Tekniikan Maailman uudet nettisivut

364 kommenttia
17891113
 • Miten niin ei voi käyttää Adblock Plussaa? Minä ainakin voin ja nytkin se on päällä tällä sivustolla ja tässä sitä kirjoitetaan viestiä sisäänkirjautuneena. Sinulla taitaa olla joku muu ongelma.

    
 • Jaaha, nyssesitten pelaakin, tuossa aikaisemmin ei sivuille päässyt ollenkaan Adblock+ päällä.
  Joku päivittynyt, Firefox, Adblock+, tai näitä sivuja muutettu kun oli se mainospalvelimen tunkema öttiäisjuttu....

  T: Vesku

    
 • umpi V****n p****ka ribale tuotos, kuka helvetin datanomi näitä sivuja ylläpitää?????

    
 • Artikkelihaku on hanurista, valitettavasti. Näköislehden lukeminen on yhtä tuskaa, kun sivunvaihto toimii miten sattuu. En ole paljon käyttänyt, mutta nämä nyt ainakin mättää.

    1
 • Lukija, sivut liene toteuttanut mainostoimisto Aste Helsinki ( http://astehelsinki.fi ), vaikka tekijäksi kovasti veikkailtiin myös innokasta intialaista halpatuotantoa sekä jonkun Otava median norsunluutornin pikkupomon serkun poikaa - samaa laatua tämä Astekin näyttää tuottavan.

    
 • Lukija, sivut liene toteuttanut mainostoimisto Aste Helsinki ( http://astehelsinki.fi ), vaikka tekijäksi kovasti veikkailtiin myös innokasta intialaista halpatuotantoa sekä jonkun Otava median norsunluutornin pikkupomon serkun poikaa - samaa laatua tämä Astekin näyttää tuottavan.

    
 • Väkisinkin tulee mieleen, että tätä lehteä ollaan ajamassa alas. Asikaspalautteeseen ei vastailla, umpisurkeita sivuja ei kehitetä ja digi-lehden hintakin on sellainen, että asiakkaat haluttanee siirtää muiden julkaisujen asiakkaisksi. Tuo kaikkien juttujen "verollepano" on tänä päivänä aika omalaatuinen temppu, jolla varmasti saadaan taas vähennettyä asiakkaita. Olen itse toisinaan ostellut noita sikahintaisia irtonumeroita, mutta nyt kun ei ole enää pientäkään syytä klikkailla sivuillenne johtavia linkkejä, niin jää näkemättä mitä juttuja olisi kaupan. Eikövätköhän ne samat asiat selviä kilpailevistakin julkaisuista murto-osalla TM:n digi-lehden hinnasta.

  Tekniikan erikoislehdelle näin huonosti hoidettu digi-puoli on ainutlaatuista.

    
 • Minä lopetin kymmeniä vuosia kestäneen TM tilauksen tämän vuoden alusta alkaen. Minua kiinnostava elektroniikka esim. televisiot testataan säätämällä joidenkin mittalaitteiden avulla. Kun kotioloissa muuttaa säädöt lehden ohjeiden mukaan on kuva ihan hanurista. Keskustelupasta on ihan pilattu.

    
 • Ei näiltä näköjään mikään onnistu, nyt tulee joka ikisellä sivulatauksella alalaitaan keltainen "Verkkopalvelussa suoritetaan huoltotöitä" - itkuikkuna.

  Sen kun sulkee niin seuraavalla sivulla se tulee uudestaan.

  Lapsetkin osaavat tällaiset asiat koodata niin ettei ilmoitusta näytettäisi kuin kerran, mutta Aste Helsingille ja Otava Medialle internet tuntuu olevan kovin, kovin vaikea asia hahmottaa.

    
 • Ilmeisesti maksava käyttäjä ei saa lukea mitään netin kautta, kiitos TM kun ette tarjoa digipalveluita edes maksaville käyttäjille.

    
 • Kyllä 40+ vuotta kestotilaajana olleen pitäämsaada jokainen diginippeli ja nappelinilmaiseksi käyttöönsä. Eihän tässä rahastuksessa ole mitään järkeä. Hyvästi TM!

    
 • Minä ilmeisesti ylireagoin, kun nettipalvelut toimivat taas niinkuin pitää. Ensi kerralla haluan ilmoituksen katkoista, enkä halua miettiä tilauksen peruuttamista.

    
 • Aina ennen keskustelupalstalle vähänkään pidemmän kommentin lähettämistä kannattaa ottaa kopio omasta tekstistä. Taas kävi niin, että lähetä-napin painamisen jälkeen viesti hävisi johonkin.

  Lisäys: Tämä viesti meni perille, kuten kuuluukin ja muokkauskin onnistuu. Liikennepalstan viestin lähetys ei onnistu vieläkäään. Lieneekö tekstissä jotain sopimatonta, jonka systeemi on tunnistavinaan ja viskaa sen siksi roskikseen.

  Toinen lisäys: Ei vaikuta Firefoxista siirtyminen Exploreriin. Ainoa ero on se, että jälkimmäisellä kone jumiutuu täysin n. 1 minuutiksi sivuston aukeamisen yhteydessä.

    
 • Testaa Chrome - Google tai Safari

    
 • En tiedä, onko syy käyttöjärjestelmässä. Sain kommentin kirjoitettua, kun jätin siitä yhden linkin pois.

    
 • Testausta:

  kaupunkifillari.fi

    
 • Nyt alkaa selvitä. Ilmeisesti sana "kaupunkifillari .fi" on TM:lle liikaa, koska ilman pisteen edessä olevaa välilyöntiä kommentin lähetys on mahdotonta.

    
 • kaupunkifillari.fi

    
 • Jep. Ei onnistu lähetys, vaikka kirjoittaisi pelkästään tuon sanan. Samoin jos kirjoittaa sen välilyönnillä niin, että kommentti menee läpi, mutta sitten muokkaa sanasta välilyönnin pois, kommentti häviää kokonaan.

  Hienoa TM ja sen konsulttipalkkioita laskuttavat nörtit! Tulee elävästi mieleen vuosi 1983, jolloin kaveri sai Vic-20:n ja kasettiaseman. Erona vain on se, että yleensä toisella tai kolmannella yrityksellä homma onnistui.

    
 • tekniikanmaailma.fi

    
 • No jopas jotain!

    
 • autoliitto.fi

    
 • Tuo ei ollut enää yllätys.

    
 • Toimituksen kommentti

  Herbert:

  Kyllä vain. Sensuroimme kaikki vaihtoehtoiseen liikkumiseen liittyvät linkit. Ainoastaan Autoliittoon saa viitata.

  No, hauskuus sikseen. Huomiosi on erittäin hyvä, ja asia tutkittiin. Syy oli keskustelupalstan roskapostisuodatin, joka ei ole tehnyt tehtäväänsä vaan aivan jotain muuta; se on suodattanut viestejä myös ilman todellista syytä. Tapaus on kaikkea muuta kuin hupaisa. Suodatin on nyt poistettu käytöstä kokonaan (koska palstalla on muutenkin vain rekisteröityneitä käyttäjiä), joten sen ei jatkossa pitäisi enää sensuroida kenenkään viestejä. Toimitus pahoittelee osaltaan tapahtunutta kaikilta, joiden viestejä on ajan saatossa tahattomasti ja aiheetta tulkittu roskaposteiksi.

  Häiriköinti palstalla ei silti edelleenkään ole sallittua.

  Huoltokatkosta:

  Toissaviikkoinen lyhyt huoltokatkos näyttäisi aiheuttaneen ongelmia. Toisten mielestä siitä tiedottaminen on ollut liiallista toisten mielestä liian vähäistä.

  Korostetaan nyt varmuuden vuoksi vielä, ettei kenenkään lukuoikeuksia ole peruttu, vaan kyse oli huoltokatkosta, jonka aikana kirjautumista vaativiin sisältöihin ei päässyt käsiksi. Yritetään seuraavan kerran tiedottaa asiasta kohdistetummin.

  Sivustoa koskevasta palautteesta:

  Tällekin palstalle tulee ajoittain palautetta, jonka mukaan ”mikään ei toimi, kaikki on perämoottorista”. Tältä pohjalta sivustoa on kuitenkin vaikea parantaa ja sen ongelmia korjata. Vaikka palautteenantotapa on toki ymmärrettävä ja inhimillinen, olisi rakentavampaa yrittää kohdistaa ongelma johonkin tiettyyn kohtaan sivustolla ja kertoa tarkemmin, mikä ei toimi tai mikä on vinossa.

  Koska sivusto toimii eri tavoin eri ympäristöissä, olisi erittäin suotavaa lisäksi mainita, millä laitteella (ja mahdollisesti selaimella) ongelma ilmenee, jotta osaamme toistaa ja paikallistaa sen.

  Nimimerkki Herbertin ongelma (yllä) toimii tästä hyvänä esimerkkinä. Kun ongelman luonteen selittää mahdollisimman tarkasti, siihen on huomattavasti helpompi tarttua.

  Nimimerkeistä:

  Jatkossa jokainen kirjoittaja valitsee yhden nimimerkin ja käyttää johdonmukaisesti sitä. Usean nimimerkin käyttäminen samaan aikaan on itsestäänselvästi kiellettyä.

    
 • Kiitos reagoinnista ja pahoittelut viestini #684916 kielenkäytöstä. Minulle taisi olla liikaa netissä roikkuminen klo 23.01. Olisi pitänyt olla nukkumassa.

  Testi:

  www.kaupunkifillari.fi/blog/2014/06/18/suomessa-ei-ole-pyorailykyparan-kayttovelvoitetta/

    
 • Hienoa!

    
 • Hienosti taas TM:n sisällöntuottelija uhkailee käyttäjätunnusten poistamisella sen sijaan että vaatisivat surullisenkuuluisan verkkopalvelu-uudistuksensa toteuttajaa korjaamaan palvelun toiminnan - esimerkiksi omalta osaltani kirjoittaminen ei edelleenkään toimi samalla kirjautumistunnuksella sekä keskustelualueelle että uutisten kommentteihin, vaan joka kertaa täytyy ensin kirjautua ulos ja sitten uudelleen sisään osallistuakseen jompaan kumpaan keskusteluun.

  Ja lehden lukeminen vaati taas vielä eri tunnuksella kirjautumisen, koska sillä kirjoittaminen ei toimi kummassakaan paikassa - vaikkakin vielä uudistuksen alkuhetkinä se toimi.
  Lieneekö tässä kyse samasta filtteristä jonka viallisuus on viimein huomattu - vai edelleen tarkoituksellisesta estosta jonkun harmistuneen sisällöntuottelijan toimesta - sitä ei voi tietää koska Tekniikan Maailmaa ja Otavamediaa ei asiakas voisi vähempää kiinnostaa.

    
 • Testiviesti

    
 • Minulta loppuu tähän 14/2016 DIGILEHTI määräaikainen tilaus. Jos vanhat merkit pitää paikkansa en pääse näillä tunnuksilla enää kirjautumaan.
  Jatkan Tuulilasissa ja Moottori lehdessä.

    
 • Palataan tähän aiheeseen taas pitkästä aikaa.

  Ensinnäkään en ole kovin vakuuttunut siitä, että TM-toimitus olisi huomioinut juuri mitenkään näiden sivujen käytettävyyttä palautteen perusteella. Olisikohan saatavilla listaus korjatuista toimenpiteistä, koska ei tämä kyllä vakuuta vieläkään? Korulausein kyllä mainitaan välillä, että "otamme palautteen huomioon", mutta olemmeko lukijat samaa mieltä?

  Uusimpana muutoksena, sekin tietenkin huonompaan suuntaan, olen huomannut, että Keskustelu -osio ei ole enää mukana tuossa oikeassa laidassa, kun siirryt katsomaan otsikoiden sisältöä vaikka lukeaksi kommentteja tms.

  Päästäksesi seuraavaan otsikkoon sinun pitää palata aloitussivulle!?!? joka on minusta aika älytön muutos, josta logiikka on aika kaukana.

  Oikeassa laidassa näkyy siis vain "Anna palautetta", "Tietoa josta hyötyä", "Tilaa TM:n uutiskirje" ja "Suosituimmat". Ei niitä muita keskusteluotsakkeita, vaikka ko. alasivustolla olet jo.

  Saisikohan sen palautettua näkyville myös jo täällä osiossa ollessaan?

  Lisäksi olisi erittäin kiva, jos saisitte palautettua pääsivulle Keskusteluosion otsakkeisiin, kuka ja mihin aikaan (pvm/klonaika) joku viimeksi kommentoi. Noin se oli ennen "suurta muutosta". Aloituspäivä ei ole mielenkiintoinen tieto ollenkaan (tämän otsikon tapauksessa 16.12.2014).

  Kiitos etukäteen (vaikka pessimisti ei kyllä pettyisi...)

    1
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit