Polkupyörällä pääsee

666 kommenttia
1171819202123»
 • muokattu 23.03.2019 09:34

  Tämä is Vildert tuo hyvin esiin mitä soolonumeroita pyörällä tehdään liikenteessä, ohi liikennesääntöjen.

    
 • @Herbert kirjoitti:
  Liikenteessä täytyy pitää huoli siitä, että itse noudattaa sääntöjä. Sen lisäksi täytyy koittaa ennakoida niitä, jotka ei noudata. Joko vahingossa tai tahallaan ja kulkutapamuodosta riippumatta. Mielestäni kyse on siis ihmisestä ja sehän ei ole millään tavalla ajoneuvosidonnainen juttu. Vai meinaatko HybriRules, että minun polkupyöräni edellyttää liikenteessä muilta erilaista asennoitumista käytökseen kuin autoni?

  En voi tietää, miten Herbertiin tulisi suhtautua liikenteessä olipa kyseessä kaksi- tai nelipyörä. Lähtökohtaisesti pyöräilijät kirjoituksissaan kokevat itsensä uhreina tai ainakin uhattuina. Pitää ajaa sormi liipasimella. Oikeuslaitoksen syyttömäksi todennut rekkakuski pääsee kuin koira veräjästä, vaikka pyöräiliä menehtyi. Olisi pitänyt rekkakuskia jotenkin rangaista. Jne....

  Mutta sitä vain sanoin, että pyöräilijää on syytä varoa liikenteessä, monesta syystä.

    
 • Tarvitseeko autoilijaa varoa?

    
 • @Herbert kirjoitti:
  Tarvitseeko autoilijaa varoa?

  Pitää muistaa liikenteessä, että monta vaaraa ompi eessä. Riippumatta kulkutavasta. Autoilijaa tarvitsee varoa myös, mutta ei niin paljoa kuin pyöräilijää. Autoilija kun on autonsa kuorien suojassa kuin kilpikonna ikään.

  Onkohan se IS:n julkaiseman videon touhukas pyöräilijä sama hemmo kuin se, joka pysäytti Mannerheimintien liikenteen taannoin? Varmuuden vuoksi kannattanee varoa kaikkia pyöräilijöitä?

    
 • @HybridRules kirjoitti:
  Pitää ajaa sormi liipasimella.

  Näin minä ainakin ajan taajamassa jatkuvasti niin polkupyörällä kuin moottoripyörällä.

  En osta pyörää, jossa kaksi sormea liipaisimella ei riitä tehojarrutukseen. Tällä valmistautumisella saa metrejä pois jarrutusmatkasta. Jatkuva tietoisuus taustasta on toki paljon helpompi säilyttää moottoripyörällä kunnollisten peilien turvin.

    
 • Kilometrikisa on taas käynnissä, mutta jostain syystä ei TM:n joukkuetta siellä näy.

  www.kilometrikisa.fi

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit