Sähköautot ja tekninen kehitys

190 kommenttia
123457»
 • Biokaasu on hiiltäkin huonompi sähköntuotantoenergia:

  Ongelmia näyttää olevan, mutta ne ovat eri tyyppisiä. Ensimmäisessä ongelmana on se että lämpöä sitovaa kaasua tulee enemmän ilmakehään, jälkimmäisessä on pilattu vesistöjä.

  Hiilivoima tuotti aiemmin nokea kuten yksityishenkilöt tuottavat sitä saunoja lämmitettäessä, mutta 1980-luvulla savukaasuja saatiin puhdistettua, mutta ei ilmeisesti täysin puhtaaksi. Wikipedia kertoo että hiukkasia tuotetaan edelleen vaikkakin suhteessa vähän.

  "Feinstaub aus deutschen Kohlekraftwerken ist für 6 % bis 9 % der gesamten Feinstaubemissionen in Deutschland verantwortlich"

    
 • Quu ei näytä tietävän biokaasulaitoksista eikä tästä kokonaiskuvasta yhtään mitään. Kertoo joidenkin ravinteenkäsittelyongelmien kun rikkovat ympäristömääräyksiä olevan tältä POHJALTA huonompi kuin hiili.

  Joskus ihmetyttää että mitä täälläkin nämä hybridrulesit, NHB:t ja Quut tekee kun ei ole höykäsen pölähtää mistään asioista edes tietoa vaan kuvittelee että kun vähän rotevasti googlettelee ilman substanssia jotain linkkejä ymmärtämättä niitä lainkaan niin pystyy "voittamaan kaikki keskustelut".

  Saattas näille todellisuuspakosille tulla melko epämiellyttävänä shokkina jos saisivat tietää että heidän kylällään on biokaasulaitos, ja he ovat olleet ilman tietoa kaikki nämä vuodet, tai 15 vuotta asioista...

  googlettajanakin nämä sankaarit on melkosen kehnoja, vähän kun pistäisi tuohon palkkiin löytyisi jo Suomen Biokaasuyhdistys RY:kin ja facesta biokaasutekniikan asiantuntijoita ja ryhmiä, mutta ilmeisesti käyttävät hakukoneinaan jotain muinaista Web Crawleria tai Alta Vistaa kun ei oikein löydy.

    
 • ”voittamaan kaikki keskustelut”

  Voiko niin tehdä tällaisella palstalla mikä perustettiin v. 2004 (?), eikä päättymispäivää ole? Yleensä kilpailuhenkisyys vain sotkee asioita silloin kun ei ole puolueettoman tuomariston myöntämiä palkintoja jaossa.

  Yleinen tiedon vaihtaminen on mielenkiintoista - varsinkin jos silloin oppii jotakin uutta tai huomaa että asia oli toiselle uutta, toisaalta ihmisten asenteiden lukeminen on mielenkiintoista sekin.

  Turhautumisiaankin voi purkaa kirjoituksilla, mutta pelkkä avautuminen ei välttämättä houkuttele vuorovaikutukseen. Paitsi jos joku toinen pitää provosoimisesta, eli "lisää bensaa liekkeihin".

    
 • NHB:

  Puhut rotevasti ja ylimielisesti kuinka biokaasusta kannattaa tehdä sähköä sähköautoille, muttet tunne tai tajua termiä liikennesähkö? Voitko oikeasti olla noin pihalla asioista?

  Ajattele nyt hyvä mies että mitä se mahdollisesti voisi edes tarkottaa? Mikä on sana liikenne, mikä on sana sähkö...? Pilkahtaako oivallus? :-)

  Tuo on ihan normaali termi alalla, sinä kun kehuskelit ja elehdit olevasi jotain. Minusta vaikuttaa että olet vain lähinnä pelkkä turhuuksia huuteleva bemarikuski joka on taantunut lapsen tasolle kun omaa PHEV-mallin penaristaan ja on alkanut sitten kuvittelemaan suuria ja uskomaan kaikenlaista ja tieto on jätetty vähemmälle.

  ja edelleen:

  Missä tehdään biokaasusta sähköä sähköautoille ja miksi se on kannattavampaa. Laskelmat, edes palikkamatikkaiset sellaiset kiitos. Linkit tutkimuksiin. Minä pistin jo sinulle yhden pumaskan aiheeseen mikä kertoi että sen tekeminen on kannattamatonta.

  1. kysymys, tiedätkö miten se biokaasu käytännössä toteutettaisiin sähköautojen ladattavaksi? Et vastannut kysymykseeni.

  Ja vielä lisää: jos haluat nolata itsesi niin menehän esittelemään tätä loistavaa sähköautoideaasi jonkun biokaasulaitoksen toimitusjohtajalle, saattas vähän hörähtää aiheeseen ja tulisi raa-asti ilmi ettet oikein tiedä että mikä tässä laitoksessa on edes ideana ja arvoketjuissa, mutta ilmasia esityksiä nuo yleensä pitää toiminnastaan ja käyttömahdollisuuksistaan kaikille kiinnostuneille.

    
 • Karrette Garret:

  No tietysti jos on vielä niin lapsen tasolla että tarvitse sellaista hivelläkseen omaa bemarin kokoista egoaan eikä ole vapautunut tälläisestä ala-astetasoisesta touhusta ja kun ei kukaan rakasta ja arvosta jne...niin pädetään sitten netissä "voittaen" keskusteluita omassa todellisuudessaan.

    
 • Persu on näköjään taas purkamassa pahaa oloaan oikein urakalla. Termisi liikennesähkö on niin yleinen, ettei sitä edes google tunne. Olet sen ihan itse keksinyt. Määrittele termisi, jos haluat vastauksia. En viitsi itse availla, mitä mahdat sillä tarkoittaa, koska ajatuksesi ovat hyvin usein vailla logiikkaa ja yhteyttä todellisuuteen.

    
 • No tietysti jos hän on vielä niin lapsen tasolla että tarvitsee sellaista hivelläkseen omaa egoaan, eikä ole vapautunut tälläisestä ala-astetasoisesta touhusta ja kun ei kukaan rakasta ja arvosta jne. niin yrittää sitten päteä netissä ”voittaen” keskusteluita omassa todellisuudessaan. Hän vissiin kuvittelee että kun vähän rotevasti kirjoittelee omasta mielestään substanssilla jotain, niin pystyy ”voittamaan kaikki keskustelut”.

    
 • Perussuomalainen on aivan sivuraiteella biokaasunsa kanssa, kaikki valtion toimenpiteet kohdistuu biopohjaisten jätteiden vähentämiseen koska siinä vaiheessa kun biojätettä syntyy on ilmastoa kuormitettu jo usean hiilivoimalan verran.
  Hiili on luonnontuote, ja kun se alkaa ehtymään siirrytään ydinvoimaan ja sillä sähköllä ladataan autoja sekä erotellaan vety vedestä polttokennoautoon.

    
 • Ei taida vaan valitettavasti kivihiili loppua edes Euroopasta vielä kymmeniin vuosiin. Tuossa ylen raportissakin Saksalaisen avolouhoksen johtajakin "riemuitsi" päästömaksujenkin olevan niin pieniä, ettei vaikuta mitään ja kivihiiltä riittää vuosikymmeniksi, jos vaan ei kielletä aiemmin.

    
 • Hiilenkäyttö on politiikkojen päätöksistä riippuvainen, ja itse me on päättäjät valittu.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit