut.

    
 • Meinasinkin sanopa, että takaapäin ulkonäkö on parempi - käytännöllisyyden kustannuksella. Mutta ei kai tuota ole käytännölliseksi autoksi tarkoitettukaan.

    
 • Hieman samoja muotoja on Fordin S-Maxissa:  image

  image

    
 • Citroenin ovat näyttäneet aivan käsittämättömän hyviltä nyt jo jonkin aikaa. Ja hyvä meno muotoilussa jatkuu. DS3 vaikuttaa vielä todella hyvältä autolta (C5 kanssa), täytyy toivoa että muut jatkavat samaan tyyliin.  Miten esim. tila-auto voi näyttää niin hyvältä kuin miltä C4 Picasso näyttää? Muotokieli ja yksityiskohtien viimeistely on todella upeata. Harmi että itselle ei moni malli ole iskenyt ominaisuuksiltaan ja ne jotka olivat autonakin hyviä eivät nekään sattuneet olemaan omien tarpeiden mukaisia. Mielellään ostaisin Citroenin.

    
 • NHB:

  Jos onnistuvat luomaan menestyvän premium-malliston kansanautosisarmalliensa rinnalle, niin se on ainutlaatuista. Itse en menestykseen usko. Pari kirjainta mallimerkinnässä ei riitä erottamaa premiumia kansanautosta.
  Onhan siinä onnistunut jo moni merkki. Audin lisäksi tuota todistaa mm. se kuinka VW:han teki jopa Volkkarista Bentleyn PELKILLÄ viimeistelyelementeillä. Teknisesti ja jopa sisustuksellisesti ne ovat aivan identtisiä, vain metallikuorien muotoilu on hieman muutettu paikoin ja sisutsuksessa on käytetty eri materiaaleja, kojetaulukin on perustaltaan sama, vain pinnoitettu eri paneeleilla joissain paikoissa.

    
 • Putput:


  Onhan siinä onnistunut jo moni merkki. Audin lisäksi tuota todistaa mm. se kuinka VW:han teki jopa Volkkarista Bentleyn PELKILLÄ viimeistelyelementeillä. Teknisesti ja jopa sisustuksellisesti ne ovat aivan identtisiä, vain metallikuorien muotoilu on hieman muutettu paikoin ja sisutsuksessa on käytetty eri materiaaleja, kojetaulukin on perustaltaan sama, vain pinnoitettu eri paneeleilla joissain paikoissa.
  Hienosti jätit sen kaikkein olennaisimman lauseen pois, jotta pääsit viisastelemaan. Samalla kylläkin käänsit kaiken päälaelleen, mutta mitäs pienistä. Itseasiassa viestisi ainoastaan tukee kirjoittamaani. Ja lukutaidottomille vielä selvennettäköön, että brandin merkitys oli viestini keskeisin asia.

    
 • Mitä mieltä olette tästä C5 kiinalaismallista?  image

    
 • rs2300:

  Jokainen sen tietää, että ranskalaisissa autoissa on paljon sähkövikoja.
  Ja mistähän kaikki sen niin varmasti tietävät?    
 • Jos tuttavapiirissä on ollut 307 tai Scenic

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit